bubbel

2011-10-31 @ 18:25:08Hej bloggen.
Här i Råcksta rullar livet på som vanligt, och det är fint! Snön har ännu inte kommit, hurra, och hösten är vackrare är någonsin. Min alldeles egna Macbook Pro är på väg hem till mig och jag höjde mig på högskoleprovet. Första gången jag gjorde det fick jag 1,1 och enligt vårens normeringstabell (höstens har inte beräknats ännu, så man kan inte veta helt säkert) har jag höjt mig en bit. Nöjd som tusan! Hade jag haft resultatet jag fick nu i höstas när jag gick på reservuppropet i journalistik hade jag kommit in.. men har sökt det igen till våren så vi får hoppas!
Igår spenderade vi hela dagen på Ikea. Gud så roligt det är! Men med min gubbe kan knappast något bli tråkigt. =) Love it. And him. Vi var helt lyriska sedan när vi kommit hem och packat upp allting och fixat i ordning lägenheten! Det ser ut som en helt annan lägenhet och är SÅ fin! En sak vi köpte var gardiner för sovalkoven, så varje gång vi sover nu sover vi i en liten koja! Så mysigt!
På onsdag kommer Adina och en kompis till henne hit, längtar så det knakar. Dessutom kommer mamma, pappa och Adrian på torsdag!! Och helgen som kommer nu är den enda helgen sen vi flyttade hit som är HELT oplanerad (familjen åker hem på fredag kväll) och det känns sååå skönt. Vi ska bara ta det lugnt, ha sovmornar, strosa på söder, kanske blir det naturhistoriska och Tin-tin på bio! Men inget bestämt, vi får se helt enkelt. ÅH vad jag älskar att bo i Stockholm och åh vad jag älskar att vara sambo! Det bästa impulsiva beslutet någonsin i mitt liv.
ÅH, jag bara bubblar av lycka!! (som en motpol till all lycklighet är den kursen vi läser nu trist. Somnade nästan på föreläsningen idag, tur att man har fina kurskamrater! )
Ehe. Spretigt som vanligt. Hmm, vill ni veta mer om mig/mittliv/vad jag gör om dagarna titta in min Instagram (app på iphone) som man även kan se online på Inkstagram. Tryck här!
/Felicia
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Halloween

2011-10-28 @ 15:48:59
Höst, barndom, godis, bus. I helgen är det Halloween. Jag minns förr när man bestämde långt i förväg vad man skulle klä ut sig till och sedan när kvällen äntligen var kommen gick vi ut och härjade med tejp från Olefors Yrkeskläder (jävligt smart, ingen kunde ju lista ut vilka vi var), ägg och toalettpapper. Hur roligt var inte det? Och massa godis och pengar fick man på köpet! Kanske att man skulle ut och göra det och slå två flugor i en smäll. Pax för sceam-masken.

Planerna för helgen är fruktansvärt luddiga. Jag har två önskningar: Sällskap och sötsaker. Sedan kan det väl vara på Chaplins eller framför en tv någonstans. Ullawed blir det på söndag iallafall. Plats finns om någon vill hänga med.

Något mer ointressant? Mina vader är överansträngda vilket betyder att jag inte kan hoppa&skutta på ett tag. Tråkigt. När man väl fått igång träningen ska den gå åt helvete, men jaja positivt tänk! Heja heja. Det är ju fredag.


Halloween år 1568, kanske? Snygga är vi iaf, inte.

Okej, detta är från jul men mamma har ju klätt ut
oss så då är det ungefär samma sak...
Haha, så fulsöt unge som Perskilla har man nog
aldrig skådat. Babajsen.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Viktiga frågor som tydligen googlas väldigt ofta

2011-10-28 @ 12:05:58












Och JA, jag ÄR uttråkad!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ha en ryslig halloween!

2011-10-27 @ 19:05:39Nu har min halloween börjat här på folkis. Så snart ska den här vampyren kila vidare och söka efter bloooood!
Tror bestämt man blir lite smått skadad av att bo och plugga tillsammans med ett stort gäng skådisar.
 
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Breaking news

2011-10-27 @ 08:32:24

Halli hallå. Bloggar från appen igen, har lite fler bilder på mobilen än på datorn.. Och min dator är fortfarande sjuk, så det fungerar inte att ladda in bilder. Och jag har fortfarande inte beställt en ny.. Vill ju ha studentrabatten på 1400 kr, men mitt inlogg funkar inte. Pratade med support och de fixade det. Inte. Det fungerade alltså inte ändå sen när vi väl lagt på. Argh. Ett tips till alla studentkårer som har Studentkortet; skaffa mecenat istället, mycket bättre! Just det! Ska klippa mig idag, spännande! Det tog ett tag att bestämma sig för var.. Men det blev en salong på söder vid namn Studio81. Sen ikväll ska jag och Macke på bio med hans jobb, Contagion! Den verkar skitbra så jag är pepp. På lördag är det högskoleprov, men vi pluggade lite igår och det gick rätt bra. Jag visade Macke vart skåpet ska stå i alla fall på ordförståelsen. Känns gött :) eller som Macke sa: "det här är typ den roligaste kvällsunderhållningen jag kan tänka mig". Snacka om störd. Fast ja, det var rätt kul. Ha det fint kära vänner, nu kallar frukosten och morgonkaffet. /Felicia

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Söt, tantig familjemedlem funnen!

2011-10-26 @ 21:28:21Älskar att bli uppringd klockan 7 på morgonen när man egentligen är inställd på sovis. Det var bara till att pallra sig till jobbet i mörkret. Skulle egentligen ha suttit i kassan i denna stund men jag har alltså redan gjort mitt för idag och sitter istället här. Veckouppdatering: Min lille pollis har blivit Vimmerbybo, Jag och Richard har köpt en Clio-bebis Jag mår finfint! En grå bebis har vi alltså köpt, den går som tusan och är pytteliten. :) Känns skönt att äntligen ha sig en egen så jag hoppas verkligen att det kan funka att vi delar på den. Har även tjuvstartat nedräkningen till jul, i måndags var det exakt två månader kvar så jag och Johanna myste loss med Greveholm-tittande. Finalen blir förmodligen imorgon och sedan är tanken att vi fortsätter vi i julens tecken med bland annat Sune och Kapernaum. Har funderingar på att krypa till kojs redan nu. Har noll energi för tillfället. Ja! Så får det bli. God natt, sov gott och Jag SAKNAR er! :) /C.
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snälla bli min igen, låt det va som i en film

2011-10-26 @ 15:01:28
I helgen var min kära bror och min kära mor på besök, här är vi utanför slottet med Karl Johan i bakgrunden. Vi umgicks tillsammans genom att äta mat, dricka öl och vin och visa Edvin denna fina stad. Megamys!

När jag var ensam och övergiven gick jag en långpromenad och tittade på alla höstiga färger. För er som inte ser det så är även Holmenkollen där uppe bland molnen.

Igår var jag i Frognerparken konkurerandes med alla japaner, fotade lite och njöt av ännu fler färger. Jag älskar hösten när den ser ut så här!

Just nu sitter jag och inte pluggar psykologi och jag förbereder mig inte heller för högskoleprovet som är på lördag. Men jag har lärt mig lite i alla fall, till exempel att om man sätter en penna mellan tänderna, använder man samma muskler som när man ler, vilket gör att man blir glad. Den kunskapen kommer jag antagligen ha oerhört mycket användning för när jag är polis. Nu ska jag återgå till att plugga/surfa/stirra på regnet/drömma/osv/osv.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


SumSeven - i en uppdaterad version

2011-10-24 @ 16:23:31
Åh så fin vår blogg är nu, och så mycket roligare att blogga, eller hur?
Jag kom precis hem från en föreläsning, känns som om att jag börjar greppa det här ämnet lite mer nu. Vi började på en ny kurs för en vecka sedan vid namn Metod 1. Den är mycket svårare än den första kursen, men ändå känns det som att det är lite mindre att plugga på. En mer begränsad kurs. Så det ska nog gå bra!
Jag sitter vid Mackes dator just nu, eftersom min har fått spunksjukan igen. Jag ska beställa en ny dator.. snart. Men det är alltid lika roligt att titta på bilder som jag inte har på min dator!
Låt oss ta en titt.
Stadsparken i Jönköping i våras/somras. Tror att jag hade strumpbyxor på mig när vi gick dit, men de åkte snabbt av! Det var nog första barbenta dagen detta år. Åh så mysigt, längtar redan dit igen!
Det här är i alla fall i april! Macke fyllde år och jag bjöd honom på en kinarestaurang.
Haha jag ser jätteknäpp ut? Nåja, den här bilden visar iallafall min nödlösning för att se hur min outfit såg ut. Eftersom Macke inte hade någon helkroppsspegel i lägenheten i Jönköping så fick jag stå på en pall, haha.
Ytterligare en nödlösning. Ville jag ha någonting på den översta hyllan fick man helt enkelt klättra.
Festar i Jönköping med Macke och hans klass. Ångrade så att jag inte hade öronproppar med mig, för seriöst på "Kåren" (tror jag det hette) var det så extremt hög musik att jag fick sjukt ont i huvudet. Aldrig hört på maken innan på uteställen. Men det var en rolig kväll!
Macke och pappa fiskar ute vid stugan. Sista sommaren där, lite sorgligt..
Åka tåg.
På semester i Stockholm. Tänk att vi bor här nu?!
På semester i Italien. Åh så mysigt vi hade det!
/ Felicia
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya headern

2011-10-19 @ 10:43:00Kolla utkastet, nu är den i princip klar.
Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söt tantbil sökes!

2011-10-19 @ 10:23:29Gomorron, gomorron! :) Vad är detta för väder, inte fasen sticker man ut näsan i onödan. Nu är det verkligen oktober känner jag. Vare sig jag vill eller inte gå ut i detta väder, ska jag åka hem till Amadeus vid 11. Mitt största problem för tillfället här i livet är att jag måste hitta en liten, söt, töntig bil till 1 november. Smått stressigt tyvärr, så pass att jag drömmer om bilar. Nu är Richards såld och vi letar alltså efter en liten billig tantbil. Tips? En sak som gör mig glad är iallafall att några sumsevenare ska packa ihop sig och sina saker och bli norskor för en helg i Linneas lya :) Dessutom vankas det julfest med jobbet i november. Känner på mig att tiden fram till jul nu kommer gå så fort att vi inte ens hinner tänka. Och jag längtar! Som ett litet barn faktiskt, jag vill mysa till det ännu mer än vad jag redan tycker vi har här på Mässhallsgatan. Japp, dem hoppiga inläggen står jag för här i bloggen :) Nu måste jag dra mig. Puss /C.
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Testar blogg.se's app..

2011-10-19 @ 08:45:00

Hej på er. Jag tänkte bara testa appen som blogg.se äntligen har kommit ut med. På tiden. Jag har självstudiedag idag, behöver plugga massor. Har ett "case" på torsdag, vad nu det kommer vara. I måndags började en ny kurs vid namn "metod 1" nämligen så det är fortfarande lite svårt och ovant. Nähe, nu kallar Nyhetsmorgon på mig, har blivit en nyhetsjunkie. Kan bero på att vi bara har SVT1, SVT2 och TV4 i lägenheten.. /Felicia

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stora små steg

2011-10-18 @ 15:21:02
Oj vilken dag! Jag vaknade runt 05.45, klarvaken, nervös men taggad. Mina orosmoment var att köra bil (som jag aldrig gör nuförtiden) alldeles ensam och livrädd till Oskarshamn (som jag aldrig är i) och göra ett svenskaprov (jag och min läsning) och dessutom berätta hur bra jag är på allt för två okända poliser. Det var lite läskigt tyckte jag. Men det gick! Jag ska sluta tveka så dant på mig själv! Herregud, så vidrigt kass är jag inte. Synd att självförtroendet bara finns där ibland. Läste Blondinbellas blogg precis, och efter det mår man sjukt bra. Att rekommendera för er som lagt ner den delen av livet, Ta upp den igen! Vilken grym människa hon är.

Hur som helst får man inte veta än om man går vidare till fystesterna. Vägen är låång. 7000 sökande och endast 300 av dem når polishögskolan. Någon gång ska en av dem vara jag! Så är det bara, drömmer lever vidare även om jag inte går vidare denna omgång. Ett steg i taget. Man får inte ett jävla skit gratis här i livet. Man måste kämpa! Och det är precis så det ska vara. Bananskalsmänniskorna är utrotningshotade, åtminstone i min värld. Oj, vad blev det av det här nu?

Jag är exhausted, slut, utmattad och vill helst ligga och sova i min säng nu. Men innan dess väntar Puls medel på friskis och skype med Linnea, som för övrigt också klarade testet. (och som vanligt fick jag 1 poäng mindre än henne!) Det var väl det. Headern är på ingång! Någon som kan ta på sig ansvaret att lägga upp den och fixa resten av designen?

TREVLIG TISDAG!




Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


things that make me smile

2011-10-15 @ 11:17:01
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals

2011-10-14 @ 15:31:39Jag är sedan igår kväll tillbaka från mitt lilla äventyr i Götelabörg. Jag kom fram hel och relativt ren i onsdags kväll och fick åka privattaxi hem till Hotell Henri&Julia. Sov gott kan jag väl inte riktigt säga att jag gjorde då jag var hostig, nervös, stressad, uppspelt, orolig och exalterad på samma gång. Men igår morse kom jag tillslut fram till polishuset i Mölndal, gjorde ett lagom litet och lagom svårt svenskaprov, snackade lite med en go gubbe till polis och gick därifrån med ungefär dubbelt så mycket självförtroende som när jag kom in. Kommer antagligen inte komma längre än så denna gång, men det var väldigt kul och skönt att ha gjort ett steg i den lilla processen fram till Polishögskolan. Bussen hem till Oslo gick inte förrän halv fyra, så jag och Julia hann catcha up ordentligt och åt mat och glass och slöshoppade lite. Mysigt värre var det i den sköna höstsolen. Idag är det fredag igen och redan en vecka sedan min kille var här, den helgen var för övrigt jättefin! Ikväll kommer Julia och Henri och stannar till söndag på Hotell Linnea, vilket ska bli mycket trevligt. Nu ska jag försöka plugga lite psykologi och sedan tar jag total helg!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stunder att minnas

2011-10-13 @ 15:20:15
I fredags hälsade han den där på och det var såklart mysigt, som alltid...


men sen skulle han pussas också...


men jag mosade honom mest...


och gjorde fula miner som förstörde alla fina mysbilder...


antar att han tröttnade efter ett tag, det skulle jag också gjort...


Bra tjej det där ju...


men efter det kände jag mig redo för en seriös mysbild...


Snipp snapp snut, så var den helgen slut men vi lever snart lyckliga
tillsammans i resten (?) av våra liv. Jag och min tatuerade hårdrockskille.


Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fakta från en buss på väg till Göteborg

2011-10-12 @ 17:40:09- bredvid mig sitter en kostymsnubbe med sin Mac och surfar på finansportalen.no (kul liv!)
- snett framför mig sitter en kille och ser på någon high scool-film, käkar snickers och dricker en Kopparbergs starkcider (vilken livsnjutare!)
- det har varit helt underbart fint och soligt väder i Oslo idag, men just nu vill jag helst att solen ska gå ner för den stör när jag ska spela fruit ninja
- solen går ner sjukt tidigt helt plötsligt, det är ju mörkt vid sju
- om exakt en månad, den 12 november, fyller jag 20 och det ska jag fira med mina fina vänner som kommer hit
- nu surfar kostymsnubben istället på compricer.se, där man kan "jämföra boräntor " (han måste verkligen ha världens tråkigaste jobb!)
- anledningen till att jag sitter på den här bussen är för att jag imorgon kl 8:30 ska vara på mölndals polisstation och göra språktest och förhoppningsvis genomgå ett myndighetssamtal
- jag är nervös och stressad på grund av det, men hoppas på att kunna få lite lugn i själen ikväll och inatt hemma hos Julia och Henri
- jag ska nu avsluta detta inlägg och beklagar att det är uppbyggt i punkter, men det är helt enkelt för krävande att, på en telefon skriva en vanlig text med fullständiga meningar.

Hej och hå och önska mig lycka till! Det gick visst inte ens att göra radbrytningar så att det syns i inlägget med den här makapären. Så ännu mer förlåt för världens jobbigaste text...
Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


hejhoppsnopp

2011-10-11 @ 16:31:12Efter en underbar helg hemma i Vimmerby är jag nu hemma i Stockholm igen, och det känns skönt! Hur mycket jag än älskar att umgås med min familj är det här mitt hem är nu. Den känslan kom snabbare än vad jag trodde faktiskt. Jag trodde att jag skulle längta hem, längta efter mitt rum och efter Vimmerby. Men nä? Jag saknar familjen givetvis, men den dosen får jag ändå ibland (om än lite mer sällan). Det enda jag saknar till tusen är Adrian, för han är så liten och pluttig och jag kommer missa delar av hans uppväxt som jag inte hade missat om jag hade bott hemma. Dessutom är han världens finaste, så det är lite jobbigt att inte träffa honom varje dag. Men å andra sidan kommer vi ha så himla roligt när vi väl träffas, som i helgen. Fest i dagarna tre!


bild från Kolmården i somras.

Det som däremot inte känns bra med att vara hemma i Stockholm igen är tentan på fredag! Jag försöker verkligen plugga, men jag verkar totalt ha glömt bort hur man pluggar till ett prov?! Kan. Inte. Fokusera.


nytagen bild.


Nu måste jag fortsätta försöka banka in saker i hjärnan inför tentan på fredag. Har 2000+ sidor att plugga på, varav kanske 600 på engelska. Hur gör man?! Studieteknik-tips mottages tacksamt.




Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jag med då!

2011-10-08 @ 22:24:12Här kommer mina hottie hottiesar...

1. Ashton Kutcher


Het, rolig, busig. Vad mer kan man begära? Särskilt när han ser ut så här.

2. Leonardo DiCaprio


Som han såg ut i Titanic. I hängslen och smutsiga kläder...

3. Robert Pattinson


JO, han ÄR snygg.

4. Jon Kortajarena


Mumsig modell.

5. Chad Michael Murray


Jo men han är väl också rätt snygg.

/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Abstinens

2011-10-08 @ 18:48:30Hej kära vänner! Hoppas ni mår bra. Jag mår bra! Har haft en chill lördag här hemma idag med min käre pojkvän. Tog en sväng in till stan och beställde en jacka, och sen drog vi hem och valde varsin kaka jag ska baka ikväll. Jag kan verkligen få abstinens efter att baka, vilket är lite jobbigt när man samtidigt försöker vara någorlunda nyttig... Men ikväll blir det fullt ös så att jag får stilla mitt bakbegär lite grann. Cicci när kör vi Chocolate Rain 2?!

Sen sist har jag varit på Daniel Adams Ray på Grönan och åkte två karuseller innan vi drog hem (Vilda musen och Blå tåget. Fy fan vad vi skrek.), bakat bullar på kanelbullens dag, dansat vi loss till Naus på Ambassadeur, plockat svamp, hälsat på min brors nya familjemedlem Drutten - världens sötaste kattunge, jobbat, sett människor bajsa på sig, tränat, efterfestat på Globens relax, och lite annat skojsigt.



Haha. Bild från förra helgen!

Nu ska vi åka och hyra en film till kvällen och sen ska jag fortsätta med baket.

Ha det bra♥

P.S. Har bokat biljett till Linnea och Oslo idag! Är så glad!

/Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredag 7 oktober

2011-10-07 @ 15:54:00
Jocke och Julia kommer till Vimmerby om några timmar, och det gör mig extra fredagsglad. Det kommer förmodligen bli en rätt så lugn helg, utan några speciella planer. Men det ska bli skönt. Efter denna vecka är jag rätt sliten. Lagerjobb måndag och tisdag, gjort ett delprov i rättspsykologi och börjat plugga inför tentan, städat, fixat och styrt , klippt och färgat håret samt tränat sönder mina muskler tisdag, onsdag och torsdag. Jag känner mig rätt belåten med vad jag uträttat hittills. Speciellt när det gäller butiken för det såg ut som någon sprängt en bomb där när jag öppnade i onsdags. Alla kläder från butiken i Borgholm hade kommit och jag ville mest dö när jag såg alla skokartonger, kartonger, lådor, förpackningar och fullproppade klädstänger. Det tog mig två dar att få lite ordning men nu är det iaf kläder i butiken vill jag lova. KOM OCH KÖP, KOM OCH KÖP!

Det får mig att tänka på Barcelona för ett år sedan. När jag jobbade som telefonförsäljare, usch jag spyr. Däremot saknar jag den där spänningskänslan jag hade i några månader. För exakt ett år sedan bodde jag med tre främlingar i en lägenhet på Sant vicence i Raval, det var lärorikt. Jag lärde mig att resa ensam, laga mat, sälja bredband och sånt där skoj. Men nu ska jag inte vara nostalgisk mer för jag trivs i min tvåa med syrran, med mitt jobb och med min bästaste pojkvän som jag flyttar ihop med om några månader. Det var det. Ha't bra!



Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


jag är frågan du e svaret

2011-10-05 @ 16:13:00Igår kväll fick vi äntligen Internet i lägenheten, gud så skönt! Internet är som en godisaffär nu. Mums. På tal om mums så var det ju Kanelbullens dag igår och jag och Macke hängde lite i vårt pyttelilla kök och bakade bullar! Åh så goda. Annars tickar tiden på här uppe, det är redan oktober! Det var i augusti vi flyttade till Stockholm och vi har varit snart tre veckor i vår lägenhet. Livet är magiskt. Och skolan går bra! Klarat de fem första gruppexaminationerna vilket räcker för att bli godkänd! Nu är det bara salstentan kvar innan jag har klarat kursen "Allmän kriminologi"!

Nu lite bilder!


jag och min sambo (!) skrattar väldigt mycket, ehe. Vi gör nästan inga tråkiga saker (förutom disk..) och har superkul hela tiden. Adina kan nog bekräfta det..hehehe. Jag tror det räckte med nästan fem dagar för henne här uppe? :)


Jag har numera en privat fotograf som följer mig i hasorna.


Häääj.


Det är höst i Stockholm nu.


Haha den här bilden är rolig? Jag ser ut som en råtta.




Det var snowboardtävling på plattan, med snö!!



Åka tunnelbana


Förtärt alkohol.


och husfrugan står i köket och lagar fantastisk mat.

Ja det var ju en liten blandad kompott och ingen röd tråd direkt. Men det är sådant man får ta!

Nu är jag "ledig" i nio dagar, eller ja inläsningsdagar inför vår första salstenta. Men i helgen blir det en tur till Vimmerby för att spöa skiten ur lillebror i xBox! Längtar.

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Norsk musik när den är som bäst

2011-10-01 @ 12:35:57




Idag är jag allmänt megapepp på livet och ikväll ska jag dricka för mycket vin
och dansa med mina fina vänner. Så ni vet!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0