The Forth Kind

2010-08-03 @ 14:24:34

 

Igår såg jag på filmen ovan. Närkontakt av fjärde graden, eller The Forth Kind gjort av regissören Olatunde Osunsanmi.

 

Filmen handlar om Dr. Abigail Tyler som arbetar med en studie om människors sömn i staden Nome i Alaska. Alla de hon intervjuar har sett en vit uggla sitta och titta på dem och ibland har även andra onaturliga saker hänt dem. Abigail har själv varit med om dessa upplevelser och hennes man, som arbetade tillsammans med henne, tog livet av sig. Dr. Tyler är fast besluten att ta reda på vad som har hänt i staden Nome, som har extremt höga självmordssiffor och FBI har besökt staden mer än 30000 gånger sedan 60-talet. Vad är det som händer i Nome?

 

Filmen sägs vara verklighetsbaserad och har till och med verkliga filmsekvenser med som bygger upp historien och sanningsvärdet ytterliggare. Men är det verkligen sant? Finns det UFO:n som kidnappar människor?

 

Svaret på den frågan går givetvis att diskutera, själv tror jag på någonting där uppe, men filmen i sig är inget bevis.


Hon som spelar den "riktiga" Dr. Abigail Tyler heter egentligen Charlotte Milchard och är skådespelerska.

 

Charlotte Milchard.

Dr. Abigail Emily Tyler.

 

Dessutom är han som intervjuade "den riktiga" Dr. Tyler regissören Olatunde Osunsanmi.

 

Det finns andra saker man kan påpeka på i filmen också, som påverkar dess sanningsvärde.

 

1. Varenda klipp i filmen som visar övernaturliga saker, som människor som svävar, eller ett rymdskepp över huset som suger upp Dr. Tylers dotter i luften, är oskarpa eller suddiga och dessutom är det enorma störningar i bilden. Man ser ingenting förutom förnimmelser om vad som händer. Om nu utomjordingarna kunde störa våra kameror så att inga bevis mot dem finns, varför gör de inte det från början? Så att man inte ser någonting alls?

 

2. När Abigail blev kidnappad av utomjordingar så blev hon dragen ut genom dörren, därav rivmärken i golvet. Men när hennes dotter kidnappades strålade de upp henne genom taket. Varför denna variation på sätt att kidnappa?

 

3. Att ha sett sådana klipp som finns med i filmen, och till och med upplevt det själva (som vissa av psykologerna i filmen gjorde) och sedan ändå förneka det och skylla på naturliga saker. Det är skumt.

 

4. Staden Nome säger att de riktiga dokumentärbillderna aldrig funnits i staden och därför inte kan ha gjorts av någon som bor där eller ens hänt där.

 

5. Awalowa Odusami, en psykolog som var med under vissa hypnoser i filmen där det hände övernaturliga saker, ville inte vara med i filmen sade eftertexterna. Men. Det känns som om att han är baserade på regissören Olatunde Osunsanmi.

 

Men. Det finns saker som gör att man ändå inte kan sluta tro på det.


1. De säger klart och tydligt att alla namn i filmen är utbytta. Därför går det inte att googla dem. Men. De säger väl också att Dr. Abigail Emily Tyler inte är ett påhittat namn och att hon som spelar henne i filmen ("den riktiga") är verklig och inte alls påhittad. Men enligt mina efterforskningar är hon det.

 

2. Det har hänt konstiga saker i staden Nome i Alaska. Mellan 1960 och 2004 har cirka 20 personer dött mystiskt eller försvunnit i staden. År 2006 gick dock FBI ut med att anledningen var alkolism och kalla vintrar. Men det kan man kanske inte lita på.

 

3. Det finns andra historier som stämmer överrens med dessa från filmen. Personer som har sett ugglor i samband med UFO:n och personer som säger sig ha blivit bortförda av utomjordingar.

 

Slutsats: Filmen i sig är förmodligen inte verklig utan bara en påhittad berättelse med "actual videos" för att göra filmen mer trovärdig och därför mer läskig. Men, det finns liknande dokumenterade händelser. Närkontakt av Fjärde graden är dock endast en kryddad Hollwoodproduktion i stil med The Blair Witch Project och Paranormal Activity.

 

 


 

Felicia Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Tess

Filmen är smart filmad i och med de "riktiga" klippen :-) Det såg häftigt ut när kropparna vred sig, vad som hände med munnen har jag ingen aning om men effektfullt var det och när de pixlade som för att "censurera" riktiga mord gjorda framför poliskameran så gav det en äkta känsla av att: "Ja, de vill nog dölja sånt som är FÖR hemskt", då det egentligen handlade om att dölja något som inte skedde.

2011-01-19 @ 22:39:44
URL: http://highlandertess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0