2 juli 2009: En dag i Stubben

2009-07-02 @ 19:19:11I Astrid Lindgrens Värld i en liten liten stad som heter Vimmerby finns en liten Stubbe utanför den stora och berömda Törnrosdalen. Stubben är helt enkelt en väldigt stor, ihålig och gammal stubbe som står bland ekarna och ser fin ut. I Stubben säljs smörgåsar, sallader, festis, vatten, kaffe, frukt, chokladdoppad frukt och frukt-is för att behaga sagoparkens alla tusentals besökare när hunger och törst smyger sig på. Och i Stubben jobbar jag, Linnea Ericsson. Ifall ni någon gång har legat sömnlösa i otaliga nätter funderandes över hur det är för Linnea Ericsson att jobba en dag, 2 juli kanske, i Stubben, så kommer era liv att fullbordas NU! Detta händer en dag i Stubben.

Okej utanför Stubben också. Stämpla in. Måste kolla bloggens besökare!! GRYMT! Hämtar växelkassan och tassar upp till ja ni vet ju vad. Räkna växelkassan, plocka fram mackor, sallader, mackor, sallader, mackor, frukt, festis och så vidare och så vidare. Sätta på kaffe, hacka frukt och annat roligt! Efter en timmes "öppning" kommer Adelinn och vi drar upp "gardinerna" och dagen börjar på riktigt. Sedan kommer också en liten kallskänka och börjar göra ännu mer smörgåsar och sallader och smörgåsar och sallader. Dager rullar på, och den rullar jääävligt fort. Adelinn står i kassan och tar emot alla underbara kunder. hej och visst och vilken smak och nej vi har ingen korv och nej ingen glass heller och det finns i törnrosdalen och ja toaletter också och det ligger däråt och tack och hej och chipet funkar inte och vänd på kortet och tack och så vidare och så vidare. Jag spenderar min dag med två mixrar och en helvetes massa frukt och is och frukt-isar. Mixa, skära frukt, mixa, skära frukt, skära frukt, mixa, mixa, mixa, mixa, mixa, skära frukt, skära frukt, mixa, mixa. En liten trög kille trodde att vi hade doppat korv i choklad, men det var banan. En fjollig mamma tyckte att hennes frukt-isar vad för sura och jag fick mixa om dom med en banan. The Boss tyckte att jag såg koncentrerad ut, för koncertrerad tydligen, så jag skrattade lite, och då blev han nöjd. Så här fortsatte det i cirka fyra timmar. Sedan kunde jag andas, dricka några klunkar vatten, sätta mig ner och äta lite uppvärmd spagetti med köttfärssås. Och efter det fylla på allt som försvunnit med tiden. Danne kom förbi och kollade läget. Therese också och hon passade på att gjöra ett spett med chokladdoppade jordgubbar och äta en smörgås med salami och brie. Fyra minuter i fyra drog vi upp "gardinerna" och började om allt från början fast tvärt om.

Nu sitter jag hemma i bikini och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan åka och bada. Imorgon är Therese Thass och Linnea Lell lediga och då ska dom leva loppan genom att ligga ner på något jävla ställe och inta sol. Sedan blir det ferre-ferre på kvälla. Känns om att det KAN bli en bra dag. Nu jävlar ska jag diska!

Linnea Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Åse

jag också!

2009-07-02 @ 19:44:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0