Grekiska grillspett
2009-10-08 @ 19:30:59Kände mig sugen på lite grekisk mat, var ett tag sedan nu. Så ikväll fick det bli Chicken souvlaki a ´la Sverige med klyftpotatis och tzatsiki.Marinad
1 dl rapsolja
1 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
Sedan häller du i de kryddor du vill ha! Jag valde:
Paprikakrydda
Chili
Nån kycklingkrydda vi hade hemma
Tzatsiki
4 dl yoghurt
salt
peppar
2 vitlöksklyftor (mer om du vill att det ska vara starkare)
1/2 gurka
Så här gör du:
Kycklingspett
1. Börja med att ta fram kycklingfileér så att de är tinade tills du ska börja. Skär dem sedan i bitar och lägg dem i din marinad och låt dem suga åt sig i cirka 2 timmar.
2. Trä dem på blöta trägrillspett och lägg in i ugn 225 grader i cirka 15-20 minuter.
Klyftpotatis
1. Skala och skär potatis i kvartar.
2. Lägg dem på en plåt och häll över olivolja, salt och peppar.
3. In i ugn 225 grader i cirka 40 minuter.
Tzatsiki
1. Blanda yoghurten med salt och peppar.
2. Grovriv gurkan och blanda ner.
3. Pressa ner vitlöken. Klart!
Severa med fetaost för rätta Greklandskänslan!