Väntar på tjejerna

2009-08-31 @ 18:34:24Har precis satt in en köttfärspaj i ugnen och sitter nu och väntar på att tjejerna ska trilla in. Mamma och pappa är ju i Grekland och jag behöver lite sällskap, hehe. Tror dom kommer rätt snart. De ska hämta upp Påwlinka som har sin första danslektion idag, som lärare förstås. Ska bli spännande att höra hur de gick :)

Nä, ska väl slänga i mig lite köttfärspaj och ställa fram chipsskålarna, sen är vi redo för myskväll. Kommer nog bli en hel del skratt, minnen och längtan tillbaka när vi kollar på bilderna från Kos.

Ha en bra måndagkväll♥

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tro det eller ej, men vi lever faktiskt

2009-08-31 @ 17:17:23Vi måste ta tag i bloggandet någon dag nu tjejer så att vi inte tappar våra läsare helt. Jag hoppas att ni fortsätter att läsa bloggen och förstår att vi måste vila lite. Tyvärr har våra sjuka kroppar inte hunnit vila upp oss efter Kos, den lilla sömnen vi hade och allt festande. När vi, sumseven, är i skolan hör alla oss. Ett hostigt och slitet gäng vår som längtar tillbaka till värmen och underbara Grekland. 

Framöver kan jag lova er att ni får otroligt härliga bilder och spännande inlägg om vår liv på Kos. Jag tror att tanken är att alla ska skriva utifrån sin egna synvinkel. 

Ikväll/natt blir det häng hos Ina eftersom hon är ensam hemma. Där ska vi dela med oss av våra härliga bilder och sitta och njuta av vår underbara resa vi haft tillsammans. Jag tror att en och en annan kommer spricka av lycka och vilja tillbaka direkt.


/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allting har ett slut.

2009-08-29 @ 20:50:39Även den vackraste underbaraste sjukaste drömmen om Kos har ett slut. Eller var det verklighet? Just nu känns hela min värld bara som en enda jävla besvikelse jämfört med förra veckan, drömmen, på kos. Värmen, gemenskapen, havet, båtarna, maten, drinkarna, poolen, barerna, musiken, de sena kvällarna och allt det andra saknar jag enormt nu. Stressen i skolan tog över min kropp på 1 minut och nu har jag tydligen hur mkt som helst att göra. Men jag ska inte klaga, det finns de som har det värre.

Just nu sitter jag i farfars datastol i Målilla. Har ätit alldeles för mkt mat, men jag antar att man får det när några har Guldbröllop. Inte för att jag behöver det nu när jag varit på Kos och druckit stora mängder med alkohol varje dag. Dessutom har jag inte kunnat träna sedan Madeira eftersom mina förbannade förkyldningar inte ger sig. Mamma har/ska beställa tid hos läkaren för nu börjar jag bli lite orolig. Räknade hur många ggr jag varit förkyld den här sommaren: 4 ggr. Det är inga små förkyldningar med ont i halsen en dag, utan vi pratar om minst 10 dagar av hosta och snor i mängder! Nu vet ni det också.

Har ganska mycket att uppdatera om eftersom mina inlägg är sällsynta. Pappas internet är fortfarande åt helvete så är inte inne särsklit ofta. Vad finns det mer att säga? Skolan har börjat som alla vet. Gillar vår nya skola skarpt, och väntar ivrigt på hur våra mediasalar kommer bli? förmodligen minst lika bra som den övriga skolan. Gutt att sammarbeta med Teknik3 också, eller.

Det är inte bara underbara resor som tar slut i mitt liv. Kenny flyttade dagen innan vi åkte, vilket betyder att våra filmkvällar är slut också. Om inte annat får jag väl sno bilen och åka halvvägs till Göteborg och kolla på film där. Sommaren har i princip tagit slut med.

Verkar som allting som varit bra nu på sistone tagit slut, och nu börjar allt om. Nya dagar, ny skola, nya erfarenheter men framför allt ett nytt liv.


/Paulina.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vi har gått i ide, ifall ni undrar

2009-08-28 @ 21:32:57Det är visst inte så mycket drag på den här lilla bloggen nu förtiden. Men jag tror att vi alla har en ganska bra anledning. Vi måste sova, vila och leva våra normala liv utanför Kos-drömmen. Och det tar sin lilla tid. Men nästa vecka är Aina home alone och vi ska hänga där så mycket vi kan. Känns väldigt konstigt att inte ses 24/7 faktiskt, det var så underbart. Då ska vi nog också får ordning på alla bilder och alla minnen och dela med oss till resten av världen och försöka beskriva så gott vi kan hur perfekt vi har haft det. Och efter den andra dagen i skolan känns det faktiskt mycket bättre. Schemat är helt underbart, vi är ju för fan helt lediga varannan onsdag! Och resten är också perfekt, nästan för bra för att vara sant. Förhoppningsvis ska vi också få ett media-ställe så småningom. Just nu har vi bara två tomma salar med ett nyhetsdesk. Och förhoppningsvis får vi kanske göra en tidning, utan Mattsson och med Lenny. Jag ska be till alla gudar jag känner. Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova. Är trött som ett svin, men hostar som en ko, så vi får se hur det blir med det. Imorgon har jag match, det ska jag försöka att överleva så att jag kan spela match på söndag med. Wish me luck!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helg känns välbehövligt

2009-08-28 @ 18:53:37Trots att jag bara gått två dagar i skolan än så länge, tycker jag att det ska bli grymt skönt med helg. Jag tror mest det beror på att jag är så förkyld att jag inte orkar göra något. Jag hostar så att alla kollar, snorar slut på pappret och är hängig som en säck med mjöl. Den liknelsen kanske inte var så bra, men ni fattar :) Jag lyckades i alla fall få ledigt imorgon för att vila upp mig. Skulle egentligen ha jobbat 10.30 till 18.30 på pippigodis både lördag och söndag. På söndag jobbar jag bara 13.30 till 17.00. Tack :) Kan nog trots allt gå till Cadde en sväng och umgås med parken. Ska bli kul att träffa dom igen :) Avslutningsfesten blir nog inte en så lång vistelse för mig på söndag i alla fall. Känns lite dumt att vara där eftersom jag fått ledigt för att jag är sjuk. Så jag går väl dit och äter eller något. Ikväll ska jag bara ligga i soffan och ta det lugnt. Jag känner att jag behöver det. Har två filmer att välja mellan. Vet inte riktigt om jag ska se Sagan om ringen eller Old school. Men det lutar åt den sistnämnda. Hoppas att alla får en bra och skön fredagskväll / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag får liksom ingen ordning

2009-08-27 @ 15:34:00Medans vi gjorde Kos släpptes Lasses nya singel - Jag får liksom ingen ordning. Lika bra som alltid. Mindre än en månad kvar tills skivan släpps. Snart börjar turnén också och jag vill på varenda spelning. Men ska nog nöja mig med en eller två. Tills dess lever jag på denna låt plus några hundra till. Enjoy!

Permalink Lell & Lasse Kommentarer (0) Trackbacks ()


We don't need no education!!!!

2009-08-27 @ 15:22:35Precis när jag hade vaknat ur världens underbaraste dröm gick jag rakt in i världens hemskaste mardröm. Skolan. Jag vill bara kräkas. Det som kommer få mig att överleva är väl SumSeven, förhoppningsvis median, vårt schema och tanken på att slippa matte. Allt annat känns just nu som ett kaotiskt helvete. Fast vad fan vet jag egentligen, jag har bara varit där i 6 timmar. Men det sög och första intrycket lär sitta kvar ett tag. Vi får se helt enkelt.

Ikväll ska jag träna för första gången på 10 dagar. Det känns bra, men hade känns väldigt mycket mer underbart om jag inte hade varit en hostig jävla snorunge. Kan inte springa skiten ur mig direkt, vilket jag är väldigt sugen på att göra. Imorgon är det fredag, vilket känns väldigt underbart. Helgen kommer nog bestå av fotboll och avslutningsfest på ALV. Ska sätta min fot där för sista gången i mitt liv och det ska vara en väldigt onykter fot. So long fuckers.

Nu ska jag lägga mig i soffan och drömma om Kos.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Back home

2009-08-26 @ 20:25:03Nu är vi alltså tillbaka från Grekland, Kos. Ön som hade allt. Hur känns det att vara hemma? Skönt i en timme, nu för jävligt. Jag vill bara vara tillbaka i solen, göra mig redo inför kvällen och sedan gå ut och dansa sönder våra kroppar tills solen går upp. Denna resa har varit så otroligt underbar så när jag vaknade för en stund sen så kändes det som att vi aldrig varit där. Att det bara varit en lång perfekt dröm. Allt känns så långt borta. Solen, stranden, grekerna, vårt hotell, den goda maten, Jacksons, bargatan, ja allt. Tänk att vi var där igår.

Längtar tills jag får allas bilder så att jag kan sitta och drömma mig tillbaka. Lär behövas nu när skolan börjar igen...

Nu går jag och lägger mig igen, och imorgon kommer bli den första morgonen på ca nio veckor som jag MÅSTE gå upp. Suck. Vi hörs imorn!

Pussvejs!♥
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


VAKNA!

2009-08-26 @ 20:01:36

Idag klockan 10.04 var jag hemma. Klockan 10.06 låg jag i min säng. Klockan 10.07 sov jag. Klockan 16.43 väckte mamma mig. Då åt vi middag. Nu saknar jag Kos. Jag saknar värmen, den blå himlen, havsbrisen, vågorna, sanden mellan tårna, saltet i munnen och solen i ögonen. Jag saknar mousaka, souvlaki, Mythos, Raki, Ouzo, Smirnoff Ice och Breezer på hotellrummet, äcklig vätskeersättning, vatten, vatten, vatten och issnoppar. Jag saknar Wild Bull och det tomma dansgolvet, West och den proppfyllda baren, tomteblossen, gratis shots, dansen på bardisken, Cactus, Saloon Tex, Fashion, White Corner och alla andra barer som vi har varit och inte varit i, kommit ihåg och inte kommit ihåg. Jag saknar Jimmy, Nils, Steven, Jocke, Snygg Bartender, Super Mario, Mini-Michael Jackson, sliskiga och osliskiga greker. Jag saknar Bom Bom Pow, I know you want me, Hot stuff, Just dance, Oh like it like it I do it like it's hot, When love takes over, Black or white, Everytime we touch, Disturbia, Raise up och Sommartider HEJ HEJ! Jag saknar att inte få spola ner toapappret, att duscha i världens minsta dusch, att höra en tupp gala i örat när man ska sova klockan 05, att sedan vakna till den galande tuppen fyra till fem timmar senare och jag saknar att gå in till Tzezilia och Powlika och äta fet youghurt till frukost varje morgon. Jag saknar att vara antingen full eller bakfull, trött eller pigg, svettig eller jättesvettig, jättepepp eller jävligt pepp, hungrig eller mätt, extremt jävla jätteglad eller väldigt lycklig. För det finns inget mittimellan på Kos. Allt eller inget. Sammanfattningsvis var det allt. Jag saknar Kos. Jag saknar att drömma världens bästa dröm, som jag nu drömt i en vecka. Idag klockan 10.04 vaknade jag ur drömmen. Och jag saknar den.
Nu ska jag sova.



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Soooova

2009-08-26 @ 19:22:20En trött och förkyld Åse sitter här och halvsover. Kom hem från vår lilla semester strax efter halv tio imorse. Är riktigt trött nu. Sov från tio till tre ungefär. Borde sovit längre egentligen för jag är verkligen inte utvilad. Och imorgon väntar skola.... Mer om Kos får ni nog lite steg för steg nu framöver. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge :) Godnatt / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Yammas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009-08-21 @ 22:52:25

we are a little drunk. this is fucking awesomeeeeeeeeeeeeeeeeee.
idag har vi akt badbat. PERFECTION! nu ska vi till FASHION, alla bara dancear.... TAURON!
souvlaki . bira er gott. FRESCHT. paradiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis

cha cha

Permalink Resa i Världen Kommentarer (0) Trackbacks ()


inas födelsedag

2009-08-20 @ 20:50:42

0249f83100dc6c91b1e90cf1824deaa5.png

 

inas födelsedag
Andra dagen på kos! Nu sitter vi på en restaurang, dricker grekisk öl och firar inas 18-dag. Det är för bra för att vara sant. Imorn ska vi åka med badbåt! Sköt om er! Llamas!!

 

Permalink Resa i Världen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idag gäller det!

2009-08-18 @ 08:57:20Nu styr vi kosan mot KOS!!!
Permalink Resa i Världen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Så här lycklig är jag

2009-08-17 @ 22:11:51Har egentligen inte så mycket att säga. Det känns bra i själen, mycket bra. Nu ska jag se på Prison Break. Puss och hej, vi hörs nästa onsdag.



Foto: Therese
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ett sista inlägg

2009-08-17 @ 21:47:08

Jag tror vid det här laget att ni nästan är trötta på vårt snack om Kos. Därför tänkte jag mest skriva ett sista inlägg här innan vi drar bara för att. 

Nu har jag äntligen packat klart, eller jag tror åtminstone det. Kommer säkert vara massor jag har glömt när jag väl är framme. Jag längtar massor tills vi är framme. Hoppas att jag kan sova i natt. 

Klockan 09.15 imorgon bär det av från Vimmerby mot Linköping. Därefter blir det en härligt tågresa till Stockholm. 

Alla får ha en kanonbra vecka här hemma. Vad jag har hört så ska ni få kanonväder. VI ska i alla fall ha en underbar resa tillsammas och njuta av varenda sekund. 

/ Åse 

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjuvlyssnat

2009-08-17 @ 20:08:24






Alla pratbubblor kommer från Tjuvlyssnat.se.

Okej, jag kunde visst inte hålla mig ifrån bloggen. Men jag måste ju tipsa er om någonting att göra medan vi är borta och inte kan underhålla er med vår fantastiska blogg! Tjuvlyssnat!
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kvällen innan vi flyger vår kos!

2009-08-17 @ 19:02:12Ikväll är det bara mys som står på schemat. Mys med familjen och hemköpt mat från Kinarestaurangen. Mys med killen framför tv:n till nya Kenny Starfighter-filmen. Imorgon åker vi, hela tjejligan. Lite nervositet börjar bubbla inom mig och ut i fingertopparna. Vi kommer klara oss galant, det tror jag det!

Kollade vädret på SMHI, det ska bli vinder 9m/s. Jag har inte en aning om det är halv storm eller bara sköna svalkande vindar! Någon där ute som har lite kunskaper om detta? Lägg gärna en komentar och hjälp mig tänka. :) Det kommer bli super ändå, även om vi blåser bort!

Ha det bra!!

Permalink Therese Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kos here we come!

2009-08-17 @ 15:59:16

Bild från Apollos hemsida.

Om ett dygn sitter vi just nu på Arlanda och väntar på att vårt flyg ska gå. Vilket ska bli underbart! Vi ska bo på hotell Sevi Sun, som syns på bilden. Just nu är det cirka 30 grader varmt på Kos och vädret ska hålla sig runt den temperaturen veckan ut, enligt Apollo och Resfeber. Underbart!

Detta blir det sista inlägg jag skriver innan vi åker, men jag kan tänka mig att den kan dyka upp ytterliggare något ikväll eller i imorgon bitti av någon av de andra SumSevenare. Ni får ha till övers att det kommer att vara bristfälligt med inlägg här på bloggen fram till onsdag nästa vecka, då vi anländer till Sverige igen. Kanske att det dyker upp något inlägg, beroende på om vi hittar ett internetcafe eller inte. Men efter vi har kommit hem kan ni förvänta er en BILDBOMB!

xoxo
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Ge mig ett K! Ge mig ett O! Ge mig ett S! Vad blir det? KOS! KOS! KOS! KOOOOOOOOOOS!

2009-08-17 @ 15:32:07Okej. Det är nu det gäller. Om ett dygn är vi på Arlanda. Då börjar vår resa. Vår enda chans i livet att uppleva detta, som vi väldigt snart kommer att uppleva. För denna resa kommer vi aldrig kunna göra igen. Ingenting kan ersätta oss sju, oss sju nu, augusti 2009. Ingenting kan ersätta en vecka på Kos med de absolut bästa sju personerna i världen. För vi är bäst, vi tillsammans är helt obeskrivligt bäst. Ingen, ingen alls kommer någonsin att kunna ersätta eller ens mätas upp mot oss. Och nu ska vi, som är så obeskrivligt bra, åka till Kos tillsammans. Där ska vi vara i sju dagar.

Jag vet iallafalla hur jag ska spendera dessa sju dagar. Jag ska ta vara på varenda sekund, varenda skratt, varenda drink, varenda solstråle, varenda havsdroppe, varenda ord, varenda kväll, natt, morgon och dag. Jag ska inte låta något stoppa mig från att ta vara på detta. Jag ska vara glad, positiv, bekymmerslös, enkel, fri, lycklig, oberoende och inte bry mig om ett jävla piss förutom att ha kul och njuta tills jag spricker och sen njuta lite till. Ingenting kan vara dåligt på denna resa.

Allt kommer att vara perfekt, för det kan inte blir annat när Linnea, Paulina, Therese, Ina, Åse, Felicia och Cecilia åker tillsammans till Kos. Jag är färdigpackad och klar, ska vi åka?



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjejmys i stugan

2009-08-17 @ 15:23:30Tänkte skriva ihop ett hastigt inlägg om fest/tjejkvällen i min sommarstuga i lördags. Ja det var tänkt att vi skulle festa loss och värma upp lite inför Kos. Istället blev det lite av en tjejkväll, där större delen av tiden ägnades åt att diskutera saker kring Kos. Det var mycket trevligt, blev dock aldrig den feststämningen så vi gick och la oss redan klockan tolv. Eller Ina, Felle och Paulina kollade på film, men jag somnade direkt.

Vi grillade lite och satt ute på verandan och runt omkring oss sipprade regnet. Det var en skön kväll trots ovädret, om man hade rätt kläder på sig :)

På morgonen såg vi en naken man. Eller i alla fall baksidan. Grannarna bredvid oss hade tydligen badat näck trots att det var ljust ute. Deras lilla flicka satt i en solstol och kollade på och vi skämdes lite. Mannen tafsade lite på kvinnan också. Stackars barn.



/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Införskaffat Kravband!

2009-08-17 @ 13:01:09
Foto: Therese Hasselkivst
(kopiering förbjuden)

Jaa idag köpte jag det där kravbandet som jag funderat på så länge! Men alltid har det ju varit något. Inga pengar eller bara kortet. Nu blev det gjort och jag är nöjd! Den passar utmärkt på min väska.

Kravbandet är till för att hjälpa bur- och inomhushöns. Det är Jonas som startat allt och cyklar nu runt med hönan Malin på sin cykel inne i Vimmerby. Det är alltid lika kul att se dem när man gör sina ärenden! Keep up the good work!

Ha det fint! Imorgon drar vi till Kos!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Tvnatt

2009-08-16 @ 23:05:55Nu ska jag titta på Ghosthunters på Tv4+. Kan inte sova, men är osäker på om detta gör det lättare. Äsch, kan inte låta blir. Skippar iallafall Mayday på Discovery. Det handlar om flygolyckor och varför de inträffar. Inte rätt tajming kände jag.



Hoppas ni har en bra kväll allesammans!

Gonattpussar
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu blev det ett sånt där hoppigt inlägg igen?

2009-08-16 @ 21:36:00
Kos på tisdag, för fan. Nu är det äntligen dags att festa som djur bland människor som man inte känner. Jag ska dansa så att mina fötter blöder, skrika så min röst blir hes, röka vattenpipa så mina lungor blir svarta, bada så mina fingrar blir som russin, sola så jag blir lika brun som Kenny (eller?) och så vidare och så vidare.. Konstigt att jag inte är pepp bara?
 
-->  Här tog jag bort en lååång och pinsam text pga inte PK /Paulina 32 år, 22 feb 2024

Aja nu ska jag nog gå och bli lite positiv. Puss och hej!

/Paulina
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Minnet är bra, men också dåligt

2009-08-16 @ 20:43:35

Nu kom jag på vad jag glömde! Skulle ju skriva en kom-ihåg-lista till mig själv, så att jag inte glömmer bort mitt liv imorgon. Jag ska:

Det var allt jag kunde komma på att komma ihåg, hoppas jag inte glömt nåt.



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


JAG VILL SOVA!

2009-08-16 @ 20:32:23Varför ska mitt liv alltid invaderas av livsviktiga saker när jag allra helst vill sova? I fredags kväll såg jag tio minuter på The Island och var tvungen att se klart hela även att jag var redo att sova redan innan. I går kväll ville jag ju självklart umgås med mina underbara vänner, prata om Kos och om allt annat härligt och ohärligt. Ikväll spelar Barcelona mot Atlethic Bilbao i Spanska Supercupen klockan 10. Jag var inställd på att somna typ nu, men det kan jag faktiskt inte. Hur dumt det än låter, så MÅSTE jag se denna match. Kanske inte alla 90 minuter men minst 45, det måste jag klara. Jag får sova i ett annat liv, i solen på Kos, i skolan eller nån helg i oktober. Nån annan gång helt enkelt, ikväll ska jag se på fotboll, på mitt Barcelona, som jag nog inte har sett sedan i maj. Och det är en lång tid utan Barca, ska ni veta. Men nu har vi alltså löst det problemet, tack för att ni lyssnade!

Angående mitt packande. Jag har inte börjat på ganska långa vägar. Inte i fysisk form iallafall, jag har packat tio gånger i huvudet och vet precis vad jag ska ha med mig. Men det kanske inte räcker?

Angågende Kos. Vi börjar vår resa om 36 timmar och 39 minuter (enligt mina beräkningar, men dom kan man inte lita på). Hur som helst, så är det inte speciellt långt kvar.

Angående mitt övriga liv. Idag jobbade jag min sista dag för detta år. Det kändes väldigt befriande, tror jag. Jag har varit så trött idag att jag inte haft någon känsel i varken kropp eller knopp, eller snopp men det har jag nästan aldrig. Nu ska jag piggna till inför kvällens match och bränna en liten skiva till mamma. Det var säkert nåt mer jag skulle informera världen om, men det har jag i så fall glömt bort. So long, suckers!



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inatt jag drömde

2009-08-16 @ 19:21:26Inatt drömde jag att jag och min bror satt vid datorn och skulle söka på "bo" på YouTube och såg den fösta videon som kom upp. Tänkte att det kanske var ett tecken på nåt eller nåt viktigt jag skulle se. Detta var iallafall det första som kom upp när jag sökte på "bo" i verkligheten. Känner ingen skillnad i livet än så länge, men Bo var ju rätt rolig.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Åse i naturen med de vilda djuren

2009-08-16 @ 14:38:05Sitter här och har lite panik över att jag inte vet vad jag ska packa. Det känns som att jag inte har några kläder jag vill ha med. Min kläder är tråkiga och fula.  Jag har inte någon speciellt som skiljer vardag från fest vilket känns ganska tråkigt. Jag hatar att packa, brukar alltid skjuta på det in i det sista. Även att jag har läst Felles och Inas packningslistor vet jag inte vad jag ska ta med. Imorgon måste jag verkligen ta tag i packningen. Vad är europass Felle? Är det inte det vanliga?

Har precis varit ute i skogen lite. Har hjälpt mamma med att plocka blåbär, så jag är helt blå om händerna nu. Hoppas att det går bort tills på tisdag. Hittade även en och annan kantarell. Jag trivs faktiskt ganska bra i skogen. Det är skönt att bara komma ut och få frisk luft och bara rensa tankarna. Inte för jag tänker på något speciellt, men ändå :) Ibland slinker lite blåbär ned i magen också. Mums, både gott och nyttigt! :) Det värsta är att de är ganska jobbiga att plocka, små och knosas lätt.

En inlägg från gårdagen kommer nog säkert av någon av oss ikväll eller senare.



Nu tänkte jag sätta mig och kolla på den nya Harry Potter filmen.
Hörs senare! / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Att packa till Kos: Ina

2009-08-16 @ 13:14:27Och här kommer min packningslista. Den är betydligt förminskad efter samtal med mina vänner. Det är mest för vår egen skull att vi lägger upp allas packningslistor, de flesta ser nog lite annorlunda ut. Påminn som sagt om jag har glömt nåt!


Här är min väska. Jag bytte efter många om och men till denna lite mindre
från den mycket större som står i bakgrunden. *Måste tänka smart*


Kläder:
2 festklänningar
2 vardagliga klänningar
2 kjolar som går att ha både på dagen och till festnätterna
1 fransväst
5 linnen
2 par shorts
2 par mjukisshorts
1 stor skön skjorta
3 bikinis
Strumpbyxor
Jeansleggings
Sov-tshirt
12 par trosor
2 par strumpor
1 par högklackade skor
2 par sandaler
1 par tygskor
2 bh:ar

Accessoarer
Olika hårband och diadem
Hårspännen
Stor sjal
Partyväska
Smycken

Hygien och annat
Tandborste
Tandkräm
Shampo & balsam
Solskyddsspray för håret
Solkräm
After Sun
Hudlotion
Desinfektionsvåtservetter
Alco Gel att tvätta händerna med
Skrubbvantar
Nagelsax + fil
Plattång
C-vitamin
Värktabletter
Rakgel
Rakhyvel
Borste
Deo
Parfym
Ansiktstvål + kräm
Plåster
Smink

Övrigt
Mobiltelefon + laddare
Handduk till stranden
Böcker
Tidningar
Spel
Hultsfredbadbollen
Pass
Sjukförsäkringskort
Pengar (både Euro och svenska)
Biljetter till tåg och flyg

Yes, det var min packningslsta. Just nu är jag uppe i 17,7 kilo med handbagage. Väldigt lik Felles men det är ju för vår skull och för de som inte har satt igång att packa än ;)

Förresten Cicci, du fick säkert ett sms av Therese igår om att du ska sova hos mig imorn. Vi tänkte att det kunde vara smart att du och Pausan sover hos mig så kommer Åse och hämtar alla oss på samma ställe :) Hör av dig om du vägrar!

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Att packa till Kos: Felicia

2009-08-16 @ 12:28:13

Min fina, rosa väska som jag fick i födelsedagspresent!


KLÄDER

ACCESSOARER

HYGIEN M.M

ÖVRIGT

VIKTIGT!

Plånbok med kontokort
Pass
Sjukförsäkringskort
Europapass
tågbiljetter
Euros
Svenska pengar (att ge till bland annat Åses pappa)
Flygbiljetter (ÅSE!! HAR DU VÅRA?!!)

HANDBAGAGET

shorts
tröja
trosor
mobil
kamera
laddare
plånbok
allt i kategorin viktigt
bok
kofta
åksjukearmbanden
Solglasögon
Tygpåse


Just nu sitter jag här och sörplar kaffe och tänkte vara den första som skriver ner sin packningslista här, precis som vi pratade om alldeles nyss i Åses sommarstuga. Är det något jag har glömt / inte behöver? Kommentera gärna!




Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Otålig

2009-08-15 @ 18:04:04

Bild okänd. Från underbara Paris!

Jag är extremt otålig. Har alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara. Jag kan inte pyssla, jag kan inte måla, jag kan inte lära mig att spela gitarr, jag kan inte stå och vänta för länge, för det är tråkigt och frustrerande! Hela dagen har varit frustrerande. Det är tråkigt väder. Jag har inte haft något att göra. Jag har packat resväskan. Jag har väntat. Jag har längtat tills ikväll. Jag har väntat ännu mer. Druckit några koppar kaffe. Bloggat. Läst bloggar. Lyssnat på musik, främst Kent och Belle and Sebastian plus Fulla för kärlekens skull (en låt av Eldkvarn som har mycket minnen). Har spelat lite Farmville på Facebook. Packat tills ikväll. Skickat sms (för första gången på flera månader!!). Väntat lite till. Längtat ihjäl mig efter tisdagen. Blivit rädd och fått resfeber. Tänkt på mardrömmen jag drömde inatt. Väntat. Väntat. Och väntat.

Nu vill jag inte vänta mer! Jag vill att klockan ska vara halv sju och jag, Therese och Linnea åker till Åses sommarstuga nu! Jag vill att det ska vara tisdag och vi sitter på planet till Grekland. (Nåja, flygresan skulle jag gärna vara utan men ni fattar poängen). Jag vill dansa mig svettig med några av de människorna jag älskar mest av allt i hela världen på en nattklubb på Kos nu! Jag vill sitta på balkongen på vår lägenhet och sippra alkohol och känna glädjen och berusningen kittla i magen och ut i tårna. Jag vill ligga på en strand och blicka ut över det oändliga Medelhavet, med dess turkosblåa färg. Jag vill gratta Ina på hennes 18-årsdag med ett harparty (OBS! Internskämt.). Jag vill skratta och vara lycklig! Men jag vill inte vänta!

NUNUNUNUNUNU!


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lördagseftermiddag i det röda lilla huset med vita knutar

2009-08-15 @ 16:59:30
Hiho, goddag gott folk... här sitter jag och Nellie på lördagseftermiddaren och diggar musik, eller iaf jag gör det! jag är så sjuukt festissugen... Jag har egentligen inget vettigt att knappra här om, men jag blev tvingad att skriva kan man säga... Jahopp, hehe... det har inte hänt så mycket sen förra gången jag uppdaterade, för ganska länge sedan ;O men i torsdags var iallafall jag till Ullared, för andra gången inom några veckor... I lööve Ullis ;P Usch, jag har snart inga pengar kvar :/

och flickor nu börjar Kosis närma sig med stormsteg och jag är typ redan färdigpackad, faktiskt!! Duktigt och ovanligt!!
men innan tisdag ska jag ta med mig lille Parvel på tävlingsäventyr och jag ska försöka klara mig hel och ren!! hihi, iaf är det över ett år sedan vi tävlade sist + att det är hans livs andra tävling, men vi ska försöka göra så gott vi kan :) Han är alltid duktig, även när han inte är det :P

Nehepp, nu ska vi nog bege oss vidare :) Ha det gött så hörs vi! + att jag ska bli bättre på att uppdatera :P
haha, men förresten vad hade vi fått för något läskigt mail från pattrick? hmhm :P

Puss och sov sött!!





                                                                         Cecilia och lille Parvell!
                                                         

Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredags chill

2009-08-14 @ 20:59:16Cha cha alla blogg läsare! Hoppas allt är bra med er ;) Jag kom precis hem från en fotbolls match. Träffade Therese sööötiiis och Nicke-bebis bland annat. Fett nice! Sen tog jag en sväng genom stan och gled runt lite. Nu sitter jag hemma själv och dricker lite mjölk. Ska kolla My name is Earl nu iaf. Imorrn blir det chill hela dagen, fest på kvällen såklart ;) träffa alla sköna vänner som jag har och bara party all night long! ha det jätte bra så hörs vi. Kanske uppdaterar senare innan jag somnar, runt 04 kanske ;)

ps. weee lööööv Rahlelfeldt 4-evah.



Detta var ett ganska oseriöst och ironiskt inlägg, om det inte var uppenbart.
Jag är mest trött och vet inte riktigt vad jag gör.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Daaansa!

2009-08-14 @ 20:00:12Jippi för jag ska bli dansledare för 15-16-åringar;) Jag är ett nervvrak, men glad så det skriker om det! Det kom verkligen oväntat, eftersom Johanna sagt till mig att de aldrig tar in äldre att bli ledare än de som går på högstadiet. Jag har bara dansat i 2 år och har ingen erfarenhet av att lära ut eller att vara pedagogisk men det ska nog gå bra! Eller vad tror ni?


/Paulina.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


ALV med Tyra-Tyrann!!

2009-08-14 @ 14:29:48Cha cha!!
Igår var alla så himla upptagna med arbete och dylikt. Så jag passade på att umgås med den roligaste ungen i komunen! Tyra-Tyrann och jag tog oss en sväng på ALV. Vi hälsade på några av mina kompisar Adelinn, Lell och Lunch-Robin. Vi hälsade ju självklart på några av Tyras kompisar, pippi var en stor favvis!


Jag och Tyra kollade på Pippi!


Vi bakade Pippi en tårta, för det var hennes födelsedag (som alla andra dagar) ;)


Tog en piggelin hos Adelinn!


Och mycket hoppande i hö. Hade hökrig med en tysk familj (far, med söner) HAha!
Så bodde vi i skogen i Ronjas koja

Hade roligt igår vill jag lova. Hon är för skön!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Sitter och läser om Grekland

2009-08-14 @ 10:39:11Just nu är det 27 grader och sol på Kos!

Juli och augusti
Juli och augusti är två ganska "tunga" månader. Resorna är dyrare. priserna på rum skjuter i höjden och grekerna är mer eller mindre stressade. Vädret däremot är mycket pålitligt. Ibland alldeles för pålitligt då det stundtals skulle kännas skönt med en regnskur. Under augusti kan det bli nästan olidligt varmt med temperaturer ända uppåt 40 grader. Under augusti kommer också många italienare, för att inte tala om alla greker som har semester.

Trafiken
Det finns en del saker man bör tänka då det är inte helt ofarligt att ge sig ut på de grekiska vägarna. Kvalitén på vägarna är inte alltid så bra och vad värre är: greker kör INTE som vi är vana vid. Det är samma trafikregler där som här, men tyvärr inte samma vilja att följa dem. Ställ dig vid en korsning där det finns en stoppskylt och se hur många som stannar så förstår du vad jag menar. Trots att du själv kör försiktigt är det inte säkert att andra gör det. Håll ett öga på vägen och lita inte på någon annan än dig själv. Använd hjälm när du kör moped. Det är en billig livförsäkring.

Hundar och katter
Överallt i Grekland springer det omkring vildhundar, ibland har de infekterade sår efter slagsmål med andra hundar vilket gör att man absolut inte ska klappa dem. För att inte tala om risken att deras loppor byter fodervärd. Undvik beröring med hundar om du misstänker att de är smittade eller har loppor. Detsamma gäller många katter även om de är svårare att motstå. Använd sunt förnuft när du tar upp en katt. Man ser i regel om den har några infektioner. Jag är själv väldigt svag för katter i Grekland och detta trots att jag är kattallergiker.


Myggor

Mygg kan på vissa platser upplevas som en lika stor plåga som hemma. Myggen i Grekland är, tycker jag, annorlunda än vad de är i Sverige. När du lägger dig på kvällen ser du inte en enda mygga, men så fort lampan är släckt dyker de upp. Ibland kan en enda mygga höras som ett rusande jetplan, nästa kväll kan hundra stycken attackera dig som en stum massa. Grekiska myggor är inte logiska. De är smarta.


Källa: Kalimera.nu

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nya egenskaper hos min pojkvän

2009-08-14 @ 10:12:47Igår kväll runt nio-tiden skulle jag precis sätta igång med en kladdkaka, efter tjat under hela dagen från min pojkvän. När jag stod och tog fram alla ingredienser kom han ut i köket och slet med mig ut till sovrummet. "Klä om!" (Nu tror ni att det ska komma något snuskigt, men nä..) "Vi ska ut och springa." Jag blev chockad över hans plötsliga beteendeförändring så jag sa ingenting. Vågade inte säga något så att han ändrade sig. Så vi sprang ut i mörkret och in i skogen och tog en skön springrunda. Framsteg!

Ville bara säga det.


Tänk om man kunde springa längs Tylösand varje kväll...

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Today was just a downer

2009-08-13 @ 22:41:55Jag är just nu väldigt glad att denna dag är över. Att jag när som helst ska lägga mig i min underbara säng och sova en underbar sömn. För idag har det varit ett helvete. Ingenting att göra på jobbet, regnigt, tråkigt. Jag har stört mig på varenda människa runt omrking mig och inte orkat prata med någon, inte orkat vara trevlig, inte orkat anstränga mig. Ingen jävel vill ta mitt jävla pass på lördag så jag kan inte vara med på matchen. Träningen var också sådär. Blött, kallt och äckligt, störde mig mest på allt och alla. De enda personerna jag egentligen inte har velat skjuta i huvudet idag är Therese (och Tyra, henne vill man mest äta upp för att hon är så söt), Åse och Felicia som har varit förbi Stubben och kallskänks-Linnea som alltid förgyller arbetsdagarna. Utöver detta har min dag alltså varit sådär. Men det kan inte alltid vara härligt, man kan inte alltid sväva på moln. Idag var jag nere i helvetet, om inte ännu längre ner.

Jag längtar till skolan, av en anledning. Och det är att jag kommer att träffa mina bästa vänner varje dag, och kunna skratta åt allt och inget, prata om allt och alla och bara se på dom och vara underbart glad att jag har dom. PUSS. Nu ska jag sova.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stress och slapp

2009-08-13 @ 19:35:08Idag har jag varvat stress och slapp om vartannat. Ena stunden står jag och tvättar kläder och nästa minut sitter jag i soffan framför tv:n. För att sedan 5 minuter senare stå vid resväskan och packa. Yes, jag har faktiskt redan börjat packa. Min bror och jag är verkligen olika när det gäller planering. Han åker till Kroatien imorn kväll och vet knappt när planet går och de vet inte hur de ska komma till flygplatsen. (hmm..?) Jag däremot börjar oftast skriva en lista en vecka innan avfärd och som nu börjar jag packa 5-4 dagar innan. Men det är bara för att jag tycker att det är så svårt att packa och välja vilka kläder man ska ha med sig. Så nu har jag packat ner de flesta kläder jag vill ha med, men jag har tid att tänka på om jag behöver nåt mer eller om jag kan ta bort nåt. 

Elias och jag är även hunnit med att gå på stan en sväng mitt i all stress och slapp. Köpte lite nödvändigheter till Kos såsom After Sun och nipplecovers. Har aldrig testat nipplecovers men har hört att de ska vara bra. Man har dom under kläder man inte vill ha någon bh under. Men vi får väl se hur de funkar!

Imorn blir det en bakdag. Ska baka till på lördag för då ska vi fira mig här hemma. Det blir en vit chokladtårta och snickerskaka. Lägger såklart upp recepten efteråt!

Ha en bra kväll!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vänsterhäntas dag

2009-08-13 @ 17:48:39

Idag är det min och många andas dag, dvs de västerhäntas dag. Dagen är till för att hjälpa oss västerhänta med de svårigheter vi kan ha i vardagen. Det finns fåtal affärer som säljer saker för enbart vänsterhänta. Nu låter det som om att vår vardag är svårt p.g.a att vi är vänsterhänta. Så är inte fallet. Ofta fungerar det mesta även med vänterhanden, men det kan vara betydligt mycket svårare. Speciellt svårt tycker jag det är att klippa med högersaxar.

Tydligen förekommer även "diskriminering" av vänsterhänta. När min syster sökte jobb i Norge förr förra året fick hon inte jobb i en fiskfabrik dels för att hon inte hade körkort och dels för att hon var vänsterhänt. Jag vet inte om det är farligt eller något för oss att arbeta med maskiner som är gjorda för högerhänta, men något sådant skulle jag kunna tänka mig. Men jag tycker att det låter konstigt att det skulle vara farligt för en vänsterhänt. Borde inte industrier vara anpassade för båda?

Man skulle kunna säga att jag både är vänster och högerhänt. Jag skriver, klipper, osv med vänster hand, men när jag kastar boll, boxlar osv gör jag det med höger. Är inte det ganska märkligt? Skulle man kunna säga att jag är både väster och högerhänt då?



/ Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allra sista dagen på Våffelhuset!!

2009-08-12 @ 18:53:10Äntligen har den sista äckliga dagen kommit för Therese på Våfflan!! Men än har det inte våfflats klart!!

VIKTIGT medelande till Sumseven:arna!
Imorn om alla kan? eller någon annan dag? (förslag?) Så är det våffelkalas hemma hos Therese!
Vad sägs om det!?

Nu ska jag fira att jag är ledig!! And Goodbye Das Waffelhouse!



Ha det najzzzz!!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()


Mail från Victoria

2009-08-12 @ 18:30:20Till Sumsevarna på media! Fick precis ett mail från Victoria:
"Jag var osäker på om er resa blir av eftersom det verkar som om ni inte lämnat in någon ledighetsansökan. Pratade med Patrik, er mentor, och han visste inte något om detta. Kontakta honom omgående så att allt sköts på rätt sätt."

Jag skickade ett mail till Patrik nu och sa att vi hade fått intrycket av att Victoria hade godkänt att vi skulle vara borta de tre första dagarna och frågade om vi behövde göra något innan vi åker.

Hmm..

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Allt och ingenting

2009-08-12 @ 18:15:05

Nu sitter jag hemma i min egen soffa med min egna lilla krigsskadade katt brevid mig. Och min älskling såklart. Idag var första gången på hela sommarlovet som jag överrumplades av tanken att jag faktiskt måste säga hejdå till Elias snart. Den här sommaren har varit underbar och jag har tillbringat nästan all min tid med honom. Vi måste passa på eftersom att det bara blir helger sen igen. Jag vill inte tillbaka dit. Jag vill inte sitta och prata i den där jävla skittelefonen och inte kunna krama honom när jag vill. Men så är det. Jag vet att det kommer vara jobbigast i början och sen kommer jag vänja mig, Men just nu känns det väldigt jobbigt, nu när tanken slog mig. Jag får iallafall behålla honom tills på lördag.

Förövrigt kommer jag vara ensam hemma veckan efter att vi kommer hem från Kos. Mamma och pappa drar till Grekland den 26 augusti så jag hinner knappt säga hej innan de åker. Och vid den tiden har Tim flyttat till Uppsala så jag är helt ensam. Så ni Sumsevenar får mer än gärna komma och bo hos mig då! (Och hjälpa mig att inte gå och sakna Elias hela tiden).

Såg att Therese har lagt upp en packningslista så jag lägger inte upp min. Även om min är lite annorlunda. Den största delen av listan består av planering om vad jag ska ha med mig för kläder och skor... Några saker som jag vill tillägga och som vi inte får glömma är; Olika krämer: Solkräm, After Sun och annat som behövs när man är ute i solen en hel dag. Att återfukta är superviktigt! Även för håret så jag har köpt värmeskyddspray som skyddar mot sol och ger fukt. Kan vara något att rekommendera! Viktigt om olyckan är framme: Ta med sjukförsäkring så att du slipper betala tusentalskronor i onödan och får rätt behandling om du blir sjuk. Särskilt nu när svininfluensan härjar. Jag tar även med Alcogel att tvätta händerna med. Tidsfördriv: Kortlekar, böcker, tidningar, spel och annat som kan vara bra på trista flygplatser eller sköna kvällar på balkongen.

Japp, det var nog mina tips. Extra spegel kan också vara bra, Elias tips. "Jag vet hur ni tjejer är när ni ska fixa er, och tänk om ni bara har en spegel." Smart!

Om ett tag tänkte jag lägga upp mina shoppingfynd jag gjort under sommarlovet!

Puss


P.S. Jag och Elias har bajsat på samma toa som U2.

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hela världen är så underbar, bara man får ett svar

2009-08-12 @ 14:37:32Denna onsdag morgon och förmiddag har jag sovit, kollat på LA Ink och Miami Ink, lyssnat på Mammas gata fem gånger och läst väldigt många ointressanta bloggar. Och en intressant, SumSeven ni vet. Den är grym! Nu ska jag klä på mig och cykla ner till stan. Ska hämta ut mina skattepengar, växla lite till euro, skriva in mig på körskolan och kanske nåt mer. Hörs, ses, skrivs.



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bildbomb från Therese liv (del 3)

2009-08-12 @ 09:44:55fortsättningen...

Torsdag

Efter fotbollen på torsdagen när Adelinn och jag var på väg hem stannade vi för att ta lite bilder. Bara lite spontant ta lite fina siluettbildet. När Adelinn står där och hoppar kommer en plötslig människa och vill vara med! Han visar sig heta Martin och han kunde hoppa han! Nu orkar jag inte lägga upp så många fler bilder, men jag tror ni klarar er!






Ha det bra!!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Dom hade mycket att säga, men vad var det dom sa?

2009-08-11 @ 22:20:48

Det känns faktiskt nästan som att jag har sommarlov. Det har inte gjort det på länge nämligen. Idag har det varit min andra lediga dag i rad och jag har gjort INGENTING. Och imorgon är jag också ledig och ska inte göra någonting. Eller någonting gör jag ju, men inget speciellt, inget vettigt och inget viktigt. Ikväll har jag tränat. Skäms lite för att jag inte varit på så många träningar på sistone, och mindre blir det. Och i helgen jobbar jag och kan inte spela nån match alls och sedan drar vi så då kan jag varken träna eller spela match. Men jag tror att jag överlever. Lite tråkigt bara. Och nu bara babblar jag så nu ska jag sluta skriva och lägga mig i soffan och titta på sådutrorattdukandansa. Och antagligen lite tvåochenhalvmän och skrubbning. Annars, god jävla natt.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Att packa till solsemestern! (tips)

2009-08-11 @ 18:53:39Det börjar dra ihop sig för vår solsemester till sköna Grekland/Kos. NU, Idag är det bara en vecka kvar tills vi åker!
Där kommer att bjudas på mycket sol och bad om dagarna och många partaj på kvällarna. Nu i slutet av sommaren är det kanske många som tar en sista minuten för att njuta den sista tiden av sommaren på ett ställe där det faktiskt existerar en sol. Så nu tänkte jag göra en liten packningslista för en veckas strandsemester.

Planera
ett urval av kläder som går att styla om från långa dagar på stranden till nattliga äventyr.

Unik markering, adresslapp eller annat märke som skiljer din resväska från mängden.

Rulla!
Kläderna kan rullas ihop för att ta mindre plats och undvika vikstreck.

Miniförpackningar, minimera necessären med reseförpackningar. Stoppa ner i plastpåsar för att undvika läckage.

Bra-Att-Ha-Kit. Vätskeersättning(resorb), myggsprej, öronproppar, värktabletter, desinfektionsservetter(mot svininfluensan kanske?)

Reseorganiserare.
Ordning och reda är A&O. Samla biljetter, kort, bokningar och viktiga adresser i. (ett kuvert möjligtvis)

Ask
. Att förvara smycken och dylikt i.

Sladdfodral,
samla all teknik (laddare, batterier, adapter, sladdar) i en påse så att du hitter dem lätt.

Tom sprejflaska, spreja skrynkliga kläder med vatten och häng upp på galjar så slipper du stryka.

Övrigt.
Solhatt/keps, solglasögon, stor sjal (praktiskt som skydd för hår, axlar eller värme på planet)


Bild på min väska så jag känner igen den när vi landar på Greklands flygplats!!

Ha det bra, hoppas detta var till någon hjälp för de som inte vet vad man ska packa med sig!!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Hoppas att en vecka går snabbt!

2009-08-11 @ 17:57:27Föråt för min dåliga uppdatering. Jag orkar helt enkelt inte spendera så mycket tid vid datorn, dessutom har jag inte tid.

Idag har jag jobbat min näst näst näst näst näst sista dag för i år. Vilket känns väldigt gutt. Även att jag trivs väldigt bra i parkavdelningen ska det bli skönt. Måste erkänna att det är ganska jobbigt att jobba. Nu när det är så lite folk i parken har vi knappast någt att göra, så vi glider mest runt och ser coola ut. Skämt och sido.

Imorgon åker Elly, min arbetskompis till Bulgarien, Sunny Beach, med sitt gäng. Är faktiskt lite avis på hennes att hon åker så snart. Trots att det bara är EN VECKA kvar till vi åker. Det ska faktiskt bli riktigt riktigt skönt med semester efter en sommar full med jobb. Ska njuta till max och umgås med de bästa jag vet. Det är faktiskt bara en vecka exakt kvar till vi styr kosan till Grekland, Kos.

Brudar, hur blir det med festen i min sommarstuga? Ska vi ta det på fredag eller lördag? Om det blir på fredag så kan inte jag förrän vid tio ungefär. Men efter går det bra. Ina, ska du ha kalas på kvällen eller på dagen? Ni kan ju skriva vilket som passar bäst.

Nu ska jag strax iväg och träna. Det behövs verkligen efter en sommar full med onyttigheter och småätande. Efter Kos måste jag ta tag i mitt nyttiga liv precis som Ina. Kanske är lättare om man kommer överens om att sluta flera? Jag vet inte. Kanske skriver ett inlägg ikväll och jag orkar.

 
Segerbild från fotbollsturneringen förra vecka. Vi är bäst! :)


Puss / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bildbomb från Therese liv! (del 2)

2009-08-11 @ 16:58:38fortsättningen...

Torsdag
För att ha gått och lagt oss klockan 04.00 mitt i natten efter onsdagens bravader, gick Adelinn och jag upp ovanligt tidigt! Uppe med tuppen klockan 9! Då tog vi en sväng på alv, åt en korv, hälsade på alla vi kände, kollade på gravar, drog och badade i nossen, kollade på fotboll och tog hoppbilder! Vilken dag!!

ALV

Alexandra i Korvkiosken!


Marie på Våffelhuset!


Felle på Torghandeln!


Linnea i Stubben!


Manuela i Kopparkrogen!!


Paulina och Emil i Informationen!


Vi kollade även en väldigt kort stund på showen i Mattisborgen


Adelinn och jag på vår utflyckt!

Nossen!

Jag testade min nya bikini för första gången i vatten


Adelinn lånade en bikini av mig och tog ett dopp!


Vi hade med oss vattenkameran och tog lite blöta bilder!

Fotbollen! (ALVM)

Alvs fotbollsturnering


Åse och Linnea från Parken, det vinnande laget!




Vi fick hålla flaggan!
Rikard, Manop och Manuela


Adelinn, Rikard, Jag och Manuela


Det är folket från Alv!


Sverige tog inte guld denna gången heller!

Permalink Therese Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Don't wanna be an american idiot

2009-08-11 @ 16:35:17Okej. Efter att jag nu suttit här och lyssnat på typ alla Green Days bästa låtar minst en gång, gråtit väldigt mycket inombords, kollat på konserter på Youtube, drömt, längtat, haft ångest, funderat och bestämt mig har jag nu kommit fram till att JAG SKA SE GREEN DAY den 11 oktober. Så, nu finns det ingen återvändo. Jag har bestämt mig. Inget annat spelar någon roll. Hur mycket det kostar, hur jag tar mig dit, om jag åker ensam, om jag ruinerar mig själv - inget spelar någon roll. För detta är antagligen min enda chans i livet att se Green Day. Och den chansen kommer jag att ta. Så det så. Nu vet ni. Pusshej, nu ska jag äta korvstoganoff.


Peace, Billy Joe, snart ses vi!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Harrys, Liseberg och förkylningar

2009-08-11 @ 16:23:00

Tiden går alldeles för fort. Hinner med mycket visserligen men snart är skolan igång igen. Sedan jag skrev förra gången har jag hunnit skämma ut mig, jobbat min sista dag på ALV, träffat Marina och massa andra mysiga människor, festat, grillat, åkt Höjdskräcken på Liseberg, hostat sönder min hals, snarkat och dansat sönder mina fina nya högklackade skor.

För tillfället mår jag inte så bra. Min förkylning har blivit värre och min mage vill mörda mig. Desstuom flyttar världens bästa Kenny ifrån Vimmerby om 6 dagar, vilket är mindre roligt. Men hur segt allting ändå känns just nu vill jag inte deppa sönder allt för mkt denna vackra tisdag. Därför lägger jag upp lite glada bilder från i fredags när jag och Marina festade hos Johan och på Harrys. Vi hade sjukligt roligt, tackar så mkt för det! 


Lite förfest hos HetsJohan

Marina och Jag

Snyggkenny

HetsJohan själv

Alternativ 1: Kenny fick spelet och började strippa
Alternativ 2: Kennys dragkedja gick sönder
Rätt svar: 2

Hon körde posen

Det gjorde däremot inte jag

Blev inga fler kort efter den här fläshiga bilden men den får
avsluta en mycket galen men rolig kväll. Tack för det!


/Paulina
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grön dag den 11 oktober

2009-08-11 @ 15:02:35Jag vet inte om jag är segast i världen men förra veckan upptäckte jag att Green Day ska spela i Sverige. Globen den 11 oktober. Det har varit min dröm att se dom live ända sedan jag började lyssna på dom, och det var rätt länge sedan. Jag känner ett begär inom mig att jag måste dit. Vill dit. Ska dit. Men nu stod det på ticnet att det för närvarande var helt uppbokat och på BiljettNu.se kostar dom 1095 kronor... Det kändes väldigt sorligt, eftersom att jag verkligen hade tänkt att boka en biljett. Så jag får väl fortsätta drömma.




Och Billie Joe Armstrong är nog fan min drömkille.
Nu ska jag gråta.
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nya poolen! Ett paradis på bakgården..

2009-08-11 @ 14:39:59
Finns på blocket, länk.

Haha, joo man kan väl få drömma om den iallafall. Pappa sitter på sin stol i datorrummet och kollar pooler nu. Det kanske blir som de säger en pool till nästa sommar!! Dock inte lika fläschig som den på bilden men visst vore den cool!? Det vore som ett eget paradis, en utomlandsresa utanför dörren. Varför inte?

Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bildbomb från Therese liv! (del 1)

2009-08-11 @ 12:40:25Satt här och kollade mina gamla inlägg, jag är inte alls för pigg på bloggen. Dagarna är fyllda med jobb och kvällarna med bus!! Här kommer en liten bildbomb från mitt liv!

Onsdag!
Det var första delen av fotbolls turneringen och förfest hos Johan innan vi drog till Harrys. Det var en stressig kväll men vi tog oss till Johan och till slut till Harrys. Adelinn plånbok försvann för en stund och det blev en liten efterfest hos Manop.


Hemma hos Johan!


Alexandra och Adelinn


Jag och "Adde" (internskämt)


Attack i hallen


Billy stylar påväg till Harrys!


Kvällen nästan slut och alla trötta!

Orkade bara lägga upp från onsdag, mer kommer!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu blir saker gjorda!

2009-08-11 @ 11:35:13Idag är en sån där grå regnig dag. Men ska jag vara ärlig har jag inget emot det! Nu kan jag kanske få sakert gjorda som bara luggit och samlat damm de här dagarna. Kanske blir jag klar med den där tävlingen jag planerat så länge. Vem vet!

Jag började iallafall min regniga morgon med yoghurt och blåbär!! Bästa frukosten någonsin! Nu ska jag pyssla vidare. Lägga över bilder på cd-skivor, packa lite till Kos och annat skoj som ni säkert vill veta massor om ;) Haha!



Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tisdag morgon

2009-08-11 @ 10:43:37Nu är vi vakna här i radhuset i vällingby. Vi sitter och kollar på drömhus på Discovery och jag blir sugen på att ha ett eget hus. Ett överdyrt, självdesignat och extremlyxigt såklart. Det ska gärna ligga vid en sjö/havet och ha en stor stor terrass med en gigantisk grillplats där man kan ha roliga fester. Brevid ska det stå en pool där man kan svalka sig om dagarna. Där jag ska bo ska det nämligen vara varmt varje dag. Jag ska ha ett antal fina bilar men min favoritbil kommer att vara min egna röda lilla bubbla som jag fick på min 18-årsdag. De andra ferrarisarna och bentlysarna är bara extra transportmedel. Jag ska också ha en hund. En Boxer. Elias kanske kan få ha sin Bullterrier, men isåfall får den vara instängd i nåt litet hus längre bort. Min hund får nämligen inte bli uppäten. Haha nä nu ska jag sluta. Men ibland får man drömma.

Eftersom att varken jag eller Elias har levt det nyttiga livet en enda dag på denna sommar så har vi börjat gå promenader på mornarna. Igår gick vi omkring i Bromma och tittade på det fina koloniområdet Iris (minns ni tv-serien?) och det var faktiskt väldigt skönt att starta dagen på det sättet. Planen är även att börja springa när vi kommer hem till mig, då det finns lite mer skog där. Vi får se hur länge vi håller oss på den nyttiga sidan. Men min plan är att leva nyttigt nu och sen när jag kommer till Grekland så kan jag vara hur onyttig som helst!

Vårt tåg går 16.40 idag och på den tråkiga resan tänkte jag passa på att skriva en packningslista inför Kos. Kanske kan dela med mig av den när jag är klar? Listor är nämligen mitt liv. Jag älskar listor.

Nu ska jag upp och byta om till riktiga träningskläder så att jag får den rätta känslan.


Bild från när jag, Elias och hans kompisar åkte till Trosa och fiskade
tidigare i somras. Jag tycker att det känns som nyss. Sommarlov går så
otroligt fort.


Puss!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Roman de gare - Korsande vägar

2009-08-11 @ 00:38:12


Svt2 har denna vecka en fransk filmvecka - det vill säga att de visar en fransk film varje kväll. Första filmen att visas var Roman de gare, på svenska Korsande vägar, av Claude Lelouch. Jag såg den och den var fantastiskt fin och välgjord. Jag gillar verkligen Dominique Pinon, som är den enda för mig kända skådespelaren i filmen. Jag har tidigare sett honom i Amelie från Montmarte. Han spelar Pierre Laclos i filmen, en så kallad spökskrivare som skriver romaner åt en känd författare i hennes namn. Han skriver alltså men hon tjänar på det. När han ska åka ner till hennes båt för att påbörja sin roman stöter han på Huguette, en kvinna som brutalt lämnas utav sin fästman på en mack på väg till hennes föräldrar. Pierre plockar upp henne och efter en tid i bilen frågar Huguette om han inte kan låtsas vara hennes fästman och följa med att hälsa på hennes föräldrar. Han tackar ja, i tron på att finna mycket inspiration till "sin" bok, men mycket kan hända på vägen...

Det är en väldigt komplicerad historia som filmen bygger på men trots det tappar jag aldrig intresset för filmen. Det fångar helt enkelt och man vet inte vem som är vem och vad som är bok och verklighet förrän i sluttampen av filmen, vilket ökar intresset och spänningen. Dessutom gillar jag romantiska draman som inkluderar en inte allt för vacker hälft. Jag vet inte varför men det ökar på något sätt trovärdigheten för filmen när den "fula"  eller töntiga killen med enormt hjärta vinner den vackra kvinnan eller tvärtom. Jag avskyr filmer med Hilary Duff, Lindsay Lohan eller dylikt som spelar hejaklacksledare och vinner Chad Michael Murrays eller Zac Efrons hjärtan. Usch så förutsägbart och trist.

Filmen var väldigt vacker och jag gillade den mycket. Jag rekommenderar den varmt.

Nu från en bra film till en bra serie - Upp till Kamp del 3 på Svtplay! Godnatt!





Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det här är Levi, min kille <3

2009-08-09 @ 22:10:44








Att Linnea Ericsson gör ett sånt här flashit mode-inlägg händer nog i stort sett aldrig. Men detta gör jag endast, och endast, för att jag är så väldigt lycklig över dessa kläder. Speciellt min gula, begagnade Levi's-jeansjacka. Den kommer jag att älska tills jag dör och ha på mig så ofta jag kan. Det är min nya pojkvän, Levi heter han. Cheap Monday- jeansen och t-shirten är också rätt underbara. Sedan köpte jag lite strumpor på H&M som jag mest tyckte om att fota när dom var skitiga och låg på golvet. De va de hele, som norrmännen brukar säga när dom köpt alla sina jävla mackor och feta festisar.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Livet i en resväska

2009-08-09 @ 18:23:37Nu är jag nyanländ från Stockholms skärgård. Vi åkte ut med båten i torsdags och stannade på en ö tills idag. Det har varit supermysigt och vädret har också varit med oss. Så nu har jag en bra grund inför Kos. Jag har fortfarande inte fattat att vi ska åka, det känns så overkligt. Men nån konstig pirrig känsla börjar smyga sig inpå. Jag antar att det är resfeber.

Vi tänkte åka hem till mig på tisdag. På lördag ska släkten nämligen fira lilla mig i förskott eftersom att jag är på Kos när jag fyller år. Det kan vara bra med några extra födelsedagsslantar innan vi drar. Men Elias och hans familj ska fira mig efteråt så då blir det ju iallafall lite mer tårta när jag kommer hem :)

Jag bor typ i en resväska just nu. Jag har gjort det hela sommarlovet när jag har varit här i Stockholm och när vi har varit på våra små resor och härnäst blir det Grekland. Inte förens efter det kan jag packa upp allt hemma och slå mig till ro, om det är så man säger. Vet inte om det kommer kännas bra eller dåligt.

Hoppas solen skiner i några dagar till nu och att det blir riktigt uselt bajsväder i Sverige mellan den 18 och 26 augusti. Just nu är det 27 grader och sol på Kos. Låter inte helt fel va?
Nu är det dags för lite grillning och häng ute på gården. Ha det gött alla, och särskilt ni Sumsevenar såklart! ;)



Sol och bad på dagen och mete på kvällen.

Puss

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Gekås och tjejhäng hos Marina

2009-08-09 @ 11:29:00Ja idag var jag uppe med tuppen. Faktiskt tidigare än vanligt. Gick upp klockan 04.00 för att åka till Ullared klockan 05.00. Där var det ovanligt lite folk, antagligen på grund av det underbart varma vädret. Shoppade en hel del och jag har spenderat massor av pengar. Så nu är jag ungefär 2500 kr fattigare. Köpte en ny mobil lite spontant på net och net. Hade inte planerat att kolla på någon, utan det bara blev. Körde hela vägen hem från Ullared, var riktigt trött då.

Väl hemma var det dags att åka igen. Denna gång till stan för lite tjejhäng hos Marina. Vi lagade tacos och käkade revbenspjäll. Det var supermysigt. Pratade lite om vad vi gjort på sommarlovet och hade det allmänt trevligt. Sen åkte vi ned en sväng till stan för att käka glass på Sibylla. Blev ganska tidigt ikväll eftersom alla var trötta, men det var mysigt.

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det här är rock, jag är i Stockholm

2009-08-09 @ 00:16:50
Mamma Ann-Sophie på restaurangen Papa Grappa

Jag och min mor har ju varit på mini-semester i huvudstaden. Detta är pinsamt nog den enda bilden jag tog under ett dygn. Men jag minns det iallafall och det var perfekt. Vi åkte hemifrån kl halv 7 på tisdag morgon. Jag var såklart väldigt trött, men sov faktiskt inte en enda minut under resan. Det var mycket roligare att vara vaken och lyssna på musik med mamma. När vi kom fram åkte vi till vandrarhemmet, som hette Zinkensdamm och låg just precis där. Det var minst 25 grader och stek-varmt. Men vi tog tunnelbanan in till centrum och gick raka vägen till Weekday. Som jag har saknat den affären. Och sedan jag var där sist har dom flyttat och blivit tio gånger större - underbart. Sedan fortsatte vi oss genom hela Stockholm kändes det som. När vi kom tillbaka la jag mig i sängen och somnade på en sekund. Har ärlig talat aldrig varit så trött efter att ha gått på stan, det värkte i benen! Haha. Hungriga var vi när vi vaknade. Gick till en restaurang några hundra meter bort, orkade visst inte gå längre. Åt oss proppmätta, gick till Ica och köpte godis, tog ett glas i hotellbaren, la oss i sängen och åt godis och såg på TV och somnade rätt snabbt där efter. På onsdagen åkte vi till nån badplats en bit utanför stan och la oss och stekte några timmar innan vi åkte hem. Då sov jag. Det var en underbar liten resa men en underbar liten mamma.



Köpte lite nya skivor, några nyare än andra

Kläderna som jag köpte tänkte jag också visa, men har inte tid att ta bild och lägga upp det 00.12 direkt. Så det blir en annan dag. Nu ska jag sova - gött!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Olimiterad Lasse

2009-08-08 @ 18:04:02


Nu har jag beställt den limiterade boxen med vinyl- och cdversion av den nya skivan "Tänk om jag ångrar mig, och sedan ångrar mig igen", sångboken "112 sånger" och lite fotografier och annat av Lasse. Det känns mycket bra. Jag längtar.






Permalink Lell & Lasse Kommentarer (0) Trackbacks ()


Och vinnarna är: PARKEN

2009-08-07 @ 21:38:04Ja som Linnea redan avslöjat vann vi fotbollsturneringen efter många om och men. Efter att vi med lite tur precis klarade oss vidare från gruppen kände vi att det var dags att ta tag i saken och börja lira fotboll. I semifinalen mötte vi ett lag med barnskådespelare och vuxna. Där hände en liten incident. Rickard sprang med bollen, eller efter, och en flicka sprang in i honom och skadade sig. Det blev världens liv och alla tyckte att vi körde fult. Har därför varit rätt mycket snack idag. Rickard fick gå och prata med denna flicka idag och en kvinna. Flickan sa själv att hon sprang in i Rickard. Något som inte alls var bra var att hon fick en spricka i armen och inte kan fortsätta att jobba, stackare. Jaja, det var gutt att vi vann i alla fall.

Har precis spelat match. Precis som flera matcher har vi varit det bästa laget, men vi har ingen som kan göra mål. Lojal hade dessutom tragit med a-lagsspelare. Jag lyckades att göra självmål på en hörna, stod vid stolpen och skulle nicka bort den, lyckat! Ett av de andra målen tror jag var offside. Ja jag undrar när vår tur kommer egentligen? Tror  inte att jag sprungit så mycket på länge som jag gjort idag. Gick ned nästan ett kilo på matchen.

Nu skajag gå och lägga mig. Ska upp vid fyra i natt. Jag, mamma och Linn ska bege oss mot Gekås för lite nödvändig shopping.

Godnatt! / Åsw
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pool nästa sommar!

2009-08-07 @ 18:29:02Joo jag är fortfarande medveten om att jag är dålig på att skriva i bloggen. Vissa är väl duktigare på att uppdatera än andra. Men dagarna är så fyllda med saker att jag knappt har tid att andas. De senaste dagarna har varit fullspäckade. Brorssbarnet har fyllt år, fester har festats, fotboll har kollats på, strosats på Alv och badats i Nossen.

Men det jag ville säga är att det händer grejer i vår trädgård!! Nu är mina föräldrar ganska så inställda på att poolen ska vara placerad till min student!! Så vad som var en trädgård med buskar, blommor och ogräs blev för några dagar sen en grusplätt!! Här kommer förmodligen vår pool att ligga!!



Ikväll är det fest för matavdelningen på ALV som jag snart ska rusa iväg på! Ha det fint!!


Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det har varit en lång dag

2009-08-06 @ 22:57:40Nu precis när jag skulle börja skriva här blev det lite jobbigt. Vet inte vad jag ska skriva. Har nog ganska mycket att skriva men när allt ska ut på samma gång blir det lite jobbigt. Och nu såg jag att klockan var mycket, jag är jättetrött och har inte ork att skriva mer än så här. Det viktigaste jag har att berätta är väl att Parkavdelningen vann Astrid Lindgrens Världsmästerskap för andra året i rad. Finalen avgjordes ikväll mot laget Johan och vi vann, men nu har jag glömt vad det blev. Fast huvudsaken är ju att vi vann! Nu ska jag sova. God natt.


Vårt grymma lag som vann förra året.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ingen kickar fotboll som vi :)

2009-08-06 @ 18:05:03Nu tänkte jag berätta om  resultatet i fotbollsturneringen från gårdagen. Första matchen mötte vi i särklass bästa laget, i alla fall på pappret. De kallar sig Revange team efter som de är sjukt pepp på att besegra parkavdelningen, som kammade hem turneringen, framför allt vill de ju såklart vinna hela turneringen. Matchen varade i 12 min och var i princip hela tiden mycket jämn. Jag gjorde första målet i matchen efter en framspelning av Danne. När det endast var ca 1 minut kvar, släpper vi igenom dem och låter dem göra ett mål. Matchen slutade alltså 1-1. Detta lag är det lag som jag tror är mest favorittippat. Med den laguppställningen och värvningen borde de kanske kamma hem segern.

Andra matchen mötte vi laget Johan, där de flesta i laget heter Johan, varav namnet. Denna match skulle också bli tuff. Vi hade hört rykten om att det var gamla divsision 3 spelare i det laget. Det visade sig att de var ganska bra. Vi öppnade upp även denna match och ledde med 1-0. Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle igen :) Men precis som förra matchen släppte vi förbi dem i slutminuten. Resultat, 1-1.

Vi har diskuterat lite idag och kommit fram till att vi inte hade rätt vilja och kämparglöd som de andra laget. Om alla skulle höja sig ett snäpp, skulle vi kanske vinna? Spelare som vi mötte igår hade sagt att vi såg väldigt ihopspelade ut, vilket jag inte håller med om. Vi har visserligen tränat tillsammans två gånger, men varje gång är det alltid några borta. Dessutom har vi tränat med en ballong till boll.

Nu ska jag snart bege mig in mot Vimmerby för ytterligare en match i gruppspelet. Denna gång möter vid Lockomotiv Görlång, som består av långa skådisar, förutom något undantag. Vi måste vinna denna match, men kanske två mål för att gå vidare. Vi känner oss alltså lite pressade, men vi har ändrat laguppställningen lite, så vi får hoppas på förbättring.


http://evenemangsbloggen.files.wordpress.com/2009/04/fotboll.jpg
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilder från semestern

2009-08-06 @ 14:55:33Har inte orkat fixa några bilder överhuvudtaget. Njuter av sista tiden av sommarlovet till fullo. Ikväll drar jag och Elias ut i skärgården med båten och stannar i en stuga över natten. Imorn kommer resten av hans familj ut så stannar vi där tills på söndag. Men här kommer iallafall bilderna från vår campingsemester!

Dag 1

Vi drog från Vimmerby runt ett på dagen och styrde sedan kosan mot
Halmstad.

Stannade till på mysiga rastplatser längs vägen och sträckte på benen.

Efter 35 mil var vi framme i Halmstad. Vi satte upp tältet och drog sedan
ner till Tylösand där solen höll på att gå ner.

Var tvungen att känna på vattnet och det var förvånansvärt varmt för att
vara ett hav vid Sverige.

Det låg hundratals uppspolade maneter längs strandkanten och jag
försökte göra som han den där gubben i berättelsen som slänger
tillbaka sjöstjärnor som blivit uppspolade. Men upptäckte snart att det var
lönlöst.

Dag 2

Tidigt på torsdagsmorgonen började vi packa ihop våra grejor och lämnade
campingen i Halmstad. Vi gav oss ut på små slingriga vägar för att hitta stället
dit folk vallfärdar. Gekås.

Vi fick, efter många om och men, en parkeringsplats långt långt borta.
Detta var Elias första gång på detta underliga ställe så vår vistelse blev ganska
kort. Vi var ute efter 2 timmar med lite mått och gått i våra gula kassar.

Vi tog oss till camping nr 2 som låg i stormiga men fina Varberg.

En färja kom infarandes mot hamnen i en väldans fart.

Jag blåste nästan bort.

Dag 3


Tredje natten hamnade vi i Göteborg på en ful camping.

Inne i stan satte vi oss på en italiensk restaurang som såg mysig ut. Vi
hade dock inte sett priserna innan vi blev infösta. Så det var bara att betala
160 spänn för en pizza. Som tur var bjöd Elias...

Sen sket vi i Göteborg och drog till Lysekil

Vi tog färjan över.

Framme vid Sivik Camping.


Miljön runt omkring var himla mysigt så vi stannade i två nätter.

Vi fiskade lite krabbor vilket är min nya hobby.

Vårt lilla akvarie.

Dag 4


Andra dagen i Lysekil gick vi ner till hamnen.

Åt räkmackor på "Pråmen" som vi blev tipsade om. De var grymt goda.

Jag var badsugen men just när vi kom till badet så gick solen i moln så
då gick jag bara ner och doppade fötterna.

Dag 5


Vi drog vidare till ett lite regnigare ställe, Smögen. Men det var lika mysigt
för det.

Vi gick längs hamnbryggorna.

Gick in i mysiga butiker.

Och åt god mat. Souvlaki, yummi.

Senare gick vi tillbaka till vår camping. Vi tog en sväng uppe på klipporna.
Det var hur mysigt och fint som helst. Dock var det livsfarligt att gå med
gummistövlar så jag halkade runt där uppe rätt mycket. Bilderna är rätt
mörka men jag har inte orkat ljusa upp dem som sagt. Ni får kisa och försöka
se ändå!

En mysig vik.

Det fanns små vattendrag här och var.

Till denna camping ska jag ta mina barn. Det är ett paradis för små. De
kan fiska krabbor, leka i världens roligaste piratlekpark och bada vid de
här roliga stränderna med rutchkanor, studsmattor i vattnet och massa
annat skoj.

Avslutar med en bild på vår bästa vän under denna resa. Campingtidningen.
I den finns alla campingplatser i hela Sverige med vägbeskrivningar,
telefonnummer och priser.

Japp, det var vår lilla västkusttripp det. En enkel, skön och romantisk resa. Efter den här veckan har jag verkligen bestämt mig för att skaffa husvagn när jag får barn. Hur hemskt det än låter.

Puss!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


ALV-VM väntar

2009-08-05 @ 17:30:49Ja nu börjar det dra ihop sig till den årliga turneringen som många är riktigt laddade inför. För min del måste jag säga att inte känner mig jättepepp på att spela i denna hetta. Har druckit dåligt med vatten också. Paulina har ont i halsen så hon får inte spela, därför kommer jag nog antaligen spela hela tiden, om jag orkar. Annars får Kajsa eller Linnea vara forward en stund. Det är åtta lag anmälda, vilket betyder fyra lag i varje grupp. Vi kom i den svåraste gruppen, vilket jag tror är planerat. Vi börjar första matchen mot, på pappret kanske det bästa laget. Det kommer bli en riktig kämparmatch och jag tror det blir tufft. Men vilja slår klass? Kan parkavdelningen få ha kvar bucklan ytterligare ett år, eller fortsätter vandringspriset vidare? Men de lagen teamledarna satt ihop, blir det riktigt tufft.

Efter fotbollen drar jag vidare till Kajsa för lite förkrök. För min del blir det bara att åka dit för att umgås. Hänger nog med en liten stund till Harrys, men jag jobbar imorgon så det blir nog inte så sent.

Jag hoppas att ni håller tummarna på parken i turneringen där både jag och Linnea spelar / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rekryteringsmöte

2009-08-04 @ 21:29:16

Ikväll har jag varit på rekryteringsmöte på alv. Där bjöds det på tacobuffé, som smakade rätt bra. Lite kallt tycker jag att det var bara. Satt och snackade med några som jobbade på Skistar. Hade en hel del frågor, som jag fick besvarade. Ska helt klart söka dit nästa år, man tjänar ungefär 30 kr där än på alv vilket är bra.

Efter mötet åkte jag och Therese till Sibylla och åt glass. Det var ganska nice faktiskt, väldigt skönt ute måste jag säga.

Godnatt. Puss & Kram / Åse 

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemma igen

2009-08-04 @ 19:59:32Oj oj oj. Nu var det länge sen ni hörde av mig. Men jag tror att ni förstår att jag har varit på campingsemester med min pojkvän. Vi visste ju inte riktigt när vi skulle åka men vi drog på morgonen i onsdags. Så nu har vi varit borta i nästan en vecka och besökt många av västkustens städer. Vi började i Halmstad där vi kom fram på kvällskvisten. Då bodde vi på en camping som låg precis vid tylösand så vi gick ner till stranden och det var så himla fint! Jättemysigt. Kort kommer senare!

På morgonen efter gick vi upp ganska tidigt. Vi skulle nämligen till Gekås i Ullared, vilket ligger ganska nära Halmstad, för en shoppingrunda. Elias hade aldrig varit där förut så det var en upplevelse. En hemsk sådan tyckte han. Men vi fick lite bra-ha-saker köpta därifrån. Mer kan man inte förvänta sig. Väl ute från köpcentret så drog vi vidare till Varberg där vi stannade över natten. Och vilken natt, det blåste typ storm. Ni kanske har hört om det norska fartyget som sjönk? Vi var ju inte långt därifrån så ni kan förstå att det blåste mycket. Men vårt tält stod kvar natten igen och skyddade oss från blåsten. Campingen och miljön runt omkring var jättevacker så det kändes tråkigt att bara stanna en natt. Men vi skulle ju vidare.

Göteborg blev nästa stopp. När vi kom dit fick vi veta att U2 skulle spela på Ullevi senare. Trevligt. Vi ringde runt till massa campingar men alla var fulla. Tillslut fick vi tag på en camping som tillhörde Liseberg. Inte så kul kanske men det låg väldigt centralt vilket var bra. Men När vi kom fram till denna camping så fick vi stå i kö i drygt en timme bara för att få en tältplats. Men vi hade varit lite tjuviga och parkerat bilen vid en plats som vi tyckte såg bra ut så att ingen annan skulle ta den. Men när vi äntligen kom ut från det där jädrans incheckningsstället så hade några bajsiga fransmän snått vår plats, precis framför där vår bil stod! Så numera känner jag ett litet hat mot fransmän och göteborgska campingar. Elias fick sina förväntningar om staden bekräftade. Vi tog oss ifrån campingen så fort som möjligt efter att vi hade satt upp tältet och åkte in till stan och gick i affärer och tittade runt. Hittade ett par kängor på H&M till ett väldans bra pris. 129 kr är inte dåligt för ett par kängor. Sommarjobbare som felprismärker borde det finnas fler av! 400 kr som de kostade innan var ju inte heller så dyrt men ändå... Efter ett tag inne i stan så började det bli allt för mycket folk inför spelningen så då åkte vi tillabaka till campingen och satte oss i varsin stol och lyssnade till U2 i kvällssolen. Mycket trevligt.

Dagen efter flydde vi så fort vi kunde till Lysekil. Vädret var kanon och den lilla staden var så himla mysigt. Även här bodde vi på en väldigt fin camping med massa klippor runt omkring precis vid havet. Så där stannade vi i två nätter. Första dagen hängde vi på campingen och fiskade krabbor och solade och dagen efter gick vi inne i staden och åt räkmackor och tittade på lysbåtar.

Sen var det bara en stad kvar. Smögen. Dock fick jag inte se stället i solsken men det var väldigt vackert ändå. Där gick vi längs bryggorna med alla andra turister och tittade i små mysiga butiker och åt god mat. Campingen här påminde om den i Lysekil så på kvällen när det hade slutat regna gick vi upp på klipporna och kikade på utsikten. Som sagt bilder kommer senare!

Och imorse åkte vi ända hem till Stockholm. Och nu sitter jag här och väntar på att se det sista avsnittet av Allsång på Skansen.

Det blev ett väldigt långt inlägg men det är svårt att göra en så underbar vecka till ett kort inlägg. Imorn kommer ett inlägg med bilder istället.

Hoppas att alla har det bra! Saknar er mina tjejor!

Puss!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


La semana treinta y dos

2009-08-04 @ 17:49:20

Börjar få lite ont i min hals. Det är inte alls bra för denna vecka händer verkligen mycket. Idag har jag jobbat, ska snart in till alv igen för att gå på rekryteringsmöte om jobb i fjällen. Tänkte då till nästa år.  Det ska vi käka tacobuffé :)

Imorgon kväll blir det fotbollsturnering dvs. ALV-VM uppe vid ishallen. På kvällen ska jag med Maja och brudarna på harrys. Blir dock att bara hänga på för min del, jobb på torsdag. Lite synd att jag inte kunde vara med på deras middag bara. Mamma och Linn kommer hem imorgon :) De kommer vara bruna som pepparkakor skulle jag tro. JAG LÄNGTAR TILLS NÄST NÄSTA VECKA! :)

Torsdag blir det återigen att spela fotboll i turneringen. Kan endast bli en match beroende på hur det går för oss. Enligt rykten kommer flera lag att ställa upp med en riktigt het startelva. Alla favorittippade lag har lyckats komma i vår grupp. Frågan är bara om det är positivt eller negativt? Jag tror på båda, jag tycker personligen att det är lättare att spela mt ett bättre lag, men det blir absolut mycket tuffare. Parkavdelningen vann fotbollsturneringen förra året så vi har väl lite press på oss. Men jag tror inte att vi är favorittippade?

Fredag blir det fotbollsmatch och senare blir det party. Drar ut på harrys eftersom det då är klubb 29 :) Blir kanske festande för min del idag.

Lördag blir det eventuellt Ullared med mamma, om inte, ska jag försöka få med mig någon annan. På kvällen blir det tjejmys hemma hos Marina. Blir kanske att laga middag eller bara ta det lugnt. Var tänkt att vi skulle sitta och dricka lite, men jag vet inte om det är någon som ska det?

Söndag är inte helt bestämd än, men det finns nog något skoj att göra då med :)

Nej nu ska jag dra mig härifrån. Måste styra lite här hemma innan mamma kommer hem. Skulle egentligen behöva tvätta lite, men jag vet inte riktigt vilka färger man kan blanda och inte. Har aldrig tvättat ;)



Ha en kalasbra kväll alla sumsevenare och alla ni andra också.

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Leeeeeeeeeeedig

2009-08-03 @ 22:05:07

Idag har jag haft min första lediga dag sedan förra helgen. Det var riktigt skönt att sova ut. Dagen spenderades med Marina, kollade på hennes nya lägenhet och hennes extremt söta kattunge, Izzy. Hon trodde att det var en tjej, men när jag kollade närmare på den, trodde jag att det var en kille. Men jag är inte helt säkert. Får väl ta dit någon expert eller något. Vi gick lite på stan också. Blev ingen längre tid vi hann att umgås. Jag var tvungen att åka hem och laga lite mat innan träningsmatchen.

Ja vi spelade träningsmatch på Gullevi mot Vimmerby C, eller det skulle i alla fall vara det, men det var ett blandat lag med både a,b och c-lagsspelare. Vi blev lite skraja innan måste jag erkänna. Men det gick i alla fall ganska bra, trots att de spelar inte högre divisioner än oss och att vi bara tränat tre gånger sedan sommaruppehållet. För min del kändes det ganska tungt, första halvlek gick, men då fick jag knappt några bollar på min högerkant. Vi fick en och annan skada, vilket inte är bra alls för oss som redan har dåligt med folk. Andra halvlek mådde jag skit. Hade extremt ont i min mage, kändes som jag skulle spy när som helst och så fick jag kramp i vaderna så att jag knappt kunde springa. Vi förlorade matchen med 2-0, men vi är faktiskt nöjda trots resultatet. Grattis till ditt mål Linnea :)

Nu sitter jag här och magen värker fortfarande. Jag hoppas att jag inte håller på att bli magsjuk eller att jag har svininfluensan. Nu ska jag gå och lägga mig, känns som det är bättre. Längtar efter att gå upp 06.20 imorgon, not.

Godnatt / Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kolmården och övernattning på hotell! (bilder)

2009-08-03 @ 18:30:29I Lördags åkte jag och Nicklas på minisemseter över helgen. Destination Kolmården en-dagarsbiljett. Jag har inte varit där sen jag var kanske 6. Det har ändrat sig sen sist. Vi skippade bamse-land och det där som jag säkert hade sprungit till som 6-åring. Det blev en mycket lyckad dag med bra utflyckts-väder. Inte för varmt och vi slapp regn. Dagen bjöd på en rovfågelshow. Med falkar och ugglor som swischade över huvudet på oss. Vidare till en spektakulär delfinshow med två nya tillskott (delfin-ungar), sist men inte minst blev det safari bland ohyfsade zebror, galna björnar och lata lejon.
Men vad jag trodde var slutet av dagen blev inte riktigt så. Inbjuden på Hotell President av en söt Nicklas. Något fläschigt hotell med cool design och Sveriges skönaste säng!!

Här kommer lite bilder. Alla vet ju att bilder säger mer än 1000 ord :)


Nicklas och Jag


Nicklas var chaufför så jag tog en del bilder och det blev mat på donken.


Det är lite otydligt men "Nu börjar äventyret!" (läs skylten)


Jag har nu suttit på savannen.


Rovfågelshow, de praktiskt taget slickade publikens huvuden.


Min nya kattunge!! :D


Sugen på ett bad i den pölen med en söt liten kisse


Delfinshow! och jag har 100 bilder bara från det, men ni får se 1.


Safari med ohyfsade zebror


Lata lejon, kunde smyga mig riktigt nära.


Avslutar med en glad Therese i en säng i världsklass!!

Ha det underbart!!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Sjuk(t)

2009-08-03 @ 15:52:00
Jag börjar bli lite orolig över alla mina förkylningar. Marina sa till mig förut att jag borde kolla upp så jag inte har någon infektion eftersom jag är sjuk väldigt ofta. Jag får inte bara lite ont i halsen, jag blir riktigt sjuk med hosta och sånt tråkigt skit, varje gång! Borde kanske kolla upp det? Det är fruktansvärt irriterande att jag inte kan träna varken fotboll, dans, kondition eller styrka bara för det. På onsdag är det Alvm med parken, och jag kan nog inte vara med om jag hostar som jag gör nu. När tränade jag senast ens? Fan. Det får bli ändring på mina matvanor säger jag bara. har levt på bullar, pizza, kakor, godis och choklad hela sommarlovet! 

På tal om träning, jag är jättepepp på projektarbetet, om det nu går egenom. Johanna och jag har tänkt göra en dansshow med välgörande ändamål. Är det någon som har förslag på vilken organisation som man skulle kunna skänka pengarna till? Vi har inte bestämt oss än. Hur som helst så ska det bli riktigt roligt att börja med det! Men innan dess har vi en annan dans att göra och det är bråttom. Såklart är vi ute i sista stund, haha, men det börjar bli rutin för oss. Eller vad säger du? ;) Hoppas vi hinner klart innan Kos bara,så är det lugnt.

Jaha, nehe? Vad händer den här veckan då? Liseberg igen på Måndag, vilket i för sig är nästa vecka, Klubb 29 på fredag (Är det ens på fredag?), Tjejmys i Marinas nya lägenhet på lördag och sen jobba resten av veckan förmodar jag. Det är konstigt att veckorna och ett sommarlov kan gå såhär fort, tycker jag. Om två veckor åker vi till kos tjejer! det har vi längtat efter ett helt år och äntligen är tiden inne. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, vad händer med tiden?! Ingen som vet, ingen som vet.



Nu ska jag gå och vara lite nyttig, så jag kan bli friskt igen! Pusshej.
 
 
/ Paulina.
 
 


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skäggig vegan, Grega, Timbuk, Supreme - make my day

2009-08-03 @ 15:30:22

Kan inte sluta lyssna på den.
Idag har jag sovit, det var underbart. Och jag drömde en helt underbar dröm. Den var så underbar att jag ville börja gråta när jag vaknade och insåg att det inte var sant. Annars har jag inte gjort alls mycket än så länge. Bestämt mig för en ny tatuering och tänkt lite på den. Det blir nog en 18-årspresent till mig själv, från mig själv. Ikväll ska jag spela match, se på Prison Break och sova sova sova säng säng säng. So long, suckers!
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fullspäckad dag, precis som det ska vara på sommarlovet

2009-08-02 @ 23:37:23Dagen idag har varit väldigt seg. Känns helt meningslöst att jobba när det inte finns någonting att göra. Går hela tiden och väntar på att klockan ska bli mer, men det känns som visarna aldrig rör sig.  Ni tänker säkert att det kan vara skönt med ett slappt jobb. Det är det visserligen, men nu är det för slappt och tiden går i snigelfart.

Stressade sönder när jag kom hem från jobbet. Bytte om lite snabbt och åkte direkt och tränade fotboll. Blev inget långt pass idag tyvärr, var lite tråkigt, men vi har ju träningsmatch imorgon. Jaså Linnea, så du ska spela med C-laget imorgon?

Stressade ytterligare, åkte ut till Djursdala till Henke för att äta tacos med Maja och Marika. Tog en stund innan Marika anlände med maten eftersom hon åkte moppe ut och hon hade tydligen lite beslutångest på Ica. Ja vi lagade alltså tacos, satt ute i det underbart sköna sommarvädret och åt väldigt god mat. Sen fetade vi loss framför tv:n och kollade på Ice Age 3. Kom precis hem och ska snart sova. Imorgon kommer jag sova väldigt länge och bara njuta av att vara ledig. Min först lediga dag sedan förra helgen.



God natt på er. Hoppas att ni sover gott, för det ska jag göra! / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Living the dream

2009-08-02 @ 18:28:22Inatt trodde jag att jag skulle ha en ganska normal dröm, utan jobb framförallt. Men nä då. Mina drömmar kan nog inte vara normala, och för tillfället inte vara utan jobbet. Inatt drömde jag att jag var på ett bröllop. Ett väldigt oseriöst bröllop. Bruden och brudgummen hade jättestora och konstiga skor på sig. Viktor Kallay var präst, i sina Kopparkrogen-kläder och fina glasögon. Jag hade en ny kamera som jag skulle ta kort med, men det funkade inte, Felicia trodde att det var batteriet. Allt var ganska konstigt, som vanligt.

Annars känns det väldigt bra i min själ. Jag har jobbat och slitit mig trött och rik. Nu har jag långsemester i tre dagar. Ikväll ska jag träna fotboll. Imorgon ska vi spela träningsmatch (mot Åses lag, förresten). På tisdag åker mamma och jag till Stockholm och stannar till onsdag. På onsdag och torsdag kväll är det fotbollsturnering med ALV. Måndagen efter det åker vi till Liseberg och gör allt som man gör där. Sedan är det lite jobb och lite liv kvar. SEDAN ÅKER VI TILL KOS. Plus att jag har åtta underbara mackor och fyra spett med chokladdoppade jordgubbar i min väska. Det gör livet.


Och detta är min vänner. Dom gör livet.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dagens snabbast inlägg!

2009-08-01 @ 21:33:25Det här blir ett väldigt snabbt inlägg. Idag har jag och Nicklas varit på Kolmården så gott som hela dagen. Vi åkt safari och kollat på delfinshow och haft läskiga fåglar flygandes över huvudet. När jag väl trodde att vi skulle ta vårt pick och pack och åka hem, blev det ändrade planer. Nicklas bokade in oss på ett fint och väldigt mysigt hotell och nu ska vi snart krypa ner i Norrköpings skönaste sängar!!

Ha det gött så ska mi få ett gäng bilder när jag kommer hem!!
//




Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Muffinsbak

2009-08-01 @ 20:22:50

Idag har jag varit riktigt duktig. Jobbat från 07.00 till 16.00. När jag kom hem käkade jag och pappa pizza (det är inte så duktigt, ska bli ändring på mitt onyttiga liv, snart), sen fixade jag i ordning pastasallad som jag ska ha med till jobbet imorgon och diskade. Efter bakade jag blåbärsmuffin. De blev supergoda, trots att jag gjorde fel. Hittade receptet i dagens Vimmerby tidning. Idag består mitt inlägg alltså av ett baktips.

Blåbärsmuffins:

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
200 g smör
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl strösocker

Fyllning:
3 dl blåbär
1 tsk socker

Gör så här:
1. Smält smör. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda smör och mjölk och vispa ned det i äggblandningen (här gjorde jag lite fel, läste att det stod mjöl, så ordningen blev inte rätt). Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det med en stor sked i smeten.

2. Blanda rensade blåbär med socker. Här detta i muffinsblandningen försiktigt så att bäret inte krossas.
3. Häll i smeten i muffinsformar. Gräddas i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.




Ikväll var det tjejkväll hos Linnea. Men jag orkade verkligen inte åka in. Är extremt trött efter en hel veckas jobb så jag ville bara ta det lugnt i soffan. Ni har det säkert jättebra ändå.

Godnatt! / Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Extremt oviktigt blogginlägg för värlshistorien

2009-08-01 @ 17:01:23

Idag är en vanlig dag. Har varit på ALV och jobbat från 09.30-14.30. Inte allt för jobbigt, men lite pengar blir det ju ändå hoppas jag.


Min vecka har varit helt okej! Ledig i måndags och då vart det Fredriktid och senare Johannatid. Det var mysigt. Hon slingade mitt hår och jag blev nöjd, sen hyrde vi världens sämsta film, men det är en charm med det också.




Jobbade tis och ons.


Sen Götebrog/Liseberg med världens sötaste människor över tordagen! Jag fick köra från Jönköping till Göteborg, och det var roligt, speciellt när man kör en fetingbil i högsta klass. Skrattade i princip 99 % av tiden på Liseberg, tack för det mina söta :)


Fredag igår. Jobbade lite och sen åkte jag hem och sov en massa! Göteborg tog kol på mina krafter. Efter det kom en snygging och hämtade mig. Sen "såg" vi en film, The unborn, som vi mestadels pratade oss egenom och sen fick jag skjuts hem igen.


Lördagen idag blir lugn tillsammans med Linnea och co. Lite häng där och sen hem och sova eftersom jag jobbar i morgon igen. Är faktiskt rätt nöjd med vecka 30 sommaren 2009, mkt bättre kan det nog inte bli.




Övrig tanke från Paulina:
Synd att snyggkenny flyttar den 17:e! jag vill inte! Vem ska jag vara snygg tillsammans med då? Vi skulle egentligen rädda världen från alla fula människor, men det får väl bli i ett annat liv då, eller? Tråkigt är det iaf.


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0