Sitter och läser om Grekland

2009-08-14 @ 10:39:11Just nu är det 27 grader och sol på Kos!

Juli och augusti
Juli och augusti är två ganska "tunga" månader. Resorna är dyrare. priserna på rum skjuter i höjden och grekerna är mer eller mindre stressade. Vädret däremot är mycket pålitligt. Ibland alldeles för pålitligt då det stundtals skulle kännas skönt med en regnskur. Under augusti kan det bli nästan olidligt varmt med temperaturer ända uppåt 40 grader. Under augusti kommer också många italienare, för att inte tala om alla greker som har semester.

Trafiken
Det finns en del saker man bör tänka då det är inte helt ofarligt att ge sig ut på de grekiska vägarna. Kvalitén på vägarna är inte alltid så bra och vad värre är: greker kör INTE som vi är vana vid. Det är samma trafikregler där som här, men tyvärr inte samma vilja att följa dem. Ställ dig vid en korsning där det finns en stoppskylt och se hur många som stannar så förstår du vad jag menar. Trots att du själv kör försiktigt är det inte säkert att andra gör det. Håll ett öga på vägen och lita inte på någon annan än dig själv. Använd hjälm när du kör moped. Det är en billig livförsäkring.

Hundar och katter
Överallt i Grekland springer det omkring vildhundar, ibland har de infekterade sår efter slagsmål med andra hundar vilket gör att man absolut inte ska klappa dem. För att inte tala om risken att deras loppor byter fodervärd. Undvik beröring med hundar om du misstänker att de är smittade eller har loppor. Detsamma gäller många katter även om de är svårare att motstå. Använd sunt förnuft när du tar upp en katt. Man ser i regel om den har några infektioner. Jag är själv väldigt svag för katter i Grekland och detta trots att jag är kattallergiker.


Myggor

Mygg kan på vissa platser upplevas som en lika stor plåga som hemma. Myggen i Grekland är, tycker jag, annorlunda än vad de är i Sverige. När du lägger dig på kvällen ser du inte en enda mygga, men så fort lampan är släckt dyker de upp. Ibland kan en enda mygga höras som ett rusande jetplan, nästa kväll kan hundra stycken attackera dig som en stum massa. Grekiska myggor är inte logiska. De är smarta.


Källa: Kalimera.nu

Ina Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Therese

Nej!! MYGGOR!! Asså ni kommer få stå ut med min myggsprejs odör, jag är superkänslig! :O

2009-08-14 @ 10:40:57
URL: http://sumseven.blogg.se/
Postat av: Linnea

italienare och greker gillar vi ;) :D

2009-08-14 @ 18:11:50
URL: http://sumseven.blogg.se/
Postat av: Ina

Eller hur? ;)

2009-08-14 @ 18:51:36
URL: http://sumseven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0