Två helger och en vecka

2012-01-28 @ 22:15:10







Förra helgen var vi två i Tallinn en sväng och hoppade från parkbänkar. Det var kallt men mysigt. Dessutom hittade vi Converse för 27 euro, vilket kap!

I måndags började jag skolan. Orkar egentligen inte skriva mer om det, förutom att det är skitroligt. Går dock väldigt långa dagar i skolan så min hjärna har inte hunnit smälta allting än. Men har hittat hem.

Igår kom Therese till mig och Macke och vi hade myskväll. Vi skulle ha gått på Kodjo Akolor och Björn Gustafsson på studentpuben på Södertörn, men gästlistan blev full så det blev inget. Vi gick istället på bio och myste loss.



Såhär ser Therese ut. Himla söt.


Såhär ser Macke ut. Också himla söt.


Och slutligen, såhär ser jag ut. Så jävla söt.


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Every teardrop is a waterfall

2012-01-22 @ 20:12:34
Bilden är från någon småtimme förra helgen. Vår lilla pojke Alfred bodde på soffan och lekte med pistoler. Han lämnar ju för övrigt också stan snart och gud vad hemskt tomt det kommer bli.....

Nu är det en månad sedan det var jul och alltså en månad sedan jag flyttade hem till Vimmerby igen. Det har hänt så otroligt mycket på den lilla månaden att det känns som ett halvår, minst! Jag har återförenats och kort efter det skiljts från alla mina finaste vänner, spenderat massa tid med de superfina som fortfarande är kvar här och gosat med min sambo typ dygnet runt. Denna helg var den första på denna månad som det inte har varit partyparty i någon form, vilket var otroligt skönt! Min man åkte till Växjö i fredags, så jag sa farväl till honom och gick bort till mamma. Vi ägnade kvällen åt att gympa, äta lasagne, baka bröd, dricka öl och äta choklad. I lördags hämtade vi upp brorsan i Linköping och åkte vidare till Örebro där min moster, morbror och kusin bor. Där har vi i princip bara suttit i soffan och pratat och ätit, välbehövligt! Nu är jag hemma ljuva hemma igen. Försöker ha det mysigt helt ensam, men det är inte så lätt längre, när jag börjar bli van vid att alltid ha någon annan vid min sida. Hoppas mannen kommer snart! Tills dess får jag passa på att se på typ Veckans brott eller något annat, för sedan blir det nog Prison Break tills vi somnar. Ehm, ja. Vi råkade börja titta lite på första säsongen av PB och nu går det ju liksom inte att sluta. Börjar till och med få abstinens när jag inte tittar och inatt drömde jag att jag var med i serien! Yes, så är läget. Imorgon är det måndag igen och jag ska jobba jobba jobba. Puss och hej!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ett nytt liv

2012-01-20 @ 11:30:21

Sådär ja. Nu var alla mina ägodelar flyttade många mil ner i vårt land. Det känns omtumlande men ändå så självklart. Vi har hunnit möblera en del, ikeat, storhandlat mat för första gången i våra liv, lagat massa mat och ordnat. Jag har också hunnit söka lite jobb, fixa och dona, storstäda, friskats och svettats, träffa Josefine, bespruta mig med läskiga vaccin som gula febern och hepatit inför Rio, utforska Lund, låna böcker, beställa en dyr studiebok, baka banankaka och gymma med Julia och få en kniv i handen. Jag mår bättre än på länge men jag saknar såklart alla mina kära då och då. Dags att vänja sig. Ser fram emot vad framtiden har att ge. 2 veckor kvar till besked från polisen och 6 veckor kvar till ParisRio. Nu kör vi hårt. Stenhårt. Fest på lördag men innan dess FREDAG!



Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jullovet genom systemkameran

2012-01-19 @ 10:05:03Nu när mitt lov officiellt tar slut på måndag med råge (har dock haft en hemtenta på "lovet") så är det dags att göra en kort liten summering.


Det har gjorts och ätits julskinka och annat gött (är i och för sig inte särskilt förtjust i just julskinka..)


Det spelades väldigt mycket tvspel och Adrian fick även Kinect i julklapp. Något som även jag och Macke införskaffade oss efter jul.


Det blev julafton och den firades en stund på morgonen med Marcus och sedan hemma med familjen. Adina var fin.


Och vi fick fina paket.


Lillkusinen Isabella.


Mormor och Buster.


Åkte till Öland över nyår.


Lekte.


Tog promenader.





Syster och jag.


Det hände givetvis mycket mer under jullovet men det var någonting som min iPhone förevigade istället. Det kanske kommer en omgång till.

/Felicia


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredagen den 13.e

2012-01-13 @ 17:27:53Oh fy vad massa saker händer nu. Vart ska jag börja, fortsätta och sluta?

Kom nyss hem från min sista arbetsdag. Jag är härmed arbetslös. I ett helt år i streck har jag jobbat mån-fre+lör utan semester och som mest 4 dagars ledighet i streck. Och nu, ingening på schemat. Jag kan dock behöva lite vila åtminstone nästa vecka ut. Tentat i veckan, plockat ner och inventerat allt i butiken, fortsatt inventeringen nere på lagret och nu sitter jag här. Totalt slut, lycklig och allmänt harmonisk. Om några timmar kommer Jocke hit för imorgon flyttar vi ihop i hans lägenhet i Eslöv. Innan dess ska ett antal hemska farväl tas, vilket jag ser mindre fram emot. Samboskapet med min syster avslutades på topp. Vi var på (förmodligen) det jobbigaste skivstångspasset någonsin. Ibland trodde jag att hon skulle kräkas eller börja gråta, det såg iaf så ut. Men det var kul. och jobbigt. Nu ska hon klara av att bo här utan min hjälp.  

Nu är det mindre än ett dygn kvar för mig här i lilla Vimmerby. Kvällen ska spenderas med mina världsbästa vänner som finns kvar i trakterna. Hög mys- och bryta-ihop faktor på det. Det är skillnad att flytta till Barcelona och Madrid på bestämd tid och flytta till Eslöv på obestämd tid, även om det är närmare nu. Det finns så sjukt mycket känslor i denna händelse, men just nu känner jag bara mig helt neutral. Typ. 3 underbara veckor med min bästaste vän har jag fått. Vi har planerat in en Paris/Rio-resa i februari som jag längtar till och vi har hunnit göra allt som vi längtat till i mer än ett år. Umgås.

Vad mer kan man tillägga? Det är en stor dag idag. För jag ska verkligen flytta hemifrån och ihop med en kille. Min kille. Big jävla time. Herre-gud. Äntligen. Fredag den 13:e 2012, en bra dag i min historia som människa.

/P.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag, jag är kär!

2012-01-13 @ 15:47:29Ja herregud, vad allt är bra just nu. Jag och min Dea har blivit sambos och jag bara går runt och njuter hela tiden - det är ju helt underbart! Moment 2 i Rättspsykologi I är färdigt med VG på sista tentan och nu är det lite halvledigt innan tredje momentet. Om dagarna jobbar jag med supersöta barn i Bullerbyn, tränar, chillar, fiser med min bögvän och myser med min pojkvän. Idag är det fredag och sista kvällen innan min allra bästa vän flyttar till Eslöv. I tre veckor har vi haft lyckan att bo i samma stad igen, jag och Paulina. Det har varit helt fantastiskt och alldeles för bra för att vara sant, för nu skiljs vi igen. Och jag hatar det! Usch och fy och blä.

Men som sagt, ikväll ska vi fira! Fira att tentan är gjord och lyckad, fira att vi är i samma stad, fira livet i allmänhet. LinnDea bjuder till festligheter och alla Vimmerbys finaste människor kommer. Idag har jag inte jobbat, utan varit 100% effektiv på annat sätt. Varit på Skatteverket och skrivit tillbaka mig i Sverige, storstädat hela lägenheten, bakat kladdkaka, handlat lite och fixat lite annat smått och gott. Det som återstår är att duscha, typ.

Lite så här ser vårt crib ut, som ju är pappas lägenhet men som han i princip inte bor i, så då gör vi det istället!





Ps. Den 29 februari åker jag och Paulina till Paris och den 5 mars far vi vidare till Rio de Janeiro. Åter 23 mars. UNDERbart. Ds.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


moshmosh

2012-01-13 @ 13:21:23


Jaha. Vad ska man säga? Jag har legat däckat i sängen sedan i tisdags typ. Maginfluensa eller dylikt. Riktigt roligt. Idag är första dagen jag på riktigt kliver upp och jag orkade till och med knåpa till ett par eylinervingar. Jag ska in till Stockholms Universitet för sista gången på typ riktigt riktigt länge? Det kan man aldrig veta men hemtentamen ska in idag och sen är jag och SU färdigt. Känns knäppt och lite sorgligt. Men jag är aspepp på att börja läsa journalistik på Södertörn! Oj oj oj, så pepp jag är. Kommer bli det bästa någonsin.

Trots maginfluensan har det hunnit hända lite grejer. I tisdags, innan jag blev sjuk, hann jag träffa Ina i ett par timmar och köra en thai-lunch. Sedan gick jag till den bästa frisören Sandra på Studio81 på Söder och klippte mig. Ni ser väl den fräsiga frisyren på bilderna ovan?? Riktigt nöjd och rätt många centimetrar kortare, men inget nytt egentligen. Det är bara att mitt hår växer så himla fort. Nu ska bara en fin färg i och sen är jag fit för Södertörn!

/ Felicia
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Årsresumé i bilder

2012-01-12 @ 21:17:46Så här såg mitt 2011 ut!


Startade året med att dra på en långresa till Filippinerna tillsammans med min kärlek! Snacka om att
vi längtar tillbaka...


Februari blev lite av en partymånad.


Vänner fyllde år i mars! Här firar vi rika Sandra som fyllde 21!


Vi♥ firade 4 år tillsammans i april.


I maj var det sjösättning och vi hann stekta lite på vår fiskebåt innan
den krashade samman och så kunde vi inte åka något mer på hela sommaren.


I juni åkte jag och Johanna och firade lite midsommar i Grebbestad. Det blev en underbar helg.



Juli var en skön sommarmånad. Vi blev husägare för en månad och hade grillkväll ungefär varje kväll.
Mellan dem hann jag med några AW:s också. Men största händelsen den här månaden var såklart att
jag hoppade fallskärm! Galet.



I augusti åkte vi till Turkiet tillsammans med Elias syster och hennes snubbe. Och så
fyllde jag ju faktiskt 20 år och fick roligaste födelsedagspresenten ever av mina vänner
och min boyfriend, nämligen vattenskotersafari!


I september blev det många utomhuskonserter på Grönan. Bl.a. Håkan Hellström och Daniel Adams Ray.
Jag färgade också håret mörkt inför hösten.


Sandra och jag hedrade såklart "Kanelbullens dag" genom att baka feta kanelbullar.
Jag gjorde säkert något annat kul resten av oktober.


I november åkte vi till Norge, Oslo, och firade vår kära vän Linnea. Sjukt bra helg!


Svenssonfamiljen fick en ny familjemedlem denna månad, nämligen denne lille krabat.
December var både en stressig och mysig månad. Stressigt blev det pga av att mellan jobb och annat
styr, skulle vi lite hastigt och lustigt öka på vår lägenhetsletningsfart lite grann. Julen firade jag för första
gången utan min familj och i stället med min andra halva, och hans familj. Mysigt men ändå konstigt.
Året avslutades på bästa sätt med fina vänner, god mat och dans!

Det här året har innehållit så mycket! Jag har nu bott mitt första hela år i egen lägenhet och tillsammans med min pojkvän, vilket har varit helt underbart. Jag har även varit ifrån min familj och mina vänner mitt första hela år, vilket har varit sjukt jobbigt. Och jobbigare blir det för varje gång tycker jag! Men mitt liv här i Stockholm börjar kännas mer och mer naturligt och jag trivs som sjutton här! Nu har vi ett helt nytt år framför oss som kommer innehålla ännu mer spännande saker, det ser jag fram emot!

/ Ina♥
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här kommer ett hundår till!

2012-01-07 @ 11:45:07Med risk för att verka tjatig men ja, 2011 år var året då jag flyttade hemifrån, jobbade som au pair, pluggade, hade distansförhållande och så vidare.. Och ja, jag har lärt mig massvis om barn och om vuxna, om hushåll och om förhållanden och om psykologi. Men jag tror att jag lärt mig allra mest om mig själv faktiskt, för att vara riktigt djup. Och det är sådant som är lite svårt att förklara, så jag ska inte ens försöka. Jag har även fått flera nya fina vänner som jag hoppas att jag kommer ha kontakt med länge. Jag har lyckats hålla kontakt med de gamla vännerna som jag verkligen bryr mig om. Den personen som jag kommit allra närmast detta år är nog min lilla mamma. Hon är den som jag har gråtit mest för genom hundratals Skype-samtal och hon var den som var flest gånger hos mig i Oslo. Hon har hela tiden, oavsett vad, tröstat, pratat, lyssnat, förstått och utan hennes stöd hade jag antagligen legat i en grop någonstans i Norge och badat i mina egna tårar. Jag är, som ni säkert kan förstå, så fruktansvärt lycklig och stolt över att jag och min kära kille lyckats ha ett jävligt långt distansförhållande och kommit ur det mer förälskade än någonsin.

Det ni! Nu ska jag sluta tjöta och visa lite bilder istället, från detta finfina år! Dock tror jag att 2012 kan bli minst lika fint, om nu inte världen skulle gå under alltså...























Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Årsresumé

2012-01-03 @ 19:57:37

Passar på att göra en resumé av det gågna året jag också .




Det är lite av det jag pysslat med under året. Nu är det 2012 och nu väntar en tenta och sen lite behövlig ledighet. Puss och Kram

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Paulinas 2011

2012-01-02 @ 17:08:36
Sammanfattningsvis bestod året av konstant längtan, saknad och alldeles för många avsked men också återseenden. Upplevelser, kärlek, äventyr, lärdom, uppgivenhet, lycka, olycka och spänning är ord som passar bra på mitt 2011.
















Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En liten nyårslista.

2012-01-01 @ 15:48:50

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttade hemifrån, blev sambo.



Har du några nyårslöften?
Nej inte direkt. Men jag lovar att göra mitt bästa i skolan och ta hand om mina nära och kära.



Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej tyvärr. Jag hade önskat det!

 


Vilka länder besökte du?
Storbritannien och Italien. Om cirka en månad blir det ytterliggare ett land som sätts upp på listan över besökta länder...... Estland! Haha.

 

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig. Jag är en oroare av rang ibland.. Inte bra för hjärtat.

 


Bästa minnet från 2011?
Att besöka Italien med Marcus och beskedet om att vi efter månaders lägenhetsletande äntligen fick tag i en fin etta. Bubblare: Att för ett par dagar sedan få reda på att jag äntligen kom in på journalistlinjen!

 

 

Bästa köpet?
Min iPhone och min Macbook Pro. Älskar båda.

 


Vad spenderade du mest pengar på?
Ovanstående + Italienresan.



Gjorde någonting dig riktigt glad?

Allt älskande.



Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare! Bästa året någonsin.



Favoritprogram på TV?
Hmm... eftersom vi knappt har några kanaler på teven tittar vi sällan på något. Men tv-serier vi följer är bland annat The Walking Dead och Dexter, så något av dem!




Är det något du sakna 2011 som du vill ha år 2012?
En liten vovve. Men det kommer inte att ske 2012, men förhoppningsvis 2013!


 


Vad ser du mest framemot med år 2012?
Att få börja plugga till journalist. Dör nervositetsdöden, men det kommer bli finemang.

 

Anledningen till att år 2011 har varit det bästa ever.

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0