Mitt liv flimrar fort förbi

2010-08-31 @ 17:41:20
Inte kommer jag ihåg att mitt hår var sådär kort i November? Sjukt. Man kan ju onekligen säga att det har växt i alla fall :)

Imorgon drar vi till Spanien!

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


stealing kisses

2010-08-29 @ 20:30:42

 

10 FAVORITER
Färg: Ljust blått, lite somrigt med Madicken-känsla.
Mat: Räknas Keso?
Band: Jag måste säga Kent. Eller Thåström. Kanske Håkan Hellström. Nationalteatern?
Film: Hm.. Amelie från Montmarte är svinbra. Annars älskar jag fängelsefilmer typ som the Shawshank Redemption.
Bok: Föredrar facklitteratur så det är svårt att svara på.
Sport: Kubb! Mitt i sommaren med underbara människor och öl.
Årstid:  Maj. När det är vår och man kan börja klä av sig kläder och sitta i parker med solglasögon på och bara vara allmänt pirrig och lycklig för att sommaren närmar sig.
Veckodag: Fredagar. Av den anledningen att det är helg.
Glassmak: Vanlij eller choklad.
Tid på dygnet: Kvällar. Runt klockan 19 på vintern när det är alldeles mörkt och man sitter under täcket framför teven och ser en dyster film medan snön faller utanför.  Eller klockan 19 en sommarkväll när man korkar upp första cidern och känner den söta smaken rinna ner i halsen samtidigt som man lyssnar på Vi två 17 år av Håkan Hellström och får nostalgikänslor. Sedan ger man sig ut i natten och bara känner sig väldigt fri.

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Sorgligt. Ensamt.
Smak: Kaffe.
Kläder: Myskläder.
Bakgrund:  Caj Karlsson och en fin kvällshimmel.
Nagellack: Inget.
Tid: tjugotjugo
Omgivning: Mitt fina rum med Marilyn Monroe-prylar och ett Loch Ness-monster på väggen.
Irritationsobjekt: att jag inte tycks vara lycklig för tillfället trots fina minnen och fina resor framöver

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner: Har aldrig riktigt dejtat. Tror jag.
Brutit mot lagen: jo men det har många.
Blivit arresterad: Aldrig.
Badat naken: Ja men absolut. Blev lite av en nattradition i sommar.
Varit med på TV: Ja men jag tror inte att jag har sagt något på tv, utan bara setts.
Kysst någon du inte känner: Givetvis.

 

3 PERSONER
Du kan berätta allt för: har svårt för att öppna mig.. men Therese vet mycket. Och Adina.
Du tycker om: min syster.
Du inte gillar: tvivlare (jag är själv en)

 

2 VAL
Kaffe eller te: Meh, kaffe.
Vår eller höst: Vår.

 

1 ÖNSKAN:
att rätt färg vinner valet den 19 september.

 

Lista från Niotillfem

(http://vickanonline.blogg.se/images/2009/madicken_11726688121_45187567.jpg; http://4.bp.blogspot.com/_xkS_AwSgXaw/SqAGhTE0c0I/AAAAAAAAByg/vThJ8_TNuX4/s400/h_kan_14__1135878945.png; http://sorayamarx.tumblr.com/page/2;http://www.maiburogu.se/wp-content/uploads/2009/03/sakura.jpg)

 


 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Arbete?

2010-08-27 @ 14:00:16Jag jobbar och står i om dagarna. Har fått hoppa in och jobba ganska mycket nu, vilket är bra för plånboken! Skickade iväg ansökningar om volontärsarbete i Spanien förra veckan men har fortfarande inte fått något svar. Så det blir antagligen inte det eftersom det skulle vara inskickat innan 1 september. Så snart är det dags att skriva in sig på arbetsförmedlingen. Hoppas att ni har haft det bra i Malmö tjejer och att Cicci och Ina har det bra där ni befinner er. / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


While waiting for the glory days to come

2010-08-25 @ 15:51:58Julia bajsar, Paulina är på äventyr, Linnea är DJ. Allt är som det ska i Skåne, Eslöv, Berga. Jag blir snart störd av allt bra vi får uppleva hela tiden. Det började med Perikles, sedan grisfest, fortsatte med Lars Winnerbäck, Royal Republic och igår såg vi Johnossi. Och som vi såg det. Jag har nog fan aldrig varit på en bättre konsert. Det var så bra att vi trodde att vi drömde. Det sämsta var att det tog slut, alldeles för tidigt också. Idag återhämtar vi oss lite med att städa, sova, äta chokladbollar och ta det allmänt lugnt. Det som återstår för mig i konsertväg är Teddybears. Malmöfestivalen är nästan för bra för att vara sann. Och när jag ibland tänker på att det kommer vara hemskt och sorgligt när denna vecka är slut, då jag kan istället tänka på att jag ska till Barcelona dagen efter att jag kommer hem.
Hoppas ni har det bra för det har jaaaaaaaa!Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En födelsedag jag aldrig glömmer

2010-08-24 @ 13:51:27Då var det dags för mig att dela med mig av ett minne från vår underbara resa till Kos. Håller fullständigt med de andra om att det finns tusentals minnen som är minst lika bra, men ett är särskilt speciellt för mig.

Den första kvällen. Den 19 augusti. Efter klockan slog tolv skulle jag vara 18 år. Det kändes väldigt roligt att få fira det med mina bästa vänner på en varm ö i medelhavet. Linnea har berättat lite av händelsen, men jag ska försöka berätta ur min synvinkel också.

Kvällen började med ett antal drinkar, som Åse redan berättat om, för att sen äta barbequebuffé på Apollos Beach party. Vi åt grillspett i massor, drack sjukt goda lemonshots, träffade en skum tjock gubbe som trodde han var 20 år, träffade några svenska killar från Åkersberga som vi gick och rökte vattenpipa med. Efter lite rökande och biljardspelande på Jacksons gick vi tillbaka till stranden och dansade loss lite på Grabbarna Grus. Klockan började närma sig tolvslaget och utan att jag märkte det hade mina fina vänner önskat "Happy Birthday". Plötsligt stod alla på klubben i en ring runt mig och sjöng. Jag blev så överraskad och glad, just då var jag så lycklig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Efter "happy birthday" var slut började takterna av "I´m yours" spelas, en låt som skulle få en helt ny innebörd för oss, och alla sjöng med och plötsligt stod vi alla och grät lyckotårar. Allt kändes så underbart och perfekt, så här skulle man fira alla sina födelsedagar. När låten var slut släppte alla taget om ringen och av ett lyckorus sprang vi tjejer ner till havet, rakt ner i vattnet och tog ett nattdopp.
Efter detta fortsatte kvällen till långt in på morgonen och jag tror att allt man kunde tänka sig hände. Men det behåller vi för oss själva.


Lite lek på Apollos beach party
Vilken vattenpipsmak ska man välja?


Äckliga greker i bakgrunden...


Älskar er!

En födelsedag jag aldrig glömmer.

/Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Malmöfestivalen lördag

2010-08-22 @ 19:56:01Igår tog jag mig en liten tripp på egen hand till Malmö. Linnea och Julia stack på Grisfest och grisade lite med massa folk. Jag ville hellre se Eric x3, EMD, maskinen, familjen och shout out louds. Var ensam en väldig massa timmar men fick sedan sällskap av Felle, Therese, Richard mfl. Lite fest i en fin lägenhet i närheten av området och sedan en massa hoppelihopp och skrikeliskrik till familjen, som för övrigt var helt fantastiska! Bilder från min dag kommer här


Det var min lördagskväll. Hoppas ni andra hade en lika rolig en. Ikväll är jag hemma ensam hos Julia. Film, varma mackor och lite handlande och ladda inför morgondagen istället. Bara en vecka kvar nu ... Ha det gött!

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En vecka på en ö

2010-08-21 @ 16:02:15Elias och jag är precis hemkomna från en vecka på öland! Det har varit helt underbart mysigt. Vi har campat, badat, solat, gått runt på mysiga gator, bott i strandhus, haft kräftskiva, jag har fyllt år, åkt crosscart och ätit på världens coolaste restaurang - Lammet & Grisen. Bilder kommer senare, för min dator har jag uppe i Stockholm. Det blev ett mellanstopp här i Vimmerby för lite firning och tårtätande innan vi åker till Stockholm imorn igen!

Har också läst allt underbart fina minnen från Kos. Väntar med det också på grund av bildbrist. Håller med er andra om att det nästan är omöjligt att beskriva det med ord så jag behöver lite foton som hjälp tror jag.

Fyra av Sumseven är nere i Malmö nu och har det bra, jag hade gärna deltagit men jobbet kallar. Hoppas att ni får en supervecka!

/Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


:)

2010-08-20 @ 14:20:59Goddag! Fråga mig inte vart jag håller hus på denna blogg, men något vidare på att uppdatera är jag dessvärre inte.
Har varit ute ett par dagar i Sverige denna vecka, jobbat en del. Ikväll blir det käk med kollegorna, det blir alltså inte något Malmö för min del!


Det kanske dessutom är hög tid att jag drar mitt bästa minne med Kos, Men, jag har inget som var bättre än allt annat. Eller förstås verkligen älskade jag badbåten, lycka rakt igenom, men allt var helt Perfekt :D

Vår resa började den 18 augusti 2009 med spänning, nervositet och en jädrans massa glääädje!! :D


Och här slutade den, ni andra har fått med själva vistelsen så himlans bra, så jag avslutar här!
/C.
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Cicci blir rockig!

2010-08-19 @ 21:14:31

För ett tag sedan drog jag med mi mina kompanjoner, Cicci och Ina ut i ödemarkernaför att ha en liten foto-shoot. För skojs skull. Tycker Cicci blev döläcker med min snygga styling och sminkning och Ina skötte reflexskärmen galant. Resultatet går ju att dikutera, jag har inte bestämt mig själv om jag är nöjd än. Men man lär sig hela tiden. Nästa projekt blir när Ina kommer tillbaka till Smålandet. När det nu blir, saknar dig skrutt!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ett år sedan?

2010-08-18 @ 22:20:12Fick ett sms av Paulina förut idag om att det var exakt ett år sedan vi åkte på vår första utomlandsresa helt ensamma. Det är helt ofattbart vad tiden har gått snabbt sedan dess. Det känns som det var igår.

Jag tycker att det är svårt att sätta fingret på vilket det bästa minnet från Kos är, men jag precis som flera av de andra tycker att badbåten var oförglömlig och helt underbar. Men jag tror nästan att det starkaste minnet faktiskt är från första kvällen när vi tänkte dricka lite drinkar på Happy Hour ta 2 betala för 1 på Four Roses. Tröga som vi var så trodde vi att vi kunde blanda två olika drinkar och få den billigaste gratis, men icke sa Nicke. Det slutade med att jag själv satt med fyra drinkar framför mig som skulle hinnas drickas upp innan grillfesten som väntade och totalt satt vi där med 16 drinkar har jag för mig och det var bara sex av oss som hade beställt. Lite snopna vi blev när drinkarna kom in en efter en. Men det kanske var det som gjorde att kvällen blev så perfekt som den blev?
/ ÅsePermalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En resa vi aldrig glömmer med tusentals oförglömliga minnen

2010-08-18 @ 19:54:32

Pippi!

Bruna ben och en fantastisk utsikt!

Gå sommarklädda och ta mängder med roliga kort!

Dricka färgglada drinkar i mängder!

Skåla med öl.

Shotta.

Handla alkohol.

Dansa på bardiskarna!

Rätta till bh:n.

Ännu mer dans!

Träffa folk.

 

Jag har omöjligt kunnat välja ett enda minne, eller en enda dag från den här oförglömliga resan så jag valde att visa elva underbara minnen från sju underbara dagar!

 

 

Permalink Resa i Världen Kommentarer (2) Trackbacks ()


Flygande pommes

2010-08-18 @ 18:27:06Mitt minne är också från fredagen, badbåten var underbar. Men mitt minne handlar om det som hände senare samma dag eller det var mer kväll/natt. När vi var på Kos hade vi en tendes att äta väldigt sena middagar och dricka alkoholen innan maten.

Mitt minne är en middag på en restaurang, jag åt min allra första mossaka. Ina och jag kastade pommes på varandra, katterna tog det som hamnade på marken. Minnet tjärvar lite från denna kväll, men efter att ha sett lite bilder och en och annan film vet vi (exakt) vad vi gjorde. Åse höll tal, jag lärde mig ord på grekiska, cicci "raggade" på nån grek en bit bort, alla drack stor öl och Felle drack liten öl. I min öl var det mat, i Åses mat var det öl. Har för mig det var denna kväll Linnea utförde sitt uppdrag också. Inga ord kan beskriva den här skumma kvällen/natten men det var den roligaste middagen jag någonsin kommer att vara med om. Skål för oss för vi var på KOS!

Filmer från denna dag är så gott som förbjudna och jag förstår inte varför så många av korten var suddiga?
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kvällen som jag inte minns

2010-08-18 @ 13:41:29Dagen var den första dagen i det bästa paradiset jag varit i. Alla var helt höga på lycka och vi stekte sönder, lekte i saltvattnet, drack drinkar klockan 11:00 och köpte underbar och svinbillig alkoholhaltig dryck på vägen hem till vårt älskade hotell.

Kvällen var den kvällen vi var så pepp att vi egentligen nog inte visste vad vi höll på med. Jag minns att vi gick till stranden för någon grillbuffé med Apollo. På vägen dit stannade vi någonstans för att dricka drinkar. Jag minns att jag åt ett grillspett till min Breezer och att vi blev bjudna på en meter Frozen lemon shots. Jag minns att vi dansade i sanden, pratade med svenska killar, gick till Jackson och rökte vattenpipa med de svenska killarna. Jag minns att jag förlorade i biljard mot en av dom, som hette Jimmie, med ie. Sedan minns jag att vi gick till något annat ställe som låg på stranden och där var vi tills klockan slog 00:00. Då var det Inas 18-årsdag, I'm yours spelades och hela stället stod i en ring runt Ina och sjöng. Hon grät, vi grät, alla grät. Det var fint. Sedan minns jag att vi sprang ner till havet, slängde av oss kläderna och badade. Det kom äckliga greker också. Sedan minns jag inte mer av den kvällen, men roligt var det och vi var hemma klockan 05:00.

Jag saknar Kos och skulle vilja göra precis allt en gång till.Permalink Resa i Världen Kommentarer (0) Trackbacks ()


Badbåten

2010-08-18 @ 11:15:36Skulle vilja påminna alla om hur underbart vi hade det för ett år sedan. Det var nämnligen
den veckan från idag som sju små 18-åringar åkte till Kos, Grekland, och festade i 7 dagar.
Det var sjukt, fantastiskt och alldeles underbart att få åka iväg med sina bästa vänner.

Mitt bästa minne från resan var på fredagen när vi bestämde oss för att gå upp tidigt, trots
gårdagens sena festande, och åka en av de 2234234 som fanns i hamnen. Musik, människor,
hav i mängder, öar och hoppande från båt, ja vad mer kan man kräva av livet. Det var näst intill
sinnesjukt, tycker jag. Nu tycker jag också att ni andra kan fylla på med era bästa minnen.

Tack för den bästa resan i världshistorien!

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vi borde inte sitta här och dricka öl varenda kväll. Vi borde göra nånting bra, men det är ingen som har lust.

2010-08-17 @ 21:23:30Vår blogg verkar vara lite smått döende och det är ju lite tråkigt. Den enda jag ser om dagarna är Paulina och de andra vet jag knappt vad de gör. Vi får nog bättra oss lite om vi ska kunna hålla koll på varandra resten av livet. Det är typ nu det börjar förresten, livet. Nu börjar alla försvinna, på ett eller annat sätt. Sorgligt, sjukt och konstigt. Jag har varit ledig i två dagar nu och förut fick jag lite smått panik över hur fruktansvärt uttråkad jag har varit vissa stunder. Tänk om jag inte får jobba så mycket i höst, vad fan ska jag göra då. Jag vill inte vara hemma och gå mellan tvn och datorn. Jag har inte råd att resa. Jag kan inte söka mer jobb än vad jag gör. Drar Paulina till Spanien blir jag nästan helt ensam och då blir det ännu tråkigare. Jag hoppas att jag kommer på något att underhålla mig med innan tristessen dödar mig och att några vänner är kvar att umgås med.

Idag har jag i alla fall sysselsatt mig med att sova, läsa om roliga saker man kan göra i Barcelona med Paulina, äta, springa, äta igen, titta tio minuter på Allsång på Skansen och sedan äta lite till. Nu ska jag packa lite och antagligen titta på Family Guy tills jag somnar. Haj haj.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Angelica Boberg och Almoradi, snart kommer vi!

2010-08-17 @ 09:47:28

bild 1: från Adinas Facebook på Angelica och hennes kille

bild 2: google

 

Igår bokade vi flygstolar till min kusin i Spanien! Vi åker den 1 september och kommer hem den 8 och det ska bli grymt roligt att se henne igen! Hon och hennes pojkvän hälsade på oss i Sverige i somras men nu är det vår tur!

 

Det är jag, Therese och Åse som tar vårt pick och pack (eller nja.. vi åker enbart med handbagage..) och drar till Spanien i en vecka. Jag hade gärna sett att hela Sum7 följde med såklart, men det går inte då vi måste få plats i en bil och få plats i huset och sådant. Tyvärr är det så, men de löste ju det med en egen Spanien-resa till Barcelona. =)

 

Men det kommer hursomhelst bli hur kul som helst att träffa min kusin igen! Längtar!

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag var bara inte gjord för dessa dar

2010-08-13 @ 22:00:35Egentligen vet jag inte hur jag ska uttrycka mig. Den här veckan har bara varit fylld av känslor, de allra starkaste känslorna man kan känna. Kärlek, ilska, glädje, oro, panik, lycka, nervositet, stress och mycket mer. Ibland har jag nästan inte klarat av alla känslor i mig och halvt brutit ihop. Och kommit igen. Just nu är jag så glad och förväntansfull att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Men det gör inget, så länge det är bra känslor. Fredag den 13:e är det också, men jag har haft allt annat än otur. Jag hade turen att vakna upp med världens bästa vän på golvet och senare turen att spontanboka en resa med denna vän, som antagligen kommer bli helt sjukt grym. Det gör dock ont i mig att inte min andra bästa vän Ina kan följa med, eller min bästa vän Julia. Får se hur det blir med min bästa vän Cecilia. Hoppas hoppas. Annars får de två bögarna klara sig själva, det brukar dom. Way out west imorgon och Skåne om en vecka. Sedan tatuering också, förresten. G u t t .

Nu ska jag sluta tjata om allt bra som finns i livet, för det kommer aldrig ta slut.Man ska vara glad.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Barcelona snart då?

2010-08-13 @ 19:32:29


Nu är det så att Linnea och Paulina har, för ungefär en timme sedan, beställt
två biljetter till Barcelona, Spanien. Om 17 dagar flyger vi från Göteborg
och kommer tillbaka dit 7 dagar senare förhoppningsvis lite brunare, gladare,
snyggare, spanska och kanske har jag fixat ett litet jobb på köpet. Mycket mer
än så hade vi väl inte att säga just nu. Barcelona den 30 augusti, nu kör vi.

....................... och förresten, Way out west imorron. Livet är väl för underbart.
Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Matlagning

2010-08-12 @ 17:07:21

Efter ungefär väldigt lång tid kommer denna kille tillbaka från en lång lång resa.
Det var väl runt ett år sedan vi sågs och nu har vi varit i samma hus sedan i lördags.
Sjukt vad roligt det är med återseenden.
Här kommer lite bilder från i tisdags då vi hade någon slags matlagnings-/öl&vin-/musik-/nostalgi-kväll.
Bilderna börjar och slutar vid maten, som blev helt sjuk. Värd att vänta 2,5 h på till och med.


Nu ska jag fixelifixa inför Way out west och sen blir det Ica-jobb.
Ikväll får jag äntligen träffa min lille bygis Linnea :) Pussohej.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


BESÖK HOS HARRY

2010-08-11 @ 14:14:19Goddagens mina kära vänner!

Therese och jag har planer på att besöka Harry ikväll, ni vet han brukar ju få så mycket besök på onsdagar nuförtiden :)

Har ni lust att hänka på?
Hör av er, jag jobbar 19-22.15 men går till Therese efter det

Ha't gött och hoppas vi ses! :D
Pusshaj
/C.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad händer med livet?

2010-08-09 @ 20:40:05Jaa, nu har jag tackat nej till att vara dansledare i aktiv ungdom i höst.
Det betyder att jag har alla möjligheter att göra annat, till exempel dra åt h-lvete?
Det kan vara spanien, sydamerika, australien eller vart som helst. Funderar helt
enkelt på att ta de jag har och bara dra, se vad som finns utanför Solnehult, Storebro, Småland, Sverige.
Hitta ett jobb någonstans, jobba, bo, leva, se, uppleva och sen dra vidare och göra
exakt likadant på ett annat ställe som inte är det andra likt.

Om en vecka slutar jag jobba. Om en vecka är livet där man önskar det ska
vara ungefär hela sitt liv, men varför vet jag inte vad jag vill göra? Imorgon har jag säkert
andra planer ...


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Musiktips

2010-08-09 @ 19:51:02Jag tycker ni ska lyssna på Huvudlinjen. Skulle bara säga det.
Och just det. PÅ LÖRDAG SKA JAG SE LA ROUX OCH HÅKAN HELLSTRÖM!!!
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söta... NAAAAT!

2010-08-06 @ 16:05:15

Ser man på vad jag hittade på datorn. Båda gör någon lustig min. Visst är vi väl söta! Bilden är från 2008. Jag vet att jag har fler bilder i den här stilen på mig och Felle. Från 2007, 2008, 2009 och garanterat från 2010. Nostalgi!

UPDATE! : Vad gör vi?
Jag har lyckats hitta fler exemplar av ungefär samma typ av foton. Är det någon grej vi gör när vi ska fotas ihop?

2006


20072008


2009


2010


Okeej, detta ganske är intern nostalgi. Men varsågod! :)
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mys med liten katt

2010-08-05 @ 22:27:21Harrys igår --> Jädrans segt på jobbet idag, Men man lever bara en gång och så är det.
Myser med liten katt, sötare varelse får man leta efter! :)

Amadeus gamla ägare sökte dessutom upp mig på facebook idag, så jag hoppas att hon kanske har lite gamla bilder på honom :)

Ett litet meddelande till Therese och Ina, kan vi fota på söndag istället? fick idag ett jobbpass på lördag, :/ Funkar det för er?
Skulle även kunna efter jobbet - 15.00, men eftersom vi ska till Palladium måste jag hem innan, mamma är inte hemma och smådjuren måste ut :P


Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fisketur på Anen

2010-08-05 @ 21:49:57Jag och min kära pojkvän begav oss ut till Locknevi för att fiska med Anna och Fredde. Det var riktigt mörkt på himlen så vi rustade upp med regnkläder. När vi sätter oss i båtarna så klarar det upp och blir sol. Blå himmel och underbart sommarväder. Det var en riktigt mysig fisketur och fiskelyckan var sådär. Fredde som så gärna ville ha fisk var den enda som inte fick någon.Mina och Annas abborrar :)

Swahns lilla gädda

/ Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


You say France and I whistle

2010-08-05 @ 21:20:47För er som alltid har undrat - här kommer en lista på tvångstankar jag har insett att jag har!

- När jag cyklar måste jag alltid cykla mitt allra snabbaste, jag kan oavsett vad inte cykla sakta.

- Jag måste märka ord. Jag hatar det själv och är medveten om att det är fruktansvärt irriterande. Men när jag hör eller ser något som är fel, måste jag säga det rätta. Dock försöker jag jobba bort den tvångstanken..

- När jag avslutar en mening med "samma sak", måste jag sjunga de två orden  från låten "Samma sak" av Monark X efteråt. Passar sig inte riktigt situationen för att utbrista det måste jag ändå tänka "samma sak" i huvudet.

- När jag ska sova måste jag kissa det sista jag gör innan jag lägger mig i sängen. Kissar jag och sedan gör något annat i en stund måste jag kissa igen innan jag lägger mig, även om jag inte är kissnödig. Kissar jag inte inbillar jag mig så småningom att jag är kissnödig och då måste jag ändå gå upp och kissa.

Och appropå ingenting alls. JAG ÄR SUGEN PÅ FESTIVALMAT!! Helst i Emmaboda..


Bilder från Paulina Olefors och Tommy Tambour.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hundratusen ögon stirrar

2010-08-03 @ 18:02:25

Tänkte bara säga HEJ! Jag har extremt kli i fingrarna av att fotografera. Jag vill arrangera något, styla och åka bort någonstans för att ta bilder. Igår fick jag ställa upp själv som modell, men jag trivs nog bättre bakom kameran än framför.

Så om någon känner sig sugen på att modella lite, hör av dig.
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Time is money

2010-08-03 @ 14:51:44Nu när det är dåligt väder och jag är lite ledig, tänkte jag att jag för en gång skull skulle göra något vettigt av tiden. Än så länge har jag

- sökt massa jobb
- hittat massa kurser jag vill läsa i vår
- photoshopat mitt hår rött
- rensat min garderob och slängt en hel sopsäck full med kläder
- suttit och filosoferat och tänkt på massa viktiga saker
- lyssnat på radioprogram om politik
- sovit onödigt mycket och blivit totalt utvilad

Senare idag ska jag även gå till Arbetsförmedlingen, äta mat hos min pappa och springa. Sedan får det vara nog, man kan ju inte göra allt för mycket.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


The Forth Kind

2010-08-03 @ 14:24:34

 

Igår såg jag på filmen ovan. Närkontakt av fjärde graden, eller The Forth Kind gjort av regissören Olatunde Osunsanmi.

 

Filmen handlar om Dr. Abigail Tyler som arbetar med en studie om människors sömn i staden Nome i Alaska. Alla de hon intervjuar har sett en vit uggla sitta och titta på dem och ibland har även andra onaturliga saker hänt dem. Abigail har själv varit med om dessa upplevelser och hennes man, som arbetade tillsammans med henne, tog livet av sig. Dr. Tyler är fast besluten att ta reda på vad som har hänt i staden Nome, som har extremt höga självmordssiffor och FBI har besökt staden mer än 30000 gånger sedan 60-talet. Vad är det som händer i Nome?

 

Filmen sägs vara verklighetsbaserad och har till och med verkliga filmsekvenser med som bygger upp historien och sanningsvärdet ytterliggare. Men är det verkligen sant? Finns det UFO:n som kidnappar människor?

 

Svaret på den frågan går givetvis att diskutera, själv tror jag på någonting där uppe, men filmen i sig är inget bevis.


Hon som spelar den "riktiga" Dr. Abigail Tyler heter egentligen Charlotte Milchard och är skådespelerska.

 

Charlotte Milchard.

Dr. Abigail Emily Tyler.

 

Dessutom är han som intervjuade "den riktiga" Dr. Tyler regissören Olatunde Osunsanmi.

 

Det finns andra saker man kan påpeka på i filmen också, som påverkar dess sanningsvärde.

 

1. Varenda klipp i filmen som visar övernaturliga saker, som människor som svävar, eller ett rymdskepp över huset som suger upp Dr. Tylers dotter i luften, är oskarpa eller suddiga och dessutom är det enorma störningar i bilden. Man ser ingenting förutom förnimmelser om vad som händer. Om nu utomjordingarna kunde störa våra kameror så att inga bevis mot dem finns, varför gör de inte det från början? Så att man inte ser någonting alls?

 

2. När Abigail blev kidnappad av utomjordingar så blev hon dragen ut genom dörren, därav rivmärken i golvet. Men när hennes dotter kidnappades strålade de upp henne genom taket. Varför denna variation på sätt att kidnappa?

 

3. Att ha sett sådana klipp som finns med i filmen, och till och med upplevt det själva (som vissa av psykologerna i filmen gjorde) och sedan ändå förneka det och skylla på naturliga saker. Det är skumt.

 

4. Staden Nome säger att de riktiga dokumentärbillderna aldrig funnits i staden och därför inte kan ha gjorts av någon som bor där eller ens hänt där.

 

5. Awalowa Odusami, en psykolog som var med under vissa hypnoser i filmen där det hände övernaturliga saker, ville inte vara med i filmen sade eftertexterna. Men. Det känns som om att han är baserade på regissören Olatunde Osunsanmi.

 

Men. Det finns saker som gör att man ändå inte kan sluta tro på det.


1. De säger klart och tydligt att alla namn i filmen är utbytta. Därför går det inte att googla dem. Men. De säger väl också att Dr. Abigail Emily Tyler inte är ett påhittat namn och att hon som spelar henne i filmen ("den riktiga") är verklig och inte alls påhittad. Men enligt mina efterforskningar är hon det.

 

2. Det har hänt konstiga saker i staden Nome i Alaska. Mellan 1960 och 2004 har cirka 20 personer dött mystiskt eller försvunnit i staden. År 2006 gick dock FBI ut med att anledningen var alkolism och kalla vintrar. Men det kan man kanske inte lita på.

 

3. Det finns andra historier som stämmer överrens med dessa från filmen. Personer som har sett ugglor i samband med UFO:n och personer som säger sig ha blivit bortförda av utomjordingar.

 

Slutsats: Filmen i sig är förmodligen inte verklig utan bara en påhittad berättelse med "actual videos" för att göra filmen mer trovärdig och därför mer läskig. Men, det finns liknande dokumenterade händelser. Närkontakt av Fjärde graden är dock endast en kryddad Hollwoodproduktion i stil med The Blair Witch Project och Paranormal Activity.

 

 


 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


. . . . . . . .

2010-08-03 @ 10:06:49Hej, en liten sammanfattning och checklista på vad som händer/hänt i mitt liv de senaste dagarna

- Övernattning i Kalmar och teater/revy/fars med Robert Gustavsson, Peter Dalle, Susanne Reuter och några fler, riktigt riktigt bra! Det där med teatern har börjat bli som en tradition för mig nu varje sommar.
Har dessvärre inga bilder därifrån eftersom jag respekterade deras fotograferingsförbud.

- Lite jobb förstås, det knallar på bra tycker jag och det är bara några veckor kvar nu

- Fotograferat katter, lite katter och sen några katter.. framförallt min lilla skitunge som är fruktansvärt söt!
Har inte lagt över dessa bilder än, men förmodligen dyker det upp någon här.

- Imorgon ska jag till Ullawed med en kär vän, hej då ännu mera lön, hej och välkommen krafset! + en del nyttiga saker också förstås!

- Jag och min vän Therese har pratat om att leka med kameran till helgen. + om några är sugna på Palle?

- Ikväll kommer min kompanjon Ina hem och jag skulle gärna stämma träff med henne, Snarast!Det var väl en sammanfattning i det stora hela,
synd att jag hatar vädret just nu, jag som precis skulle gett mig ut på en tur till häst. och så regnar det :/

Pusshaj /C.Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fryksdalsdansen

2010-08-02 @ 21:45:28Det är precis vart jag har varit i helgen. På Fryksdalsdansen i Sunne med 6 andra Stockholmare och 5 miljarder raggare och dansbandsmänniskor. Det var galet kul och väldigt annorlunda.

Dag 1 spenderade de flesta av oss i en bil innan vi kom fram till vårt boende. En mysig och väldigt gammal lada/fäbod. Där packade vi upp vår öl och stack snabbt till en värmlänning för lite förfest. Vi förstod ungefär hälften av vad alla sa men det var väldigt underhållande och trevligt. Sedan drog vi vidare mot Strandcafeet där vi avnjöt några öl till innan vi drog vidare igen. Vart vet jag inte, jag kommer inte ihåg det just nu i denna stund. Vad jag kommer ihåg är en peppkräkning, väldigt långa sträckor, dans på ett extremt litet dansgolv och att jag somnade på en skön luftmadrass till ljudet av en brandvarnare.

Dag 2 vaknade vi upp lite lagom bakis och begav oss till Sunne vattenland. Där skulle vi bättra på vår bakfylla lite extra i alla snurrande rutchkanor och branta backar, men det var askul! Var som Lisseberg fast man satt på ringar i vattenrutchkanor. Sedan gick vi hem och gjorde i ordning oss och killarna satte på grillen och plockade fram drickat. Sen gick vi förbi 674 raggarbilar på vägen bort mot Fryksdalsdansen. Där kollade vi på Barbados och Björnr Rosenström, dansade lite bugg, dansade lite vanligt, åt världens godaste majskolvar och sen drog vi hem till vår kära fäbod och somnade gott i våra sängar.

Dag 3 vaknade vi upp klockan ett och gick iväg och åt lite bakismat, planerade lite om eventuella kommande resor, och sen åkte vi hem mot Stockholm igen, nöjda och belåtna!

Lite bilder:

Vi åkte förbi Köping och hälsade på Linda och co.


Festade med värmlänningar.


Rökte norsk pipa!


Och drack goda drinkar!

Det får räcka, resten sparar vi för oss själva.

Yes, så såg min helg ut. Ganska händelserik men ändå inte. Nu har jag precis börjat packa på nästa väska för imorn kväll åker jag hem till Vimmerby i några dagar! Det ska bli så skönt, har inte varit hemma sedan midsommar!

/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad får det kosta att älska? Vad är priset för att våga vara kär?

2010-08-02 @ 16:54:40Jag vet att du är sorgsen och att du måste vara för dig själv
Vill inte ringa på mobilen när du flytt från stan till fjord och fjäll
Men brev blir aldrig skickade och jag hatar dessa jävla sms

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Det var så gott att jag åt lite av tallriken

2010-08-02 @ 15:33:27Precis som Paulina, har jag nu återvänt till verkligheten. Camp Megagutt, spelningar fulla av dans, skrik och lycka, kalla och blöta nätter, kramp i magen av skratt, bakfyllor av för mycket öl, Orgeltariska aftnar, ölspel med essosiationer, frossande i langos och mycket mycker mer är numera historia. En historia som nästan var för bra för att vara sann. Mer bilder kommer att komma, jag lovar.

Efter att ha sovit cirka tretton timmar inatt, känner jag mig ganska återhämtad. Lite hes, lite snorig och lite sentimental bara. Emmaboda-spellistan har bytts ut mot Way out west-listan. Den kommer i sin tur om två veckor att bytas ut mot Malmöfestivalen-listan, då jag idag bokade tågbiljetter till Eslöv och världens bästa Julia. Vi ska på grisfest och gå på festival i en vecka.

Så trots att Emmaboda är slut, har jag ingen ångest. Det var en jävligt bra festival, men nu är den slut och fler jävigt bra saker väntar. Nu ska jag äta tacos till exempel. Puss och hej.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tillbaka i civilisationen

2010-08-02 @ 12:46:37

Nu är vi hemma igen efter 6 dagar utan dusch och 5 dagars festande. Det har varit en upplevelse jag sent kommer glömma. Stundvis har jag verkligen undrat vad jag gör där. En blöt sovsäck, en luftmadrass utan luft, hög musik när man minst vill lyssna på det och en förkyldning som nästan mördar - Då vill man hem till sin säng. Men 99 % av tiden från i tisdags till igårkväll var helt fantastisk.

Johnossi, Hästpojken, Andreas Grega, Hoffmaestro, Parken, Deportees, Babian, Maskinen och alla andra band gjorde festivalen helt fulländad. Inte minst att Andreas Grega gjorde en stage-dive mitt på mig så jag hade hans kön ungefär 1 cm från ansiktet.

Sällskapet. Ett gäng åldersnojjiga 20+:are, Alfred och LinnDea. Det går knappt att toppa. Det finns så mycket att säga just nu men jag väljer att låta det smälta in lite. Förmodligen blir det bara en massa interna saker ändå.

Sjuk som jag är ska jag snart bege mig till Ica och jobba. Det känns jobbigt. För tillfället känns det som jag har feber och inte ens Jason kan muntra upp mig. Halsen gör ont och mitt huvud är på sprängningsgränsen. Tänkte att ni ville veta. Nu blir det family guy och sovning. Ha det så bra och tack för en otrolig festival alla som var medverkande.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0