Vilsen i skogen vandrar vi omkring

2009-09-13 @ 20:20:47Pappa och jag gav oss ut i skogen för att plocka svamp. Det var en mycket skön dag, med värme och pyttelite regn. När vi skulle gå tillbaka till bilen, hittade vi inte staketet trodde vi, så vi började gå ett annat håll. Men vände strax därefter igen. Vi var alltså inte vilse en längre stund utan var egentligen rätt från början, bara att vi inte gcik tillräckligt långt. Vi hittade ungefär en korg med kantareller där.

Vi åkte sedan vidare till nästa ställe. Där hittade vi också väldigt mycket. Men dessa kantareller var betydligt svårare att hitta eftersom de gömde sig under blåbärsrisen. Där fanns det även mängder med blåbär. Det var helt tjockt. Passade på att äta lite och tog med lite blåbärsris hem också.

Sammanlagt var vi nog borta nästan 3 timmar. Jag tycker att det är jätteskönt att gå i skogen. Däremot är det lite läskigt med alla vildsvin som springer omkring i skogarna. Pappa och jag har nog stått och rensat svampen i 3 timmar också. Det är det värsta med att plocka svamp. Det tar så oerhört lång tid att rensa allt.


Hela diskhon var full med kantareller

Hittade flera stora kantareller

/ Åse



Åse Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0