Vår semester i Rom

2011-07-13 @ 21:03:41
Vi på Petersplatsen i Vatikanstaten. Bakom syns Peterskyrkan.

Hej vänner. Min dator har gått sönder och är inlämnad för service, därav min bristfälliga uppdatering. Lånar för tillfället Marcus dator.
Hm, vad har hänt sedan sist. Vi tillbringade några dagar i Stockholm och såg bland annat Foo Fighters på stadion. Skitbra var det. Sedan firade vi en lugn och mysig midsommar hemma i Vimmerby innan vi på söndagen tog flyget från Skavsta till Rom.
Rom var fantastiskt och jag råder alla som inte varit där att åka dit! Skithäftigt var det och bäst av allt var nog Vatikanen.
Jag med Colosseum i bakgrunden.

Rom var vackert och ingenting var nybyggt i princip. Det var gammalt och genuint. Väldigt mycket turister var det också givetivis, men det är svårt att komma undan.
Vid spanska trappan.

Vi hade tur med vädret, även om det var väldigt varmt. Runt 35-36 grader och klarblå himmel nästan varje dag. Vårt hotell var fint, att rekommendera! Hotel Orazia.
Utsikt över Petersplatsen (Vatikanen) från kupolen på Peterskyrkan.

När vi hade varit inne och tittat i Peterskyrkan fick vi reda på att man kunde ta trappan upp i kupolen för 5 euro. så det gjorde vi, men hade vi vetat hur hemska trapporna var hade vi nog inte gjort det... I kanske 20 minuter gick vi upp små och trånga trappor. Det var varmt, och trångt med folk och ju längre upp i kupolen man kom desto mer lutade väggen (eftersom det var en kupol!) Otäckt! Men det var helt klart värt det!
Marcus var skraj!


Fin utsikt från Spanska Trappan.


Kvällsol med utsikt över Rom.


Sistinska Kapellet i Vatikanmuseérna. Ett måste att se någongång i livet!


Macke framför Peterskyrkan.

Som sagt, har ni inte besökt Rom bör ni göra det. Sjukt vackert och så mycket historia och kultur. Härligt folk, fint väder, god mat men det bästa av allt:
GLASSEN!
/Felicia
Felicia Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0