En helt ovanlig kväll på Príncipe de Vergara

2011-03-31 @ 22:11:55Utanför mitt fönster är det upplopp just nu. Sista torsdagen i månaden demostrerar hundratals cyklister i Madrid mot traffiken. De samlas och blockerar en väg, vilket slutar med att alla vägar blir blockerade på ett eller annat sätt eftersom alla gator korsar varandra. Det tutas och poliser åker förbi. Sjukt mycket folk på en och samma gata och såhär ser det ut just nu:



För övrigt har jag solat i 23 graders värme och haft det allmänt bra hela dagen.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det är ett stort liv

2011-03-29 @ 15:10:17I söndags gick jag en långpromenad åt ett håll jag aldrig gått innan. Jag bara gick, och visste egentligen inte riktigt var jag var eller vart jag var på väg. Men det var ganska skönt. Att bara gå på en väg och inte veta vart den leder. När jag gick där och bara existerade kom jag på att det också är väldigt skönt att leva precis så. Att bara göra och bara vara, utan att tänka och bara se vad som händer. Det blir lite mindre jobbigt och mer roligt då faktiskt.

Under den långa promenaden kom jag också på en massa saker som jag är väldigt glad över i livet och som gör att jag verkligen trivs med allt just nu. Till exempel att kunna gå åt ett håll jag aldrig gått innan och se något jag aldrig sett. Eller att varje morgon vakna (och självklart vara väldigt trött, men det kommer jag alltid att vara) och gå upp för trappen till Norges underbaraste familj. Och att bara vara en del av den familjen och ta hand om Norges sötaste barn, är mitt jobb. Att ha ett sådant megabra jobb är jag glad för. Jag är också väldigt glad över att kunna träna varje dag. Löpa, pumpa mina muskler, cykla, gå, dansa, vad som helst, när som helst. Jag är glad över att ha fina vänner även i denna stad och som gör helger och kvällar mer värda. Att vara lyckligt kär i världens finaste kille är jag helt sjukt glad över. Att få god och bra mat (som till och med jag lagar!) varje dag, att få sova tryggt (i ett väldigt fint hus) varje natt och att få pengar så att jag klarar mig varje månad. Att veta att alla andra som jag bryr mig om också har mat, hus och pengar, och till exempel inte blir hemlösa, dödade, radioaktivt strålade eller attackerade av en flodvåg. Att veta att jag har ett helt liv framför mig och möjlighet att göra precis vad jag vill med det. Att jag inte vet exakt vad jag kommer att göra, gör det nästan ännu bättre. Jag är också fruktansvärt glad över att min älskade mamma kommer hit imorgon och stannar till söndag.

När jag gick där och tänkte på allt detta, försökte jag också komma på något som inte alls gör mig glad i livet. Det enda jag kunde komma på var att jag är alldeles för långt bort från mina allra bästa vänner och världens finaste kille.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tunna skivor av rökt lönnebergaskinka, tack!

2011-03-29 @ 13:22:50Haaj! :)
Fick ett ryck att skriva några rader innan jag börjar jobba. Andra dagen i charken, började igår och det var faktiskt kul! Mitt huvud sprängdes dock lite halvt av all information som skulle tryckas in, som alltid när det gäller något nytt.
Fick mest grilla, marinera och fixa igår. Idag höjer vi ribban lite. Ska försöka lära mig veta skillnaden på alla dessa tusen salami, skinkor, körv, ost och allt annat som finns i den där disken! Men äsch, det löser vi på något sätt! :)

Härligt att läsa alla era inlägg hörrni! :) Så bra att ni mår bra, det gör jag också!!
Våren är ju för tusan på G, även om det just idag inte känns särskilt trovärdigt. Alldeles molnigt, grått och allmänt tråkigt väder :/

Längtar så jag avlider till sommaren! Sol, bad, grill, partaj, shorts och små utflykter! :) Planera in att ni försöker vara hemma åtminstonde någongång under v. 30-32. Då är det semestertajm för min del! Tre veckor som jag ska njuta fullt ut av!! :D

Och snart fyller jag år, bara sisådär en månad och några dagar kvar och jag vet redan en present! En ganska busig sak enligt mig!

Nehepp, dags för mat, fläskis, löksås och potäter. Mmmm! Känns gött att vara hemma lite.

Ha det så jädrans bra Sumseven och alla ni andra som av olika anledningar besöker denna blogg!
Kramis och pyssis
/Cicci
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Musiktorka?

2011-03-28 @ 14:05:40Dessa låtar spelas extra mycket på min spotify denna just nu:

The recluse
- Plan B
That's not my name - The ting tings
Hands - The ting tings
Under cover of darkness - The strokes
Word up! - Korn
Zoe Jane - Staind
Skinny genes - Eliza doolittle
Radioactive - Kings of leon
Pyro - Kings of leon
Little lies - Dave Barnes
Still counting - Volbeat
Beautiful ones - Suede
Animal - Neon Trees
One - Creed
On the floor - Jennifer Lopez
Bamboleo - Gipsy kings
Oh no! - Marina and the diamonds

Blandad musiksmak skulle man kunna säga.

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgbus

2011-03-28 @ 11:25:33Hej svejs! Hoppas att allt är bra med er? Här är allt bra, är ledig idag så jag är hemma och vilar än så länge. Om ett tag ska jag ge mig ut i solen på en liten shoppingrunda. Blir nog inte så lång dock, känner mig lite krasslig.

Helgen har varit superbra. I fredags var det ju våffeldagen så det firade vi såklart med våfflor i alla former! I lördags tog Elias och jag tag i oss själva och gick på vårt första gympass, äntligen! Har ju tjatat om det här i evigheter så nu har vi äntligen fixat det! Känns otroligt skönt. På kvällen mötte vi upp Elias syster och hennes pojkvän och åt middag hemma hos dem. Runt åtta gick vi vidare mot Norra Brunn - sjukt kul! Det var stand up kväll och mina skrattmuskler var helt ömma efteråt. Runt tolv drog jag vidare mot Café Opera och mötte upp Johanna för lite party. Sandra och en till kompis kom också och mötte upp oss! Väldigt lyckad kväll. Har som vanligt inga bilder men ni får försöka se det framför er.

Så, det blev en liten snabbresume från helgen. Nu ska jag ta mig upp ur sängen och ge mig iväg, sen ska jag möta upp Elias och dra iväg till gymmet!

Ha en skön måndag!

Puss/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I en annan del av Oslo

2011-03-27 @ 17:40:22Min tolfte vecka i Oslo är snart slut. Det har varit en väldigt bra och innehållsrik vecka och som alltid har det gått väldigt fort. I fredags var det dags för våffelätande igen och jag var barnvakt, så de två nötterna kom hit och myste. När de hade åkte hem var jag totalt slut och ville bara avlida i min säng. Men det tyckte inte Petter att jag skulle, utan han bestämde sig för att vakna och skrika och gråta i ungefär 45 minuter. Det var mindre roligt. Efter det kunde jag dock somna in, vakna och dra på zumbamaraton. Igår kväll festade vi till det lite också. Tacos och öl hos Julia innan vi drog in till stan och dansade sönder i några timmar. Megakul! Idag ligger jag bara i min soffa och chillar, gött och välbehövligt. Måste ladda upp inför kommande vecka, för då är det mamma-besök och bob hund-konsert!






Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nells

2011-03-25 @ 19:57:26

Ikväll är det detta som gäller: Jag, Isabella, Nells fram till stängning, öl och massa dans. Ska bara bada barnen och sitta barnvakt halva natten först... Svenskt godis och nachos får vara peppen. Kanske en liten skajpning med världens sötaste kille också. Hoppas. 2 veckor och 6 dagar kvar tills jag står på svensk mark igen. Godkväll.


 
Utsikten från tv-rumsfönstret. Sämsta bilden men ibland får man vara dålig.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Student i höst?

2011-03-25 @ 09:36:58Nu har jag äntligen skickat iväg ansökningarna till högskolan. Egentligen har jag inte den blekaste aning om vad jag vill med mitt liv. Men någon gång ska man väl ta tag i det och göra lite oväntade saker? Och jag tror  att förr eller senare i livet kommer jag kanske ändå få plugga något nytt, kanske p.g.a att det inte finns jobb inom det yrket jag utbildat mig till eller att jag inte vill jobba på samma jobb eller inom samma yrke resten av mitt liv. Visst är det mycket hårdare och svårare än vad det var på gymnasiet, men det händer mycket roligt runt omkring också som gör det hela lättare. Jag hoppas i alla fall att jag hamnar i Linköping. Jag tycker att det är en så mysig stad, samtidigt som det är nära hem. Flera vänner bor även där :)

Nehe, nu är det dags att bege sig mot jobbet! Ha en bra dag och en bra helg nu allihopa
/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vårkänslor

2011-03-23 @ 11:47:09VÅR!! Jag älskar när våren börjar komma. Måste vara den bästa tiden på året? När värmen äntligen börjar komma efter man gått runt i kallt mörker i flera månader, och när man vaknar av att solen lyser genom fönstret på morgnarna! Åh så skönt. Sommaren känns inte alltför långt borta.

Alla vårkänslor gör också att jag blir himla shoppingsugen, det kommer ju in så mycket fint i butikerna. Något att längta lite extra mycket till är alla fina söta kläder som kommer med H&Ms conscious collection.



Bilder från HM:s hemsida.

Nu ska jag gå ut och njuta lite! Ha det bäst.

/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sol, converse och våfflor

2011-03-22 @ 21:34:00Här i Oslo har vi faktiskt också helt underbart väder, idag har det varit runt +13 och jag har fortsatt mitt stekande i dörröppningen. I helgen var jag hemma i Vimmerby och myste och det var som att vara i himlen. Nu är jag tillbaka i min vardag, som i och för sig också är som i himlen (dock med ett litet inslag av saknad från helvetet). Egentligen har jag ingen inspiration till att blogga just nu, så det blir ett sådant här totalt meningslöst inlägg. Just nu är jag precis hemkommen från en liten shoppingtur med Julia och Caroanne. Världens skönaste byxor och ett par converse hoppade ner i min påse så jag var tvungen att ta hand om dem. Converse är en av mina stora passioner här i livet och nu har jag faktiskt mina allra första klassiska svarta och det känns väldigt bra. En annan stor passion jag har, är ätbara saker och imorgon är det våfflor på svenska-kyrkan-hänget, vilket också gör mig väldigt lycklig. Att vi sedan ska äta våfflor på själva våffeldagen (fredag) också, gör mig ju i princip överlycklig. Eh ja, totalt meningslöst var det. Nu förlöser jag er från plågan!


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Genom min mobilkameralins..

2011-03-22 @ 14:04:50..sedan förra gången.

Semlebak med mor!


Besökt stugan som bar vinterskrud.


Lillebror.


Sköt lite.


Big Ben!


London Eye!


Hittade konstiga spår i snön. Någon som ser vad det är för djur? OBS. det är spåret bredvid människoskon i storlek..42?

Åkt tåg i solsken.


Blivit bjuden på god hallonpannacotta!


Premiärfestat på Chaplin och var bakfull i två dagar efteråt typ..


Jag bet mig i tungan och fick ett cirka tre-fyra cm långt jack...


Varit på Ikea och hittat fina tallrikar.


Det brann.

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jobb

2011-03-22 @ 13:22:54

Idag är det strålande väder ute och jag sitter vid datorn för tillfället, illa! Får skylla på kursen Skriftlig Kommunikation.. Men tänkte bege mig ut i solen med Frankenstein av Shelley och en text av Edgar Allan Poe som jag just nu läser till kursen Litteraturvetenskap. Just det, sen måste jag ju också skriva klart min text om ett grälande par på en tandemcykel (det var uppgiften) i kursen Kreativt Skrivande tills på fredag.. Upptagen vecka, indeed! Men efter en helg med enbart kärlek och ingen plugg behövs det tas tag i.

Måndagen började med ett besök på Åbro för att fixa arbetskläder med mera. Det blir alltså varken Ica eller Kriminalvården i sommar utan Åbro. Jag trivdes superbra på Ica förra året och fick komma tillbaka i sommar om jag ville, men Åbro erbjuder helt enkelt mer arbete och mer arbete är lika med mer pengar. Jag får börja redan nästa vecka som vikarie så valet var relativt givet! Ska bli spännande att se om bryggeriarbetaren finns någonstans i mig!

Det lär nog bli tufft ett par månader framöver, beroende på hur mycket jag får jobba då, eftersom jag fortfarande pluggar på heltid. Men för att kunna flytta hemifrån, eventuellt/förhoppningsvis till vår huvudstad, behövs det lite extra pengar.

Hoppas ni andra har det bra där ni befinner er i livet för tillfället!

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredag förmiddag

2011-03-18 @ 15:35:53

Såhär spenderade jag min förmiddag idag:


Efter skolan väntade jag och min söta tyska kompis på en annan tysk

Baguetter, muffins, småplock och mys i Retiroparken, 15 grader och
stekande sol. Jag älskar kombinationen vår och picknick.

Undra hur sommaren i Madrid är när man svettas i mars...

Om en kvart blir jag hemlös för en helg. Ska tillbringa min helg med Hannah för att familjen drar till Oviedo. Barnvakt ikväll med Hannah (men jag är ledig!) och sen imorgon Kapital för lite dans och sånt skojsigt. Ha en bra helg mina småvänner. Kanske ska jag ha min första ångestfria fredag på 6 månader? Hoppas. Puss och kram från Spanien.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


vad skall du bli när du blir stor? ska du bli som far och mor? ska du bli en boss, en försäljare eller disponent någonstans? eller kanske nöjer du dig med vilket jävla skitjobb som helst?

2011-03-17 @ 12:42:45Idag är det 280 dagar sedan vi sprang ut med studentmössan och skrek om studentens lyckliga dagar. En dag som ska vara den lyckligaste man varit med om, en dag som avslutar det gamla och påbörjar det nya. Man skriker hejdå till skollivet och välkomnar vuxenlivet. Eller? Jag sitter fortfarande hemma i mitt flickrum. Äter mamma och pappas mat. Skjutsar lillebror till hockeyträningen. Går och tränar med mamma. Missar ingenting av mina småsyskons liv. Missar allt av mitt egna.

För 365 dagar sedan satt jag med samma ångest som jag bär på idag. Vad har framtiden att ge? Framtiden blev framskjutet ett år sisådär, men nu måste jag bestämma mig. Vart befinner jag mig i höst? Senast den 15 april ska ansökningar inför hösten universitetsprogram lämnas in och man ska ha bestämt sig om framtiden.

Ni som läser som har lyckats att våga flytta, att våga börja något nytt och osäkert, hur gör man? Snälla, förklara för mig hur man gör. Hur vet man vad man vill bli?

Om 168 dagar bor jag inte längre hemma hos mamma och pappa. Det ska bli fruktansvärt skönt, samtidigt som det skrämmer mig.

Min sim Olga Leona Summersmith visste vad hon skulle arbeta som - privatdetektiv! (haha)

 

Familjen!

Min fina familj <3

<3

Haha, snygga!

Okej, mina fina föräldrar kanske jag klarar mig utan (no offense mamma! ;) ) men vad är jag utan mina underbara småsyskon?! Jag tycker att vi kan flytta ihop vi tre, det skulle bli en komplett trio. Jag skulle ta hand om er, tvätta, laga mat. Adrian skulle göra vårt liv extremt roligt med sina knasiga påhitt och Adina skulle hålla Adrian och mig nere på jorden och vara den förståndiga. Fan vad roligt vi skulle ha <3

 

Inom 29 dagar är det jag som skickar iväg min ansökan för i höst påbörjar jag min resa mot att bli något.

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sommartider, hej hej!

2011-03-17 @ 11:30:57


Här har jag tillbringat ganska många timmar av denna vecka, tillsammans med en stekande sol, en bok och fågelkvitter. Wätt fint, tycker jag. Idag skiner solen dock inte, men jag är väldigt glad ändå, för ikväll får jag träffa min man igen. Om två timmar går tåget och jag försöker få tiden att gå lite fortare genom att äta tortellini och stryka. Det går sådär. För övrigt ser jag verkligen fram emot att sitta still i åtta timmar, speciellt med en helvetisk träningsvärk i varenda muskel. UNDERbart!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


shopping i London

2011-03-14 @ 16:02:02För många handlar en resa till London om shopping. Det var inte vad vi var ute efter, men givetvis hann vi med att besöka ett par marknader och affärer. Marknader vi besökte var Portabello Market som ligger i Notting Hill, samt Camden Market som ligger i Camden. Båda jättefina marknader, men jag föredrog nog Portabello tror jag. Där var det en mer mysig stämning och försäljarna var inte så påtvingande säljande som i Camden. Camden var större och mer inriktad på alternativa stilar.


En tygpåse från Portabello Market som låg i Notting Hill.

En bordsklocka från Portabello Market. I samma stånd köpte jag även en jättefin gammal kompass som jag gav till Macke.

Jag köpte fönsterglasögon!

En fin plansch. Det är förvisso ett franskt motiv, men jag gillar den! Den ska sitta i mitt framtida kök.

En jättefin gammal karta över London. Kostade nästan ingenting!


En klänning från Camden Market.

Vi besökte även några turistaffärer där budskap som "I love London" inte var ovanliga. Det är nästintill samma utbud i samtliga sådana, även ungefär samma priser, så har du gått in i en har du i princip gått in i alla. Den bästa turistsaffären, nu minns jag inte namnet, låg vid Piccadilly Circus. Den var stor och hade ett större utbud än andra liknande.



Typiska London-grejer.

En fin bricka med ett fint budskap.

Tre mini-teburkar, förvisso inköpt på en mataffär.

Min favorit av de väskor/påsar som inhandlades under veckan. Älskar den!

Sedan var det Primark också! Åh, underbara affär. Var beredd på att det är riktigt trångt, alla sliter i kläderna och om man vill inte vill stå väldigt lång tid i kön till provhytten, prova i affären. Det gjorde Adina och jag.


Fina örhängen för inga pengar alls.


En tygpåse.


En hårgrej med körsbär på.


En kofta.

Knästrumpor plus fem par strumpbyxor i material och den, plus ett par svarta tights.


Ett paraply med körsbär på!

En superfin bikini. Det bästa med den? Priset. 8 pund.

Nu är det här inte riktigt allt jag handlade, en del grejer är helt enkelt för obetydliga för att vara med på bild (sedan har jag säkerligen glömt bort en del också!).


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Don't you let me go, let me go tonight

2011-03-13 @ 23:12:46Ännu en vecka av livet har gått. En vecka som vädermässigt har varit som en bergochdalbana i detta land. Ena dagen har det regnat och varit fem grader varmt, för att dagen efter snöa och vara tre grader kallt. Igår sken solen och Johanna och jag trodde nästan det var sommar ett tag, men idag var det lika grått och tråkigt som världens värsta ångest, om ångest hade en färg. I helgen har jag i alla fall sysselsatt mig med lite allt möjligt. I fredags var det väldigt lugnt och jag återhämtade mig efter en natt med magont och dödsångest. Lördagen började jag och Johanna med zumba, fortsatte med en ganska lång sväng på stan, som innehöll två korvar, ett linne, ett bälte och en liten födelsedagspresent. När vi var så trötta och hungriga att våra ben knappt bar oss, satte vi oss på t-banan och åkte hem till lilla Smestad, med ett obligatoriskt stopp på Rimi och det billiga lösgodiset såklart. Sedan åt vi mat och lyckades dra igång brandvarnaren, plågade oss igenom melodifestivalen med hjälp av godis och sedan var den kvällen slut. Då tyckte min kropp tydligen att det var en bra idé att sova i fjorton timmar. Varför är ännu oklart. 13:49 vaknade jag i alla fall idag, åt frukost och drog och tränade. Nu har jag precis kommit hem från ett litet häng hos Julia och ska inleda mitt projekt för kvällen - att somna. Önska mig lycka till!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Malditos

2011-03-13 @ 22:25:48

Nu skriver jag igen men är det kris så är det. Igår var det den bästa och värsta dagen på länge. Den började hemma hos Isabella med massa roligheter däribland nachotallrik och massvis med äckligt vin. Den fortsatte på Café de Paris med massa fula foton och snälla tyskar. Den fortsatte i en taxi mot Nells, en rockklubb nära där jag bor. Det var en rolig kväll fram tills att jag inte minns vart jag lagt min plånbok. Älskar mina allt-löser-sig-fyllor, blir så underbart oansvarig och borta. 50 euro (minst), visakort, försäkringskort och ID raka vägen åt helvete. Där rök hela veckans jobbpengar. Idiot. Fick mig ett riktigt träningspass tack vare detta dock. Mina aggressioner försvann inte ens efter 1 ½ timmes stenhård träning. Inte heller efter att jag kastat grejer omkring mig på mitt rum. Sånt som brukar funka har inte hjälpt, men nu tror jag att jag är lugn. Lugnare. Som tur är hann jag spärra mitt kort. Nog om min hemska natt. Den var svinrolig fram tills tre-tiden iaf och såhär snygga var och är jag och Isabella.



/Tjenen med allvarliga aggressionsproblem som förmodligen behöver någon slags hjälp med dem. Hej.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


2 månader i Madrid

2011-03-11 @ 14:09:36

Nu är det snart helg för mig del. Eller egentligen inte. Det kommer 300 barn hit ikväll och dessutom släktingar till familjen. Får se om jag blir utbränd idag eller någon annan dag. Denna vecka har varit rätt jobbig, om man får klaga lite. 2 timmar spanska varje dag gör mig extremt trött och sen jobba på det morgon och kväll. Som tur är ska jag bara gå denna månad och sen plugga sönder allt jag fått lära mig om verbos, conjugationes, oraciones temporales, subjuntivo hit och imperfecto dit. Det är INTE lite.

I veckan har jag som ni kanske förstår inte gjort "så mycket" mer än att skola, plugga och jobba. Det roliga som varit är att jag lärt känna lite nytt folk från olika håll i världen, bland annat två tyskar. Mycket trevliga! De är de första jag pratar spanska med förutom familjen. Sen firade jag två månader i Madrid igår. Köpte biljett till Hultsfred 2011 och flygbiljett hem den 14:e apri också. Ska stanna i Sverige över påsk och jag längtar ihjäl mig. Räknar dagar och veckor hela tiden och har blivit nästintill psykiskt störd när det gäller tid. Antar att man blir det när man saknar något väldigt mycket.

Imorgon ska jag och Isabella ha svensk afton med Tacos och dryck samt utgång på Nells. Det längtar jag till och har gjort hela veckan. Som sagt, det är fredag men jag vill inget hellre än att vara hemma med alla och helst av allt skulle jag vilja lägga golv och dricka öl med Jocke. Inte direkt sugen på att sitta barnvakt. Men men.


En liten glädjebild från skolan. Det piggar upp här i regnet. SP07A, världens bästa klass. Saknar er!

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Några av mina favoritfilmer utan inbördes ordning

2011-03-10 @ 22:03:56 The Shawshank Redemption eller Nyckeln till frihet (1994). Om man som jag älskar fängelsefilmer är den här underbar. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain eller Amelie från Montmarte (2004). Den är så knasig och knäpp på ett fint sätt. Where the Wild Things Are eller Vildingarnas land (2009). En nostalgisk, knasig men fin film. Wall-E (2008). Wall-E! Världens gosigaste robot, ingen tvekan om saken.
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


arghhhhhhhhh

2011-03-10 @ 16:03:39Varför funkar inte bilduppladdningen?! Den har krånglat i säkert en månad för mig, är det så för er med? Det funkar bara ibland.

BLIR GALEN!
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


jag gömde mina drömmar precis där din axel blev till hals

2011-03-10 @ 12:57:05

Bildkälla minns ej.

Idag är en sådan dag som jag hatade redan innan jag vaknade. Det finns absolut ingenting som kan rädda den här dagen. Jag har fortfarande inte gått upp ur sängen, just av den anledningen. Det spelar ingen roll för någon om jag kliver upp eller inte. Ja, kanske banken då, eftersom jag ska dit på möte om en timme. FAN. Det betyder att jag måste kliva upp. INTE BLIR DET BÄTTRE AV ATT VÄDRET ÄR SKITTRIST!

 

Nu ska jag försöka genomlida den här dagen och förhoppningsvis vakna på ett bättre humör imorgon. För då är det fredag och då ska jag dansa, fastän.

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dessa jävla rubriker

2011-03-10 @ 11:09:40Hej hopp. Nu har jag visst varit utan datorn i två och en halv vecka. Eller utan och utan, den har legat här bredvid mig hela tiden men jag har inte orkat stänga på den. Rätt skönt faktiskt, men samtidigt; fasen vad man missar mycket! Allt händer typ genom datorn. Känns lite hemskt faktiskt.

Men slutpratat om mitt datoranvändande. Vad har hänt på sista tiden? Jag har blivit något utav en partypingla. Jag har dansat loss de senaste fyra helgerna, och även den kommande blir det party. Vi har även lyckats klämma in en onsdag, vilken nästan var den bästa utgången hittills! Onsdagar is the shit. Dock har jag inga bilder överhuvudtaget för jag råkar liksom glömma bort det varje gång.

I tisdags var jag och Elias med Johanna på Ikea och hjälpte henne lite med flytten. Hon har ju fått sin egna lägenhet nu, supermysig. Så där kommer vi hänga mycket i sommar nere vid vattnet.

Nä nu ska jag träna lite med mitt kära kinect och sen ska jag ge mig ut i vårsolen och pallra mig iväg till jobbet, där jag faktiskt är fast anställd nu. Från och med igår!

/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hej kära dagbok ...

2011-03-09 @ 10:14:42Oj, sedan jag skrev sist har det hänt en hel del måste jag säga.. Det var nämligen innan Åses 20-årsfest, då vi även fick finbesök från Stockholm, Ina.
Minns inte hälften som hänt efter, men bland annat har vi även fått besök av Linnea, tajm för partaj alltså!
Jag har även försökt ta tag i träningen igen, jag har gojsat i mig massa gottigheter, jag har jobbat en hel del, jag har myst loss ännu mer.

Ska försöka tänka en vecka tillbaka och dra den åtminstonde.
Onsdagen och torsdagen, wätt sega dagar
Fredagen, sällskapsspel och övernattning i Silverdalen.
Lördagen, tanken var korvgrillning i skogen, men synen av grillad kyckling och revben i affären fick oss att tänka om. Hamnade vid Gissen och åkte hem proppmätta en stund senare för att då fortsätta äta i mitt röda hus. Underbart jobbpass på kvällen :D
Söndagen, upp kl. halv 8 för att självmant gå på två friskispass. Segdag resten...

Hahaha, alltså vilken dagbok jag skriver nu, men jag fortsätter väl :P
Måndagen, jöbb och inte-göra-någonting
Tisdagen, plankstek på Sweet Chili, gött vare!


Jag har dessutom två 99 %iga klara festivaler att besöka i sommar, Hultsfred och Emmaboda :D
+ att jag har massor av resor att försöka pricka av, tyvärr kommer inte alla att bli av :( det blir omöjligt.
Så just nu ser min semester mer ut att bli tre än två veckor!

Imorgon drar jag förmodligen till Linköping, wätt välbehövligt! :)

Ha det bra kära vänner :) Saknar er allihop!
Puss
/C.


Slänger faktiskt in en bild idag, för omväxlingsskull.
Från "korvgrillningen" :)



Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vill ni att världens bästa band ska få skivkontrakt? Ja! RÖSTA DÅ!

2011-03-08 @ 22:09:47
Här!

Bara gört. Även om ni aldrig hört dom, hatar pop eller bara allmänt skiter i om Huvudlinjen får skivkontrakt eller inte. Gör världen en tjänst och tryck på gilla. Tar två sekunder!
Tack!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny frisyr

2011-03-08 @ 19:29:27Idag var dagen då det skedde, då håret åkte av. Jag har i många år haft ganska lång hår och har trivts bra i det. I torsdags när en kompis klippte sig, beställde jag helt spontant en klipptid och jag var helt inne på att jag skulle klippa en page. När jag väl satte mig i frisörstolen idag var jag så nervös och velig att jag var nära på att bara klippa topparna. Men jag har aldrig testat någon ny frisyr, eller haft något speciell frisyr överhuvudtaget så det var dags för något nytt, så det fick bära eller brista. Och nu efteråt ångrar jag inte att jag klippte av det. Visst hade jag kunnat klippa lite kortare där bak så att det blivit en "riktig" page, men då hade jag inte kunnat ha toffs. När man spelar fotboll måste håret sitta fast så att det inte är i vägen. Ungefär 20 cm av mitt hår åkte av, men jag är jättenöjd faktiskt.

Imorgon väntar en 13 timmar lång arbetsdag. Jag hoppas att dagen går fort :) Så det blir att sova tidigt inatt. Hoppas att allt är bra med er!!


Osminkad, ofräsch och dålig bild, men ni får stå ut! :)

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


E.L.F

2011-03-08 @ 19:26:08Fettisdagen, Internationella pannkaksdagen, Therese födelsedag samt Internationella kvinnodagen är värt att fira och det har E.L.F gjort med en rabattkod som ger fri frakt. Den gick dessvärre ut vid 13.00 idag, men jag hann med att beställa hem lite produkter.

Eyes lips face - e.l.f

Jag har använt mig av E.L.Fs produkter i lite mer än ett år och jag är mer än nöjd! Det är ett märke med hög kvalité, men ändå billiga priser. Deras filosofi är att inte spendera pengar på bland annat reklam, utan låter märket tala för sig själv och därav sprids ryktet vidare av nöjda kunder - gratis. Det verkar vara ett koncept som fungerar. Det hade inte fungerar lika bra om produkterna inte var bra.

 

I början använde jag mig av vissa produkter ur E.L.Fs billigaste sortiment. Nästan samtliga produkter kostar i svenska kronor 15,62. Jag har bara provat ett par av de produkterna, men de flesta jag har provat är jag nöjd med. Den enda jag kommer ihåg som jag inte tyckte uppfyllde kravet var Liquid Eyliner för 15,62 kronor. Penseln på den här hård och svår att applicera med. De flesta har dock varit bra. Det är oerhört billigt men också bra produkter för det priset!

 

Efter ett tag ville jag använda mig av mineralsmink och det är något som E.L.F också gör. Priserna är lite dyrare än deras ordinarie sminksortiment, men produkterna innehåller bara naturliga ingredienser och är därför också bra för huden. Man kan sova och träna i sminket bland annat.

 

Jag införskaffade mig ett så kallat starter kit, som innehåller basic smink som foundation, concealer, rouge och borstar. Allt till priset av 156,15 kronor! För min hud har produkterna varit jättebra och jag använder de fortfarande nästan dagligen. De kan jag verkligen rekommendera!

 

 

Jag köpte också till lite produkter som jag ville prova som inte fanns med i startkittet. Produkten ovan kallas Booster, och fungerar ungefär som highlighter. Min absoluta favoritprodukt när det gäller mineralsminket! Pris: 52,05. Det ska ge en "photo-finishing-touch" och boostar huden med vitaminer som A, B och E. Perfekt!

 

Produkterna som syns ovan är ögonskuggor, ur mineralserien på E.L.F. De är jag väldigt nöjd med! Sitter superbra och är enkla att applicera! Håller länge också.

Men min absoluta favoritprodukt jag hittills testat från EyeLipsFace är Mineral Infused Face Primer. En primer använder man innan man applicerar sminket för att det ska sitta längre. Det här är den enda primern jag har provat, men den är verkligen superbra. Ger en skön känsla på huden och får sminket att sitta längre. Till priset av 62, 46 kronor. Den enda nackdelen är att den inte är superdryg, den tar slut rätt fort (ett par månader) men så innehåller den bara 14 g också.

 

Idag gjorde jag en ny beställning på lite produkter som håller på att ta slut i min sminkväska, bland annat Mineral Booster och Mineral Concealer. Dessutom har min primer varit slut ett tag nu så jag köpte 2 stycken den här gången. Jag beställde även lite nya produkter som jag inte har provat tidigare:

 

Jag tror att det var allt! Det tar 3-5 arbetsdagar innan produkterna anländer, enligt EyeLipsFace, men under tidigare beställningar har det gått snabbare, så vi får se när de dyker upp! Sammanlagt blev summan lite över 400 svenska kronor. Inte illa!


Det är Therese som har önskat detta inlägg, även om det var för länge sedan!


Samtliga bilder i inlägget är från Eyelipsface hemsida.

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

2011-03-07 @ 18:01:41Ä tja! Idag är det måndag, vilket betyder att det precis har varit helg. En helg där jag har satsat på att återhämta mig till hundra procent, och jag tror att jag lyckades ganska bra. Behövde bara sova väldigt mycket, chilla runt i trosor, äta pannkaksfukost, läsa böcker, se på filmer, sitta inne och titta på solen, försöka se på skidor på tv (det gick inte så bra, då det var alldeles för tråkigt..), gå promenix och sedan avsluta allt med en liten söndagsmiddag med Johanna och tillhörande syster och sedan sova mycket igen. Så lätt var det! Imorgon är det tisdag, den åttonde mars faktiskt, vilket betyder att Therese fyller år, det är internationella kvinnodagen och fettisdagen. Jag ska väl fira med ett grattis, försöka vara lite kvinnlig och äta nåt fett! Och eh, just det, Julia och jag ska hänga lite i Louis Vitton-butiken också. Typ dricka drinkar och mingla med rika damer, vanlig tisdagssyssla bara.. I övrigt så börjar det ju faktiskt bli lite vår, även här borta i Norge. Snön smälter och jag har sett asfalt för första gången sedan jag kom hit, det går att köra bil relativt normalt utan att näst intill dö, man kan gå ut utan att näst intill frysa ihjäl. Trevligt!


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ett hippt och hoppigt inlägg, från en mindre hipp men ganska hoppig tjej

2011-03-05 @ 15:02:00



Hola amigos!

Jag skulle kunna skriva en bok just nu så mycket har jag att säga, berätta om och fundera över. Jag har köpt flygbiljett hem den 14:e April och stannar hemma/i skåneland 10 dagar. Detta är jag väldigt glad över, även om det är en livstid tills dess. Jag har lärt mig åka snowboard och skidor bättre utan varken sällskap eller hjälp. Jag har varit i Madrid, bott med en spansk familj och pratat engelska och spanska i snart två månader. Jag har fått känslor för en person 300 mil ifrån mig (Underbart hemskt). Dessutom har jag börjat plugga spanska dagligen på en skola lite längre bort. Det är mycket som händer vilket är bra, då går tiden fort. Jag saknar Sverige väldigt mycket nuförtiden och därför ska jag gå till en butik som säljer endast supersvenskt godis snart. 17 kr/hg men oj vad värt. Dessutom blir det Carnival senare, alla är utklädda av någon okänd anledning och går parad på gatorna. Får se om det är något att ha. Det här inlägget var nog det absolut torraste jag skrivit i hela mitt liv. Lika bra att avsluta det. Jag lever i alla fall. Ser att ni andra också gör det - skönt att veta. Puss på er! Ikväll skulle vara en perfekt sum7-kväll för min del. Hör av er om ni har lust att komma en sväng. Har inget speciellt för mig.

Adios!

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


man kan inte annat än älska det

2011-03-04 @ 15:06:19 Hur kul är inte det här? Haha! Några killar som härmar Glee, love it. Glee för de som inte sett, underbart! Gåshud.
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


you may say i am a dreamer

2011-03-04 @ 11:31:53Om ni vill ha en stunds värme i själen, lyssna på den här kärlekslistan.
Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes
'
John Lennon
Håkan Hellström
Elton John
The Maccabees
Sam Cooke
She & Him
Kent
The Cure
Kristian Anttila
Tom Waits
Eldkvarn
Love /
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


precis som romeo

2011-03-04 @ 11:07:14
samtliga bilder: LeLove

En kopp varmt kaffe. Det är mitt sällskap för stunden. En kopp varmt kaffe och Shakespeare. En skoluppgift väntar på mig. Himlen är grå. Jag orkar inte ta tag i det. Svänger nog ner till Östra Centrum senare för att  kika in en stund på H&M. Kanske. Borde hålla i pengarna för jag är sugen på att åka utomlands över min födelsedag. Paris?
Nyss var sängen varm, obäddad, mysig. Kanske kryper ner igen, ensam den här gången.
På spåret ikväll med min allmänbildade gubbe, tror att vi skulle göra ett bra team i programmet, haha!
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Living for music, living in a dance

2011-03-03 @ 16:07:20Ny musik som jag upptäckt senaste tiden





Gamla favoriter som precis släppt nytt





Lyssna vettja!



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


jag kommer jag kommer jag kommer jag kommer jag tror jag är kär

2011-03-01 @ 22:08:08Klockan är snart tio och jag sitter vid datorn. Som vanligt. Tröttheten börjar närma sig, men jag tänkte ge Big Brother en chans till klockan 22. Sedan är det Criminal Minds vid 23.00, inte att förglömma! Mitt favvoprogram. Det är däremot inte Big Brother, alltså hur kan de förstöra ett program på det sättet? Alla som deltar är hjärndöda, totalt. Annat var det de första säsongerna, då var det åtminstone vanligt folk med. För om de som är med i huset i år är vanligt folk dör jag. Usch. Ibland är hoppet om mänskligheten litet.

Jag är trött på Vimmerby, trött på allt som händer och sker i den här staden. London var fint, dit vill jag igen snart. Funderar på att dra utomlands över min födelsedag, skulle vara skönt! Vad kan vara bättre än att fira den i någon fin storstad i Europa? Inget. Annars vill jag att det ska ske förändringar snart. Jag stannar inte i stan längre än till 1 september, det har jag lovat mig själv. Jag förtvinar annars. Men vad ska jag göra och vart ska jag bo? Jag har aldrig haft någon större äventyrsreslust, typ backpacka i Thailand och dylikt, så det går bort. Jag är inte heller sugen på att flytta utomlands, typ Norge , och jobba. Känner jag inte alls för. Jag vill plugga. Det är min dröm mer än att något annat. Som det ser ut nu, om jag kommer in det vill säga, blir det journalistik i Stockholm eller eventuellt kriminologi i Stockholm. Men fasen, har ju alltid varit lite rädd för den där staden men den lockar nu! Konstigt. Det är nog snarare utbildningen och vännerna däruppe som lockar mer än själva staden. Men det är kanske bara mina fördomar som spökar. Finns det bara Moderater på Stockholms gator? Är alla tjejer Stureplansbimbosar? Pratar alla med vedervärdig dialekt? Är utseende och image allt som betyder något? Är det omöjligt att komma in på klubbar och man inte har en djup urringning och flörtar med vakten? Ja ni ser ju. Fördomar, right?


Jag är förvirrad, hur ser framtiden ut?

Imorgon sätter jag mig mot ett tåg till en annan stad i Småland. Ser fram emot en mysig långhelg men en person jag tycker om. För på måndag är det arbetsintervju som gäller? Det ser jag mindre fram emot.. Tror inte att jag kan hoppas för mycket på jobbet då jag var "en av de yngsta de någonsin kallat in".. Är rädd. Tydligen, läste jag på hemsidan förut, ska man förutom ett vanligt intervjusamtal även genomgå psykologiska tester och dylikt. Är jag mentalt stabil?? Det är frågan.


Imorgon befinner jag mig hos den hära - nääjs.



Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Saker att göra i London: Del I

2011-03-01 @ 16:28:56



Åka röda dubbeldäckare genom en av de vackraste städerna jag varit i och kika på omvärlden.



Äta underbart god mat.



Åka upp i London Eye och se en fantastisk vy.



Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0