Folk och folk

2011-12-30 @ 16:36:51
Dessa dagar har det varit mycket folk i butiken och precis nyss kom det in en ursäkta uttrycket, idiotfamilj, som ville ha mellanskillnaden på en tröja som var på rea för att den som de (krångliga jävla idioter) ville byta igår var billigare eftersom det nu är 50 % på reapriset. Idioterna fattade bara inte att den tröjan som de bytte till kostade 50 kr MER egentligen, så i detta fall var det dom som skulle betala mellanskillnaden. Inte nog med det, idioterna gav sig inte. De ältade och ältade tills de till slut gav upp och köpte en skjorta till... Snäll ta mig från denna stad som är FYLLD av jävla idioter. Tur att jag slipper idiotstaden om ca. 80 minuter för då drar jag till Eslöv och firar 2012.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dags igen ...

2011-12-29 @ 22:59:05Jahopp, nu var det dags att summera ännu ett år. 2011 har bara flugit förbi och fastän jag inte har rört mig så mycket som det från början var tänkt har mitt liv förändrats väldigt mycket - Till det bättre!
I december för ett år sen träffade jag en väldigt fin pojke av en ren slump på ett dansgolv i Västervik. Nu ett år senare bor jag tillsammans och delar min vardag med honom.

Jag slänger upp lite bilder från det gångna året och jag har upplevt så mycket fina, bra, roliga, mysiga och otroligt härliga saker 2011.


Den största och bästa förändringen 2011


Jag svingade en golfklubba för första gången i mitt liv


Jag har aldrig känt mig så ensam som jag gjorde på Heatrow flygplats.
Tyckte synd om mig själv, hade hemlängtad och ångrade vad jag gett mig in på, blev serverad hamburgare av en otroligt artig engelsk kille och tillbringade natten på en hård bänk. Sen orienterade jag mig vidare till gate 49 och var redo för en lång flygresa i sällskap med en indisk kille som jag var tvungen att kliva över varje gång jag skulle gå på toaletten då han sov konstant.


Detta år har upplevt ett av mina drömresemål och fick så mycket mer
på köpet.
Fick uppleva Las Vegas och dess kasionon till på köpet.


En grym helg med Swedish house mafia, David Guetta och
Empire of the sun.


Det bästa av allt - We are the people


Grillade med bästisar

Spelade minigolf och sov i stuga på öland med tre galna grabbar


Pustade ut efter en kanottur.


Sjöng om läckra kräftor


Min fina, vita vän åkte iväg och bor nu hos Ida (tills vidare)..


Drog iväg på en turkisk sol och bad-vecka med min Svahn-sambo


Myste loss på en badbåt och studerade delfiner


Och njöt av alla dessa romantiska middagar


Besökte Norge och Oslo för första gången. Vi hälsade på vår halvnorska vän och vågade oss upp på Holmenkollen
Myste loss på julafton tillsammans med Pelletramsen


Nu laddar jag för nyår. Allt jag vet är att jag ska slå mig samman med Svahnen, resten får lösa sig.
:)
/C.
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ett inlägg från de rosa molnen

2011-12-28 @ 20:53:12Det känns faktiskt som att jag går som på moln på riktigt just nu. Dels för att jag är så jobbigt trött och halvt sjuk, men också för att jag är så fruktansvärt glad. Jag är glad för att jag är i lilla, trygga Vimmerby. Jag är glad för att jag kan krama om min mamma varje dag och att min kille hela tiden är inom en halvtimmes avstånd. Jag är glad över att jag har fått träffa alla mina närmsta vänner så himla mycket och att hela julhelgen har varit helt underbar med massa mys och lite fest. Jag är glad för att jag har köpt en ny jacka, nya löparskor och nya fantastiska tepåsar som inte läcker. Jag är väldigt glad över att jag på lördag åker till Stockholm och firar nyår med ännu fler fina människor. Sedan är jag såklart också allmänt glad över att jag lever, att min omgivning mår bra, att jag har mat i magen och tak över huvudet.

Skulle bara säga det...Glada tjejer från en juldag. Fler bilder kommer..

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det här är slutet på resan och början på en ny

2011-12-20 @ 21:58:23Imorgon kommer min käre far till Oslo och på fredag morgon klockan 04 kör vi hem till Vimmerby. Då flyttar jag ifrån staden och landet som jag bott i ett år, 355 dagar för att vara exakt. Alla mina kläder ligger i väskor och kartonger, mina fotoramar, böcker och skivor är nedpackade och det börjar eka här i källaren. Det är så himla konstigt och otäckt tomt. Ikväll åt jag den sista middagen på väldigt länge med tre fina tjejer och en av dem sa jag hej då till på obestämd tid. De andra tar jag farväl av imorgon. På torsdag ska jag krama sönder mina små söta barn för sista gången på obestämd tid och det känns förjävligt.

Jag har gråten i halsen i princip hela tiden. Jag vill gråta av sorg, eftersom att jag ska flytta ifrån en av de finaste städer jag varit i, en helt underbar familj och massa härliga människor. Men jag vill också gråta av lycka, eftersom att jag kommer att flytta hem till mitt lilla Vimmerby (som, tro det eller ej, faktiskt känns helt okej just nu), min älskade och sjukt saknade pojkvän, mina fina föräldrar och några av mina allra bästa vänner. De vänner som lämnat lilla Vimmerby får jag också träffa under några efterlängtade dagar runt jul. Det händer så himla mycket bra nu, samtidigt som jag lämnar så himla mycket bra bakom mig. Jag är helt förvirrad i själen och vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra med alla känslor. Ibland känner jag bara för att gräva ner mig i jorden och ibland vill jag bara skrika ut allt, men inget av det funkar ju riktigt...

Hur bra jag än har haft det detta år och hur svårt det än är att lämna detta, så känns det såklart helt rätt, annars skulle jag aldrig flytta. Jag känner mig färdig här. Jag är färdig med att tvätta, städa, stryka, handla och laga mat åt andra människor. Jag känner mig dock inte färdig med Oslo eller med att spendera tid med Peter och Amalie, men det kommer jag nog aldrig göra, och jag kan faktiskt inte bo här hela livet. Måste vidare, liksom. Och oj vad jag vill vidare! Jag blir helt lyrisk av tanken på att jag fortfarande har så otroligt mycket framför mig, så mycket tid och så mycket möjligheter! 

Jag skulle nog kunna hålla på att babbla så här hela natten, men det ska jag inte. Huvudpoängen är att jag är lycklig. Så fantastiskt, underbart lycklig. Det är tack vare att jag har så många fina människor lite utanför det här livet, som jag bara längtar efter att få ha i mitt liv hela tiden, dygnet runt, nära mig!


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


God Jul från Madrid

2011-12-20 @ 18:02:48

Saknar mina små goseungar. Detta fick jag skickat till mig på mailen precis. Åh, mina små killar!
Tänk att jag fick umgås varje dag i 6 månader med dom. Fantastiskt hemskt och underbart i en blandning.
Mest underbart nu i efterhand såklart =) Tänk att få återuppleva det för en dag ...
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En kort årssummering.

2011-12-19 @ 10:19:17

2011 var året då jag firade in det nya året i Köpenhamn tillsammans med fina vänner
2011 var året då jag började plugga på distans
2011
var året då jag hade mitt första industrijobb
2011
var året då jag var i Italien, Rom för först gången
2011
var året då jag besökte London.
2011 var året då jag kände mig riktigt lycklig
2011
var året då jag började plugga på Stockholms Universitet
2011
var året då jag blev sambo med min pojkvän
2011
var året då jag gick från blond till mörk/rödhårig
2011 var året då jag flyttade till Stockholm
2011
var året då jag fyllde 20
2011
var året då jag blev vuxen på riktigt, började betala hyra, storhandla på Ica Maxi en gång i veckan, diska/laga mat/städa/tvätta mer frekvent än tidigare, skaffade SL-kort för dyra pengar, inreda en lägenhet någorlunda som man vill trots att man inte får tapetsera om, måla eller borra hål i väggen.

2011
var året då jag blev hel

Vad 2012 har att erbjuda återstår att se. Men jag är inte orolig.

/Felicia

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


#mh11

2011-12-19 @ 10:00:57

Då var Musikhjälpen slut för i år, känns lika tomt varje gång det tar slut. Förra året var första året jag kollade så maniskt på detta fantastiska program för då var jag arbetslös. Åren innan hade jag bara tittat och lyssnat sporadiskt. I år är jag inte arbetslös, men studerande och dessutom var jag sjuk ett par dagar så det fanns massor med tid att titta på det ändå! Lycklig.

Jag hoppas att samtliga som läste skänkte en slant, själv önskade jag låtar till höger och vänster men jag har inte hört någon av mina önskningar tyvärr. Däremot ringde Musikhjälpen upp och frågade om jag ville vara med i en programsnutt som handlade om saknad. Dessvärre skulle detta vara efter midnatt någongång, vilket kändes lite sent en vardag.. Lite tråkigt. Så här i efterhand borde jag kanske "tackat ja" , men just då blev jag så överrumplad och just tiden efter midnatt kändes som sagt lite sent. Men vafasen, hur ofta får man vara med i radio? =)

Programledarna i år var fantastiska. Jason är som vanligt skitbra och Kodjo får man aldrig nog av. Gina hade jag inte sett någonting med innan, även om jag visste vem hon var, men det visade sig att hon var riktigt duktig!

Höjdpunkterna från veckan är bland annat Soran Ismails pi-räkning, Jasons "Flickan och Kråkan", Kapten Röds liveuppträdande, Mona Sahlin, den lilla pojken som skänkte sina sparpengar och sedan dansade till Maroon 5, Kodjos nippeltasslande - åh vad jag vill ha sådana!!, att SSU vann mot MUF, Plura och självklart alla knäppa saker framför allt Kodjo haft för sig.

Tack Musikhjälpen för i år!

/ Felicia
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En lista om fiktiva världar.

2011-12-15 @ 15:37:31
Bästa film:
Svårt. Vet inte om jag kan svara på den? Men om jag snabbt går igenom mitt huvud på filmer jag gillar så är det Amelie från Montmarte, The Notebook, Notting Hill och inte att förglömma Shawshank redemption.


Shawshank Redemption. Fängelsefilmer ligger mig varmt om hjärtat.


Bästa tv-serie: Dexter. Såklart.
Bästa regissör: Det vet jag inte faktiskt?
Favoritskådespelare: Jag gillar ju Michel C. Hall, men det är ju enbart baserat på Dexter. Annars gillar jag skådespelare som Bruce Willis, Ryan Gosling, Brad Pitt... Mycket män?
Tv-serier jag följer: Dexter, The Walking Dead, True Blood och Glee. Det är väl de serierna jag ser ALLA avsnitt av.


The Walking Dead - den bästa zombieserien.


Bästa komediserie: The Big Bang Theory eller How I Met Your Mother.
Mest romantiska filmscen: Jag ändrar till mest romantiska tvserie-scen. För er som inte sett säsong 4 av True Blood än, sluta läsa. Men jag älskade när Sookie och Eric kysstes för första gången. Åh, vill att de ska vara ihop.
Skräckfilm: Jag gillar Paranormal Activity faktiskt, har sett alla tre. Men den allra bästa skräckfilmen jag sett är Närkontakt - the Fourth Kind. Jag såg den utan några förväntningar alls och blev tagen. Men det krävs nog att man inte vet någonting av filmen innan. Sorgligt nog så är Marcus världens fegis, så det blir sällan skräckfilmer längre..
Min favoritfilm som liten: Pocahontas. Utan tvekan. Jag ville verkligen ha svart hår som liten, blond tös som jag var.
Hetaste skådis: Johnny Depp i Edward Scissorhands. Han är så fin och skör i den filmen också. Han är föressten jäkligt snygg i många av hans tidigare filmer.


Edward Scissorhands.


Hetaste svenska skådis: Jag säger Ola Rapace även om hans exfru nästan kvalar in på första plats. Men Ola alltså, han hade jag inte tackat nej till för några år sedan.
Bästa svenska film: Det är svårt att svara på faktiskt. Men om man ser till filmer jag har sett mycket så är det bland annat Tjenare Kungen men bästa Cissi Wallin. Älskar henne. Sunes sommar? Skitbra. Tillsammans? Den gillar jag mycket. Ja jag vet inte riktigt som ni ser.
Bästa filmdjur: Sid i Ice Age! Eller djuren i Where the Wild Things Are. Så himla vacker film.


Knäppa Sid.


Bästa tecknade film: Även om Wall-E kanske räknas mer in i animerat, så säger jag det.
Bästa Disney-film: Det finns så himla många bra. Men Pocahontas, Björnbröder, Lejonkungen och Ringaren i Notre Dame. Omöjligt att välja!
Bästa scen i en tv-serie: Någon av Dexters mördarscener. Morbid? Javisst.
Bästa tv-serien i år: Jag har inte direkt börjat titta på något nytt i år. Men Dexter säsong 6 har ju varit lika fantastiskt som de andra säsongerna, än så länge. True Blood säsong 4 var fin också.
Filmcrush: Ron, eller Rupert Grint, i Harry Potter i de senaste filmerna. Dog lite när han tog av sig tröjan i sista filmen. Så snygg. Mums.
Tv-seriecrush: Sverrir Gudnason i Upp Till Kamp.


Tommy i den svenska tv-serien i fyra avsnitt Upp till Kamp.


Om jag skrev en film: Den skulle vara läskig. Gärna zombies, spöken, sjöodjur eller vättar. Eventuellt också mord. Kanske en knäpp seriemördare. Den skulle utspelas på 40-50-talet med vackra omgivningar, kläder och andra accessoarer.
Favoritgenre: Skräck.
Film du ser fram emot: Simon och Ekarna med bland annat Bill Skarsgård som jag och Macke ska gå på i helgen.
Bästa kärlekspar: Noah och Allie i The Notebook, Daisy och Benjamin Button i Benjamin Buttons otroliga liv. Bubblare: Dexter och Lumen i säsong 5. Saknar henne.
Bästa film i år: Tintin.
Vem skulle spela dig: Kirsten Dunst. Så fin och talangfull.


Kirsten Dunst. En av världens vackraste kvinnor.


Vem skulle vara din motspelare: En skäggig Jake Gyllenhaal. Eller han som spelar Alcide i True Blood. Han heter tydligen Joe Manganiello.

Snygga varulven Alcide i True Blood.


Första filmcrush: Ashton Kutcher. Hade väggarna i mitt rum fyllda med planscher på honom.

Ashton Kuther som han ser ut nuförtiden. Så såg han inte ut på mina planscher, men han är snyggare nu!


Filmsoundtrack: Jag gillar Junos soundtrack.
Tvserie-soundtrack: True Blood.
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag säger bara HERREgud

2011-12-14 @ 21:00:47

För er som inte vet det, så pågår just nu Musikhjälpen, en av världens bästa saker typ. Jag älskar det och lyssnar och tittar heeelaaaa tiden. Idag visade Soran Ismail hur många decimaler från PI han lyckats memorera. Det blev 553 stycken. Ganska sinnessjukt!

Skulle bara säga det...
Och en sak till!

Skänk pengar för guds skull och hjälp små oskyldiga flickor att få gå i skolan!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tips någon?

2011-12-14 @ 20:35:52Känner ni att det snart är jul? Jag tycker det är svårt att få julkänslan, utan snö och allt. Men jag försöker myspysa till det så mycket som möjligt här hemma i lägenheten med ljus och mysiga tomtar med överdrivet mycket skägg.

Annars då. Blev nästan med iPhone idag. Tänkte äntligen ta tag i saken när jag såg ett bra erbjudande i tidningen idag, men när jag stod i kön så tog erbjudandet slut kunden framför mig. Haha, så typiskt. Tycker för övrigt det är supersvårt att hitta rätt abonnemang som jag kommer tjäna på. Tips någon?

Imorgon kväll är det julklappshandling som gäller, har dock ingen aning om vad jag ska köpa till min käre bror? Tar gärna emot tips där också!

Nu ska mannen här hemma bjuda på hembakad pizza, yum!

Herregud vilka hoppiga och konstiga inlägg det blir när man egentligen inte har något särskilt att säga!

/ Ina (som numera är ljushårig igen)

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Så det kan gå

2011-12-13 @ 15:21:04

Befrielse. Jag klarade alla tre test på första försöket. Sprang 2 km på 9:26, gjorde harrestest (videon) på 14:?? och dockan klarade jag släpa även om min tumme fick sig en omgång så den ömmar. Men nu har jag bevisat för mig själv att jag kan klara det även om jag inte kommer vidare. Allt går så småningom bara man vill tillräckligt mycket. Jag är så otroligt glad för allt stöd jag fick igår. Och Josefine extra mycket. Spenderade söndagen hemma hos henne och sedan var hon min personliga coach igår. 1 år sedan vi såg och bodde i Barcelona ihop. Det var en bra långhelg med andra ord. Gårdagen med alla test, all pepp, stämningen, poliserna och hela grejen var bland det bästa jag varit med om. Suget på polishögskolan blev inte mindre... 6500 sökande, 2000 gör fys, 900 till medicin/psyktesterna och sen är det 400 platser till skolorna. 20 % chans nu då...

Ser för övrigt ut som jag-vet-inte-vad när jag hoppar, haha! Stackars tjej som bröt fotet på testrundan. Har nog aldrig hört någon skrika så högt och mycket. Aj. Sen har jag inte heller beskådat någon våldta ett träd. Det fick jag också uppleva på vägen till Växjö. Hm.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


I DID IT!

2011-12-09 @ 13:41:21Hallå världen!

Som Paulina nämnt så klarade jag alltså fystesterna till Polishögskolan! I måndags kom jag fram till Jocke och Lisa och då chillade vi mest innan jag somnade förvånansvärt enkelt på soffan. Tror inte att jag riktigt insåg vad jag faktiskt skulle göra förrän typ en minut innan. Mamma anlände till Växjö och vi kom till Tipshallen klockan halv ett. Sedan var det igång. Och fy farao vad kul det var! Blev så himla laddad av allt; poliserna, alla andra som vill bli poliser, stämningen och hela grejen var bara helt underbar. En perfekt blandning av nervositet, pirr, sjukt mycket adrenalin och en jävla vilja. Jag sprang cooper-testet på 9:09, gjorde harres-testet på 13 sekunder någonting och klarade att lyfta den 77 kilo tunga dockan på första försöket. Jag är fruktansvärt stolt, glad och nöjd och det var så kul att jag vill göra det igen. Vilket jag nog kommer behöva, eftersom det är ganska ovanligt att komma längre än så här i min unga ålder, så jag får nog söka ett par gånger till. Men vecka 5 vet vi och i så fall väntar begåvningstest, psykolog- och polissamtal och medicinsk undersökning. Någon gång ska jag i alla fall komma in och bli polis, det är en sak som är säker.

Idag är det fredag och gu så skönt! Ikväll ska jag dricka glögg och äta pepparkakor med Nina och imorgon ska vi hälsa Ida välkommen hem efter en betald semester på Barbados. Två helger kvar i Oslo, nå kjører vi!

/ happygirl__91*


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pirripirr

2011-12-08 @ 16:18:13
Det enda som snurrar i min skalle för tillfället är test, fystest, fys, testfys - GAH! Om tre dagar gäller det och jag ångrar att jag inte kutat lite mer, eller iaf något alls. Jag är ingen springare. Alls. Har aldrig varit och kommer aldrig någonsin att bli. Synd. Det är den enda formen av träning som är tråkig och såklart den viktigaste också. På måndag är det viljan som får mig i mål innan 10:15 min gått, som lyfter den tunga dockan och hoppar över alla höga hinder. Jag kan se det framför mig... Håll tummarna för mig. Linnea klarade det, då ska jag med göra det. Det finns inget annat alternativ.


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


upp och skutta

2011-12-07 @ 13:23:30Idag har jag en sån där sprall-dag. Jag i stort sätt skuttar fram vart jag än ska gå och smådansar i smyg.
Har redan hunnit vara hos Parvel och Guud så bra det kändes när jag tränade i ridhuset.
Ett 19-22 pass på jobbet har utvecklats till ett 14-22 och det säger jag inte nej till. Kan ju inte påstå att denna vecka i övrigt är så körig på jobbfronten. Alltså skuttar jag snart vidare till Icis, eller dit skuttar jag inte.. Jag brummar eftersom jag är för lat för att traska hem klockan 22 ikväll ...

Igår bubblade jag och Paulina tills vi nått russinstadiet och lite mer därtill. Snön och kylan har kommit och då passar det perfekt!

I måndags var det den 5:e, 10 månader med min Pellemule. I jämte sängen hade han lagt en nalle och en lapp med massa fina saker nerskrivna och på toan hittade jag en blomma och även där en lapp. Jag tjöt en skvätt och pussade honom mer än en gång.

Som sagt brumma vidare var det.
Puss
/C.Två galna sommarkvällar:
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett litet vardagsrecept att koka ihop såhär på en måndag utan snö.

2011-12-05 @ 11:51:26Det här receptet är perfekt som vardagsmat tycker jag. Eller lunch. Det går dessutom att variera i all evighet. Eftersom detta är "mitt" recept använder jag inga mått, utan måttar lite som jag vill och tycker.


1. Koka pasta.2. Stek bacon och champinjoner. (Kan bytas ut mot exempelvis kassler eller något annat köttigt. Eller inget kött alls. Eller inga champinjoner alls. Går att göra hur man vill!)
3. Häll i lite grädde eller mjölk i en kastrull. Vid tillfället när jag gjorde detta använde jag milda mat 15 %, men det var mest på grund av att det var något ta två erbjudande tror jag.4. Lägg i några klickar creme fraiche, turkisk yoghurt eller philadelfia. Jag tycker att philadelfia funkar bäst, men det kostar också mest. Så har vi inte det hemma går det lika bra med CF.5. Krydda, förslagsvis med peppar och salt.
6. Lägg i spenat. Jag föredrar Ica hackad spenat, som ser ut som bild två. Det blir inte lika "spindligt" som Adrian skulle sagt som liten.7. Lägg i baconet och champinjonerna. Rör om.8. Servera och ät! Supergott och väldigt enkelt om man inte orkar laga mat. Sedan kan man ju variera det i all oändlighet. Broccoli och kassler är andra saker som passar väldigt bra i. Ibland äter jag utan kött och bara med grönsaker. Andra tillbehör passar också bra.

/ Felicia


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Come snow, come home

2011-12-04 @ 19:30:59Nu är det december på riktigt för mig, jag har till och med fått se lite snö. Sedan finns allt annat obligatoriskt; chokladkalender, ett rött ljus, julmusik, minusgrader och pyttepyttelite snö (vilket jag såklart vill ha massor av, men det kommer väl!?) Om arton dagar är jag i samma stad som alla jag tycker om allra mest och om nitton dagar är det julafton. Här är två av mina favorit-jullåtar, som kom förra året. Detta är hela min jullista, som jag lyssnar på varje dag nu för tiden.
I helgen har jag varit en väldigt snabb sväng på IKEA med Johanna, dansat zumba, druckit massa te i min ensamhet, sett på film efter film och idag spatserat runt lite på Frogner. Där ser det ungefär så här, fast tusen gånger mysigare, lyckades inte riktigt fånga det på bild och helt plötsligt var det ju mörkt ute. Men jag älskar att det är december!
Imorgon åker jag till Växjö! Ska sova en natt hos Jocke och Lisa, innan det på tisdag är dags för fystester. Jag är asladdad och tror faktiskt att det kommer gå bra, speciellt eftersom att mamma kommer och hejar på mig. Efter testerna ska vi äta middag och jag ska ta in så mycket av Sverige och Småland jag bara kan, sedan sova över en natt till och dra tillbaka till Oslo på onsdag. Så är läget hörrni. Hej och hå!
Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0