Paris - Rio de Janeiro - Amazonas

2012-04-12 @ 11:09:18Nu kommer alltså lite bilder från vår lilla resa. Den innehöll det mesta och trots att Paulina var sjuk nästan hela tiden så var det helt underbart. Paris var bara helt fullproppat med stora gamla hus, museum, crepes, japaner, otrevliga fransmän, otroligt mycket promenader och massa moln men inget regn. Gillar verkligen den staden och skulle nog gärna tvinga dit min man när det är vår eller sommar och tvinga honom att hålla mig i handen hela tiden. Men det var väldigt mysigt nu också alltså:

Sedan flög jag och Paulina vidare till Rio, vilket kändes så overkligt som det bara kunde bli. Fjorton timmar på ett flyg sedan var vi där. Och det var varmt. Åh vad varmt och fint det var! Nästan ingen kunde engelska, men (nästan) alla var så himla trevliga och hjälpsamma. Den här staden har i princip allt och vi såg väl det mesta. Strand, sol och bad, skog och berg, stad och hus och slum och fattigdom. Det fanns så himla mycket och staden var så stor, att två och en halv vecka kändes lite kort för att få med allt. Men vi är nöjda med vår insats och gjorde det vi tyckte var viktigast. Besökte kristustatyn, gick på fotbollsmatch, drack öl och dansade samba, försökte surfa, badade, solade, brände oss, besökte stora trädgårdar, åt maaaaaaassa mat (buffé forever) och så vidare...


Amazonas då.. Det var så himla fint, spännande, exotiskt och häftigt och jag vill bara åka tillbaka! Vi paddlade och fiskade pirayor (som vi också åt - jättegott!), vandrade runt i regnskogen, letade aligatorer i mörkret och bara njöt av naturen.

Ja, det var en liten del av den resan. Saknar den! Saknar sumseven! Kom igen nu! Heja!Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag ger inte upp

2012-04-11 @ 18:12:14
Även att det inte är alls många som besöker vår lilla blogg just nu (vilket är helt förståeligt), så tänker jag skriva i alla fall. Sedan jag kom hem från den fina resan jag hade med Paulina, var jag utan internet i en vecka och sedan kom jag av mig totalt. Men mitt behov av att skriva tog över min kropp, så nu skriver jag. Även om ingen läser.

Hemkommen ja, den 24 mars var jag i Vimmerby igen, efter nästan en månad på resande fot, eller fötter, det är ju faktiskt mer logiskt. Jag har ju två fötter och båda var med på resan. Hur som helst, resan var helt fantstisk och jag kommer aldrig glömma de overkliga veckorna med min bästa vän. Bilder tänkte jag lägga upp senare. Sedan jag kom hem har det varit precis som vanligt - plugg, jobb, plugg, jobb och så vidare. Min kära sambo åkte till Gran Canaria i fredags, där han har smider lite planer(!), och kommer hem på fredag. Nu är precis påskhelgen över och den var skitrolig! Massa fina människor kom hem och det var fest hela tiden, typ.

Eftersom att det var ett tag och för att slippa världens längsta inlägg så gör jag en lista!

Saker som hänt
- Har gjort rekryteringstesterna till Polishögskolan - väldigt läskigt och spännande - får svar runt midsommar
- Spenderat tre sjukt fina veckor i Paris, Rio de Janerio och Amazonas
- Jag har aldrig uppskattat mitt hem så mycket som under dessa veckor
- När jag kom hem njöt jag bara och myste med min kille
- Skrivit två inlämningar i psykologin (har en liten tenta som ligger och gnager, sedan börjar sista momentet)
- Har sökt kriminologikurs till hösten
- Jag har tränat fotboll (!) och för första gången på nästan två år, spelat match, vilket är jättekul
- Firat påsk med nära och kära, druckit lite för mycket vin, men haft väldigt kul
- Var en snabbis i Kristiansand, Norge med min mor måndag och tisdag, eftersom hon ska flytta dit efter sommaren

Saker som kommer hända
- Min kille kommer hem på fredag och då ska jag krama sönder honom!
- Massa jobb
- Massa plugg
- Måste åka till Oslo, antagligen vid 17 maj
- Måste köpa biljett till Siestafestivalen, eftersom att jag ska dit
- Jag ska sommarjobba på Björkbacken, vilket ska bli kul
- Jag ska bara chilla runt hemma och njuta av att inte göra någonting

Det var allt för nu! PÅ ÅTERSEENDE!


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0