Kasslertårta
2009-11-05 @ 18:40:19Blev en god, men väldigt flötig tårta, som min bror skulle ha sagt. Tror det skulle varit något i hans smak. Ska göra den nästa gång han kommer hem!Bilden gör den inte rättvisa. I och för sig var det så den såg ut, men den var faktiskt godare än vad den där gegghögen ser ut.
Här är i alla fall receptet och mamma hittade det i Expressen Söndag. Men har ändrat på lite grejer, som enligt mig gör tårtan godare! Så man kan ju lägga i andra saker efter tycke och smak, til exempel vitlök eller annat göttigt.
- 6 halva stora Polarkakor
- 1 purjolök
- 4 dl créme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 400 g kassler i tärningar
- 4 msk chilisås
- 2 stora tomater i skivor
- 3-4 dl riven ost
- Lägg två halva polarbröd bredvid varandra så att de bildar en cirkel. Bred lite smör på dem. Skölj och skiva purjolöken. Bryn den tillsammans med kasslern.
- Vispa grädden och blanda den med créme fraiche. Smaksätt med chilisåsen. Bred en tredjedel av blandningen över brödet. Strö på hälften av lök- och kasslerfräset.
- Lägg på två nya halvor Polarkaka, tänk på att lägga dem åt andra hållet så att skarvarna inte är på samma ställe. Bred på en tredjedel av gräddblandningen och resten av lök- och kasslerfräset. Lägg på de sista bröden. Bred ut gräddblandningen över.
- Toppa med tomater och riven ost. Krydda med chilipulver och svartpeppar.
- Grädda i 225 grader varm ugn på första våningen i ca 15 minuter.