Vårkänslor

2012-03-22 @ 13:28:53Herregud vad tiden skenar iväg. Snart är vi inne i april och vi närmar oss sommaren med storsteg. Imorgon har vi  förhoppningsvis vår sista salstenta innan sommarlovet. Det ska bli så skönt när den är gjort, men den är gigantisk. Annars är allt bra med mig, har befinnit mig i tentabubblan ett tag, men snart är det dags att komma ut ur den vilket jag ser fram emot. Skönt med lite ledigt vid påsk, åka hem och träffa lite nära och kära. Är ni hemma vid påsk?

Såg att det kunde bli uppåt 17 grader i solen nästa vecka, det lät verkligen inte helt fel. Det ser ut att vara fint ute idag också så jag borde väl ge mig ut på en promenad idag. På söndag blir det gräspremiär med fotbollen för min del. Tror det skulle bli runt 15 grader då, härligt!. Har inte tränat på evigheter och första gräsvistelsen brukar alltid kännas rejält i vaderna. Jag kommer ihåg förra året/ eller förr förra året vid ungefär samma tid när vi spelade cupmatch mot Hultsfred. Jag och tre eller fyra till i mitt lag låg ner på planen med kramp i vaderna. Jag och min lillasyster låg på varsitt håll på planen och skrek. Det värsta är att när krampen väl har smugit sig dit så är det svårt att bli av med den. Vi hade heller inga reserver att ta in vilket gjorde att hultsfredspelarna inte var så glada på oss. Det måste ha varit oerhört roligt att kolla på den matchen, det tyckte i alla fall:)

Christoffer har förresten fått en lägenhet i Vimmerby nu, så han flyttar antagligen in nästa helg. Så där kommer jag befinna mig i sommar :)

/ Puss och kram skumbanan
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min tid i rampljuset

2012-03-09 @ 11:30:26
Om ett år blir vi fullständig familj med lilla Frank.

Det är nästan en månad sedan jag skrev sist. Men det har hänt mycket på den lilla tiden, ja så mycket att jag knappt har haft tid att slå på datorn min. Det är fullt upp i skolan och kursen vi läser för tillfället, "Journalistik och samhälle", är riktigt mastig. Det är mängder med litteratur och en fyra timmars lång tenta om en och en halv vecka. Dessutom har vi seminarium på torsdag om 235 sidor i en bok som heter Mediekultur och Mediesamhälle. Dock rätt intressant, men tung! Till seminariet ska vi lämna in en två sidor lång text och förbereda svar på diskussionsfrågor. Som om detta INTE vore nog har vi en stor gruppuppgift, så kallad granskningsuppgift. Jag och mina tre gruppmedlemmar fick rubriken "kommersiella tidskrifter" och valde därför Egoboost Magazine, med Isabella Löwengrip i täten. Denna uppgift ska vara 8-10 layotade sidor om hur företaget sköts, ekonomi, makt och ägande, vad tidningen handlar om, hur tidningsbranschen ser ut etc. Det var också ett krav att göra studiebesök och intervjua. Vi fick uppgiften den 29 februari. Den 19 mars ska alla artiklar vara färdiga att lämnas in och efter rättning ska man ändra det som bör ändras och layota alla texter och komplettera med fotografier. Den färdiga produkten ska hålla så hög kvalite att den kan publiceras i exempelvis tidningen Journalisten. Den 27 mars ska vår färdiga produkt in. Den 29 mars har vi en seriös presentation av den, gärna med powerpoint, och som vår lärare Jan sa "den muntliga framställningen ska vara banbrytande och absolut inte läsas från ett papper". Dessutom ska vi opponera på en annan grupps arbete. Pjuh. Det kanske bör tilläggas att vi inte har någon tid avsett för denna uppgiften, utan den sker helt på fritiden (tillsammans med att läsa sju kurslitteratursböcker + plugga för tenta + seminarium).
Med andra ord har jag haft fullt upp, men vi har åtminstone kommit igång! I tisdags besökte vi Egoobost Magazine. Dessutom är uppgiften så himla rolig och min grupp är bäst, men jag skulle gärna ha sluppit tentan. En del i tentan ska till exempel vara att läsa igenom en årsredovisning från ett företag och hitta "fel".Var hälsad jordbor.Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tusentals mil senare

2012-03-06 @ 22:50:50Just nu sitter jag (Linnea) och Paulina pa ett hostel i Copacabana, Rio de Janeiro. Det ar varmt, mysigt, 14 timmar hemifran och valdigt overkligt. Vi flog fran Paris igar (som forresten var superfint), vantade i Rom i sex timmar och satt pa ett plan hela langa natten. Vi ar lite trotta, lite forkylda, men mycket glada. Vi saknar vara killar, men klarar oss bra. Med lite branda axlar, onda nackar och svettiga kroppar ska vi nu lagga oss att sova fastan klockan knappt ar 19 i Brasilien. Men vi ar trotta och maste sola och bada imorgon. Hoppas ni i ovriga varlden har det nastan lika fint som vi. Om en vecka drar vi till Amazonas.. Puss och hej!
Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0