Vad är meningen med livet?

2010-04-13 @ 15:20:39Är det att att existera? Är det att producera och konsumera? Är det att ha roligt? Är det att förstå livets innebörd? Är det att tro på ett liv efter detta? Är det att försöka oss och göra livet så bra som möjligt för våra avkommor? Är det är älska? Är det att uppleva allt som går att uppleva? Är det att bli framgångsrik? Är det att bli miljonär? Är det att vara givmild? Är det att festa mycket? Är det att jobba? Är det att plugga? Är det att supa bort sådana här tankar? Är det att ignorera frågan? Är det att köpa ett vackert hus? Är det att engagera sig politisk? Är det att ha många vänner? Är det att vara populär? Är det att bli rik i ung ålder? Är det att ha sitt drömjobb? Är det att ha en man livet ut? Är det att aldrig skilja sig? Är det att aldrig snacka skit? Är det att ta hand om jordklotet? Är det att debattera för mänskliga rättigheter? Är det att tänka klimatsmart? Är det att bevara jorden i så gott skick som möjligt? Är det att leva ett långt liv? Är det att fundera över hur man kan bli bättre? Är det att vara deprimerad för att det inte finns någon mening med livet? Är det att vara rädd för att dö? Är det att dö? Är det att gifta sig? Är det att skratta sig igenom livet? Är det att aldrig vara elak? Är det att lära sig mycket? Är det att resa till USA? Är det att klättra upp på Mount Everest? Är det att uppfylla sitt livs dröm? Är det att skaffa sommarstuga? Är det att alltid ha ett välstädat hem? Är det att alltid ha välstrykta kläder? Är det att ha den finaste bilen i kvarteret? Är det att ha vackra ungar? Är det att vara lycklig? Är det att ha ett perfekt liv utåt sett? Är det att aldrig ha ångest? Är det att alltid tro på mänskligheten? Är det att hata mänskligheten? Är det att tro att hoppet för mänskligheten är ute? Är det att vara positiv? Är det att vara negativ? Är det att knarka bort ångesten? Är det att vara social?

Är det att varje dag av sitt liv försöka göra världen lite bättre än var den var när man föddes? Att engagera sig, försöka ändra på världens villkor, att försöka göra något gott för någon annan? Är det livets mening?

(jag lyssnade i cirka två minuter på ett radioprogram tidigare idag, som inspirerade mig till detta inlägg.)

Felicia Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: funbun

Inget av det ovan nämnda - meningen med livet är att komma på vad som är meningen med just ditt liv :-)

2010-04-13 @ 20:12:31
URL: http://funbun.blogg.se/
Postat av: Tehå

Att göra något för andra - då kommer man nog ett steg närmare livets mening. Läs gärna bergspredikan i Matteus, kapitel 5-7. Där finns flera recept på hur en människa kan uppnå lycka och glädje i livet.

2010-05-05 @ 08:45:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0