I väntan på nånting större

2011-11-30 @ 18:11:39Imorgon är det december, den sista månaden på 2011. Igår var det +10 och pissregn. Det kan inte vara normalt. Världen är inte normal längre. En av de vidrigaste terroristerna i historien, som visserligen nog inte har alla hästar hemma, dödade 77 människor och kommer antagligen inte ens få fängelse. Han är fortfarande en mördare och en människa, som borde få sitta inlåst tills han ruttnar. Jag tror seriöst inte att det finns någon på denna jord som tror att de kan ge honom vård så att han blir "frisk". Att han helt plötsligt ska vakna upp en dag och säga "Förlåt, jag har varit jättedum. Sätt mig nu i fängelse så att jag får tjäna mitt straff." Nej, där kan han lika gärna sättas direkt, för någon psykiatrisk vård kommer inte göra ett jävla piss i den människan.

Det var bara en liten parentes... Det händer väldigt lite i mitt liv för tillfället, allt är bara en stor väntan. I helgen jobbade jag fredag och lördag kväll, men tog mig ut lite i civilisationen på dagarna, tränade och åt och så. Kommande helg blir också väldigt lugn, med mig själv som sällskap, när alla tre jag känner antingen ska jobba, dra till Barbados eller till Malmö. Om drygt tre veckor får jag äntligen krama om min man igen, som jag då inte träffat på över två månader. Jag får också krama min pappa, som kommer hit och hämtar mig, och min mamma som sitter hemma och väntar. Förhoppningsvis ska jag krama om så många vänner som möjligt också, som nu är utspridda över hela Sverige. Men jag vill kramas NU! Jag orkar inte vänta längre... Nu ska jag studera kognitiv psykologi tills jag blir så trött att jag somnar och drömmer om framtiden. Puss och godnatt!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Fakta

2011-11-30 @ 14:44:03Äntligen! Imorgon kör jag mot Eslöv. Det var nog 2 månader sedan jag var där. Får träffa min fina kille igen och ha långhelg, fredag, lördag och söndag ledigt. Det känns att jag är inne på 10:e arbetsdagen i rad. Desperat behov av helg! Min hjärna är slutkörd av både jobb och plugg, för imorgon ska jag våga mig på delprov 4 i rättspsykologi trots att jag inte är i närheten av vad redo betyder. Men det får bli så ändå. Hejja.

Min träning står typ still, vilket är irriterande. Sprang coopertestet, 2km under 10 min, i måndags och klarade mig men fick därefter en snorbombattck och hosta. Ett tecken på att jag borde avstått, men nu vet jag att jag Kan klara det om jag springer så jag vill spy. Det känns... bra. 12 dagar kvar! Ikväll ska jag skivstånga på friskis. Kommer fortsätta trotsa min förkylning tills den försvinner. Så det så.

Övrigt:



Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jippie!!

2011-11-29 @ 19:22:34Skulle bara kika in och säga att jag klarade den första riktiga saltentan! Känns rikigt gutt!! Sitter och firar med lite marabou-choklad :D

Längtar massor till "julledigheten" - ja i alla fall till jul, eftersom vi har tentaplugg över jul och nyår.
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag vill

2011-11-28 @ 11:59:07Jag vill till värmen!

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ibland undrar man...

2011-11-25 @ 12:49:20
Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


It's hard do dance with a devil on your back

2011-11-23 @ 22:10:48Jag har hittat ett nytt superduperfavoritband som jag älskar mer och mer för varje dag - asgrymma Florence och hennes maskin. Har lyssnat så ofta jag bara kan i säkert en vecka nu och kan verkligen inte få nog. Ville bara att ni skulle få ta del av denna underbar musik, om ni inte redan fått det. Imorgon ska jag på Veronica Maggio med Ida och Nina, så underbart fantastiskt kul! I veckan har vi även haft besök av en tjej från Dalarna, som antagligen kommer ta över mitt lilla jobb här i Oslo. Känns fortfarande lite overkligt att jag inte kommer tillbaka hit efter jul, men samtidigt väldigt skönt. Och som vanligt har tiden gått fort och det är redan torsdag imorgon. På fredag ska jag förhoppningsvis bara vara bakfull, slöjobba lite och ligga i min soffa hela kvällen. Nu ska jag återgå till att heja på min Messi så att han vinner över Zlatan. Puss och hej!






Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Moroccan Oil

2011-11-20 @ 19:21:19
Hejsan! Snart är denna helgen slut och jag som trodde att denna helgen skulle ta lång tid och vara hemskt tråkig. Jag har nämligen hemtenta i Metod 1. Väldigt svårt.. Men lat och Marcusgosig som jag är kan jag inte förmå mig att plugga och vara tråkig när han är ledig och hemma. Så lördagen och söndagen blev ledig-dagar för mig! Hoppas bara det går bra i veckan nu så jag slipper ångra det.

Ett tips! Köp Moroccan Oil - en fantastisk produkt. Kostar 339 kronor, men det är samma pris i hela världen tydligen. Det kan tyckas vara rätt dyrt, men den är dryg och fungerar skitbra! Det är en vårdande leave-in-inpackning, värmeskydd, serum och allt i samma paket. Vilket gör att det blir rätt billigt i slutändan, då man inte behöver någon annan produkt i princip. Supervärd sitt pris!

/Felicia
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mys med AoB

2011-11-17 @ 12:00:00Myser runt i min sovutstyrsel och lyssnar på Ace of Base, den blå skivan, som jag vaktade med mitt liv under min ungdom, eller snarare barndom.
Några gobitar var mer värda en andra ...
Och ja, det ska vara lite sport över det hela för att kunna se mina youtube-klipp

Den här minns jag att vi stampade runt till under en aktiv ungdom-uppvisning för länge, länge sedan.
http://www.youtube.com/watch?v=Nz7qbAyJReQ

Och tro det eller ej, men den här låten skulle jag till 100% ha på mitt framtida bröllop.
Vem vet, det kanske är jag som åker på moppen i videon. Fast något täljt hjärta har jag då aldrig fått.
Gifta mig vill jag fortfarande, dock kan det hända att jag prioriterar några andra låtar före denna.
http://www.youtube.com/watch?v=Nz7qbAyJReQ

Och, det spritter fortfarande i mina ben så fort jag hör denna låt. Förmodligen mer nu än då. I lööf it!
http://www.youtube.com/watch?v=Pyly3JtXoy4&feature=related

Kanske vore på sin plats att mysa in till sovrummet och få på mig lite kläder. Idag på min lediga dag ska jag bubbla loss med en go vän :) Kan även bli så att vi drar ett sune-avsnitt eller två.
Kan det inte bara bli december någon gång?!
Puss
/C.
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ett nytt försök

2011-11-16 @ 15:58:48Det jag ville säga igår var att det är dygt två veckor till att jag får träffa min husband. Det känns ibland långt och ibland överkomligt. Mestadels långt. Men fredag, lördag OCH söndag ihop är väl det längsta sen i somras. Det är även satt ett datum för flytt till Eslöv men det kommer hållas hemligt ett tag till. Ville också säga att jag hade en helt fantastisk helg i Olso med mina bästisar. Helt klart värt en förkylning, rygg/rumpvärk efter 11 timmars resa och kyla dygnet runt. Tack tack och tack för det mina bästa!

Ikväll, snart, ska jag svettas ut min Oslo-förkylning. Jag hoppas den taktiken funkar, annars vet jag inte vad jag ska göra. Vill inte ligga hemma i min säng alla dagar i veckan, då går tiden för sakta. Har tänkt kuta 2 km under 10 min några gånger i veckan för att ladda upp inför fystesterna till polishögskolan. Är så taggad att jag nästan sprängs. Den 12 december 2011 blir den dagen jag väntat på sen jag var typ ... 6 år?

Det här kommer göras på testet:









Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Funderar, studerar och informerar

2011-11-15 @ 21:19:08

 


fan. min glada uppsats jag skrev här försvann precis. nu är det sådär igen, så fort man är är glad ska det något till att man blir sur igen. vad är det som förföljer mig, snälla dra åt helvete någon gång så jag kan få lugn och ro!

det jag skulle säga var iaf att jag kommer göra fystesterna för polishögskolan den 12 december.
jag pluggar och jobbar som ett djur varje dag.
jag är lite sjuk, men på bättringvägen.
jag hade en helt otroligt underbar helg i oslo - tack för den!


nu ska jag fortsätta vara sur då.


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag ska dansa fastän hjärtat brister, dansa fast du inte är här

2011-11-15 @ 19:16:49






Jag har nu lyckats återhämta mig efter världens bästa helg. I fredags kom fyra av mina finaste vänner hit och vi har utnyttjat varenda liten sekund fram tills de åkte hem i söndags morse. Vi har firat stora jag som fyllde 20 (äntligen!), sett sevärdheter i Oslo, fikat och druckit te, shoppat, ätit middag, fikat lite till och druckit ännu mer te, pratat, skrattat, kramats och haft det allmänt perfekt. Tack för det bästisar!

Det händer så mycket bra nu att jag inte riktigt vet var jag ska göra av alla mina lyckliga känslor! I fredags fick jag kallelse till fystesterna till Polishögskolan, vilket jag verkligen inte hade räknat med, men gud i himmelen så kul! Allt annat är bara allmänt bra. Om cirka en månad flyttar jag hem till Vimmerby tills vidare. Där har jag världens finaste kille som väntar på mig, världens bästa mamma och pappa och i alla fall två vänner (tills Paulina flyttar..)

Exakt vad jag ska göra med mitt liv sedan, vet jag inte riktigt, men det gör inte så mycket. Jag vet vad jag vill (=ska), men jag vet bara inte när, hur, var osv. Jag vill ta ifatt ett långdistansår med min snubbe. Jag vill krama min mamma flera gånger om dagen. Jag vill läsa rättspsykologi och kriminologi. Jag vill jobba och tjäna pengar. Jag vill resa. Jag vill jobba ännu mer. Och så vill jag åka på en volontärresa till Sydamerika eller Afrika. Ja, ungefär så här ser det ut i min hjärna just nu. Drömmar, planer, tankar och känslor.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Från Naturhistoriska.

2011-11-15 @ 17:27:45






Åh vad vi myste.
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Idag är jag tacksam

2011-11-14 @ 11:15:35Jag blir, förmodligen precis som alla andra, irriterad över småsaker ibland. Kläder ligger slängda på golvet. Sängen är inte bäddad. Disken är inte diskad. Maten är inte handlad. Småsaker som i slutändan inte betyder någonting. Jag ser just nu på efter10 med Malou von Sivers där tjejerna bakom Ung Cancer intervjuas. Då sköljs jag plötsligt av en skam. En skam över att bli irriterad för att mamma brukade tjata på mig om tvätt och disk. En skam över att bli irriterad för att pappa tycker att jag är slarvig. En skam över att bli irriterad när min lillebror postar typiska "Kopiera detta.."-statusar på Facebook. En skam över att bli irriterad på min lillasyster när hon agerar typiskt tonårigt och inte förstår att vissa saker kan vara farliga. En skam över att bli irriterad på Marcus när han kommer hem sent, när han egentligen bara försöker göra sitt jobb så bra som möjligt. En skam över att bli irriterad på mig själv när jag känner att jag inte kan prestera så bra jag kan.
Jag kan bli irriterad. Precis som alla andra.
Men just nu, just i denna stund, ska jag istället försöka fokusera på det positiva. Vara tacksam. Så, jag är tacksam för att samtliga familjemedlemmar är friska. Jag är tacksam för att jag är frisk. Jag är tacksam för att jag gick ut med slutbetyg och nu kan plugga i huvudstaden. Jag är tacksam för att Marcus fick ett jobb han har pluggat sig till. Jag är tacksam för att vi fick tag på en väldigt fin andra-handslägenhet. Jag är tacksam för att vi har råd att handla mat varje vecka. Jag är tacksam för att jag är älskad. Jag är tacksam för att jag kan åka till Vimmerby över julen. Jag är tacksam för att jag inte är ensam. Jag är tacksam för den här vändningen mitt liv har tagit. Jag är tacksam för att vi vågade flytta ihop. Jag är tacksam för min kärlek, för att helgen var fantastisk, för att leva.
Tack.
Jag är tacksam för att jag bor i Stockholm och att det var såhär fint på Hötorget under Halloween.
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kjempegreit

2011-11-13 @ 20:32:34Åh vilken underbar helg det har varit. Perfekt på alla sätt. Men det kan nog inte bli annat med mina vänner, de är bäst!

Jag, Paulina, Cicci och Therese har varit och hälsat på vår lilla Au pair-vän Linnea i Oslo och bott i hennes mysiga krypin. Damen fyllde nämligen 20 bast i helgen så det firade vi med utgång i fredags! I lördags var det sightseeing (Holmenkollen och diverse sevärda byggnader), lite strosande i butiker med fikapaus och middag senare på kvällen på en indisk restaurang. Och imorse var det dags att åka hem igen, och det kändes inte kul. Helgen gick alldeles för snabbt. Ville bara vara kvar!

Skönt att komma hem till min plutt också dock. Vi har slappat hela dagen och nu står en kladdkaka och väntar i ugnen, mmmmm.

Bilder från vår Oslo-weekend kommer nog att dyka upp inom kort (som vanligt glömde jag kamera...)

Puss!

/Ina

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Imorgon

2011-11-10 @ 16:53:00


Idag är en dålig dag. Igår var en dålig dag. I förrgår var en dålig dag
eller varför inte göra det enkelt och säga att alla dagar sen söndags
har varit vidriga, stressiga, overbelastande, tråkiga, ledsamma, ensamma,
fyllda av längtan och oro över en förbannat viktig bok som
inte vill anlända till mig förrän tidigast fredag nästa vecka.
Det kan vara otur likaväl som det kan vara att min höstdepp
har slagit till, och även en combo av båda.

EN sak som inte är dålig är att imorgon är några av oss i Oslo,
med världens bästa Linnea som fyller 20 år! Gud så skönt att slippa
tänka på måsten och sånt som hör till livet i Vimmerby.
Jag ska leva i en Oslo-bubbla med mina underbara vänner som
jag träffar alldeles för sällan.

Det blir en fortsatt stressig torsdagskväll. Hem, äta, cykla, vara värd, träna,
cykla, duscha/laga mat/äta/packa samtidigt, för imorgon 05:55 blir det åka av!



(Läste ditt inlägg nu cissi och fyfan vad jag är röd i ansiktet, av skratt och pinsamhet, hahaha!)

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vem är du kär i?

2011-11-10 @ 16:03:42

Alla dessa brev som man alltid skickade runt i klassrummet på Storebro skola.. Jag blir alltid lika glad av att läsa dem!
Här kommer ett av dem, 19/9 -01. Hej Cecilia!
Hur mår du? Jag mår bra. Ska vi va någon dag? Det vill jag. Du är snäll Cissi och sen är du söt också. Du är duktig i fotboll och ridning. Det tycker jag. Hoppas du tycker detsamma om mig. Vilka är dina älsklingsfärger? Mina är blå, grön och lila. Jag tycker om gympan i skolan tycker du om den? Tycker du om mig? Jag tycker om dig. Som du vet så är jag kär i Mattias. Vem är du kär i?
Kram Paulina!

Måste först tacka för brevet Paulina! Snacka om egoboost. Tänk att jag är både snäll och söt och duktig :)
Och... 10/11 -11
10 år senare..
Klart jag tycker om dig Paulina! Du är fortfarande en av mina bästa vänner! Du är också väldigt snäll och söt och duktig på fotboll! Mina älsklingsfärger är bland annat också lila sen älskar jag ju svart och orange också. Jag är kär i Richard och jag antar att du numera lagt Mattias bakom dig och har kärat ner dig i Jocke istället! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En vanlig jävla torsdag, men imorgon är det en freeaking fantastisk fredag

2011-11-10 @ 15:15:04I tisdags och igår kände jag mig såhär.
Känsla: halvdeppig, opepp på allt, ensam, tråkig, bllööööö, svårt plugg, stress, tristess och ensam hemma till råga på allt ( i två dagar).
Idag kände jag mig såhär.
Känsla: så fint väder, åh så lycklig jag är, ikväll kommer gubben hem, tog tag i plugget och DET VAR KUL, åkte in till stan med den tråkiga tunnelbanan, men den kändes inte lika tråkig idag med fin musik i lurarna, träffade roliga klassisar, pluggade lite, fixade ihop grupparbetet som har gruvat oss, åkte hem, åt rester av en kladdkaka (muuuums) och tänker installera Sims på nya Macbooken och spela!! Livet är bäst! Wohoooooowooowoowooowowowowowowwwpoooooo
Lustigt det där hur livet spelar oss spratt.
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tenta-plugg

2011-11-09 @ 19:49:36Nästa vecka har vi återigen tenta så det är vad jag pysslar med om dagarna. Skönt också att första tentan blev godkänd! Nehe tillbaka till böckerna!

Adios
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


la dolce vita

2011-11-07 @ 21:11:36
PhotoBooth och våra två fina tavlor i bakgrunden! Från Italien, ser ni vad den ena föreställer? Federico Fellinis film La Dolce Vita, med svenska Anita Ekberg. Vi köpte den i en liten pittoresk butik i Rom, nära fontänen Fontana de Trevi. Just den fontänen är känd genom filmen. Lite kul med ett minne! Den andra affischen föreställer en en reklamaffisch för vespor.

Hej vänner. Idag är det måndag. Igen. Jag brukar aldrig ha måndagsångest, men imorse! Ville verkligen inte gå upp. Dessutom var helgen så fin, så att börja vardag igen kändes jobbigt. Vi såg bland annat Tintin på bio, så jävla värt! Skitbra verkligen!! 5/ av 5 + utan tvekan. Om ni inte sett den, se den!
I torsdags och fredags var familjen här. Det var supermysigt, nu längtar jag efter nästa gång jag åker hem. Det blir lagom till pappas och Adrians födelsedag.
Såhär fina är mina syskon. Love you!

Nähe, medan potatisgratängen gräddar färdigt i ugnen (blev sen middag idag..) så ska jag spela lite GTA. Favoriten efter Sims 3!!

/ Felicia
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Den senaste veckan

2011-11-04 @ 09:44:09
I lördags var jag och gjorde högskoleprovet i Arvika med de här två nötterna. Gick upp kl 04:15, åkte bil i två och en halv timme, skrev världens fetaste prov, handlade öl, blodpudding och godis, åkte hem och halvdog i soffan.

Denna vecka började med att jag var hemma med en sjuk femåring måndag och tisdag. Det är allt från mysigt och kul, till jättejobbigt och sjukt påfrestande. Men man får väl njuta av de få chanser man får att lägga 100-bitarspussel, se på Istid 3, måla teckningar och leka med dockor.

I tisdags var jag, Ida och Nina på konsert - Wakey wakey! Och herregud vad bra det var! Det var som en blandning av en asgrym spelning, en standup-show och en mysig hemmakväll. En av de bästa konserterna på länge!

Sedan var den sjuka femåringen frisk och allt var som vanligt igen. Jag kommer verkligen sakna de här underliga men underbara små barnen. 1 månad och 17 dagar kvar av mitt liv i Oslo. Idag är det fredag och ikväll börjar slutspurten av fest, partaj och tjohej! Och om en vecka är mina bästisar på väg hit, herreGUD! Heja heja, nu kör vi!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0