Skydiving 17/7-11

2011-07-18 @ 13:04:01Okej. Igår upplevde jag den bästa, roligaste, sjukaste, galnaste och häftigaste grejen jag någonsin har och kommer ha upplevt. Jag hoppade fallskärm. Jag har velat göra det hur länge som helst och för några veckor sedan hittade jag en modig hoppkompis, nämligen min pojkväns systers pojkvän. Så då tog vi tag i saken och bokade ett tandemhopp den 17 juli klockan 15.00.

Dagen började lite skakigt och vi visste inte rikigt om vi skulle få hoppa pga vädret, dagen innan hade de behövt ställa in alla hopp. Men vi ringde och än så länge hoppade de för fullt ute på Gryttjom flygfält. Så vi styrde bilen mot Uppsala och nu kom min nervositet, hade inte riktigt fattat innan att vi skulle göra detta. Men nu blev det mer verkligt. Jag skulle verkligen hoppa ut från ett plan från 4000 meters höjd.

När vi kom fram till flygfältet blev vi lite överraskade. Vi hade väntat oss ett par stycken andra som skulle hoppa och några instruktörer, men istället möttes vi av ca 100 personer där ute. Var 20 minut hoppade ca 20 personer så hela tiden ramlade det ner folk från himlen. Stämningen var otroligt lugn och avslappnad och det gjorde att man släppte all nervositet och istället ville man bara upp i planet och köra!

Vi bytte om till våra snygga overaller och väntade på att våra instruktörer skulle komma och möta oss. Jag fick en stabil kille som hette Calle och Patrik fick en mer sprallig kille som hette Sven (Sven hoppade i shorts och t-sirt). Sen var det bara att springa ut på fältet och in i planet med 6 andra tandempar. Sen åkte vi 4 km upp i luften och resten går typ inte att förklara. Att stå på kanten och sen hoppa rakt ut och falla fritt i 200 km/h var en grym känsla. Inte alls läskig utan bara skitkul. Man kände inte ens att man föll. Jag kunde inte sluta skratta under hela hoppet. Sen när skärmarna hade vecklats ut svävade vi runt där uppe och det var otroligt skönt. Dom lekte runt lite med oss och gjorde störtdyk och roliga svängar. Dom körde också så att vi fick åka nära varandra, skitkul!

Väl nere på marken igen var man helt speedad. Elias och hans syster står och väntar på oss och dom tyckte också att det såg sjukt kul ut, och när vi berättade hur det var blev de lite sugna. Efter lite övertalning från oss och massa instruktörer slutar det med att de också hoppar. Haha! Johanna som hela bilresan sa hur nöjd hon var med sitt beslut att inte hoppa och Elias som är den mest flygrädda person jag känner. De var överlyckliga att de också gjorde det.

Det var en grym dag och jag kommer lätt göra detta fler gånger! Jag rekomenderar alla starkt att göra detta, det är en upplevelse man inte får missa!


Snygga i våra outfits.

Ett gäng faller ner från himlen.

Redo!

Nu går vi på planet, ingen återvändo...

Den lilla gula pricken är jag och min fallskärm har precis vecklats ut.

Jag och Patrik!

Landar!

Patrik och Sven är glada.

Här har Johanna precis bestämt sig för att hoppa. Hon fick samma instruktör som jag! Jätteduktig.

Johanna och Elias!

Elias påväg in för landning. Eftersom Elias var väldigt nervös så fick han den bästa instruktören de hade,
han hade tydligen gjort massa stunts i Bond-filmerna och i Lara Croft - Tomb raider- filmerna! Coolt!

Johannas landning!

Weho! We did it.

/Ina
Ina Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Sebastian

Gå en kurs. Det är ännu roligare att hoppa utan en instruktör på ryggen.

2011-07-20 @ 15:33:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0