Resumé

2011-01-31 @ 12:28:08

Hej, Hola, Buenos Días. Efter tre veckor här i Madrid kan jag säga att jag gillar staden, mycket. Jag kan inte prata mycket bättre spanska trots att jag försöker varje dag, men det löser sig. Engelskan har blivit en aning bättre dock med tanke på att jag numera umgås med två amerikanskor.

Helgen har varit lugn. I fredags var jag barnvakt åt tre små sjuklingar. Jag mosade i mig alldeles för mycket choklad (som vanligt) och skypeade med Sverige. I lördags var det utgång, fast inte för mig. Hanna, Isabella, Lauren och jag möttes upp på en bar där vi drack Cervezas och smaskade på baguetter med olika konstiga fyllningar, bland annat choklad. Vi gick till lite andra pubar och sen åkte jag hem, tråkig som jag är. De andra körde vidare till halv sju. Igår var en bra dag/kväll. Träffade Isabella på stan. Vi fikade, jag inpulsköpte en jättefin jacka och sen åt vi middag på en restaurang med Hanna, vilket slutade med att vi rullade till metron och hem.

Idag är det måndag. Jag gillar inte måndagar, men idag kan jag överleva. På fredag förmiddag får jag nämligen besök från Sverige och det ska bli otroligt jävla kul. Jag längtar ganska mycket måste jag erkänna.

Här kommer en liten bildresumé från de senaste dagarna:


Besökte ett tre våningar stort H&M, köpte en jacka där och fick många 
mardrömmar om höjder. 

Var på Reina Sofia muséet. Såg olika målningar av Picasso och även
en annan som hette Jessica Stockholder. Gillar efternamnet.

Åt alldeles för många munkar. Här är bild innan.

Och en bild efter.

Isabella, Hannah och jag första barrundan

Mina guapos. Man kan inte annat än älska dom! Tur.


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Varje gång du möter min blick blir min värld en aning större

2011-01-29 @ 16:08:40Hei, som vi säger här i Norge. Igår var det fredag och den började med frukost med två små barn. När de var ute ur huset tränade jag med Julia, sprang livet ur mig, åkte hem och gjorde pannkakor, åt middag med tre(!) små barn och drog mig neråt till min källare. Där höll jag mig liggandes resten av kvällen, eftersom att min svanskota fortfarande tycker att det är kul att plåga mig med smärta när jag försöker sitta upp. Pratade med min bögvän, åt fruk, och läste mig till sömns med Dexter. Min lördagsfrukost avbröts av fyra(!!) små barn som kom springandes med brev från banken och ville hoppa i min säng och leka med Cleaveland. Sedan körde jag ut dem och drog och dansade zumba. Nu har jag precis avnjutit en härlig middag bestående av kroppkakor, stekt potatis, en banan och lite tomatsoppa med makaroner.

Idag insåg jag att jag älskar vintern. När himlen är blå och solen skiner och det är precis lagom kallt, då älskar jag vintern. Och vilken tur jag har då att vädret är precis så underbart här, i stort sett varje dag. Och så länge man inte fryser, så länge man kan träna inomhus och så länge det finns te och raggsockor, då kan det vara hur jävla kallt det vill. Jag kommer ändå älska vintern. Nu ska jag underhålla mig med film resten av dagen. Tänkte börja med Benjamin Knapp och drömma mig tillbaka till en fin vinter med fina vänner i Sälen. Puss och hej.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag la ner lite extra tid på håret idag

2011-01-28 @ 20:33:15
Idag testade jag en ny frisyr och det här blev resultatet. De som känner mig vet att jag inte brukar variera frisyr så ofta utan mest går upp, borstar håret och sen är det klart. Det är rakt och platt och lägger sig alltid i samma bena. Tycker jag lyckades rätt bra med min frilla! Jag är nöjd, är ju ingen mästare på varken hår eller smink.
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sjuk?

2011-01-28 @ 19:23:32Jaha, där ändrades nog mina planer för helgen. Har i skrivande stund 38 graders feber och det lär väl höjas. Så det blir väl istället lugnt igen i helgen då. Tråkigt!

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Friday, I´m in love

2011-01-28 @ 14:25:26Nu är det återigen helg vilket gillas mycket! Ikväll blir det att heja fram Sverige till vinst? Därefter blir det att kolla på min kära pojkvän när han spelar innebandymatch. Hela helgen är fullspäckad vilket gillas starkt. Imorgon blir det skidor i Kisa några timmar, därefter ska jag jobba i garderoben på Pumpen med fotbollslaget. På söndags vankas det fotbollsträning och därefter hockey.

Annars händer det inte så mycket i mitt liv, vikarierar fortfarande på dagis och fritids. Den lediga tid jag har sitter jag en del och söker inredning på internet. Jag längtar massor till jag flyttar hemifrån och får inreda lägenheten precis som jag vill ha den. Fast första lägenheten lär väl inte bli så glammig trots allt. Då lever jag nog ett fattigt studentliv, bor i en studentlägenhet och tillbringar många timmar i skolböckerna.

Jag hoppas att ni alla har det bra!

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Det är en sjuk tid vi lever i

2011-01-27 @ 21:50:16

Buenas noches.

Jag är nu inne på den 5e dagen som sjukling. Carlos ligger lite före mig, Eduardo ungefär på samma nivå och nu är Pelayo på g att bli febrig och dan som oss andra. Med andra ord är det lite kämpigt just nu. Är allmänt trött och seg i kroppen även om jag verkligen inte rört mig sedan i söndagskväll. Hoppas på att få bli frisk igen till lördag då det är lite utgång som gäller. Isabella och Hanna bjöd med mig på någon hemmafest någonstans och det vill jag inte missa. Innan dess ska jag bara vara barnvakt, räkna dagar, timmar, minuter och ta det extremt lugnt. Nu ska jag inte göra detta mer utdraget. Det sista jag vill meddela är att jag saknar min kära familj och släkt, mina vänner som saknar mig och även den där lilla pricken från Eslöv.

8 dagar kvar.


Såhär söt kan ett sovande barn vara.


/P

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Är det möjligt att ha så här bra vänner? Det verkar ju som så.

2011-01-27 @ 21:36:40Hade planer på en helg tillsammans med min käre kompanjon i Jönköping, men det får bli en annan gång.
Vår andra kompanjon Dennis hade för mycket plugg att ta tag i.
Lite synd med tanke på att jag för en gång skull fick tag i en glad ica-arbetare som kunde tänka sig att sitta där tre timmar en fredagkväll.
Vi får ta och dra till Palle istället.

Hoppas ni mår bra mina små vänner där ni nu är i världen :)
JAG SAKNAR IHJÄL MIG, ÄNDÅ KOMMER NI INTE HEM. Ett sånt jäkla sätt ...

Mitt liv är lika innehållsrikt som alltid, med skillnaden att jag har blivit en redig sällskapsspelare den senaste tiden tillsammans med andra vimmerbybor. Wätt kul faktiskt! :)

Ha det så bra hörrni!
Puss
/C.

Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Du är den snyggaste jag sett och gillar rätt musik, du har sjukt rolig humor och en fantastisk pluggteknik

2011-01-26 @ 21:25:05I fredags klockan 14:36 anlände Deét till Oslo, helt i tid också faktiskt, vilket nog var tur för jag hade inte kunnat vänta en sekund till. Resten av dagen bestod av gudomlig lasange, dans med två barn, film, mys och pys. Och ja, det är väl i stort sett det vi har sysselsatt oss med resten av tiden också. Lite sightseeing med Julia, kälkeåk med Julia och Caroann (som också innefattade en mosad svanskota på mig) och allmänt häng. I fem dagar fick vi leva som sambos och ha det hundra procent underbart. I tretton minusgrader åkte vi till stationen imorse och sa farväl för fyra veckor framåt. Nu är vi särbos igen, men det är det så jävla värt, med tanke på hur fint det är när vi väl ses. Har inte varit så flitig på kameran, men lite så här såg det ut.


Frognerparken

Vi åt väldigt mycket, jag och min kära

Bland annat pannkakor


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Foo Fighters, fo sure.

2011-01-26 @ 09:21:47

 

Då var biljetter till Foo Fighters på Stadion i Stockholm den 22 juni bokade! Ska bli grymt kul! Ser fram emot en liten minisemester i storstaden lagom till sommaren!

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Viernes

2011-01-22 @ 00:04:00

Fredag 21 januari 2011, Principe de Vergara 103 Madrid, Spanien

Dagen började traditionellt med frukost runt 07.50. Alla samlade runt bordet. Palayo vill inte äta, Carlos äter lite chokladkakor och Eduardo springer runt och vill bli jagad. Solen börjar gå upp mellan höghusen. Kläder, tandborstning och sen lite lek innan de skjutsas till den katolska/engelska skolan. Det är lugnt i våningen igen. Ett Hipp hipp avsnitt och sen är jag påväg mot Retiroparken för att träffa Isabella. När jag sitter där och väntar tar det 5 sekuner sen har jag sällskap av en okänd spanjor. Han börjar prata jättefort på spanska och jag förstår hälften och ser ut som ett frågetecken. Sen sätter han sig och frågar massa saker och pussar mig på kinden, för det är så man hälsar på främlingar i detta land. Jag blir obekväm och räddingen kommer, Isabella.

Lite strosande, käk och prat sen är det dags att gå hem och jobba. Dagen har varit ganska lång och bestått av väldigt mycket tv, nintendo wii och badande. Carlos är sjuk och därför har jag fått vara hemma med honom. För ungefär två minuter sedan blev det återigen lugnt här. Herregud säger jag bara om sjuka barn. De lyssnar ännu mindre än vanligt. Föräldrarna är på bio och här sitter jag i soffan och myser med choklad, eller försöker. Carlos vaknar och gråter hela tiden men annars är det superbien. Det var min dag i korta drag. Nu ska jag se en film och njuta av att jag är ledig två dagar.

Godnatt Sverige och Spanien.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Läget

2011-01-20 @ 21:11:58Solen skiner på dagarna, himlen är klarblå, det är lagom kallt och lagom halt. Vägarna är megasmala med fartgupp var femtionde meter. Mina barn är söta och gillar min mat. Igår åkte jag skridskor med vänner och det var jätteroligt. Jag har varit på yoga och på bodypump, blivit vig och fått träningsvärk. Norge är ett trevligt land och folk har roliga mössor. Man börjar åka skidor på dagis, äter mackor till lunch, man säger Olle Brum till Nalle Puh. Imorgon är det fredag och då får jag mitt första besök hemifrån. Min pojkvän. Jag är glad och detta är exempel på norska ord som betyder något helt annat på svenska.

rart = konstigt
lurt = smart
rolig = lugn
bærsj (uttalas bärs) = bajs
kjole = klänning
forsynt = nöjd

Nu ska jag äta majs.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Idol-live

2011-01-19 @ 17:36:09I fredags tog jag med älsklingen till Linköping för att överraska honom. Vi gick på Idol-live i Cloetta center. En mycket bra show, men bäst av alla var helt klart Jay Smith. När han sjöng "Like a prayer" reste sig håret på armarna. Han gör den så sjukt bra!! 








/ Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Morötter, dipp och spel

2011-01-19 @ 12:17:10Igårkväll var det spelkväll på g med dippade morötter. Vi spelade När och Fjärran men att spela frågespel sent på kvällen när alla är trötta och lite småtröga slutar med att det är mer skratt än korrekta svar på frågorna.

Vi kom fram till att geografi är inte något ämne som någon av oss är särskilt bra på.

Findus gjorde oss självklart sällskap och vi åt nog 5 kg morötter.

Efter vi hade spelat klart hade vi besökt nästan hela världen!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


:)

2011-01-19 @ 12:11:25Goddagens!

Jag sitter vid datorn, som så många andra stunder på dagen.
Har inte så värst mycket planerat för dagen.
Hästepolln och jobb vid kl. 19. Gött äre!!! ;D

Vi myste loss här igår ...
Morötter, dipp och spel med tre små flickor :)

Planer på Palle i helgen finns. En ynka liten men otroligt dum hake är att jag jobbar till tio så det måste försöka fixas :)

Hahaha, jag skrattar för mig själv, ett sådant givande och intressant inlägg detta blev. Men jag försöka iaf få någon slags uppdatering på denna blogg!!!!
Hittar inte ens någon bild att lägga upp. :(


Eller jo, en från Sälen för att jag är så himlans sugen på att hacka mig ner från en svart backe tillsammans med
Ina, åka sopsäck i svart backe, äta korvstroganof i en stuga, traska omkring med ömma smalben i hemska pjäxor, lyssna på The Killers i en dubbelsäng, gråta till Benjamin knapp, spana efter Larz Kristerz eller som här på bilden, ta ett proffskort vid en ren..



Nej, nu saknar jag er ännu mer!!! :(
Puss /
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Glee

2011-01-16 @ 21:28:57

Nu vill jag inte bara gifta mig med Dexter, utan med Will också..

Nu var det ju ett tag sen Dexter tog slut och jag har känt mig lite tom. Det var med andra ord dags att börja följa en annan serie och igår tog jag tag i det och började äntligen att se på Glee. Serien är underbar, som om ni inte har sett den, se den nu!



Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tha Felguzz Theory

2011-01-16 @ 18:47:22Jag sitter just nu och tragglar med min hemtenta i kriminologi, som ska lämnas in före kl. 12.00 imorgon. Gott om tid med andra ord..! Jag börjar bli färdig faktiskt, men den sista frågan som är värd 20 p (av 50 p totalt) är extremt jävla svår. Genom att ha studerat in sig på äldre kriminologiska teorier ska man sedan välja två stycken och göra en egen integrerad teori och sedan förklara varför anslutning till gäng sker, om det finns ett samband mellan "anslutning till gäng" och organiserad brottslighet samt om man kan använda min teori till att komma tillrätta med "rekrytering av gäng. Ja ni ser ju. Supersvårt.





Vad säger ni, har jag en egen kriminologisk teori?? Nävaa.


SLUTSPURT!

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Paulinas första vecka som Au-pair i Madrid

2011-01-16 @ 16:52:00
Mitt nya tillfälliga liv har sett ut såhär vecka 1:




Jag fick ett jättefint rum med egen toalett och dusch.

Har en hyfsad utsikt från min fönster.




En dag var jag i Parque de el Retiro och den var gigantisk.


I fredags var jag vid Santiago Bernabue och kollade
(Fotbollsarena för er som inte gillar fotboll)

Varje kväll umgås jag med dessa tre vildingar;
Pelayo, Eduardo och Carlos. De är underbara!

Lunch blir jag och Marta servarade varje dag när barnen
är i skolan. Soppa, huvudrättoch sedan efterrätt.


Statyer och sånna här fontäner finns överallt. Det
har varit 15 grader varje dag och sol. Ovanligt för
Januari så det väntas bli kallare snart igen.

En annan dag var jag på promenix. Hamnade vid en
tjurfäktningsarena, trampade i hundbajs och ja, det var 
en allmänt trevlig dag.

Igår var jag på min första kompisdate. Isabelle heter hon
och kommer från Uppsala. Hon är Au-pair i en familj
lite utanför centrum. Vi gick på Museo del Prado, stan och fikade.
Mycket trevligt!

Det var väl det. Har tagit alldeles för mycket bilder som inte kommer få plats här. Nu har ni sett lite av vad som händer i mitt liv. Jag trivs som sagt och hoppas det ska fortsätta lika bra nästa vecka. Nu ska jag ut och gå lite.


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


London calling

2011-01-15 @ 15:15:19

I februari åker jag med familj till London. Äntligen får man väl säga för som jag har velat åka dit! Vi har tänkt besöka Madamme Tussauds, åka upp i London Eye och besöka Natural History Museum. Vi har vissa planer på Notting Hill och jag vill helst också se Abbey Road. Sedan finns det givetvis också planer på shopping, men där är jag inte särskilt insatt i var man bör handla i London och inte. Jag har hört talas om Camden Market, är det ett bra ställe måntro? Annars är väl ledordet billigt och udda, mer än dyra plagg.

 

Är det någon som har tips på vad man bör besöka i London när man väl är där?

 

Var bör man gå och shoppa?

 

Är jättetacksam för alla tips!

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

2011-01-15 @ 14:04:25Nu har snart ännu en vecka gått i mitt, precis som för Paulina, nya och tillfälliga liv. Jag har nog sällan upplevt att tiden går så här fruktansvärt fort, som det gör. Hoppas det fortsätter så, för på fredag klockan 14:36 änländer ett tåg till Oslo med en Andreas Svensson på! Annars mår jag skit just nu. Fick spränghuvudvärk igår kväll, precis innan vi skulle åka till Ikea. Gick runt som en svimfärdig, utmattad zombie, somnade typ så fort jag kom hem, sov i tolv timmar, men vaknade med dubbelt så ont i huvudet. Så för tillfället befinner jag mig i soffan och lyssnar på min chill-spellista och rör mig så lite som möjligt.

Sedan sist har jag bland annat underhållit mig med detta:


Jag har ätit megamycket megagoda saker med megabra människor

Jag har gått små promenader i fint väder.

Jag har legat i min soffa och kollat på film i fult väder

Cleaveland vakar över mig dygnet runt, så egentligen har jag ingenting att oroa mig för

Jag har kokat massa tevatten i min fina vattenkokare, och sedan druckit te, såklart

Jag har lagat, faktiskt, väldigt väldigt god mat

Jag har umgåtts med massa svenskar, genom svenska kyrkan, och vunnit en tävling för snyggaste tornet. På denna bild är det även det högsta tornet. (dock ser man inte min skapelse, ett hjärta av zoo-apor på baksidan)

Jag har tittat på denna sida i min kalender tusen gånger och blivit väldigt glad

Jag har även tränat i princip varje dag, i brist på annat. Idag ska jag dock antagligen inte träna, om inte min kropp bestämmer sig för att må bra snart. Annars får jag väl underhålla mig med att till exempel äta choklad, se på film eller sova. Det märks!


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


årsresume del 1

2011-01-14 @ 17:50:27Januari


Januari började med en lugn nyårsafton.
Jag bestämde mig för att fira nästa nyår utomlands, och det blev Köpenhamn!
Jag hade kort hår.
Jag drömde om att bli författare, liksom alltid förr. Nu har jag tagit tag i den drömmen och ska läsa 30 hp i svenska nu i vår.

Februari

Hela våren var en jobbig tid för mig, men det var inget jag delade med särskilt många, allra minst bloggen. I februari verkade det som om att jag höll mig mest själv.
Jag tittade mycket på brottsprogram.
Gick på en del balträningar.
Filosoferade.

Mars



I mars gick jag äntligen på Kent, för första gången mitt liv, och den stunden delade jag med Linnea. Konserten var magisk, men inte visste jag då att jag skulle gå på en ännu mer magisk Kent-konsert i Göteborg i augusti.
Jag fortsatte att fundera över livet.
Jag började tänka på studenten och vilka kläder jag skulle bära.
Jag var tillsammans med många andra studenter på Studentkryssning.



April

Jag började till och med att fundera över meningen med livet.


Vår samhällsklass var i Polen. Det var vår där och fantastiskt fint så dit vill jag absolut åka igen! Vi besökte saltgruvan och Auschwitz-Birkenau. En fantastisk resa.



SumSeven började att peppa inför studenten med ny design!

Maj

Studenten började kännas nära och vi festade mycket.
Jag fyllde 19 och firade ett år med körkort!
Vi gick äntligen på bal.



Juni



Jag tog äntligen studenten och det var fantastiskt roligt!
Jag kände mig för första gången på länge fri.
En stor förändring inträffade, men jag hade aldrig känt mig så lycklig.
Stora förväntningar inför sommaren.


Firade midsommarafton med mina favoriter.
Hultsfredsfestivalen ställdes in.
Vi spelade mycket kubb i Källängen och vem kunde ana att det skulle vara början på en fantastisk sommar och höst och förhoppningsvis 2011.



Sammanfattning av Januari-Juni:

Året började med ett par månaders tristess, jag mådde inte bra men sen början peppen över studenten ta över och plötsligt började livet att kännas underbart igen. Sommaren inleddes fantastiskt och jag har aldrig känt mig så lycklig som i somras.


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ett underbart liv!

2011-01-14 @ 10:52:24Hej sötisar! :)
JAG SAKNAR ER!!! <3

Har från och med nu, hoppas jag ett normalt internet igen.
Här är allt bara bra!
Jag svettades loss på friskis både igår och förrgår, alltså är träningsverken total idag.

Dessutom frös jag halvt ihjäl på en galen fotografering igår! Vi snackar silver, silver och lite silver.
Det var kul sisådär 2 minuter, sen bara en plåga.
Och som vi alla vet, när Therese kör kan det gå hur som helst, vilket det också gjorde. Vi satte oss fast och kom inte loss trots mina smarta tips jag lärt mig i situationer som dessa. ;D


Nu kan jag ju även försöka lägga upp min lilla årsresumé i bilder.

Har inte en aning om vad som hände i januari och februari så det får vara..


Åkte på studentkryssning med mina finaste, härligaste vänner.
Dans hela natten lång! :D


Fann den svartvita världen och dansade lite i den


Vårt skötebarn bloggen fyllde ett år. Klart vi firade med tårta!


Jag och mina tre dansanta vänner koreograferade och gick sedan loss
totalt till the Bongo song!


Vi åkte ner till Julia i Skåne och skrattade lite, partade lite och
tog ett snack med en och annan dansk i Copenhaaagen.


Stockarnasholmvisit med den bästa klassen man kan tänka sig!
Tv4, studentplanering, övernattning på vandrarhem och fotografiska.


Projektarbetsmässa. Och Chocolate Rain sålde som smör!
Gick mycket bättre än vad vi någonsin hade kunnat ana.

Sumseven började förbereda sig för Studeeent :D



Den underbara klassen begav sig på en galen, oförglömlig Älgfest!
Kubb, mat, partaj, dance, små olyckor och övernattning. Härligt!


Myspys på en scen någonstans i Källängen :)


Vi danceade loss hos Harry iklädda ett lakan! Togapartaaj!


Grill och mys med media i en stuga! :)


Vi rockade loss på klasskampen!


NU KÖR VI!







Dags för midsommar, mitt ute i ingenstans. Trevligt, galet, kallt.
Nattbad och sömn i en kall, trång bil.



Myste loss i en annan stuga :)


Packade ner tältet och drog iväg på en tripp någon dag i juli.




Myste med den finaste katten!

Strosade runt i Trosa





Fotade massa galna bilder


Gosade med liten häst


Findus blev galen, men fann tillslut sin plats ...
hos Linnea förstås





Åkte till Barcelona i december med min blonde kompanjon för att
hälsa på och hämta hem den brunette. Eller hämta hem, nu har hon ju åkt igen ...
Den andra också :( Men ni har det bra och då är jag glad ändå :)


Den blev inte så liten när jag väl hade lagt in alla bilder.
Men fy sjutton ett sånt år! Såklart har det stundtals varit jävligt hemskt och jobbigt men
jag har haft glädjerus x antal gånger och det väger upp allt! :D



Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett nytt (tillfälligt) liv

2011-01-13 @ 15:58:54

Hola amigos y amigas

Jag befinner mig i Spaniens huvudstad, Madrid. Jag bor på högsta våningen i ett 11-våningshus och har utsikt över hela stan från mitt sovrumsfönster. Igår var det 16 grader ute och sol. Min familj är fantastisk, barnen supergulliga och jag kan inte påstå att mitt "jobb" är jobbigt. Blir serverad god mat till frukost, lunch och middag av husets hembiträde. Mina uppgifter består mest av att vara snäll, rolig, kärleksfull och hjälpsam mot barnen. Det är inte speciellt krävande fysiskt och inte heller psykiskt. Därav kan ni dra slutsatsen att jag har det bra och ja, det stämmer.

Men som alla vet är inget liv perfekt, alltid är det något som saknas. För tillfället är det allt som man har tillhands hemma dvs familj, vänner osv som jag längtar efter. Dessutom har min hjärna börjat gå sin egen väg, kan inte längre styra den som jag trodde jag kunde. Det är fördjävligt just nu men som det känns nu har jag något att komma hem till i alla fall, när det än blir.

Än så länge har jag inte hunnit bekanta mig med staden allt för mycket. Igår tog jag en trip på egen hand mot Plaza de Toreros, en tjurfäktningsarena. Jag trampade i färskt hundbajs med mina nya skor - inte kul - och idag har jag varit i en gigantisk park kallad Retiro. På två timmar där hann jag inte se hälften. Kan bero på att en afrikan ville sälja knark till mig och sedan bli min bästa "kompis" eller så var parken bara väldigt stor. Vet inte.

Om tre minuter ska jag och Marta hämta de små vildingarna i skolan. Jobbar till nio och sedan slutar jag. Imorgon ska jag vara barnvakt. Det ska bli intressant att se hur barnen beter sig utan föräldrarna ...

Inom kort kommer mer bilder. Nu ska jag leka Batman, spela fotboll och prata spanska/englska. Hej på en stund!







Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Chicken Wang-dans, nyårsafton, Ströget, skidåkning, julafton och helt underbara dagar i fina vänner sällskap.

2011-01-10 @ 13:12:43Ja, det var ett tag sedan jag skrev. Vad har då hänt sedan dess?



Jo, det har varit julafton. Fick underbara klappar och hade en väldigt fin jul.

Det blev en juldag och Harrys fick sig ett besök. Det var inte överdrivet roligt, men inte heller tråkigt.

Det blev en annandag och så vidare... (umgicks med SumSeven med mera och har inga bilder, så vi spolar fram till den 29 december. )

Det blev den 29 december. Vi satte oss ett härligt gäng i en fräsig bil och cruisade ner till Malmö. På vägen ner roade vi oss med Fatbooth och frågesportsspel.

Det blev som småningom nyårsafton efter ett par supermysiga kvällar och dagar i Niklas crib.



Så här ser Köpenhamn ut tolvslaget. Jag var livrädd men samtidigt så extremt glad. Det visade sig bli den bästa nyårsaftonen jag någonsin haft. Efter tolvslaget på Ströget gick vi till Hard Rock Café och skapade dansgolv, drack Rosa Pantern, dansade Chicken Wang-dansen, lärde mig dansa salsa och hade extremt jävla roligt, tills vi satte oss på tåget hem och det stod såklart still i 45 minuter. Hemkomst: 07:15.

Efter en bakislördag drog vi på söndagen hemåt igen.



Jag hängde inte med hemåt till Vimmerby utan dansade vidare i ny klänning och nya skor i ett litet kök någonstans i Sverige.



Therese! Spindeln fungerade!



I fredags åkte jag och dessa två filurer + två fina filurer till skidor i Ingatorp.



För oss tre syskon var det den första gången någonsin vi stod på ett par skidor, och efter två minuter låg Adrian ner.



Till slut var han sjukt bra.



Vi med.



Men bäst var nog den där.

Sen blev det helg och den har varit väldigt fin.


Ina, ha det fint i Filippinerna med Elias!
Paulina, lycka till med ungarna i Madrid!
Linnea, glöm inte bort hur man talar svenska och glöm för sjuttsingen inte bort småländskan! (inte för att det verkar vara något problem, jag såg filmen hehe.. )
Therese, ha inte alltför tråkigt för jag kommer inom en snar framtid att gaska upp dig.
Cecilia, jobba inte ihjäl dig på Ica!
Åse, häng med mig till Kisa snart!!

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mot Arlanda .. OCH VIDARE!

2011-01-09 @ 22:14:51

Hej trogna bloggläsare och otrogna bloggvänner!

Ina har intagit strykjärnet, det roligaste hon vet, och jag, Paulina Olefors, sitter med datorn i högsta hugg. Imorgon smäller det. Ina och Elias far till cebu och jag själv beger mig som sagt till Madrid. Det känns konstigt att tänka tanken: Imorgon är tre av sju på helt olika håll i världen. Norge, Spanien och Filippinerna. Det känns också konstigt att tanken att vi förmodligen inte kommer ses på väldigt väldigt länge. Hemskt men sant.

Dagens dag, söndag 7:e januari 2011, har bestått av lite jobb från Inas sida (duktig va!) och lite göra-ingenting från min sida. Färgade visst mitt hår svart, kanske räknas som att göra något i alla fall. Vi gjorde en räk/fetaostsallad som dödade. Nu luktar vi räkor och vitlök -"Det bästa av två lukter".

Ina hälsar att hon ska försöka skriva om hon hittar ett internetcafé mellan alla öar, palmer, Bungalows och underbara stränder. Annars hör ni av henne om tre veckor igen. Mig slipper ni definitivt inte i första taget. Ha det bra allihop! Nu ska vi väl äta hennes fantastiska bakverk och sen sova som stockar här i Stock-holm. HEJ!

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Etter en uke må jeg vaske klærne mine

2011-01-09 @ 16:47:51Om några timmar har jag varit i Oslo i exakt en vecka. Det har utan tvekan varit den met händelserika veckan i mitt liv. Jag var varit helt slut hela tiden av allt nytt. Köra bil i en ny och stor stad, hitta, hinna dit och hit, hämta det barnet och sedan det andra, handla, städa, tvätta, laga mat, andas, äta, träna osv, osv. Det har varit så mycket att jag inte ens har hunnit tänka efter och inse att jag faktiskt är här, långt bort från alla mina närmaste. Jag har knappt inte ens hunnit inse hur hemskt det är att bara träffa sin pojkvän på Skype och varje natt i drömmarna. Men jag trivs fortfarande väldigt bra här. Barnen och familjen är helt underbara, Oslo är en väldigt fin stad och Norge är i allmänhet (förutom i trafiken) ett fruktansvärt trevligt land.

Under denna vecka har jag bland annat lärt mig att
- normänn kör bil som idioter
- om man tränar varje dag, får man knappt någon träningsvärk alls
- om man äter konstant mellan kl 16-23, mår man illa
- prata lite norska
- jag tål nötter - om de heter Johanna och Julia



Idag ska jag dock inte träna. När jag skulle byta om märkte jag att jag inte hade några rena träningskläder.. Kanske får tvätta lite oftare om jag ska leva så här. Så resten av dagen ska jag bara ligga i soffan och ladda för en ny vecka.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


3 dagar kvar

2011-01-07 @ 19:05:33Waah! Nu är det bara 3 dagar kvar tills jag och älsklingen åker till Filippinerna! Jag läääängtar. Ska bli otroligt skönt. Börjar känna mig lite smått stressad dock, jobbar i helgen och måste få allt packat på en maxvikt på tio kilo, p.g.a. de små planen som vi ska åka mellan öarna med. Men det ska jag nog klara av, tar inte med mig så mycket kläder eftersom att man kan köpa det där nere!

Imorn kommer min fina Paulina hit och det ska också bli underbart! Längtar massor efter henne och alla andra där hemma!

Kan ju berätta lite om nyår också! Jag och Elias firade tillsammans i år, innan har vi firat på olika håll men i år jobbade jag på nyårsafton så då stannade jag kvar här i Stockholm. Det var jättemysigt, vi var hemma hos Elias kusin och hans flickvän med massa annat trevligt folk! Hade lite knytis, lekte lekar, sköt raketer, dansade och sjöng. Riktigt lyckat nyår med en nyårskyss på tolvslaget!♥

Hoppas ni alla har det bra, du Linnea som jag hoppas har det underbart i din nya bostad i Oslo, du Paulina som jag träffar redan imorn, du Cicci som jag saknar otroligt mycket, saknar våra små påhitt ochalla skrattattacker, du Felle som jag hoppas har det super med din man som äntligen har blivit din man, du Therese aka bajsploppen som jag hoppas har det bra nere bland spindlarna, jag kommer till dig snart, och till dig Åse som jag hoppas har det bra i Södra Vi och att du och Christoffer hade ett superbra nyår tillsammans! Jag tror också att jag har fixat så att jag är ledig helgen då du ska ha din 20-årsfest! Jippie!

Puss&kram till er alla! Jag tror vi hörs innan vi åker, men annars får ni ha det superbra här hemma så länge!

/Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nästa hållplats: Madrid

2011-01-05 @ 17:50:00

Jag vet, det är ett himlans farande fram och tillbaka. Barcelona-hem-Stockholm-Barcelona-hem-Skåne-Stockholm-Madrid och hit och dit men nu ska jag förmodligen stanna ett tag i Madrid, som det är sagt, ungefär 6 månader. Det känns både väldigt skönt med tanke på att jag valt det själv och hemskt eftersom man måste säga hej då, igen, till personer man knappt hunnit säga hej till. På tal om avsked så fick jag ta farväl av min lilla Linnea i lördags. Det. Var. Vidrigt. Hoppas det aldrig händer igen. Någonsin. 


Hur som helst så lämnar jag Solnehult, Vimmerby, Småland nu på lördag den 8:e. Då ska jag hälsa på min käraste Ina+sambo i Estocolmo. Tillsammans åker hon, jag och Elias till Arlanda med olika destinationer, Madrid samt Filipinerna. Till Barcelona åkte jag ensam men i detta fall är jag verkligen 100 % ensam. I Madrid är jag lika nollställd som... ja, någonting som är väldigt nollställt.

Dagen har bestått av att tvätta, "städa" och saker i den stilen. Är man arbestslös så är man. Känner mig stressad med gör verkligen inte någonting åt det. Mina väskor är fortfarande opackade och min flygbiljett har jag inte ens funderat på att skriva ut. Kanske är dags nu när det bara är två dar kvar här i skogen...

Har inte så himlans mycket mer att informera om, huhu, eller har jag? Tycker iaf som Linnea - Skriv mer förfan!


/Paulina

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Julafton - bättre sent än aldrig!

2011-01-05 @ 15:22:50Jag hade en väldigt bra och mysig julafton. Dagen började med grötfrukost och en visit i kyrkan, som har varit en tradition i många många år. Innan maten spelade vi kort, sen åt underbar julmat, kollade på Kalle Anka och öppnade julklappar. Sedan bar det vidare in till stan för att spendera resten av julaftonskvällen hos Christoffer. Jag fick väldigt bra saker bl.a flytta-hemifrån-grejer, smycken, pengar. Det mesta av det jag fick visste jag om, för det är sånt jag själv valt ut. Men det är skönt att slippa köpa det själv :) Av min kära pojkvän fick jag två jättefina vaser från Kosta Boda, av Ulrica Hydman Vallien oh en helkroppsmassage. Av hans familj fick jag en jättefin skål också från Kosta Boda.









Mina julklappar till Christoffer blev inte alls som jag tänkt mig. Fotoboken blev jättefin, men det hade försvunnit bokstäver så det blev ett och annat stavfel. Vinglasen jag målat blev helt okej. Jag trodde dessutom att jag köpt ett mobilskal med en bild på han och mig. Inte nog med att det inte hann hem till julafton, kostade nästan 200 kr, visade det sig vara ett klistermärke man sätter på iphonen. Det blev jättefint, men inte alls som jag tänkt mig. Så jag ska ge honom en överraskning nästa vecka :)

/ Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Man måste genom skam, man måste genom drömmar

2011-01-04 @ 23:26:382010

- har jag haft mitt första förhållande med en annan människa
- har jag varit på tre festivaler
- har jag haft klänning på mig två gånger och klackar en gång
- har jag haft praktik på SVT och hängt med coola människor som är med på TV
- varit på min första kryssning
- sett Johnossi fyra gånger
- varit full jättemånga gånger, varit på de roligaste festerna någonsin och i allmänhet njutit av att vara 19 år

2011

- ska jag bo i Oslo och ha mitt första heltidsjobb
- ska jag träna megamycket så att jag kan bli en stor och stark polis en dag
- kommer jag vara ifrån min bästa bögvän Paulina första halvåret, vilket kommer göra ont i hjärtat
- kommer jag vara ifrån min bästa pojkvän Andreas väldigt mycket, men det ska vi klara ändå har vi bestämt
- kommer jag vara ifrån min familj och alla mina andra fina vänner mer än någonsin, vilket också kommer göra ont i hjärtat
- kommer jag spendera många kvällar mysandes i min ensamhet och underhålla mig med att dricka te, se på film, läsa och sakna
- kommer jag antagligen göra tusentals saker som jag inte har en aning om just nu

Än så länge har jag bott i Oslo två dagar. Jag trivs som en fisk i vattnet. Och appropå fisk, det har jag fått till middag två dagar av två, så jag lär nog inte glömma vilket land jag är i. Just nu orkar jag inte informera mer, men ska försöka dokumentera mitt liv lite, ifall det är någon som skulle vilja se en bild av någon liten anledning.

Och angående uppdatering här (som knappt existerar) ber jag om ursäkt å allas vägnar. Vad de andra gör, har gjort, mår, tänker eller tycker, det vet jag inte. Antingen så svävar de i luften, tanklösa, utan känslor eller så har de glömt löserordet.. Donno! Men jag hoppas de bättrar sig.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0