A monkey needs to dance and so do you

2009-11-29 @ 21:57:42






Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dags att rösta på namnförslagen ...

2009-11-28 @ 21:10:40

Här är alla förslag på namn till "vår" varelse

1. Josef Hartand
2. Ernst
3. Mårten
4. Kissemissen
5. Sumo
6. Kurt
7. Einoleino
8. Frank
9. Fuzzy
10. Psyko Chippy
11. Jan
12. Moltas
13. Mr. Whipcracking Fiddlesticks


Rösta på det namn du tycker passar bäst på varelsen nedanför!



Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()


Lördagskväll

2009-11-28 @ 21:03:21

Tjenixen!
Lördagkväll och här sitter jag i mysdressen och lyssnar på Robinson i bakgrunden, lite tråkigt kanske, men ändå skönt.
Tänkte bara uppdatera lite så ni vet att jag fortfarande lever efter en heldag i stallet ... Har nu klippt parvell för första gången i hans liv och han stod som en annan staty, alldeles lugn och fin! Bra ponken! ;D
Imorrn tror jag att vi faktiskt tar och är med på träningshoppningen, så jag hoppas bara att jag hinner hem i tid till Påwlinkas dans ...


Nehepp, tajm tå go ...
Hej svej

/


Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dansuppvisningsdags!

2009-11-28 @ 13:01:44



Oh kära tid! I morgon gäller det. Mitt huvud är proppat med information och danssteg
av alla dess slag. Hela fyra danser att hålla reda på. Men det ska nog gå bra hoppas jag.
Har precis haft genrep med Basic beats och min och Matildas grupp. Det gick jättebra.
Vid tre ska jag in till stan igen och då är det streetdance f. 17 år som gäller och efter det
Ledardansen, som i år är hur bra som helst! Missa inte denna dansuppvisning säger jag bara!
Den kommer bli superbra. Kostar 20 kr för alla skolungdomar och 40 kr för vuxna och börjar
kl 16.00 men tro mig, det kommer vara fullt redan en timme innan så kom tidigt, om ni
vill ha en sittplats framför allt. Den är i idrottshallen för er som missat det.

För övrigt så måste jag ge Therese väldigt mycket beröm som fixat den väldigt fina
designen på bloggen.Juligare blev den verkligen och det ser jättebra ut! Bra gjort :)

Nu ska jag steka mig en kotlett innan jag hinner kolapsa. Ha en fortsatt bra helg allihopa!


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Höjden av lathet

2009-11-26 @ 17:05:57

Den här växten har stått på mitt rum väldigt länge. Jag tror den vissnade nån gång i somras, eftersom att jag aldrig vattnade den. Och eftersom jag aldrig riktigt brytt mig om att den ens finns, brydde jag mig inte när den dog heller. Så såhär har den stått på mitt rum i x antal månader, mest för att jag inte orkat lyfta på den och slänga den. Men nu har mamma fått nog och för hennes skull ska jag nu ta bort denna sak från mitt rum och säga farväl för alltid. Det kommer nog bli lite tomt utan den...

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Flitiga Lisa

2009-11-25 @ 22:15:14Dagen har bara flytit på. Känner att jag har varit riktigt duktig idag. På morgonen skrev jag upp allt inför geografiprovet som vi har nästa vecka, jag satt och jobbade flitig i tre timmar med samhällskunskapen och jag tror att jag fick en hel del gjort även om det inte syns, dessutom har jag dansat på hälsobanken idag i cirka en timme, tränat innebandy i en och en halv timme och tränat fotboll i en halv timme. Så nu kan jag nog lägga mig och vara någorlunda stolt över mig själv och med ett gott samvete.

Förövrigt blir det nog inga aktiviteter på hälsobanken mer, i alla fall inte i år. Vi var idag sex stycken när vi dansade, men då var jag med (som har hand om hälsobanken) och två ledare. De andra tre var kompisar som vi har sagt till. Men jag är glad över att vi blev några mer än på pingisen för några veckor sedan. Jag gör allt jag kan, men det räcker tydligen inte, så nu skiter jag i det ett tag!

Tror i alla fall att jag kommer sova toppenbra i natt! :D Längtar efter sängen =)


Slänger in en härlig sommarbild!

Natti natti på er alla! / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Onsdag

2009-11-25 @ 16:38:31Åh, idag har varit en gråtdag. Inte för att jag har varit ledsen utan för att jag har sett på sorgliga filmer och lyssnat på sorgliga låtar. Hade inte sett Wall-E fören idag och gud så gullig han var. Haha, hur kan man gråta till en film där dom inte säger något? Söt var den iallafall.

Vid klockan sju ska jag och mamma på Core, för en gångs skull. Vi har varit riktigt dåliga på det denna höst. Det har alltid varit något i vägen. Men några gånger är bättre än inga!

Eftersom att vi har varit lediga idag har jag också tagit tag i psykologin, blev ju lite panikartade ändringar (?) så det ska tydligen in om lite mer än en vecka. Hmpf.

Imorn blir det dajmrulltårta till fika, och ja Krill, du är också välkommen!

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vare sig man vill eller inte...

2009-11-25 @ 14:22:00

Så går ju livet vidare. Det har gått en vecka sedan du försvann från oss. Just då trodde jag den natten skulle vara det värsta, men det är ännu värre att känna saknaden. Dina små gula hårstrån sitter fortfarande fast på alla kläder. De vill inte försvinna och inte tomrummet som finns heller. Tror inte det finns någon värre känsla än när man börjar förstå att man aldrig aldrig aldrig aldrig någonsin igen får träffa någon. Det är en sjuk känsla och jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att mista sin syster, pappa eller mamma. Ofattbart.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


FC Barcelona

2009-11-24 @ 21:40:54

Som vanligt när det är Champions League-tisdag sitter jag här med min Barca-tröja och är ledsen och upprörd. Viasat är utan tvekan den sämsta tv-kanalen i världshistorien. Jag förstår inte någonstans på något vis varför de visar Debreceni - Liverpool på sexan iställer för Barcelona - Inter. Det är och kommer alltid att vara en fråga utan ett vettigt svar. Som tur är fixar mina grabbar matchen ändå, än så länge då de mosat Inter med 2-0 efter en halvlek. Och på söndag är det El Clasicó, då jävlar. Nu ska jag iallafall fortsätta att gråta inombords över att jag inte får se mitt lag när de vinner.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ta vad du vill

2009-11-23 @ 22:54:38

Måndag. Dagen har bestått av en extremt överdrivet extra mycket onödig mediadag och lite undervisning i fördomar och skillnad mellan män och kvinnor. En icke speciellt givande dag, sammanfattningsvis. Ibland blir jag arg på skolan. Okej att det är skönt att ha det slappt ibland men i vissa ämnen vill man faktiskt lära sig något och känna att man inte slösar sin tid på att bara sitta där. Och jag tycker att det mesta av ansvaret för att vi ska lära oss något ligger hos lärarna. Hur som helst. Efter skolan gick jag till körskolan. Börjar få lite panikångest över mitt körkort nu. Det är bara en vecka kvar. Och jag har verkligen inte en aning om ifall jag är redo eller inte, det känns verkligen inte så. Hoppas att jag känner mig mer redo nästa tisdag.. Ikväll har jag tränat och kollat på Jackass. Nu ska jag sova. So long suckers.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ny design: Jul?

2009-11-23 @ 18:41:41


I helgen kommer förmodligen SumSeven få en liten uppfräschning i designen. I alla fall när det gäller färg. Något med mer julig och vintrig edge, såhär lagom till första advent. Så har ni några bra förslag på hur det skulle kunna se ut?
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bilder från Malmö

2009-11-23 @ 17:31:17









Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött, tröttare, tröttast

2009-11-23 @ 17:17:08

Jag tycker verkligen inte om denna tid på året. Mörkt, dystert och nästintill deprimerande. När man åker till skolan är det mörkt och när man kommer hem är det mörkt. Just nu är det dessutom riktigt mycket i skolan. Jag längtar till julen, till snön kommer och gör dagarna ljusare. Ge mig en vit jul! :D

Ska iväg till innebandyträningen strax. Skulle egentligen behöva plugga, men jag pallar inte, dessutom kan jag inte missa fler träningar. Har redan missat massor. När ska mitt liv och min fritid börja?


Vår skulle inte heller vara helt fel!

Nu måste jag bege mig. Ha en bra kväll! / Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fortsätt att komma med namnförslag till vår vän

2009-11-23 @ 10:09:32
Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lägg dig ner och sov, lillasyster

2009-11-22 @ 21:37:11Ännu en söndag av extrem trötthet men samtidigt underbar lycka. Denna helg kunde faktiskt inte bli mycket bättre. Sedan jag kom hem har jag mest tänkt på hur underbart det kommer bli att sova inatt, även att jag nog har sovit typ halva dagen idag. Just nu sitter jag och rundar av dagen med Kent. Ny vecka imorgon, som bland annat kommer att innehålla halkbanan, stadskörning, skola och en helg med lite släkt i Örebro. Här kommer lite favoritlåtar från Kentarna och deras nya skiva. Felicia, jag längtar väldigt mycket tills den 10 mars.










God natt.
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Why is the Moon so lonely?

2009-11-22 @ 19:59:57

Cause she has an other...

 

"And every night, they would wander the skies togheter.
But, one of the other spirits was jealous.
Trickster wanted the Moon for himself.
So he told Kuekuatsu that the Moon had asked for flowers;
he told him to come to our world and pick her some wild roses.
But Kuekuatsu didn't know once you leave the spiritworld,
You can never go back!
And every night, he looks up in the sky and sees the Moon and howls her name.
But... He can never touch her again."

Permalink Therese Illustrerar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Dagens låt, söndag

2009-11-22 @ 15:14:26






/P.
Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vart ska vi sova inatt?!

2009-11-21 @ 17:21:30Cha. Jag tänkte bara skriva en liten hälsning från Eslöv, Skåne. Jull och jag anlände igår klockan 19. Vi åt lite och sen började festen direkt. Efter att Julia blåst sitt hår ett tag gick vi till Jocke, FN-soldaden. Där var det lite andra människor som jag såklart aldrig sett innan. Men inte fan gjorde det något. Vid 02 nångång åkte vi in till Malmö och gick till nåt ställe. Där dansade vi resten av natten, drack lite och dansade lite till. Helt underbart sjukt kul. Vid 05 var vi hemma och vid 05:02 låg jag sovandes i sängen. Idag har vi varit lite smått trötta, men ändå varit uppe ett tag och kollat på fotboll, lagat mat och ätit. Julia har precis vaknat och snart ska vi dra till hennes kompis. Vad som händer sen vet vi inte riktigt, men det märks ju. Gutt är det iallafall och Skåne är ett underbart ställe, för er som inte visste det.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Att fortsätta utan sin trognaste vän

2009-11-20 @ 21:49:27

I fem år levde jag innan vi skaffade oss en liten buse som sprang runt och jagade allt som rörde sig. Han åt allt som kom i hans väg och bet sönder det som gick och även det som inte gick. Tills jag blev så stor som för två dagar sedan var han den mest trogna och snälla vän man kan tänka sig. Jag har inte riktigt förstått att det jag skriver nu faktiskt är sant. Han finns inte längre. Borta och kommer aldrig mer tillbaka. 

Ingen att gå ut med om dagarna, ingen som sitter jämte en vid matbordet, ingen som skäller på morgonen när man vaknat, ingen som badar med en på sommaren, ingen som håller en sällskap när ingen annan är hemma, ingen som ligger i soffan och snarkar jättehögt, ingen som äter upp kattmaten, ingen som får ryck och springer 700 varv runt huset, ingen som smiter iväg en hel natt och äter hästbajs, Ingen..

Men jag är väldigt glad för att jag fick växa upp med dig, du var den bästa man kunde tänka sig.
  



/P.

Use to dream of being a millionaire, without a care
but if I'm seeing my dreams and you aren't there
beause it’s over
that just wont be fair, darling.

I'd rather be a poor woman living on the street,
no food to eat
because I don't want no pie if I have to cry
because it's over
when you said goodbye

All at once
I had it all
but it doesn’t mean anything
now that you’re gone




Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Också coolt!

2009-11-20 @ 15:49:11Nu är det äntligen fredag. Det är väldigt välbehövligt för min del känner jag. Denna vecka har jag varit sjukt stressad och sovit väldigt dåligt. Det är grymt skönt att denna hemska skolvecka är över. Gjorde naturkunskapsprovet idag, tror att det gick bra! :) mitt tal blev dock lite sämre. Surt att jag pratar för mycket och för länge.

Ikväll blir det antaligen en skön hemmakväll eller häng med henke. Får se vad som händer. Nu ska jag i alla fall lägg mig och vila en stund.

My hittade något kul som hon lade upp på sin blogg. Gå in och kika här!





Trevlig helg! / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vi drar till Malmö! & Eslöv...

2009-11-19 @ 21:47:26Denna vecka har varit lite upp och ner. Det värsta och det bästa kvar. Engelska redovisning och naturprov. En helg med Julia i Eslöv och Malmö. Har inte så mycket mer att säga. Bara det här typ...



Nu ska jag plugga. Wuhu!
Jag vill bara att klockan ska vara 14:30 imorgon...


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Boy 1997-2009

2009-11-19 @ 14:46:39Vila i frid min gamle vän. Vi tänker på dig.



/P.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


NAMNFÖRSLAG TILL VÅR VÄN!

2009-11-18 @ 19:40:05


Cecilia och Therese tycker det är dags att han får sig ett namn.




VAD SKA VI DÖPA HONOM TILL?
KOM MED FÖRSLAG ...
SKRIV OCKSÅ MOTIVERING VARFÖR DU VALT DET NAMNET :D

OBS! ENDAST 1 FÖRSLAG/PERSON
PERSONEN SOM KOMMIT MED BÄSTA FÖRSLAG, EFTER JURYNS
ÖVERLÄGGANDE, BELÖNAS MED EN HEMLIS!

SÄTT IGÅNG ATT RÖSTA!

Permalink Allmänt Kommentarer (15) Trackbacks ()


Vill ha helg nu!!!!

2009-11-18 @ 17:00:10Idag har vi haft nationella i Svenska B i fem timmar. Det gick inte bra alls för mig. Har så sjukt dåligt fantasi så jag kom inte på något vettigt att skriva. Blir nog inte högt betyg alls på den skulle jag tro. Men men.

Har suttit och pluggat naturkunskap från att jag kom hem vid halv två till nu. Tog en liten paus och satte mig här. Mamma ska strax förhöra mig och om jag kan det ska jag eventuellt åka in till stan och träna fotboll. Hade bestämt mig för att inte träna idag, eller jag hoppade över innebandyträningen eftersom den ligger så tidigt och jag behövde plugga. Men får se vad som händer. Det känns i alla fall ganska bra just nu med naturkunskapen.

Jag längtar sjukt mycket till att det ska bli helg. I helgen blir det årsfest för hela slanten och sen pumpen! Kommer bli grymt kul tror jag. I övrigt händer det inte så mycket i mitt liv, inte sånt som är nödvändigt att skriva här i alla fall..

Hoppas att det gick bättre för er andra sumsevenare!

ha en bra kväll! / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trångt?

2009-11-18 @ 14:20:48Haha, hittade detta klipp på Fokis blogg. En helt vanlig morgon i Japan. Tydligen kallas killarna i uniformer för "Pushers" och är anställda för att trycka in människor och få in så många som möjligt. Jag skulle få panik. Kan man andas?



Permalink Ina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


En gelatin-bild

2009-11-18 @ 11:59:11

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dagens låt

2009-11-17 @ 20:43:54Den här låten är bra på många sätt nu för tiden. jag vill blir som du, Gaga.
Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()


Förkortningar

2009-11-17 @ 20:30:02Här nedan kommer lite förklaringar till förkortningar. En del är självklara för många, några kanske ni har fått skrivna till er och inte förstått och vissa kanske ni aldrig har tänkt på.
Fyll gärna på med egna!

BRB - Be right back
SOS - Save our Souls (egentliga betydelsen är ...---... , tre korta, tre långa och tre korta nödsignaler. SOS sätter bara ord på det)
FYI - For your information
ASAP - As soon as posible
FFS - For fuck sake
LOL - Laughing out loud
OSA - Om svar anhälles (står ofta på inbjudningar)
SMS - Short message service
RIP - Rest in peace
STFU - Shut the fuck up
VD - Verkställande Direktör
AIDS - Acquired immune deficiency syndrome
HIV - Humant immunbristvirus
CSN - Centrala Studiestödsnämnden
DVD - Digital versatile disc
CD - Compact disc
MMS - Multimedia Messaging service
RADAR - Radio detection and ranging
EMO - Emotional hardcore
AKA - Also known as
FTW - For the win

I brist på annat att göra.

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sjukling nr 2

2009-11-17 @ 18:03:49Precis som Tzetze så fick jag diverse biverkningar av vaccinationen så jag stannade också hemma idag. Kunde inte sova hur jag än vred och vände på mig för att min arm var så öm, och precis som Cicci så hade jag feber och var allmänt förvirrad. Minns att jag satte mig upp mitt i natten och började prata med mig själv, men slutade genast då jag kom på att det var ganska konstigt. Min näsa var också igentäpt så det blev inte mycket sömn för mig inte. Men det tog jag igen fram till halv fyra för då hade jag körlektion. Nu närmar det sig! Allt är bokat så det är bara att köra så mycket som möjligt nu.

Känner mig iallafall bättre nu så ett nationellt prov imorn ska jag nog klara av. Har dock inte förberett mig något. Har ingen som helst motivation till det så det blir nog inget av den förberedelsen.

Nu ska jag äta upp mitt lördagsgodis och kolla på True Blood. Här kan ni se säsong 2 om ni inte orkar vänta tills SVT börjar sända det igen i februari.

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sjukling!

2009-11-17 @ 15:04:43Okej, igårkväll och inatt märkes det att jag har fått något konstigt insprutat i min kropp!
Kunde överhuvudtaget inte sova inatt p.g.a. feber och världens frossa trots 3 tjocka täcken!
Detta fortsatte även på morgonen så därför var jag hemma idag! Hade ändå bara foto.
Gjorde vi något vettigt ni friska människor som var där?

Nu ska jag dra mig till stallet. Har en liten entusiast till kusin som vill rida min storpolle, skönt för det pallar jag själv inte att göra idag! :/


Ha't gött
//


Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Reklamuppgift

2009-11-17 @ 12:29:26





För er som inte ser att det är reklam för "ekologiska jeans" berättar jag det nu.
Är faktiskt rätt nöjd med resultatet och framför allt över Ina som är supersnygg.
Vad tyckte ni andra?


/Paulna.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


I USA kan man stämmas för allt

2009-11-17 @ 10:11:311. Kathleen Robertson från Austin, Texas, belönades med 780 000 dollar av en jury. Detta för att hon hade brutit vristen efter att hon hade snavat över en 2-åring som sprang runt i en möbelbutik. Ägaren till butiken blev minst sagt förvånad när han fick höra domarens beslut eftersom barnet som Ms Robertson hade snavat över var hennes eget.

2. 19-åriga Carl Truman från Los Angeles fick 74 000 dollar och sjukhusräkningen betald för att hans granne körde över hans hand med sin Honda Accord. Mr Truman glömde titta om det satt någon bakom ratten på bilen innan han försökte stjäla grannens navkapslar.

3.
Terrence Dickson från Bristol, Pennsylvania, var på väg ut genom garaget till det hus han precis hade rånat. Han kunde inte få upp garageporten för att den fjärrsändare som han hade stulit inte fungerade. Han kunde inte heller gå tillbaka in i huset eftersom dörren hade gått i baklås. Eftersom familjen som ägde huset var på semester fick Mr. Dickson sitta inlåst i åtta dagar och endast livnära sig på Pepsi och torrfoder till familjens hund. Han stämde sedan husägaren för psykiskt lidande, vann rättegången och fick 500 000 dollar i skadestånd.

4. Jerry Williams från Little Rock, Arkansas, tilldelades 14500 dollar plus att han fick alla sjukhusräkningar betalda efter att ha blivit biten i ena skinkan av grannens hund. Hunden satt fastkedjad inne på grannens gård som var helt inhängnad. Juryn var i alla fall lite tveksam innan de dömde till skadestånd eftersom de tyckte att Mr. Williams själv kanske var ansvarig för att reta upp hunden eftersom han hade klättrat över staketet och skjutit på hunden upprepade gånger med sitt luftgevär.

5. En restaurang i Philadelphia blev dömd till att ersätta Amber Carson från Lancaster, Pennsylvania, med 113 500 dollar eftersom hon hade halkat, ramlat och brutit nyckelbenet i en pöl med utspilld läsk. Enda anledningen till att läsken fanns på golvet från början var att Ms. Carson hade kastat den efter sin pojkvän ungefär 30 sekunder tidigare under ett bråk.

6. Kara Walton från Claymont, Delaware, stämde framgångsrikt ägaren till en nattklubb i en närbelägen stad. Detta eftersom hon hade ramlat från nattklubbens toalettfönster och slagit ut två framtänder. Olyckan inträffade när Ms.Walton försökte smita in genom fönstret till damtoaletten för att slippa betala 3,50 dollar i inträdesavgift. Hon belönades med 12 000 dollar och fick dessutom tandläkarräkningen betalad.

7. Mrs Grazinski från Oklahoma City, Oklahoma, köpte en splitter ny husbil av märket Winnebago. På sin första utflykt med den nya bilen kör hon upp på motorvägen och lägger i n fartkontrollen på 120 km/h. Sedan klättrar kvinnan helt lugnt ur förarsätet och går till köksdelen för att göra sig själv en smörgås. Inte helt oväntat åker husbilen av motorvägen och blir totalt skrot. Mrs. Grazinski stämmer Winnebago för att det faktiskt inte står i intruktionsboken att man inte kan göra som hon gjorde. Juryn gav henne 1 750 000 dollar plus en ny husbil. Husbilsföretaget ändrade faktiskt i instruktionsboken efter denna dom ifall att det fanns fler totala idioter som tänkte köpa deras husbil.



Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vilken färg har själen, älskling?

2009-11-16 @ 22:46:06
Detta är min underbara kusin Julia och jag

Hej hej hallå!
Nu tror jag att jag är hyfsat utvilad efter denna sjuka helg med tre födelsedagsfirande på tre dagar. De ena vildare än det andra. Idag var det tänkt att jag skulle få vaccinet mot svininfluensan. Men eftersom att jag är lite allergisk mot nötter och mandel var det tydligen väldigt viktigt att jag ska ta den på vårdcentralen istället för i skolan. Vaccinet verkar innehålla spår av nötter (?) och då var det bäst att vara där ifall jag skulle behöva akut hjälp. Kändes lugnande... Men det ska jag nog överleva. Annars har jag inte åstakommit speciellt mycket idag. Skulle kanske behövt plugga som ett svin, men det har jag icke gjort. Dagen har iallafall avslutats bra med bland annat en beställd tågbiljett till Eslöv. På fredag drar kusinerna Linnea och Julia till Julia och ska göra Malmö stad mycket osäker!! Helt underbart. Som grädde på moset hittade jag en påse med naturgodis i min väska, vilket gjorde mig ännu lite gladare. Jag innbillar mig själv att jag kommer att orka plugga då. Natur till exempel, eller svenska, eller engelska... Det är visst en stressig vecka för medianerna nu! Hela TRE saker. Nästan mer än vad vi haft hitills på hela terminen. Ha! Men nu borde jag nog sluta babbla om fruktansvärt ointressanta saker. Ni får ha det så bra helt enkelt, så hörs vi. Puztl.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Matte E är mitt mål

2009-11-16 @ 19:23:54Är det bara jag som är varm? Antingen så beror det på att jag har eldat sedan halv fyra, eller att jag har tre tröjor på mig, eller beror det på sprutan och att det är feber som smyger sig på? Känns som att jag har ont i halsen också, men antagligen är det bara inbillning. Men ända sättet att ta reda på det är att klä av mig ett par tröjor.

Vår nya soffa har kommit och jag älskar den! Den är riktigt stor och mysig och en sån soffa som man aldrig kan ta sig ur. Precis så som den ska vara. Har även fått hem en utbildningskatalog från Linköpings Universitet och har lekt lite "slå-upp-en-sida-och-få-reda-på-din-framtid"-leken. (Ni sumsevare vet vad jag talar om..) Och jag ska tydligen bli Civilingenjör i kommunikation, transport och samhälle! Så jag tänkte börja läsa Matte C,D och E på eftermiddagarna efter skolan och även Fysik B. Kul va?

Nä, nu måste jag ta av mig iallafall två tröjor. Hoppas att det hjälper.


Istus hatar vår nya soffa. Han vil inte sitta i den. Inte ens titta på den.
Varje gång han går förbi så ger han den "The evil look", ungefär som
på den här bilden.



Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Är jag skyddad från att bli ett svin nu?

2009-11-16 @ 17:22:20Tjenixen!

Nu har även jag vaccinerat mig mot att utvecklas till ett svin, hoppas bara att det hjälper nu och att jag inte får några konstiga komplikationer resten av livet! ;O Som jag sa innan sprutan, hellre att man dör direkt än att man plågs! (läs med bonnig klang) Eller att t.ex. att behöva amputera benet... Paulina har ju fått göra det, får lägga in bild imorgon eller något, men det är iaf jättehemskt!! :( :/
Än så länge har jag bara ont i armen, det räcker för min del!


Helgen har för min del varit underbarfantastiskroligdansigperfekt!! :D
Harrys i fredags och sedan Palladium i lördags, och efter ett besök på Palladium säger jag såhär, Harrys kan slänga sig i väggen! ;P allt kändes så mycket bättre i västervik, speciellt musiken! hihi, dansa och sjunga till gamla goingar tackar väl ingen nej till, hihi. Min lilla Bailando-låt spelades såklart, haha. Skulle gärna visa er ett klipp från mitt uppträdande när jag var sisådär 6 år och sjöng SJÄLV för hela fritids! ;O men det går tyvärr inte.

Nehepp, nu ska jag fortsätta leva på mina ballerina-kex!
Hej svej gott folk






Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Att fira sina arton år

2009-11-15 @ 21:08:32Jag tänker inte säga mer än så här. Det går inte att beskriva.

Fredag den trettonde













Lördag den fjortonde








Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inflyttningsfest i Locknevi

2009-11-15 @ 20:55:40Gårdagen var grym men från början väldigt stressig. Var i Huskvarna och spelade innebandy match. Kom hem sent, skulle äta och fixa i ordning mig och åka till festen så snabbt jag kunde. Kom till Locknevi ungefär vid halv nio, då hade festen redan hållt på i några timmar. Men jag tjuvstartade lite innan så var pepp som satan. Jag mådde kalas, var full och glad och hade det riktigt riktigt roligt. Kallades partybruden av någon tjej där :D Jag var sjukt pepp och allt blev kanon. Festen slutade vid fem på morgonen ungefär, men somnade inte förrän runt halv sju, sju. Skulle upp vid kvart över nio för att åka och träna fotboll. Så det blev två timmars sömn för mig. Mådde inte så värst bra imorse, men det var det värt!



Nehe, dags att gå och sova i fatt några timmar kanske?

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Palladium

2009-11-15 @ 15:52:11
V
ad finns det att säga? Underbart grymt roligt! Slog det mesta som vi sumsevare varit med om skulle jag tro. Palladium är alltså något att rekommendera. I alla fall om man gillar att dansa till gamla godingar och med många
helt okända människor en hel kväll! Lite tråkigt att man inte kan hänga av sin väska bara. Fick bära omkring på min hela kvällen, med lite hjälp från Linnea. Dessutom fick jag ingen stämpel så när jag gick ut och sedan skulle in igen stod jag där som ett annat fån. Vakterna hade aldrig sett mig förr och trodde absolut inte på att min jacklapp var min, utan någon jag bara hittat. Och att jag stog utan jacka var ju heller ingen bra ursäkt tydligen. När jag tillslut fick komma in avslutade jag min relation med Palladiums vakter för gott med den värsta mördarblicken jag kunde få till. Det kändes bra. För övrigt dansade vi så svetten sprutade åt alla håll fram till kl 03.00. Sedan blev det kebabrulle och taxi hem till Cissis syrra. Sov ganska så gott efter denna kväll vill jag lova.
Trots många små irriterande moment denna kväll så var den till 99,9 % helt fullbordad.


(Fyll gärna på med bilder!)



Kvällen började med förfest hos denna snygging!


Lell, Tzetze, Inka, Thass.


Hon körde och nej, det var verkligen inte en bil.


Förfestfolk


Fanns ett par st vi kände trots allt.


Det var lite koskänsla över stället eftersom man kunde gå tio steg
så var det ett annat dansgolv med annan musik. Det gillar vi!


Sleepytime.


Tack snälla för att jag har världens underbaraste kompisar. vad vore livet utan er?


/Paulina

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Dramatiska Jordekorrar!

2009-11-15 @ 13:56:07Da da daa daaaaammmm!!!!



Här är orginalet!


//Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Is almost ORGASMIC..

2009-11-15 @ 13:31:36Salad Fingers likes rusty spoons.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Party every day

2009-11-14 @ 19:07:19

Har inte så jättemycket att säga. Det var grymt igår. Vi ska göra det grymt ikväll också. Nu kör vi. YAMMAS!!
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag

2009-11-14 @ 15:59:45Sitter framför brasan och gör en nostalgi/minnen-lista på Spotify. Runt mig flyttas soffor fram och tillbaka, fem stycken dörrar står inplastade bredvid mig och Ikeakartonger kan man hitta i varenda rum. Det renoveras tydligen här hemma, mysigt men rörigt. Snart kommer jag själv få bestämma vad jag vill ha i mitt hem. Eller vårt hem. Ska bli spännande att se hur det blir när han får lägenheten. Kul ska det bli iallafall!

Ikväll är det ferre igen! Vid åtta bär det av till Västervik och Palladium, och snart kommer Påwlinkan hit så ska vi väl börja fixa oss lite senare. Sen får vi se vart kvällen bär oss!


Nu vill jag ställa kvällens dryckinköp på golvet, slänga mig i sängen
efter en dag på stranden, sova i sisådär en timme. Vakna upp i solnedgången
av att mina bästa kompisen står på balkongen brevid och skriker att det
är dags för fest, jag vill börja fixa mig, sätta mig på en ljummen balkong och
ha en helt underbar kväll framför mig.

Tjing!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


18-åringen skall firas

2009-11-13 @ 18:09:25Ingen kväll kommer ju någonsin kunna likna våra Koskvällar men kanske att denna helg kan
komma  i närheten. Och det, mina vänner, det är inte dåligt alls! Grattis Linnea Ericsson!


Ikväll gäller det.











Ha en rolig helg allihop! Det ska vi ha!
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hela världen är så underbar

2009-11-12 @ 22:23:34

Cha,
Just nu sitter jag och skriver om det underbara livet på msn med Therese. Att det är så underbart att sitta klockan 22 på sin födelsedag och veta att man har en ganska lång kväll framför sig, full av plugg. Att det är så underbart att hålla ett tal imorgon i fem minuter om relationer och starka band. Att det är så underbart att träna fotboll, stuka foten och bajsa på sig av smärta. Att det är så underbart att det nästan ett helt dygn kvar tills jag kan slappna av och fira min födelsedag.

Nej men seriöst. Det är underbar att vara arton år, att ha världens bästa vänner, att ha världens bästa familj och att ha världens bästa helg framför sig. Det är samtidigt ganska underbart att kunna få gå i skolan och en chans till en framtid. Det är underbart att jag får spela fotboll hur mycket jag vill, när jag vill. Det är underbart att överhuvudtaget leva. Så nu ska jag lägga på lite mer is på foten, ta en kaka och träna på mitt muntliga framträdande.

Vi ses i dimman ♥

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hellå!

2009-11-12 @ 17:48:57

Heey!

Tänkte bara skriva några rader för att dra mitt strå till stacken, har egentligen inget vettigt att förtälja ...

I alla fall så är det Linneas födelsedag idag. Grattis igen kära du!! och imorgon blir det Party och på lördag tänkte vi faktiskt Parta lite för ovanlighetens skull ... Denna gång på Palladium i Västervik. Första gången för oss alla :D Kul! ;P

Idag har jag en hel del plugg att göra, naturen gnager på mig och jag kan inte påstå att det är så värst behagligt. Bäst att göra honom/henne lite nöjd genom att ge lite uppmärksamhet kanske?

Måste väl också kanske ta och äta lite normal mat snart med, trots att jag är proppans mätt... Idag stod det chokladbollstårta på min och Inas baklista :) Gooott!

Nehepp, tajm att gå!
Hej svej


SLÄNGER VÄL IN NÅGRA BILDER PÅ FÖDELSEDAGSBARNET! :D



Sumsevens egna grillmästare, inte illa ...

Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min sista dag som 17 år

2009-11-11 @ 20:42:52

Om åtta timmar och fyrtio minuter är det 18 år sedan jag föddes.

Då får jag bland annat
Källa

Skulle bara säga det. Nu ska jag skriva ett tal.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bounce lägger ner!

2009-11-11 @ 17:22:33

Jag säger bara; NOOO! Dansgruppen Bounce ska lägga av! Det är förmodligen den bästa dansgruppen i hela Sverige och nu lägger de ner. I vår kommer deras avskedsdans, deras absolut sista dansshow, The Last Bounce. Jag är funderar starkt på att åka dit och se den. Det är ju nu eller aldrig, för det blir förmodligen igen mer gång! Dags att beställa biljetter kanske?

Ni har väl inte missat det här youtubeklippet som är från somras? Dags att se det i så fall.

 



// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Videobomb!

2009-11-11 @ 16:20:56





br>







Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Dansuppvisning 29 november

2009-11-10 @ 16:39:32

Nedräkningen har börjat. 19 dagar kvar till aktiv ungdoms
årliga dansuppvisning i idrottshallen. Det är inte mycket!
I år har det blivit en utökning för min del. Ledare tydligen?
Har därför hela fyra danser att hålla i huvudet istället för en.
(Plus Projektarbetet och estetisk verksamhet) Im scared.

På onsdag ska Matilda y yo mixa ihop vara låtar och på
fredag ska vi göra klart det absolut sista på dansen.
De flesta danserna är för övrigt helt klara. Lite kvar på 17-årsdansen
och även på "Basic" men sedan är det bara uppvisningen kvar.

Ses i idrottshallen den 29 november!


/Paulina
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kör, okej kör, KÖR!

2009-11-09 @ 23:07:56

Om exakt tre veckor har jag förhoppningsvis körkort och då slipper jag åka med Paulina här ovan, haha. Nej men seriöst, det känns helt jävla otroligt sjukt ofattbart. Känns verkligen som att det bara var några dagar sedan jag körde nere på ALV-parkeringen, eller när jag körde på landsväg för första gången, eller när jag ens skrev in mig på körskolan. Tiden går så äckligt fort att jag knappt hinner med att upptäcka att tiden överhuvudtaget går. Undra om det alltid kommer att vara så, eller om det i någon period i livet kommer kännas som om tiden går jättelångsamt. På ett sätt tycker jag att det är bra att tiden går fort, för då påminns jag hela tiden på att jag ska ta vara på varenda dag, eftersom de inte varar så länge. Hur som helst. Körkort. Tre veckor. Nu kör vi.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


100 bästa You Tube-klippen

2009-11-09 @ 21:10:08Här är de 100 populäraste You Tube-klippen samlade i ett. Iochförsig ganska gammalt men ändå roligt att kolla på!




Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Barcelona, por favor!

2009-11-09 @ 18:29:04
Flora och hennes kompis flög med samma plan som oss till Zurich

I väntan på planet till Barcelona i Zurich i fem timmar

Äntligen framme på Camp Nou bland 75 653 andra människor










Sekunder efter att jag tog denna bild mötte vi en kille som spottade ut allt han hade i munnen rakt i mitt ansikte. Trodde jag skulle dö ett tag, eftersom jag inte visste var det var. Men jag gick in på en toa och tvättade mig och överlevde uppenbarligen.










I Barcelona dör en av tre när de går över gatan blablablabla


Ja, jag har ju faktiskt varit i Barcelona, hur overkligt det än känns. Det tog visst ett tag innan jag hade tid och ork till att fixa och lägga upp bilder, men nu så.

I'm out

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Vimmerby - nästa Hollywood?

2009-11-09 @ 16:08:28När jag kom hem från skolan idag stängde jag på tvn. Där såg jag mig och dom andra brudarna från Sumseven. På en solig strand omgivna av massa modeller. Vi var ju på Kos när Perfect Catch med Carmen Electra spelades in och det har börjat sändas nu! Himla konstigt att se oss ligga där och steka. Vi såg väldigt nyfikna ut, haha.


Här ligger vi och steker, haha.

Sedan, två minuter senare, dök Mattiaz från Vimmerby upp i tvrutan.




Många Vimmerbybor i tv på en och samma gång.
Visste ni förresten att Josefin Crafoord i Vakna! med The voice bodde sina första tre år i Vimmerby?


Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mon Ark Äx på Kon Trast

2009-11-08 @ 18:50:00





Bilder från Thereses kamera, då mina är spårlöst försvunna..

Kvällen började hos mig, Linnea, med lite allt möjligt. Folk färgade håret, folk duschade, folk åt chips, folk spelade spel och folk pratade. Runt halv 11 gick vi ner till stan och Kontrast. Väl inne var det väldigt mycket folk på väldigt liten yta. Ingen garderob fanns det heller, så vi satt nertryckta i en soffa med jackor och varsin öl för 29 kronor. Som alltid nu för tiden är det så blandat folk som det bara kan bli vart vi än går. Men trevligt var det ändå, såklart. Paulina och jag kom fram till vid frukosten idag, att Sumseven inte kan ha tråkigt. Det går verkligen inte. Det spelar ingen roll vart vi är, med vilka, när det är, om vi är fulla, trötta eller sura. På något sätt omvandlas allt av allmän glädje och vi har kul hur som helst, var som helst. Tillbaka till gårdagen. Monark X var som vanligt helt sjukt grymma och vi dansade loss i ett litet hörn. Efter det gick vi på en liten efterfest till Affes bror, sedan gick några hem, medans några gick vidare till Palma. Där var hela Vimmerby tydligen och vi gick så fort vi mosat ner vår pizza. Sedan gick vi på en liten till efterfest hos Rasmus med Rasmus och Rasmus. Där vilade Paulina och jag lite i soffan innan vi gick hem och sov. TACK FÖR EN GRYM KVÄLL, DUDES.



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


12 rader från Påwlinka och Lellka

2009-11-07 @ 19:02:57Om en vecka är Linnea Ericsson arton år. Just nu drömmer vi, Linnea och Paulina, om nästa helg. Den kommer bli Full-Späckad av fest och allt som tillhör. Fredag hos Lell och Harry. Lördag hos Pall och Adium. SumSeven kör fast inte bil och alla får vara med och köra, bil med om ni vill.

I skrivande stund sitter de två bögarna och drömmer om en bögig dusch tillsammans. Innan dess ska de träffa sina gay-lovers till vänner (minus Åse) och dessutom ska en av dem bli mörkare i håret medan den andre ska bli ljusare. Dagens fråga: Vem av dem ska bli vad? Hur som haver ska de sedan vidare ut för att spendera en nykter kväll på Kontrast. Där kommer Monark X spela en fin liten melodi eller två.

I morgon är det farsans dag och det får ni inte glömma! Presenter må vara omtänksamt, men en kram är minst lika värdefull!

Tack för oss! Hejsansvejsan.


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Gott och blandat!

2009-11-07 @ 17:44:52Som Cicci skrev i tidigare inlägg blev det harrys igår! :) bäst att jag lägger ut de få bilder jag har så att alla blir nöjda och glada =)




Idag har jag och Linn bakat lite godismuffins som jag ska ha med mig till skolan på tordag. Har inte smakat dem än men de blev ganska fina i alla fall :)



Ikväll blir det att jobba på pumpen i garderoben. Lite surt när alla andra festar. Det kommer bli sjukt mycket folk och jag vill också festa. Men men. måste ställa upp för laget :)

Ha en bra kväll! / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Chabba, Chena, Hallå!

2009-11-07 @ 14:41:35Cha Cha alla bloggläsare! (citerat vår lilla Rahlenfeldt)

Här sitter jag och tjockar mig när jag egentligen borde göra annat, lite mer vettigare saker!

Ialla fall så drog jag, Therese och Åse till Harrans place igår, gratis inträde tackar väl ingen nej till ... eller?
Tzetze hade kul och de hoppas jag att ni andra också hade, mycket dans för vår del!
Vi hade som många gånger tidigare dansgolvet för oss själva till en början så där levde vi ut till 100 %!
Trots det tomma dansgolvet blev det ganska mycket folk tillslut, hade jag inte trott!
Jag tror att Åse flikar in några bilder nån dag ... en har ni ju redan fått, den när vi precis är färdiga för att dra...

Ikväll är vi på't igen, då är det dags att kolla/lyssna på Hultsfreds stoltheter Monark X, igen :) Detta äger rum på Kontrast, så får vi se om det är något att ha!

Kom på en annan sak också!! Idag är det exakt 6 månader sen jag fyllde 18 och exakt 6 månader tills jag fyller 19, HÄFTIGT JU!!!!!!!! ;D

Nehepp, tror det är dags att ta och motionera mig själv och pollis lite!
Auf Wiedersehen






Jag kommer ihåg när vi firade min 17års dagen, som om det var igår!!


Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Seriöst alltså! (fattaru väl)

2009-11-06 @ 20:33:20


Nu har vi gjort oss fest-snygga!!!! Färgat håret och sminkat oss lite!! Så hiiiiimla snyggt! Visst tycker ni det?
Nu drar vi snart till Harrys och röjjer dansgolvet med våra mini-kjolar!
Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Balen, en dröm eller verklighet?

2009-11-06 @ 15:50:52

Vem drömmer inte om en bal på slottet med en vacker prins? Många flickors dröm var nog att få klä upp sig och vara lika fin som Askungen.

De flesta flickors dröm är att få klä upp sig, en enda gång i livet och få känna sig vacker och speciell under en speciellt kväll, på balen. Vem skulle inte vilja vara en prinsessa för en dag? Jag har länge om inte i hela mitt liv sett fram emot att klä upp mig till balen och vara lika vacker som Askungen.  Dansen, paraden, maten, festen, umgänget och så självklart att få vara fin vill är något jag länge har velat göra. Nu när det närmar sig, grips jag av ångest. Ska jag gå på galen eller inte? VEM SKA JAG GÅ MED?

Jag är traditionell och har fått för mig att det är killarna som ska bjuda upp tjejerna på bal, inte tvärtom. Men som jag och de andra i sumseven diskuterade igår så vågar kanske inte killarna. De kanske räknar med att inte gå på balen om ingen bjuder dem. Så frågan är om jag ska bjuda någon eller om jag ska strunta i balen?

Det är en upplevelse för livet som man ALDRIG någonsin kommer att få uppleva igen. Just nu är jag inne på att gå på balen. Jag vill inte missa det, jag vill vara fin och klä upp mig för en dag, umgås med vännerna och bara njuta av livet.


Vi ska sy och vi ska klippa,

vi ska göra, ska vi tippa
För den stora galakvällen
Så ska vi sy modellen,

vi syr och släpper i den
och ett skärp av siden,
och Askungen på bal

bland gästerna i hundratal
den vackra flickan blir i slottets stora sal.

Sätt igång nu, skynda, ila

vi har inte tid att vila,
klänningen den ska vi klara,
ja, vänta lite bara

.

Bildkälla: http://www.improveme.se/Community/Bloggbilder/2009-02-28_08:52:13_jpdgtwv.gif

HJÄLP MIG! Hur ska jag göra?

/ Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fall is just something that grown-ups invented

2009-11-05 @ 23:46:38Cha.

Idag är det den 5 november och jag har 15 myggbett. Fråga mig inte varför. Men det kliar något så innerligt.  Fredag är det imorgon, för er som inte visste. Det är vår tredje skoldag denna vecka. Imorgon kväll är det årsfest för Vimmerby IF och på lördag ska jag och mamma åka till Linköping och kolla på balklännig. Sedan är det en ny vecka typ. Och den veckan fyller jag 18 år. Då ska jag bli full, för er som inte visste. Det kanske lät lite fjortonårigt, men jag kan faktiskt inte säga annat än att jag ska supa som aldrig förr hela helgen. Det är väl det man ska göra? Det är väl just därför man fyller 18 år, för att man ska få dricka alkohol. Och för intresserade, är mitt lilla tangentbord helt återställt efter sin lilla svininfluensa. Vi köpte helt nya, fina batterier, satte i dem varsamt och då blev han lite bättre. Sedan tryckte brorsan på en knapp nånstans och då blev han helt frisk. Känns bra i själen, tycker jag. Det var lite jobbigt att kopiera en bokstav här och en där och sen klistra in den där jag ville skriva. Det var inte så effektivt så att säga.

Världen är rätt konstig, kom jag på nu när jag sitter här 23:46 och kliar på mina bett. Myggor bits som aldrig förr i november, vi har typ 4 lektioner i veckan, Linnea Ericsson ska gå på bal och ha på sig klänning, Andreas Grega är Gud och jag ska nu bajsa, borsta tänderna och sova. Det sista var kanske inte så jättekonstigt, skulle mest informera om det.

Sov så jävla gott.
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


EMA 2009

2009-11-05 @ 23:27:58Har precis kollat på EMA från Berlin. Just nu uppträder U2 tillsammans med Jay-Z vid Brandenburger Tor. Coolt!

Många bra artister var nominerade och man märker verkligen att många bra låtar har gjorts under 2009. Många kommer gå till musikhistorien.

Här är de som vann ikväll:

Best European Act: maNga
Best Song: Halo med Beyoncé
Best Live act: U2
Best Group: Tokio Hotel
Best New Act: Lady Gaga
Best Female: Beyoncé
Best Male: Eminem
Best Urban: Jay-Z
Best Rock: Green Day
Best Alternative: Placebo
Best Video: Single ladies med Beyoncé
Best Push Artist: Pixie Lott
Best World Stage Performance: Linkin Park

Kvällens stora vinnare var alltså Beyoncé som tog hem tre priser! Det tycker jag hon var värd. Hur många gånger jag än lyssnar på Halo så tröttnar jag inte. Den är väldigt fin.

God natt!


Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En tripp till "storstaden" Locknevi!

2009-11-05 @ 22:42:16Jag och Cicci kom nyligen hem från en trevlig kväll i Locknevi. Vi var bjudna på middag hos de nya "sambosarna" Henke och Tommy. Eftersom de jagar och att jag aldrig har smakat viltkött så ville de bjuda på det. Middagen var smarrig, men jag måste erkänna att jag föredrar "vanligt" kött framför. Det blev råddjur med potatisgratäng och till efterrätt gjorde henke någon smarrig choklad och mjölkdrink. Vi köpte varsin chokladkalender till dem som present för att vi fick komma. Tur att det uppskattades :)

Vi fördrev tiden i Vimmerby innan vi styrde kosan till Locknevi. Vi bowlade och jag vann tillslut trots en dålig serie. Vi gick även en stund på stan, men det tar ingen längre tid att gå över alla affärer i Vimmerby.

Nu är det dags att lägga sig! Godnatt på er alla.

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Minnen: Nattinnebandyn

2009-11-05 @ 22:08:55Japp! Vi körde så in i. Det var Jag, Cornelia & Linnea. Stackars Åse låg hemma i magsjuka
på sin födelsedag, alltså fredagen den 13e, denna dag. Kan ju inte påstå att vi var bäst,
men vi var nog inte sämst. Eller? hahahaa. Alla är vi vinnare på olika sätt!








Hejjarklacken! Grymt stor.













Tror vi vann en match av fyra? kommer inte ihåg. Men detta kan vara det roligaste som
hände förra vintern förutom Sälen. Inte ofta man skrattar så mkt. Att Connes klubba helt
plötsligt hänger som en annan jag-vet-inte-vad och hon försöker skjuta ändå gjorde INTE
saken bättre. Mycket skratt och en enorm träningsvärk dagen efter var vad vi fick ut av
det hela och det var helt klart värt att förlora med 20-0 mot ett lag!


Nattinnebandy 13e februari 2009, Ett sjukt bra minne :)
Permalink Minnen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Student 2010

2009-11-05 @ 19:22:40Snacka om att jag längtar till studenten nu! Det känns plötsligt väldigt nära, nu när vi provade mössor igår. Många känslor över det hela. Skönt, sorligt, roligt, läskigt och underbart, allt på samma gång. Men fy fan vad vi ska ha kul på vår studentdag!!


Om det skiter sig med Affes älgflak har vi i alla fall backup från alla studentfirmor!

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kasslertårta

2009-11-05 @ 18:40:19Blev en god, men väldigt flötig tårta, som min bror skulle ha sagt. Tror det skulle varit något i hans smak. Ska göra den nästa gång han kommer hem!

Bilden gör den inte rättvisa. I och för sig var det så den såg ut, men den var faktiskt godare än vad den där gegghögen ser ut.

Här är i alla fall receptet och mamma hittade det i Expressen Söndag. Men har ändrat på lite grejer, som enligt mig gör tårtan godare! Så man kan ju lägga i andra saker efter tycke och smak, til exempel vitlök eller annat göttigt.


Gör så här:
Klart! Jättelätt att göra och det går ganska snabbt♥




Permalink Mat-Ina Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bakardag

2009-11-05 @ 17:27:34Just nu står en "Kasslertårta" i ugnen här hemma. Låter lite konstigt va? Men jag tror den kan bli god! Lägger upp receptet senare.

Cicci och jag fortsatte med vår tredje baktorsdag idag. Blev en Citronpaj vilken uppskattades av många. En lite friskare variant än de andra bakverken vi har gjort hittills, men jag kan säga att denna var minst lika onyttig. Det är så det ska vara! Fotograferingen gick bra och jag tror vi börjar få till den rätta mysighetskänslan på bilderna! Tycker iallafall att vårt projekt är väldigt kul. Dock är det ju det roliga vi håller på med nu. Sen kommer ju själva krånglet med utformning av boken. Kommer bli svårt.

Som sagt, slänger upp ett recept sedan. Om det blir gott förstås. Om man börjar kräkas så ska jag bespara er det receptet.

Herrå!

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inte så vidare viktigt för omvärlden, nej.

2009-11-04 @ 22:46:05

Igår rensade vi vår gamla dator, på gott och ont.
Nu åker den till tippen men bilderna sparade vi.
När jag såg den här bilden kände jag hur fort tiden
går för det där var som i förrgår men kolla hur lite min
lilla kille är där. Jag blev även väldigt sugen på att färga
mitt dassiga hår i någon fin färg. Borde jag?

Mycket tankar men inget gör jag åt dem. Som allt annat.
Sjukt vad det går i mitt huvud nu för tiden, kan jag sluta?
Ibland vill jag bara stänga av alla jävla måsten och får-inten.
Vi dör ju ändå någongång och då spelade det ingen roll iaf.
Japp! och med dessa positiva tankar om livet tänker jag avsluta.

Godnatt Sverige.


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tjolahopp!

2009-11-04 @ 18:25:34Go kväll!

Nu är vår första snö här, vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Lite blandade känslor antar jag :)
Eftersom jag inte har så mycket att göra just nu, eller jag har ju ett fett psykologiarbete jag kan sitta med i timmar framöver om jag vill, Men, jag vill inte! så jag hamnade här istället, har egentligen inget vettigt att skriva ...

Imorgon blir det citronpajfotografering i fotostudion på Vimmerby gymnasium, och som vanligt blir det till käka av den efteråt, så sumseven ni är som vanligt mycket välkomna på fika!! :)

Och förresten flickor, jag är lite sugen på att hitte på nåt i helgen, vad säger ni?

Nehepp, nu ska ja nog ta och fixa till och natta min pollis, Tror nog att han behöver nåt stärkande och värmande för natten! .... ett täcke och lite mat alltså!

Ha det bra!




Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tur att du finns, Grega

2009-11-04 @ 11:51:42För så fort jag hör din röst glömmer jag att resten av världen existerar. Det kan nog vara både bra och dåligt i och med att jag igår totalt glömde bort att jag hade riskettan klockan 9 idag, men också för att jag nu är lika lycklig som innan. Allt tack vare Andreas Grega. Jag ska fan kyssa honom den 11 december.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Minnen: Saw-maraton & 17-årsfest

2009-11-03 @ 23:34:48För snart exakt ett år sedan fyllde jag 17 år. Några dagar innan det festade vi till det hemma hos mig. Och vi började dagen med att se lite Saw, tills vi kräktes typ. Denna dag var även historiskt sett en mycket viktigt dag. Det var nämnligen denna kväll, bland all alkohol, som självaste haren föddes. Och haren, mina vänner, den är en stor det av våra liv och kommer alltid att vara.












Permalink Minnen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Navositeten gnagade på min mage!

2009-11-03 @ 16:18:54Jag tänkte jag skulle skriva en liten text om mina nya erfarenheter och Rookie-upplevelser. Efte att ha varit nervös i två dagar känns det riktigt bra nu. Först bandet jag intervjuade trodde jag skulle äta upp mig, andra kändes mer avslappnat, tredje vart stelt och fjärde väldigt väldigt sent!

Annars gick det kanon och jag fick höra mycket musik jag tyckte lät bra. Små band som jag hoppas det kommer gå bra för. Keep up the good work! Och jag ska hålla tummarna extra hårt för Seven Days Story så de vinner Bandit unsigned!

Bilder och länkar!
Bilder tagna av mig. Kom ihåg att ta andras bilder är stöld och jag äger rätten för mina egna bilder.

Seven Days Story



Osten af Mozzarella


Skatan


Hoffmaestro & Chraa


// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Syskon emellan

2009-11-03 @ 11:54:00

Vi har förhoppningsvis fått min syster att sluta röka. Jag tror att denna process har varat i drygt tre år.

När jag fick veta att hon rökte blev jag helt förstörd. Det var som en första varning att nu kommer det bara bli värre. Jag hade delvis rätt eftersom hon blev tillsammans med Vimmerbys mest omtalade kille och umgicks med människor med dåligt inflytande. Man ska inte skämmas för sin familj har jag fått lära mig men nu gjorde jag det. Eftersom jag är nästan två år äldre än henne har jag alltid kunnat hjälpa henne och få henne att fatta bra beslut. Framför allt efter mamma och pappa skiljdes. Då blev jag mer som en extramamma. 

Nu könde jag mig helt maktlös. Hur mycket jag än försökte gick det inte att påverka. Hon var fast besluten. Under mer än ett år hade jag nästan ingen kontakt med min syster. Så fort vi träffades fick jag ont i magen för hon blivit värre än sist. Det slutade alltid med att bråk och vi gled ifrån varandra mer och mer. Att hon var mest hos mamma och jag hos pappa gjorde inte saker direkt bättre.

Tiden gick och jag började vänja mig vid situationen. Hon var ju trots allt min syster. När hon gått ut högstadiet började hon på Barn och fritid men trivdes inte. Hon bytte till Hotell och restaurang. Hon kom ifrån de där kontakterna som (jag tyckte) påverkade henne negativt och började umgås med lite annat folk. Skolan började gå bättre för henne, bättre än någonsin. Hon verkade trivas med det hon gjorde för första gången. Hennes pojkvän började bli mindre känd för sina upptåg och kanske var det hennes förtjänst?

När tiden gått så långt som för tre veckor sedan kom den riktigt stora vändpunkten. Min syster hade som vanligt inga pengar (alla pengar går till cigaretter) och jag fick lägga ut för både det ena och det andra. Den här gången var det droppen. Ska jag vara en del av att hon förstör sitt liv? Nej. Hon fick sig en rejäl utskällning av mig och mamma. Inte direkt första gången men denna dag var annorlunda. Till en början skulle hon dra ner på rökandet men efter mycket tjat och många mutor fick vi henne att sluta helt.

Nu var det tre veckor sen. Jag hoppas med hela mitt hjärta att hon inte börjar igen eftersom mamma har fått astma tack vare cigaretter. Den som har en bra anledning till att röka kan ju gärna komma och säga den till mig för jag har aldrig hört någon. Att det är gott, socialt eller avslappnande är INGEN ursäkt. Det finns andra saker som har de egenskaperna.


Jag skulle kunna skriva en bok om mig och min syster. Men detta får nog räcka. Med detta inlägg vill jag bara visa att man kan förändras. Det som behövs är vilja och stöd.


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


!

2009-11-02 @ 18:33:22

Eh. Okej. Jag. Ska. Försöka. Uttrycka. Mig.

När jag satt och lyssnade som mest på Andreas Grega, alla låtar som finns på Spotfity, sju gånger i rad, får jag ett mail. Mailet är från Calle på Universal Music. Och jag kan väl säga så här att

Therese och jag ska intervjua Andreas Grega!!!!!!!!!
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ah donno

2009-11-01 @ 14:19:50Jag vaknade för en timme sedan. Av att mamma väckte mig. Varför jag sovit så hiskeligt länge vet jag inte, men jag var tydligen oherhört trött av någon anledning. Nu förbereder jag mig mentalt för att kunna försöka skriva ihop mina fem intervjuer till läsbara texter.

Detta 0kommer 0oickjså trolkigen blkiu mer ansträngande än vad 0man 0toir för miutt tangentbord 0är 0väldigt koinstigt oich 0det tar siun 0lkiulla tiud att 0skjriva., 04Ddetta är 0iuget sk4ämt, jag 0vet 0inute 0var alla boikstäver 0oich siuffor kjommer 0iufårn. jag 0tryckjer 0iuallkafal 0inte 0på dem., 0
Någon som kan berätta vad felet är?

Till Sumseven: det verkade inte som att det var allt för många som hade tid eller lust att umgås idag. Jag sitter iallafall här ensam hemma och glor, ifall någon var intresserad. Annars ses vi väl i skolan eller nästa helg.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0