ställ oss båda på en våg och snart flyger du bland stjärnor. jag bär tyngden utav rymden, ändå finns du i mitt hjärta. ta mitt skimmer för jag brinner, du är blott en blek lanterna.

2010-10-31 @ 13:41:27
Nu är det åter igen söndag, det är helt sjukt vad veckorna går fort trots att man inte arbetar och egentligen inte har så mycket nytta för sig. Fast ändå, jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men att vara arbetslös kan faktiskt vara sjukt underbart och det är inte alls lika händelselöst som man kanske kan tro. När man väl kommer in i arbetslösheten får man plötsligt massvis med grejer att göra. En underbar sak med att inte ha ett arbete är att man kan göra spontana utflykter! I fredags natt åkte vi ett fint gäng plötsligt till Jönköping och hälsade på i en pytteliten lägenhet. På lördagen gick vi på Saw 3D, som i och för sig inte var särskilt bra, men ändå! Sedan åkte vi hem på lördagskvällen hela gänget och hade ytterliggare en mysig natt tillsammans, som innehöll bland annat sällskapsspel. Underbart.

En annan underbar sak med livet är att Daniel Adams-rays skiva släpps på onsdag! Underbart.

 

En annan underbar sak med livet är att den nyaste expansionen till The Sims 3 Late Night numera ligger på min hårddisk. Underbart.

 

 

En annan undebar sak med livet är att jag ska följa med som chaufförsällskap till Göteborg på lördag och se The Social Network med min mamma. Underbart.

 

Det verkar som om att jag är rätt tillfreds med livet just nu faktiskt!

 

PS. Tisdag den 9 november ska jag åka till Skövde. Den där distanskursen jag ska gå i kriminologi hade visst två obligatoriska träffar. Oooops!

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En liten länk bara

2010-10-31 @ 10:59:05http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article8045582.ab
Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Borta bra

2010-10-30 @ 23:37:32

Hej och Hola.

Just nu i denna stund sitter jag och äter fruktsallad och jordnötter. Mysmusiken är på, Josefine bleker Lindas hår, det är släckt och ljusen är tända på bordet. Jag njuter. Vi kom precis från salsakursen som gick sådär idag. Alla gubbar är sega, nervösa och taktbefriade, det går knappt dansa med dem. Det är roligt men vi önskar att det gick lite snabbare framåt.

Det är helg. Inte en enda gång har jag behövt säga "HEJ! min namn är Paulina och jag ringer från Comhem". Skönt. Vi har kommit in i jobbet snabbt och jag förstår varför dessa jobb inte är långvariga. Det är kul att verkligen få njuta av fritiden för en gång skull och på tisdag får vi lön också! Inte så mycket dock men det ska räcka till en hyra i alla fall.

För en månad sen åkte jag från Vimmerby. Jag har aldrig varit hemifrån såhär länge och det känns konstigt. Tiden har gått fort men samtidigt känns det som jag inte varit hemma på åratal. I övermorgon flyttar vi några gator ner här i Raval och får förhoppningsvis lite mer ensamhet och utrymme. Kanske att vi får duscha i varmvatten också! Gasen tog visst slut så nu kan vi inte duscha, haha! Därför är det lite festival över vår livstil just nu.

Tänkte mest berätta detta och säga att jag lever, mår skitbra MEN saknar er därhemma så jag spyr. Jag vet nu att skogen, ensamheten och tystnad är något jag tagit förgivet innan detta. Uppskatta den och allt annat också, man vet som sagt inte vad som är viktigt innan man varit utan det. Det är fakta.

Och nu segar internet ihop men ni fattar grejen.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Although I'm in a safe place I can't remove this stone

2010-10-28 @ 18:33:22
Just nu vill (och behöver) jag

gå på bal, vara snygg och dricka champange med en snygg killevara full och glad (och hungrig) med Plina på en festivalåka tåg i Skåne med Juliata studenten med världens bästa människorsitta på scenen i källängen (där jag för övrigt drömde att jag och Dea var inatt och skulle laga mat, jag höll på att skala potatis) och lyssna på livemusik, för att sedan sitta vid en eld och dricka varm öl, för att sedan lyfta ur Alfred ur en glastunna, för att sedan plåstra om honom med bladvara på studentkryssning med världens bästa klassfira 18 år i livet på Palladium och bli upptvånglad av, en då ganska okänd, kille som jag nu, snart exakt ett år senare är helt sjukt kär ivara i skolan och inte göra ett pissvara på Kreta med mammaförsvinna med Sum7 till något varmt ställe i minst sju dagarINTE sitta hemma i mörker och kyla, vara uttråkad, ensam och bara längta till framtiden!Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Laserdome och femkamp

2010-10-27 @ 19:47:56Som jag skrev tidigare var vi i Linköping med laget i helgen. I fredags badade och bastade vi på hotellet. Sedan lagade vi tacos, kollade på idol, körde musikquiz och hade det allmänt trevligt. Det blev ingen utgång i och med att vi skulle upp tidigt och hålla igång hela lördagen. Mitt lag, Svennebanan vann över körv musikquizen.
Färdiga och klara 09.30 på lördagen för att åka iväg och köra laserdome klockan 10.00. Laserdome var grymt roligt!! Det var första gången jag körde det, men jag kan lova att det absolut inte blir den sista. Efter laserdome var det dags för lite femkamp. Grenarna som ingick var sumobrottning, blåsrör, pilbåge, dragkamp och segway. Det var också grymt roligt!


Det gav inte bara en otrolig träningsvärk utan också ett gott skratt!Segway banan var rikitigt rolig.Det var en sjukt rolig helg, men träningsvärken efter var inte den skönaste.

/ Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ibland är det hårt

2010-10-26 @ 23:50:38

Ja, för mitt liv här i utlandet är inte alltid en dans på bardiskar. Sedan förra veckan han jobb varit det enda som funnits i mitt huvud. Okej nu ljög jag. En stor del går åt att stilla den eviga saknaden av min lillebror och lillasyster, övrig familj och vänner så som Linnea Ericsson och Alfred Svensson. Ibland vet man inte vad man har förrän man inte har tillgång till det längre, och det har jag verkligen känt nu på senaste tiden.

Jag visste att jag skulle sakna alla innan men jag trodde aldrig att det skulle bli så fruktansvärt mycket stundvis. Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Mest av allt skulle jag vilja gosa ner mig i min säng och efter det spendera veckovis med alla jag saknar. Jobbet är tufft. Trodde aldrig ett säljjobb skulle vara så svårt och krävande. 6 ynka timmar känns som en evighet och fritiden flyger iväg. Dock sålde jag lite idag och det kändes bra. Trots allt.

Sammanfattningsvis; jag saknar lille Jason, pappa Pär, moderkaka, min kriminella lillasyster, BögLinnea, Alefredo, sumseven, min farfar/bästa kompis, farmor, min svarta katt Mödramii, min fluffiga säng, filmjöööölk, att köra bil fort som fan genom skogen med hög musik, att springa/gå på något annat är betong, att gå på stan utan att någon gubbe raggar loss, Cielo och mitt tysta, ensamma, läskiga, stora och rödsvarta rum. Oj! vad jag skulle vilja vara hemma just ikväll. Men man ska inte klaga, jag har det som sagt mycket bra här också och ibland kan det nog vara normalt med hemlängtan. Eller har jag fel?

Ses den 17 December! Då blir det reunion och jag längtar dit. Godnatt älskade Sverige.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tack för dessa år kära Samsung!

2010-10-26 @ 23:15:24God kväll! Snart natt för sjutton, jag sitter för tusan och skriver ett inlägg såhär sent på kvällen! Fick ett ryck, har egentligen inte så mycket att säga. Kom hem från Linn för någon halvtimme sen.
Trodde ett tag idag att jag skulle förlora mitt pekfinger, att det helt enkelt skulle falla av. Så Jäkla kallt var det ute idag. Jag överdriver inte när ja säger att 1 cm upp på fingret var rött, resten var helt kritvitt, precis som ett lik!!! :O Men nu kokar det igen.

Dessutom har min kära, älskade, fantastiska Samsung halvdött, eller så värst död är han inte men han har förlorat en del av sin själ, den allra viktigaste knappen funkar inte och därför kan jag bara svara när det ringer typ. Älskade vännen, att han bara ger upp sådär! Men gud vad han har fått stå ut med mycket, han var hamnat i snö, varit dyngsur, tappats ner för trappen och i betonggolv, men alltid så troget stått kvar vid min sida! Men jag har faktiskt hittat en ny, som jag inom den närmsta tiden ska köpa! Måste bara ta mig till en affär!
Och det är ... en Samsung (läs det som "Jag vill bara gråta", internt inom Sumseven)
Hoppas denna också kommer vara mig trogen ett bra tag :)

Nog om sånt, jag borde faktiskt sova nu, vaccinering av häst imorgon kl. 10!
God natt härliga människor!
/Cicci
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En svår och jobbig grej

2010-10-25 @ 21:53:48

Linnea Ericsson

- gjorde högskoleprovet i lördags och är ganska nöjd med sitt resultat, även om det jämfört med vanliga människor är fruktansvärt dåligt. Men hon är ingen vanlig människa, hon är lite trögare, och långsammare..

- var helt slut resten av helgen och sov mest, när hon inte åt eller kollade på Dexter.

- ska till Oslo i november och hälsa på en familj, där hon har sökt jobb som au pair.

- var förra veckan och är denna vecka vikarie i 2:an på AL. Ganska konstigt, svårt och jobbigt, men roligt.

- fungerar inte riktigt som hon ska utan Paulina i närheten.

- är slut.- skulle bara säga det

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Med hjärtliga hälsningar

2010-10-23 @ 10:42:03Min morfar kom som flyktingbarn från Finland under andra världskriget. Hans pappa hade dött i kriget och hans mamma kunde inte längre ta hand om alla barn med kriget så nära inpå. Han fick därför sätta sig på ett tåg med nummerlapp runt halsen tillsammans med hundratals andra barn.

Morfar kom till Sverige när han var sex år och hamnade hos en helt otrolig familj. Han hade tur som fick komma hit och slippa undan alla hemskheter som de andra fick uppleva.

Varför berättar jag då detta? Jo, vi har nämligen fått kontakt med morfars kusin som skickar historier till oss om vad som hände efter att morfar hade åkt, och även om vad som hände innan morfar föddes. Jag tycker det är superintressant att få veta allt om vår familj som man annars aldrig skulle få veta! Nu ska mamma börja släktforska och morfars kusin ska fortsätta berätta historier om varje person så som han upplevde det.


Morfars pappa, 20 år gammal. Den här bilden togs några år innan han gick in i kriget.

/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


För att jag vill vara precis som Felicia och för att jag är uttråkad

2010-10-22 @ 19:37:11

VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
"Förför mig" med Babian

NÄMN EN LÅT SOM GÖR DIG LEDSEN.
"Wherever I lay my head tonight" med Deportees. Den är så jävla fin att jag kan börja gråta så fort jag hör den.

VILKEN ÄR VÄRLDENS MEST STÖRIGA LÅT?
Typ allt som spelas på Rix FM och Mix Megapol.


FAVORITBAND/ARTIST, OF ALL TIME?
Lars Winnerbäck var min första abolsuta favoritartist och antagligen den jag lyssnat mest på i mitt liv. Nu förtiden är Johnossi det allra bästa jag vet.

BAND / ARTIST DU NYLIGEN UPPTÄCKT?
Precis som Felle, upptäcker jag inte ny musik så ofta. Håller mig helst till de jag alltid lyssnat på. Men det nyaste jag upptäckt är nog Royal Republic, som jag började lyssna på i somras, för de skulle spelat på Hultsfred. Sedan fick jag ändå se dem på Malmöfestivalen och det var riktigt jävla bra. Det sämsta är att deras skiva inte finns på Spotify än..

BÄSTA KVINNLIGA RÖST?
Lyssnar i stort sett inte på kvinnliga artister, så har inte så mycket att säga till om. Men bruden i La Roux är ju grym, till och med live.

BÄSTA MANLIGA RÖST?
Får rysningar nästan varje gång jag lyssnar på Johnossi, så John Engelbert säger jag då. Även Lasse, Håkan och Howlin Pelles röster är det jävligt mycket känsla i.

VILKEN MUSIKSTIL LYSSNAR DU MEST PÅ?
Indiepop, indierock, punkrock och liknande. I princip bara svenska artister.

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL BLI GLAD?
Det går i omgångar, ibland blir jag extra glad av Lars Winnerbäck, ibland av Two Door Cinema Club och ibland av Babian. Ibland räcker det med en låt som jag har ett helt underbart minne till och då kan det vara vad som helst.


VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL LUGNA NER DIG?
Håkan Hellström.SENASTE KONSERTEN?
Huvudlinjen och Docenterna på Hulingen.


VEM ELLER VILKA LYSSNAR DU PÅ MEST JUST NU?
Johnossi, Babian, bob hund och Deportees.


HAR DU NÅGONSIN DEJTAT EN MUSIKER?
Är tillsammans med en, så ja, det kan man väl säga.

 


BÄSTA TJEJBANDET?
Lyssnar inte direkt på något, men Sahara Hotnights är det enda jag kan komma på som jag gillar riktigt mycket.

VAD TYCKER DU OM KLASSISK MUSIK?
Det är faktiskt väldigt underskattat! Borde nog lyssna lite mer på det, jag blir väldigt lugnt och harmonisk av det.

 

VAD TYCKER DU OM COUNTRYMUSIK?
Inte min grej direkt.

LYSSNAR DU PÅ MUSIK PÅ FRÄMMANDE SPRÅK?
Förutom engelska är det inte mycket. Några låtar på franska ibland. Skånska känns nästan som ett främmande språk ibland..

OM DU VAR ETT INSTRUMENT, VAD SKULLE DU VARA DÅ?
Didgeridoos är jävligt coola, det skulle jag vilja vara.

LYSSNAR DU PÅ RADIO?
På P3 på mornarna, när jag åker bil och när jag diskar, typ.

GILLAR DU MTV?
Bara när det är Jackass och South Park..

KAN DU NAMNET PÅ ALLA BANDMEDLEMMAR DU LYSSNAR PÅ JUST NU?
Oftast, är nog en liten nörd när det gäller sånt. Har svårt att lyssna på musik utan att ta reda på massa om bandet/artisten.

 

VILKEN KÄND MUSIKER SKULLE DU GIFTA DIG MED OM DU FICK CHANSEN?
John och Ossi på samma gång, om det går!DITT FAVORITSOUNDTRACK (FILM)?
Det var jättelänge sedan jag såg "Into the Wild", men kommer ihåg att musiken var helt underbar. Annars är ju "Walk the line" och Johnny Cash alltid bra.


VAD LYSSNAR DU PÅ PRECIS NU?
"Mavericks" med Johnossi.

ANVÄNDER DU BANDTRÖJOR?
Har en med Johnossi som jag använder och planerar att inskaffa fler. Svårt att hitta bara och ofta för dyrt när man väl har tillfälle..

 

Och såklart ska jag också göra högskoleprovet imorgon, precis som Felicia. Jag vill mest bara hoppa fram 24 timmar i tiden, så att det är över. Åt helvete kommer det gå också. Har inte ens tänkt på något som har med prov att göra på typ fem månader. Men det kommer nog gå jättebra! Verkligen.. Satsar på 0,1 i alla fall, lycka till! TACK!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vi som blev kvar

2010-10-22 @ 17:36:51

 

Idag fick jag äntligen hem mitt smink från E.L.F Cosmetics. Det är tredje gången jag beställer därifrån, och jag är jättenöjd med både deras produkter, pris och leverans. Den här gången valde jag dock att beställa enbart mineralsmink, som är bra för huden och som till och med går att sova i! Priset ligger lite dyrare än deras vanliga, men de är absolut mer prisvärda än andra mineralsminksmärken. Anledningen till att de kan ha ett så billigt pris på sina produkter är för att de inte marknadsför sig själva, utan satsar på "mun-mot-mun-metoden", det vill säga att nöjda kunder ska prata om deras affärside och få fler att handla deras produkter.

 

Therese vill att jag ska recensera produkterna, och vi får väl se vad som kan dyka upp i framtiden.

 

Vad händer annars då? Jo, jag pluggar inför högskoleprovet som är imorgon, vilket känns sådär. Jag lär ju inte få något drömbetyg på 2.0 precis, men jag hoppas att jag åtminstone klarar medelsnittsbetyget i Sverige som ligger på runt 0.9. Det som kommer bli allra värst är mattedelen.

 

Annat som händer i mitt liv just nu är jag snart har avklarat alla säsonger av Queer as Folk, bara tre stycken kvar. Det är definitivt en serie jag rekommenderar! Just nu har jag Dexter på nedladdning och jag ser fram emot att se den serien!

 

Hoppas att ni andra i SumSeven mår superbra! Vi syns ju några på söndag på en liten tjejkväll, hoppas att alla som fortfarande befinner sig i trakterna kommer! Ina och Paulina, ni kommer att vara saknade! Ta hand om er fina vänner, jag saknar er!!

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Avslutningsresa mede ringabrudarna

2010-10-22 @ 12:51:39Idag bär det iväg för lite skojsigheter i Linköping med laget. Egentligen vet jag inte så mycket av vad som väntar för det ska bli en överraskning. Det jag vet är att det blir poolbad och bastu i väntan på att alla ska ta sig dit. Framåt kvällen bär det av till en lagkompis där vi ska laga tacos och förfesta. Tanken är att vi ska ut och testa utelivet i Linkan sen.Hoppas att alla får en trevlig helg! Kram på er / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


får jag gå precis så nära att min axel stryker vid din arm. jag vill inte verka jobbig eller så men jag är varm och du ser kall ut. dom kanske tror att vi är typ kära, får jag gå precis så nära?

2010-10-21 @ 13:17:55

VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
“Got my mind set on you” med The New Merseysiders.

NÄMN EN LÅT SOM GÖR DIG LEDSEN.
”På egna vingar” av Björn Afzelius. Jag blir mest ledsen av tanken på att han skrev den till sin nittonåriga dotter innan han dog i lungcancer, och då börjar jag genast att tänka på om min pappa skulle dö nu. Då blir jag sjukt ledsen. 

VILKEN ÄR VÄRLDENS MEST STÖRIGA LÅT?
Jag tycker att det mesta med Robyn är extremt irriterande dåligt, just för att radion spelar det hela tiden och jag ser bara henne framför mig och stör mig. Sedan är jag inte heller särskilt förtjust i Lady Gaga..


FAVORITBAND/ARTIST, OF ALL TIME?
Alltså, den här frågan är riktigt svår. Jag skulle vilja säga Thåström, bara för att han har varit en central artist i många, många år, men jag tror nog att jag säger Säkert med Annika Norlin. Trots att de bara gjort två skivor, varav en av skivorna släpptes häromveckan, är det nog det band jag lyssnat mest på sedan år 2007, då första albumet släpptes.

 

Annika Norlin!

BAND / ARTIST DU NYLIGEN UPPTÄCKT?
Jag är extremt inskränkt när det gäller musik, och ”upptäcker” inte nya favoritartister särskilt ofta. Men en ny soloartist som är fantastisk är Daniel Adams-Ray från Snook. Han har släppt två singlar och albumet kommer i november någongång, längtar! Men han är ju inte särskilt ny och "upptäckt". Minns när Ina och jag älskade Snook och ja. Jag har nog alltid haft en crush på både Oskar och Daniel.

BÄSTA KVINNLIGA RÖST?
Annika Norlin.

BÄSTA MANLIGA RÖST?
Om man ser på bästa utifrån kvaliteten på rösten, då vet jag ärligt talat inte. Men om man ser på bästa rösten utifrån känslan rösten förmedlar då är det Håkan Hellström. Men bästa manliga sångröst? Njaee..

VILKEN MUSIKSTIL LYSSNAR DU MEST PÅ?
Lyssnar nästan uteslutande på svensk musik. Punk, indie och mycket visartister. Haha, eller som jag fick höra: Kommunistmusik!

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL BLI GLAD?
Oskar Linnros! Eller Queen.


VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL LUGNA NER DIG?
Ted Gärdestad.

SENASTE KONSERTEN?
Hm..nu kommer jag inte riktigt ihåg exakt vilken den sista var, eftersom det var under Malmöfestivalen, men det kan ha varit Oskar Linnros.


VEM ELLER VILKA LYSSNAR DU PÅ MEST JUST NU?
Säkert, Björn Afzelius, Dan Viktor.


HAR DU NÅGONSIN DEJTAT EN MUSIKER?
Nä.


BÄSTA TJEJBANDET?
Pass tror jag! Lyssnar inte överdrivet mycket på tjejband..

VAD TYCKER DU OM KLASSISK MUSIK?
Passar finfint när man ska leka varulv eller Hulken. Therese förstår nog precis vad jag menar..

 

Hulken? Felicia?


VAD TYCKER DU OM COUNTRYMUSIK?
Helst inte. Lite av Johnny Cash då kanske.

LYSSNAR DU PÅ MUSIK PÅ FRÄMMANDE SPRÅK?
Enstaka låtar, men helst inte, förutom engelska då.

OM DU VAR ETT INSTRUMENT, VAD SKULLE DU VARA DÅ?
En sådan där triangel! Kul!

LYSSNAR DU PÅ RADIO?
P3 då och då.

GILLAR DU MTV?
Tittar inte på MTV.

KAN DU NAMNET PÅ ALLA BANDMEDLEMMAR DU LYSSNAR PÅ JUST NU?
Haha nej! Kan aldrig sådant, är totalt värdelös.

 

VILKEN KÄND MUSIKER SKULLE DU GIFTA DIG MED OM DU FICK CHANSEN?
Håkan Hellström! Känns som om att han är alla tiders man.

 

Drömmannen.


DITT FAVORITSOUNDTRACK (FILM)?
Oj. Jag vet inte riktigt. Pass.

VAD LYSSNAR DU PÅ PRECIS NU?
”God morgon” med Dan Viktor.

ANVÄNDER DU BANDTRÖJOR?
Nej! Men jag skulle nog vilja. Tycker att det är snyggt!

 

En bandtröja med Ebba Grön skulle inte sitta fel.

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


89 cent, Por favor

2010-10-21 @ 12:39:34!Hola!

Igår var en händelserik dag/kväll/natt/morgon. Den började med lite bankfix och jobbutbildning kl två till halv åtta. Kom underfund med att jag kanske tagit lite för lätt på det här med telefonförsäljning ... Det är frukstansvärt krävande och svårt att sälja och framför allt få provision på skiten. Säljer man inte bra får man sparken, direkt.

Dagen/kvällen fortsatte visst med hasselbackspotatis, vin+juice för 0,89 cent och kortspel. Vid runt halv två gick vi in på vår lilla klubb BLVD vid La Rambla. Där är det alltid superroligt.

Till en början var det vi och ett fåtal andra personer som inte visste att man går ut kl 3 på onsdagar. Vi satte oss därför i VIP-hörnan för att se coola ut. Det började med en gratis shot-biljett och slutade med, gratisdrinkar, fler gratisshotar och champagne (??). Där satt vi och glassade utan att veta varför, för klubbens ansvarige visste att vi inte reserverat men ändå var vi de enda som fick sitta där. (Hon körde bort alla andra)

Tänkte bara berätta att min sjukligt roliga onsdagkväll kostade 89 cent, ungefär 6 kr. Status: Gött.
Ett styck känsloinlägg kommer med säkerhet senare, just nu vill jag bara vara hjärndöd och inte tänka på hur mycket jag saknar alla därhemma i Sverige. 100 % jobb är det som gäller ett tag fram över. Ha det fint!
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


man måste dö några gånger innan man kan leva

2010-10-20 @ 18:26:27Hej kära vänner! Nu påbörjade jag ett inlägg utan att ha en blekaste aning om vad jag ska skriva. Det enda jag kan komma på är att jag saknar er massor! Jag vet att några av er säkert vill ha en uppdatering om vad som har hänt i mitt liv från senaste gången jag skrev. Jag vet också att det inte är särskilt intressant att berätta, men jag kan göra ett försök!

1. Jag fick ett "jobb", men för att få det var jag tvungen att jobba heltid gratis i 4 veckor, så kallad praktik. Tack men nej tack. Förstår inte hur exempelvis Arbetsförmedlingen kan uppmuntra ungdomar att arbeta gratis?!

2. I helgen var jag och Therese en sväng i Jönköping. Vi såg bland annat Inception på bio, den var duktigt bra förövrigt, och på lördagen var vi på Huset och dansade röven av oss till dj Hakim och Knappen. På söndagen åkte vi till Stadsparken och klappade (g)ulliga får och getter och faschinerades av ankor.

3. Igår sov jag till 11.30 någonting.

4. Idag gick jag upp vid 9.00 och har nördat tv-serier på datorn, träffat Michaela, Josephine och Therese för lite jobb-pepp, handlat underkläder och mjöl för att just nu håller jag på att baka bröd. Ja, ni hörde rätt. JAG bakar bröd. Det brukar ju annars vara Ina av oss i Sumseven som är expert på kökets alla handlingar ;)


Nu har jag inga bilder som visar vad jag har pysslat med, så jag postar en annan ganska intressant bild! Ha det bra kära vänner!

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Free day

2010-10-20 @ 14:29:47Här rullar livet på som vanligt. Idag är jag ledig och dagen ska tillbringas tillsammans med Johanna på stan och i en biosalong. Vi ska nämligen se Buried som verkar väldigt spännande!

I lördags var vi ute på Stockholms gator och dansade runt. Sandra från mitt jobb och Linnea från Johannas jobb var också med. Det var mycket trevligt och det måste vi göra om snarast!Annars jobbar jag på och myser loss med min pojkvän. Är sugen på att gå till Fotografiska någon dag, de har modefotoutställning där nu vilket låter himla intressant! Då kanske jag blir lite sugen på att börja fota igen.

Hoppas ni alla har det bra mina vänner, saknar er♥

/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens ungdom är skitungar

2010-10-19 @ 17:39:40
I fredags började resan mot Linköping i Gus, såklart, med Dea, Tommy och Alfred

Vi installerade oss i Daniels lägenhet efter lite undervisning i hans verkstad


Sen var det fest hos Lutte och Lådda
Lutte och Lådda hade ascoola meddelande-skrivande-mekanismer

Två sytisar


I lördags var vi på flygvapenmuséet och tittade på massa gamla planInnan det var fest igen, spelade vi fotboll och åt pizza. Sedan blev det konsert


Anton åt upp en hundralapp också och efter det hade jag inte så mycket mer intressanta bilder att visa. Det var i alla fall en jävligt rolig helg som innehöll det mesta. Just nu sitter jag och laddar för fotbollsträning, min första på nästan fyra månader. Nu är det futsal som gäller och jag tror faktiskt att jag är jävligt sugen. Annars jobbar jag ganska mycket för tillfället, vilket är väldigt gutt. Hewwrååh!


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Huvudstaden

2010-10-19 @ 13:01:36Som jag skrev tidigare har helgen spenderats i Stockholm med älsklingen. Vi bodde på Scandic i Kungens kurva, åt fruktansvärt god hotellfrukost, badade i hotellets pool, hade lövkrig, åkte in till Stockholm city och åt fruktansvärt god mat, kollade på bio i 3D för första gången i våra liv på Nordens största biograf, proppade i oss mängder med godis, vi shoppade i Skärholmen och Stockholm city och störde oss på en otrevlig tant som inte borde jobba på ett servicejobb.

Bion vi var på heter The last airbender och det var en riktigt bra film. Dock höll inte förväntingarna om 3D i alla fall inte i denna film. Det var inga speciella effekter förutom i början av filmen då det kändes som stjärnorna kom mot oss. De hade kunnat utveckla den så mycket mer t.ex. att eld eller vatten kom mot oss. Visst är 3D bättre än vanlig bio för filmen får mer djup, men jag hade hoppats på mer.
Sammanfattningsvis kan jag säga att helgen har varit super! Synd bara att Ina och Elias inte hade tid att ses. Men det kommer fler tåg...

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Doce dias en Bar-C-lona

2010-10-18 @ 00:27:33

Sedan sist har detta hänt i mitt enkla liv i staden Barcelona:


Jag & Josefine stekte nere vid stranden där ett barn konstant sprang runt
och skrek bajs och kiss på spanska. Josefine fick spel, men efter 4 års
erfarenhet av småbarn reagerade jag inte ens.


Vi åt en massa mat på en underbar buffé

Påväg mot salsastället i Hostafrancs

Min gayoutfit till gayklubben Aire, tycker själv att jag lyckades bra.

Josefines gayoutfit, hon lyckades också.

Inne på Aire

dansdansdans

Plaza Espana, helt okej utsikt.

Förfestis

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag, jag är kär!

2010-10-15 @ 13:44:44Jag har väldigt mycket inom mig just nu och vet inte riktigt hur jag ska få ur allt. Plus att jag tänkte skriva klart detta inlägg innan min nudlar har kokat upp, så har inte all tid i världen. Men jag är glad. I helgen ska jag till Linköping med underbara människor och ha det underbart. Min framtid börjar se underbart ljus ut och jag tror att jag har knåpat ihop en liten plan, om det går som jag vill. Ikväll ska jag dricka äpplekaka och Sommarby, jag tror alla i Sum7 vet precis vad jag menar och att det knappast kan bli godare. Jag är också väldigt glad för Paulinas skull, som från och med nästa vecka sitter och telefonförsäljer i Barcelona.
JA, jag tror ni fattar nu. Jag är glad. Ha det bra, för det har jag!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


?

2010-10-14 @ 12:20:13Hoj hoj!

Är ledig idag, som det ser ut just nu så jag sitter här med en clementin!

Hade en helt störd natt, bara massa konstiga drömmar som bara testade mitt psyke. Jag som annars inte särskilt ofta kommer ihåg mina drömmar, men alltså hela natten har bara bytts ut av massa lustigheter. Jag drömde om väldigt läskiga saker, att jag var ensam mitt i natten i något konstigt förråd och att jag såg massa skumma typer, jag drömde om sådant som har varit, bland annat pappa och Amanda Hoas. Vet inte varför men Amanda och jag höll iaf på att pulsa i snön i mörkret i skogen på väg hem till mig och vägen var evighetslång!

Något som däremot jag minns ganska tydligt var att precis innan jag vaknade drömde att vi i Sumseven, tror att alla var med, var på något fik någonstans och alla var lite småsura på varandra och i drömmen kände jag mig så ledsen och deprimerad, men så precis när vi skulle gå så började Hot Stuff spelas och vi började helt plötsligt att dansa bland borden och för oss var det inget konstigt allt, fick precis den där Kos-känslan från Wild Bull ni vet., Men i drömmen blev vi utkörda för att vi störde de andra.

Haha, inte ens jag själv fattar ett skit av vad jag skrivit! Fast gör man det med drömmar, fattar man något av dem? Tror inte det.

Annars är allt bra med mig, hoppas det är det med er också :)
Pouss från maj Cicci

Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stockholm

2010-10-13 @ 19:19:12Tänkte bara skriva ett litet inlägg för att uppdatera om läget. Tanken är att jag ska söka lite jobb så småningom. Eller åtminstone skriva in mig på vikarielistor för jag har ju redan lite jobb. Nu har det blivit ungefär jobb två gånger i veckan vilket är bra, men jag hoppas såklart på mer.

På lördag åker jag och Christoffer till Stockholm för att bo på hotell, mysa och hitta på lite kul. Skulle tippa på att det blir att gå ut och äta på någon mysig restaurang, bio, bada, shoppa m.m. Vet inte riktigt annars vad man kan hitta på? Om Ina och Elias har tid så kanske det blir en fika eller något. Det vore trevligt.

I övirgt händer inte så mycket intressant i mitt liv just nu.

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Där elden falnar men fortfarande glöder

2010-10-12 @ 14:42:56Igår skulle jag till Arbetsförmedlingen och banken. Det slutade med att jag, förutom att gå dit, råkade shoppa för 700 kronor. Men det gjorde inte ont någonstans, utan jag är bara lite lite snyggare och mycket lyckligare. Resten av dagen ägnade jag åt att springa, äta och titta på Dexter. Idag gör jag absolut ingenting, kommer nog snart lägga mig i sängen och titta på Dexter. Imorgon släpper Håkan Hellström nytt album och då kommer jag antagligen lyssna på det hela dagen. Så händelserik är min vecka. Det var väl i stort sett det jag hade att säga. Wasch out.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En vecka i Barcelona

2010-10-11 @ 21:22:25En liten bildsammanfattning av min första vecka i världens bästa stad.


Josefine i intensiv läsning på balkongen

Matlagning har blivit en ny och oväntad hobby. DET DU PAPPA!

Linda och kylskåpsdörren

När resten av stan röker wii(d) käkar jag crack.

Från balkongen

Havet vid La Barceloneta

Vågattack

Swedish house mafia på förfest innan Row 14, 14 timmarsklubb.Segrada de la familia

Jag och Josefine framför Teatre nacional de Catalunya

Maremagnum köpcentrum

Arc the triumf

Torre de dildo, typ?
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


god morgon hela världen, eller god natt eller vad du vill

2010-10-11 @ 13:44:28

Sådär, då var man nyklippt! Inga slitna toppar så långt ögat kan nå! (dock känner jag separationsångesten komma smygande..)


Nu ska jag: 1. Lämna mitt CV  på en arbetsplats 2. Ta Korvlådan och cruisa ut till mormor för att lämna tillbaka bilen. 3. Möta upp Therese för att jobb-peppar-möte. 4. Träna. 5. Färga utväxten.


Puss!Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hem

2010-10-11 @ 13:08:33Idag ska jag åka hem igen. Eller vad är hem? Jag har två hem numera. Det hem jag syftar på nu är i alla fall mitt hem i Stockholm. Det har varit så skönt att vara hemma i mitt hem Vimmerby över helgen. Träffa mamma och pappa, alla mina bästa vänner, mina gosiga katter och min skön sköna säng. Samtidigt som det känns alldeles alldeles för tidigt att redan åka hem till mitt hem i Stockholm så längtar jag redan efter min sambo Elias. Och så längtar jag efter att gå på bio och se Buried med Johanna. Och så längtar jag efter min andra skön sköna säng. Och sedan dröjer det ju faktiskt inte så länge innan jag åker tillbaka till mitt hem i Vimmerby. Jag längtar.

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


cut cut cut

2010-10-11 @ 11:44:08

Före-bilder

Idag ska jag klippa mig! Dessa två bilder togs igår, så man får väl säga att de är aktuella. Senare kanske efter-bilder kommer upp, men jag tvivlar på att det kommer vara så himla stor skillnad. Snarare kommer håret se betydligt mer välvårdat ut , när några centimeter av slitna toppar försvunnit. Dessutom ska jag färga utväxten idag!
För mindre än ett år sedan (bilden är tagen i slutet av november tror jag) hade jag den här längden på håret. Men Therese och jag har kommit fram till att det antagligen är all öl den här sommaren som har gjort att håret har växt som gräs. Kan det vara så?Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemma över helgen

2010-10-10 @ 13:28:45Igår anlände jag med bussen till Vimmerby. Känns skönt att komma hem och ta det lugnt och umgås lite med familjen. Ikväll ska jag också träffa mina fina vänner som jag redan saknar, trots att jag träffade de flesta för bara några dagar sedan. Det är jobbigt att vara utan dem man tycker om!

Idag har jag och mamma tagit en välbehövlig promenad och så har jag varit ute och fotat lite i höstvädret. Var så länge sen jag fotade nu, gäller att hålla igång det. Är sugen på att införskaffa lite ny utrustning snart...

Dagen kommer fortsätta i denna lugna takt, tror jag behöver det. Så innan jag träffar tjejerna ikväll ska jag se på film och bara ta det lugnt med mamma!


En liten bild på oss från ettan!

/Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


jag är fortfarande trasig, men ingen ser ens sår om man bara går fort

2010-10-09 @ 14:23:58
Idag tänker jag på:


Idag lyssnar jag på:


Hello Saferide – Get Sick Soon


Vad tänker du på?


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jobb, öl och hår

2010-10-08 @ 15:52:25

Idag är det min fjärde dag i världens bästa stad.  Jag stormtrivs men allt vore liiiiite bättre om vi kunde få oss något jobb. Vi har sökt några svenska telefonsäljarjobb och förut var vi inne på Hogans och lämnade CV. De söker en så nu blir det konkurrens. Imorgon ska vi lämna på lite fler barer och på måndag får vi svar från de flesta ansökningarna. Hoppas på det bästa! Här verkar det inte vara så svårt att komma och gå på jobben och det gör chansen större att få ett. Däremot är arbetslösheten megastor, mindre bra.

Jaha, finns kanske någon som är intresserad av vad som händer här om dagarna. Hittills har de börjat runt kl 10 för min del, frukost, en sväng på stan, hem och laga mat, skypea, ut igen, hem och sova. Ikväll blir det premiär för öldrickandet som jag så duktigt hållt mig ifrån varje dag nu. 2 kr för en öl är lite jobbigt ibland. Man kan inte dra"-Nae, jag har inte pengar till det", för det har man.

Igår ramlade kylskåpet ihop. Vi, eller åtminstone jag, blev livrädda men hyresvärden kom och sa att det inte dras från våra depositionpengar. Blev även klippt av Josefine, som är utbildad frisör. Fick till en liten snelugg och lite finare toppar så nu är jag nöjd och glad över mitt hår igen. såhär blev det:Bra, nu vet alla intresserade och icke-intresserade om det. Saknar er allihop hemma så det gör ont ända in i själen och jag hoppas ni kanske saknar mig lite också. I will be back, faktiskt. Puss och hej, tänk på mig!

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Blommor som du växer bara på brinnande fartyg

2010-10-07 @ 22:39:38Idag har det varit en lång, regnig och mörk dag. Idag har det varit en dag när jag egentligen inte skulle vilja göra något annat än åka ner till Barcelona och bajsa på Paulina. Jag är så avundsjuk på henne att jag knappt vill veta hur underbart hon har det. Samtidigt som det gör mig glad att höra det när det är tråkigt här. Om två veckor får jag i alla fall lön, och då ska jag köpa mig en enkelbiljett till min vän och hennes nuvarande bostadsort.

När jag inte sitter hemma och längtar bort, jobbar jag lite faktiskt. Jag leker med barn och det är ett ganska roligt, enkelt men också ganska krävande jobb. Pengah får jag i alla fall och det är bra. När jag inte jobbar är jag med en annan vän, som också är en pojk och heter Andreas. Vi kollar ganska mycket på Family Guy vilket är jätteroligt och enkelt och inte alls krävande. I helgen kommer också min vän Ina hem till Vimmerby! Det kommer göra mig jätteglad, för jag saknar redan henne massor efter två dagar, som känns som två år.

Här kommer det lite bilder från våra underbara dagar i staden Stockholm, där vår underbara Ina bor och lever sitt underbara liv.

Det var underbart. Nu ska jag kolla på Dexter, vilket är minst lika underbart. Hej och då!
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Någons skräp en annans skatt

2010-10-07 @ 17:57:41
Påpälsad med vinterjacka har jag tillbringat ett antal timmar på vinden idag. Där har jag letat, rotat och skrotat runt efter saker som Felle och jag kan sälja på Loppisen imorgon. Jo, vi hade nämligen försökt att tjäna några kronor på sånt som vi själva inte längre vill ha. Som man brukar säga: "Någons skräp en annans skatt". Eller något i den stilen.

Om du har vägarna förbi torget i Vimmerby mellan klockan 11 - 16 så kommer vi stå där. Kanske kan något av vårt skräp bli din skatt. (Nu är det ju inte skräp vi kommer sälja, men ni hajjar poängen)
Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


kyss mig så att nånting händer, slå mig så att nånting blöder

2010-10-06 @ 16:13:58

 

Nu är jag tillbaka i lilla Vimmerby, vilket är med blandade känslor. Givetvis är det underbart att träffa min familj och Therese igen, men jag saknar samtidigt den lilla familj vi blev uppe i Stockholm. Men det har varit underbara dagar där uppe, fyllt med bak, mat och skratt.

 

Tummen upp för SumSeven och Stockholm!

 


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mitt nya tillfälliga hem

2010-10-06 @ 10:57:32

Nu ska jag berätta för er om den största dagen i mitt liv hittills, igår 5 oktober 2010

Den började tidigt, redan klockan 02.00. Bil, buss, flyg, mer buss, tåg av misstag, metro hit och dit, en helvetes massa gående med 30 kg packning och efter ca 12 timmars resande och ett par svårt brännskadade händer var jag framme. I lägenheten har redan tre fullständigt underbara personer flyttat in. Rozita 27 år från skåne, Linda 20-någonting från Borås och Josefine 20 år från Växjö. Just nu känner jag bara att allt är för bra för att vara sant. Det finns så mycket jag vill berätta och skriva om (te.x att jag storhandlade för första gången i mitt liv och lagade min egen mat som jag var enväldig domare över) men det skulle ta för mycket tid. 


Såhär ser vårt lilla crib ut:


Här ska jag och mina roomies äta vår mat


Här ska vi duscha och sådana saker


På denna bänk i köket kommer jag datorera mycket
(Josefine)Laga mat ska vi göra här
(Linda)Här sov jag inatt


Utsikten från vårt köksfönster ser ut såhär


Lindas och min gemensamma "garderob"


Min första storhandling, 5 vuxenpoäng.


Datoreringen har börjat

Det var en liten del av lägenheten, de andra rummen glömde jag. Vill tacka Linnea för det väldigt fina inlägget. Att lämna er alla i Inas lägenhet igår var vidrigt. På bussen från Girona ville jag mest spy av all saknad. Jag vet inte hur många gånger under dagen jag tänkte " vad fan håller jag på med? Lämna allt och alla bakom mig för Barcelona?" Men grejen är att det är nu det gäller för annars kommer jag ångra mig livet ut. Får bara hoppas att alla dessa erfarenheter är värda saknaden av alla hemma.

JAG TÄNKER PÅ ER!

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Paulina Olefors

2010-10-04 @ 23:41:10

Om cirka tre timmar ska jag vakna för att säga farväl till världens bästa vän. För mig är det Paulina Olefors. Hon är så bra att det inte ens går att beskriva henne, så jag ska inte försöka mig på det. I natt åker hon till Barcelona och vi kommer inte ses på två månader. Nio veckor för att vara exakt. Jag har aldrig ens varit i närheten av att vara utan min bögvän så länge sedan vi lärde känna varandra, för typ tre år sedan.

 

Hur som helst. Paulina är bäst och jag kommer att sakna henne. Som fan.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny vinterjacka

2010-10-04 @ 13:36:16
Tänkte nämna det att jag har en ny vinterjacka och jag gillar den väldigt mycket :)
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kort och gott

2010-10-03 @ 18:57:37Tänkte visa i bilder lite av det jag har ägnat mig åt de senaste veckorna förutom lite jobb.

Jag och Christoffer gick på Circus Brazil Jack när de var i stan. Jag har inte varit på det sedan jag var liten så det var lite kul. Men det är som roligast då man är barn!
Jag, My och pappa har varit ute i skogen flera gånger och plockat MASSOR av svamp. Vi var ute i fredags och plockade cirka 18 kg (kantareller, trattkantareller, gul trumpetsvamp, fårtickor och taggsvamp). Det är så himla härligt att gå i skogen, men jag hatar att rensa den sedan för det tar så extremt lång tid. Varje gång vi varit ute och plockat får vi sitta flera timmar efter och rensa. Är vi för noggranna eller hur rensar man bra men snabbt?

Utöver svampplocket och cirkusbesöket har jag också varit sjuk, hög feber och rethosta. Det är sjukt många som är och har varit sjuka nu. Som tur är börjar det är bli bättre.

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


STOCK-HOLM

2010-10-01 @ 17:58:52

Status: Stockholm, Sverige.

Felle spelar xbox, Linnea duschar, Cissi kakar, Ina kakar, Paulina sitter här och facebookar/bloggar. Vi har det dämed väldigt mysigt. Om några timmar står vi antagligen på ett dansgolv och dansar loss. Men innan dess ska vi äta en fet och flötig hemmagjord chokladkaka med glas och banan. Det känns väldigt bra.

Gårdagen var värre... Att lämna sitt hem, familj, vänner, familj och allt bakom sig på obestämd tid, känns sådär. En del ångestattacker fick plats på mitt schema och det var vidrigt, minst sagt. Affe höll på att åka med oss till Linköping när han skulle bära in min enorma väska på tåget. Det var lite kul, mindre kul att säga hejdå till världens bästa vän/människa på jorden.

I övrigt var vi på stan igår en sväng under tiden Ina jobbade. Kollade runt på Söder och åt grekisk snabbmat i kylan. Mums. Sedan kom Johanna och hälsade på en stund på kvällen. Vi deckade rätt tidigt efter vår hemska tågresa som började redan kl 05.00 på morgonen.

Jaha, nu kanske man skulle visa lite bilder också?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0