Bildsvep från min 20 årsfest

2011-02-28 @ 18:52:27














Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Wherever I lay my head tonight, I know I will cry when i turn off the light

2011-02-28 @ 18:25:37I helgen var jag hemma, hemma i Vimmerby. Världens bästa kille hämtade mig i Linköping och sedan tog vi en snabbfika och sa hej till pappa i Kisa. Att sedan sova med och vakna upp bredvid världens bästa kille för första gången på fyra veckor var rätt fint. Fredagen bestod av mycket ätande. Våfflor med mamma, middag hos pappa, fika hos farmor och farfar... Sedan festade vi till det. Världens näst bästa kille, Alfred, kom på besök och vi drack öl tills Cecilia kom, då vi åkte till Hultsfred och dansade sönder både tarmar, skor och medvetande. Morgonen efter svimmade jag, och det beskriver ungefär hur kul den kvällen var. I lördags sov vi rätt mycket, så att vi orkade festa till det än en gång. Förfest, fest och efterfest hos Tommy. Superdupermegakul! Somnade och vaknade bredvid världens bästa kille en sista gång och åt scones-brunch med några av världens bästa kompisar Felle, Cicci och Therese. 14:35 satte jag mig med gråten i halsen på en buss och gick av nio timmar och många tårar senare, i Oslo. Perfekt helg, men jag har dock varit världens sämsta på att dokumentera det och lyckades visst bara ta en bild. Men vilken bild!

 


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Le London

2011-02-28 @ 10:26:44

 

Bilduppladdningen knasar, så ni för nöja er med denna bild så länge, men veckan i London var helt magiskt fantastiskt underbar. London var vackert, hektigt men fint. Det var folk överallt, tempot högt och överallt fanns det faschinerande saker att vila sina ögon på; röda dubbeldäckare, vaxdockor, prinsessor utanför enorma leksaksaffärer, kyrkor, många fina broar, Themsen, utsikt från ett enormt pariserhjul med mera. Underbart!


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilder från Åses 20-årsfest!

2011-02-23 @ 19:48:23Här kommer några bilder från lördagens fest!











/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


La cuenta, por favor

2011-02-23 @ 18:26:32

6 personer varav 3 (oftast) underbara barn, 1 skidort, 5-stjärnigt hotell, 6 dagar av frukostbuffé osv osv. Jag kan fortfarande inte klaga på mitt tillfälliga liv. Jag kommer bli bortskämd. Hur ska jag någonsin kunna betala min egen mat eller tvätta mina egna kläder igen? Jag vet inte. Det återstår att se sen när jag kommer hem. Det jag vet är att jag mår bra, har träningsvärk, ska åka snowboard imorgon, lever ett spanskt liv, saknar alla därhemma något fruktansvärt och att jag längtar till sommaren i Spanien och festivalsommaren i Sverige. En annan sak som jag också vet är att jag aldrig varit så glad och så ledsen på samma gång. Framtiden har mycket att ge, även om nuet är väldigt bra också. Inte varje dag man får åka skidor/snowboard, äta vad man vill, när man vill på restaurangen och gå på spa. Hoppas ni inte hatar mig allt för mycket nu. Alla vet ju att livet aldrig är perfekt även om det är rätt nära för tillfället.


Här bor jag denna veckan, ibland ensam ibland med 2-3 barn.

Söt 1, söt 2, söt 3. Hej så länge från Baqueria, Spanien.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Känn ingen sorg för mig Esl... Göteborg!

2011-02-22 @ 11:47:56Tjolahopp tjolahej (med tillhörande skutt). I helgen har jag varit utanför Oslos och Norges gränser för första gången sedan jag kom hit. Eslöv var målet och till Eslöv kom jag. Straxt efter 21:00 i fredags var jag på plats i Berga och hos Julia. Jag hoppade i lite finare kläder och ölen började hoppa i mig. Fredagen var mer som en uppvärmning inför lördagen, men det var väldigt roligt det med. När vi vaknade upp från den festen skulle vi av någon anledning träna fotboll klockan tio i den hemska kylan. Jag hade för små skor, för lite kläder och nästan glömt hur man spelar fotboll, så det var väl halvlyckat men ändå kul. Sedan var det äntligen dags för ungspannkaka igen! Denna gången var det dock både gluten -och laktosfritt, men faktiskt supermegagott ändå! Två timmars powernap, revben och potatissallad, och lite öl på det så var vi på gång igen. Släktkalas hos Robin, dansdansdans på Stenssons och efterfest till klockan 08:30. Känns som en ganska lyckad fest, va? Si. Söndagen la Julia och jag på att sova, pizza, kolla på fotboll, choklad, chips och film. Fint. Klockan 08:05 igår satte jag mig på en buss igen, och satt där i 7 timmar och 20 minuter, innan jag var hemma i lilla Oslo igen. Bra helg och i ÖVERMORGON åker jag till Vimmerby.









Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Party!

2011-02-19 @ 16:51:40Då var man hemma i Vimmerby igen! Var ett tag sedan sist, i julas närmare bestämt. Och extra länge sedan känns det nog eftersom att jag varit bortrest också. Det ska i alla fall bli himla kul att träffa alla igen! Ikväll firar vi nämligen Åse som har fyllt 20 år, och det med en fest i Södra Vi som Åse har anordnat. Roligt!



Det kanske är dags att börja korka upp och göra sig i ordning så att man inte blir lika stressad som vanligt. Vi ska nämligen vara där ute rätt tidigt. Ska bli intressant att se vad Åse har hittat på för bus.

Ha en bra lördagskväll, det ska vi ha!

/Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Berätta för mig om det är sant, att din hud är doppad i honung

2011-02-17 @ 18:05:39Halli hallå. Som vanligt har veckan gått fort och jag har som vanligt roat mig med att träna, leka med mina barn, laga god mat, hänga med Julia och hennes barn och lite annat gött. I helgen är jag långledig och tänkte utnyttja det på bästa möjliga sätt, nämligen genom att dra till Eslöv. Det kommer bli.. obeskrivligt. När jag kommer tillbaka till Oslo, måndag eftermiddag, är det bara en tisdag, en onsdag och en liten torsdag kvar innan jag drar hem till Vimmerby. Det ska bli underbart att pussa på min kille, skratta med mina vänner, äta mammas mat, och pappas mat och bara vara med massa människor som jag saknar helt vidrigt mycket. Antagligen och förhoppnigsvis får jag också träffa min numera spanska vän Paulina I PÅSK! Kommer hon inte hem då, vet jag inte när vi ses och jag vet heller inte hur jag kommer att klara mig.

Denna vecka har jag också kommit fram till att om jag inte skulle vara sysselsatt i princip hela tiden, skulle jag antagligen bara sitta och gråta. För så mycket saknad som jag känner varje dag, trodde jag inte var fysiskt möjligt. Puss och hej

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jaahopp

2011-02-16 @ 11:20:08Buuuäää, jag har åkt på en jädrans sjuka och jag är så rädd att det inte ska gå över till helgen :(
Sjukskrev mig nyss från jobbet så resten av dagen lär väl se ut som gårdagen, sova, film, försöka äta lite, sova, film, äta, sova och sen sova för natten ...

Pysslar just nu med en fotobok från studenten, härliga tider!

Har även hunnit med att fira alla hjärtans dag denna vecka, på två olika ställen. Dagen inkluderade alltså väldigt mycket mat och göttigt.
Började hos Therese med skagentunnbröd till förrätt, riktigt gott och riktigt, riktigt mättande. Kyckling, bulgur och currysås till varmrätt och till efterrätt fick det bli en misslyckad nougatmousse, som efter några smakprov hamnade i slasken. :(

Vidare till nästa place där tanken var plankstek. Den planen gick i kras när det slog oss att vi hade glömt att ta med plankorna. Det fick istället bli en egen variant. Men fy vad gott!! Sen en gammal hederlig marrängswisch till efterrätt. Det kan aldrig gå fel.

En mycket trevlig dag som tyvärr slutade med att jag låg och frös ihjäl under två täcken i den annars varmaste lägenheten i stan. Herr feber hade kommit på besök!


Längtar verkligen till helgen och jag gör allt för att kurera mig!

Puss/
C.
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Home alone

2011-02-15 @ 21:27:39Halloj! Här sitter man ensam och äter soppa på burk. Rätt gott i och för sig - testa "Soup in a cup" från Kelda. Jag är nämligen ensam hemma och tycker det är så tråkigt att laga mat till mig själv! Min andra halva är i Katrineholm i några dagar och fixar sitt certifikat så att han kan bli en fullständig röris.

För tillfället jobbar jag himlans mycket, håller på och inventerar på jobbet(...), så jag kommer hem och går nästan och lägger mig direkt, så det är inte mycket frihet här inte! Men imorn har jag bokat in en myskväll med Johanna. Mysigt ska det bli. Då slipper jag sova själv också. Skönt!

I helgen ska jag äntligen hem! Känns som evigheter sedan jag var hemma i julas, tror det beror på att jag var så långt borta i tre veckor. Saknade alla lite extra mycket då! Hur som så ska det bli jättekul att träffa alla och särskilt roligt ska det bli med Åses fest? Eller vad säger ni?! :)

Ha det gött!

/Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Oviedo, el norte de España

2011-02-13 @ 22:32:12

Jag slutar inte förvånas över denna underbara familj jag bor med. I helgen fick jag bo i deras andra lägenhet i norra spanien, Oviedo. Den var minst lika fin minus 4 toaletter, gym, pool, övervakningskameror men ändå. Jag fick pussa/hälsa på minst 30 nya människor, bli övergödd med spansk och tysk mat, åka på 1500 m höjd bland berg och dalar och prata spanska med hela tjocka släkten. Det var kul och nu väger jag nog minst 5 kg mer. Undra vart det här ska sluta, det är inte lätt att säga nej till god mat.


Turistfoto i en park

Busungar

Massa spanjorer, en svensk, en tysk restaurang,massa tysk mat och öl

Liten del av tjocka släkten

Berg med och utan snö

Höjdskräcken fanns där


Det var min helg i stort. Den var rolig och jag ångrar inte att jag följde med alls, tvärtom. Om en vecka bär det av mot Baqueria för en veckas skidåkning. Jag är den enda som kan åka så har tagit på mig rollen som skidlärare. Får se hur det slutar. Kul ska det bli i varje fall! Nu ska ja ut och springa bort alla tyska korvar, spanska churros och det svenska godiset. Hasta luego!

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


We´re gonna party like it´s the end of the world

2011-02-13 @ 19:06:30I fredags var jag, Johanna och Sandra ute och skakade loss! Vi hade lika kul som vanligt och här kommer några bilder:


Började hemma hos Sandra med god pasta innan vi mötte upp Johanna på Snaps.






Sen drog vi vidare till 54! Därifrån har jag inga bilder dock. Vi skulle försöka ta lite bilder för
en gångs skull, för varje gång vi går ut har vi typ 2-3 stycken, men som vanligt så glömde vi
bort kameran! Men tur var kanske det, hälften av bilderna från kvällen är ändå suddiga, haha!

/ Ina
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


time goes by

2011-02-13 @ 12:41:42Om fem timmar ger jag järnet på ett underbart skivstångspass som Linneas mamma har.

Om fem dagar är jag eventuellt på Metropol och lyssnar på Monark x och sörjer deras sista turné.

Om fem veckor är det förhoppningsvis vår i luften och snön är försvunnen.

Om fem månader är det mitten på juli och jag jobbar förhoppningsvis på Ica, tillbringar kvällarna i Källängsparken spelandes kubb, åker och badar mitt i nätterna med min kärlek, har fantastiska grillkvällar med familjen i stugan och bara lever livet.

Om tio månader fyller Adrian 11 år och jag är bosatt i Stockholm och läser antingen journalistik eller kriminologi. Jag har mitt kök med mintblå detaljer och min hall med en svart/vitrutig matta (förövrigt min favoritblogg!) och kanske en kattunge.

Om fem år fyller jag snart 25 år och jobbar på tidningen Misstänkt som kriminalreporter.

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tidvis

2011-02-12 @ 20:06:55För tio år sedan var jag en liten nioåring som inte visst så mycket alls. Livet bestod mest av att leka med kompisar och lära sig matte. Fredagsmys på den tiden var tacos med en lycklig familj i ett blått radhus.

För fem år sedan
var det enda viktiga i mitt liv fotboll och mitt enda mål var att bli bäst i hela världen på just det. I skolan hängde jag med fyra killar och dagen var lyckad om vi fick sitta vid ett runt bort i matsalen så att vi kunde spela slå-så-hårt-man-kan-på-den-brevids-arm.

För fem månader sedan satt jag i Vimmerby och planerade för jul, nyår och några månader i Barcelona med min vän Paulina, och det var i princip det enda som fanns i mitt huvud just då. Olyckligt kär var jag då också, om jag inte minns fel, och det var vidrigt.

För fem veckor sedan hade jag bott två veckor i Oslo. Jag hade fullt upp med att lära mig mitt jobb, umgås med nya människor och försöka få två trotsiga barna att gilla mig.

För fem timmar sedan hade jag precis vartit på zumba ledd av snubben med Oslos mest skakande höfter. Julia och jag bastade, duschade och sedan åkte jag hem och åt gårdagens mousaka och utgången mjölk till middag.

Just nu har jag precis sett Australia tillsammans med digestivekex, brieost, salami och marmelad och funderar på vad jag ska roa mig med resten av kvällen (och fruktar för melodifestivalen..)



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Taggilitaggad

2011-02-11 @ 12:36:31Fasen va gött med all denna uppdatering :D
Så skönt att se att ni alla mår bra, det gör jag också!

Ska strax iväg och laga middag innan det är dags för en fredagskväll på Ica. Mina helger framöver är tyvärr rätt sega, men jag ska göra allt för att fixa så inget kommer emellan din fest Åse och din hemkomst Linnea!!! Längtar som sjutton till båda och är riktigt taggad för partaj!

Måste dra mig nu ...
Ha det så bra brudar!
Pouss!
/C.

Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad som har hänt genom min mobilkamera den senaste tiden

2011-02-10 @ 13:04:06



Spelat spel med fina flickor.


Klippt mig, köpt hårprodukter och färgat utväxten.


Spelat spel igen med fina flickor och en ensam pojke.


Förevigat en demon.




Lagat Halv-Åtta-hos-Mig-middag med Marcus. Om jag inte minns fel fick vi 25 poäng! Och ja, det var godare än vad min mobilkamera lyckdes dokumentera.


Hm, besökte vi Elgiganten här? Eller mediamarkt? Nåja. Uppdrag: få spegelmin att fastna på bild. Vet inte om det slutfördes, för just det! Jag har ingen spegelmin..! Hatten är ny btw! Fin va!?



Åt ännu mer god mat, gjord av mästerkocken himself. Ärligt talat, det här skulle jag kunna äta konstant tills jag dör. Så. Jävla. Gott.


Var på Adrians hockeymatch!


Farmor och Farfar var där.


Min kära far i min hatt, haha!


Sen var det meningen att alla skulle vara med på ett gruppfoto. Jag är inte helt säker på att de på bänkraden ovanför förstod det...




Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ge mig mod!

2011-02-09 @ 17:46:25Jag är så grymt avundsjuk och imponerad av Paulina och Linnea som är modiga och har lämnat Sverige för att skaffa nya erfarenheter, vänner och se nya platser. Jag skulle hemskt gärna resa runt i världen och se alla otroligt fina platser som finns, skaffa mig nya erfarenheter, lära mig spanska flytande, uppleva andra kulturer och träffa nya människor. Men jag är för feg och bekväm med att här. Min tankar precis efter gymnasiet var att åka till Spanien och jobba som volontär, men de tankarna gick upp i rök. Jag sökte, men jag ville inte bestämma innan hur länge jag ville stanna och tanken på att åka helt själv gjorde att jag bara ville stanna 2 veckor till 1 månad. Och eftersom det minsta var två månader var det ingen som hörde av sig.

Det är flera stycken jag känner som är sådär modiga som har gett sig ut för att se världen och jag önskar att jag var lika modig. Allas liv verkar i alla fall mycket intressantare än mitt just nu. Tanken är att jag ska plugga i höst och sommarjobb har jag redan så jag får väl se mig om i världen när jag blir pensionär eller något.

Det enda intressanta i mitt liv just nu är väl att jag fyller 20 år om några dagar, får handla på systemet själv, åka till Tyskland och köpa hem dricka, åka på kryssning och bara njuta. Och såklart så ser jag fram emot den 19 då jag får festa med några från Sumseven. Synd att Paulina och Linnea inte kan närvara dock. Men jag hoppas att vi ses snart! Jag är grymt sugen på att åka och hälsa på både i Oslo och Madrid!!


/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


9 februari 2011

2011-02-09 @ 14:37:18Jag blir så glad när jag ser att alla vi sumsevare mår så bra! Alla verkar vara väldigt nöjda och tillfreds med sin tillvaro och det gör mig väldigt lycklig. Det enda som fattas är att vi alla skulle kunna träffa varandra när vi ville. Jag vill att det ska finnas en knapp som gör att jag är i Madrid hos Paulina på 1 sekund, i Oslo hos Linnea på 1 sekund eller hemma i Vimmerby hos er andra och min familj på 1 sekund. Det vore nåt det.

Jag är också väldigt tillfreds för tillfället. Kär, glad över att jag har ett jobb, stolt över mina fina vänner som är så duktiga, lycklig över att ha en så bra familj. Jag är tillfreds helt enkelt. Förövrigt längtar jag och mitt täppta huvud enormt mycket tillbaka till varma Filippinerna. Jag vill dit igen NU! För att lugna mig när jag blir lite frustrerad över att ovannämnda knapp inte finns så tänker jag att vi kommer ju att komma tillbaka! Och innan dess kommer vi göra andra mysiga, roliga resor. Jag älskar att resa! Just nu är det det enda jag vill göra. Jag vill resa i östeuropa och kolla på häftig historia, jag vill åka till Brasilien och se regnskogen, jag vill åka skidor i Österrike, jag vill åka på roadtrip i USA, jag vill åka till Madrid och ha Paulina som stadsguide, jag vill åka till Ausralien och se massa coola djur, jag vill åka till Ibiza och festa med Sumseven, jag vill dricka dyr öl i Oslo med Linnea, jag vill åka på safari i Kenya och så vill jag åka runt och se massa länder i Asien och avsluta resan med en öl "below zero" på White Beach på Boracay.

Nån som är på?

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En helg att minnas

2011-02-09 @ 11:25:07Nu har jag försökt installera photoshop 100 gånger. Det funkar fortfarande inte och därför får ni ha överseende med att mina bilder, tillsvidare, inte är lika bra som de förtjänar. Det var en parentes. Min helg är det jag ska försöka berätta om, med tanke på att den var bortom alla ord och förklaringar.

Fredag:
Glömde visst kameran men det var en bra dag. Mötte upp skånepojken på flygplatsen. Vi gick in mot stan i vårvädret, åt god mat och drack god öl på en uteservering vid Retiroparken och sedan rodde vi båt på dammen därinne bland en miljard andra. Mer mat och mer gång och sen var den dagen avklarad, nästan.

Lördag:

Festival/jockefrukost med ful utsikt innan vid skulle ta tåget till Segovia

Segovia, 28 minuter senare och 100 gånger mindre ful utsikt.

En sån där mur man kan posea vid om man vill.

Berg med snö, massa fina gamla hus och en söt pojk

Liten del av det slott som inspirerat slottet i Disney filmerna.

I Segovia kan man gå runt, äta god och mättande mat, köpa saker, sovsola och det gjorde vi också. På kvällen, tillbaka i Madrid, fick vi dricka massa öl med Isabella och co på världens kanske bästa bar. Det var en bra lördag.

Söndag:

Festivalfrukost i Retiro med mindre mysig katt som sällskap
(Linnea, du hade typ kräkts och kvävts på samma gång)

Utanför Santiago Bernabeu innan matchen mellan Real Madrid och det andra
laget som jag inte minns namnet på. Kommer förmodligen bli mördad för det.
 
Innan avspark, stämningen var mer än på topp och resten av matchen
också. Real Madrid vann såklart med 4-1. Muy bien.

På en söndag i Madrid kan man gå på stan, äta på Burger King innan man ser på världsklassig fotboll, äta alldeles för mycket ofärdig pizza, sova alldeles för tidigt och det var precis vad vi gjorde.

Måndag:
Det var en bra morgon på hotellet. Det var en mindre bra fortsättning på dagen. Fyra dagar går fort, speciellt om de ingår i världens bästa helg.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snälla byt regering!!!!!!

2011-02-08 @ 23:22:07http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8533541.ab


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


den smurfiga smurfen smurfade smurfigt över smurferna

2011-02-08 @ 23:17:41

Haha! Laddade jag precis upp bilder från min simsfamilj i brist på annat?! Verkar som det...

Ja. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag har typ tappat lusten. Det enda jag har lust med det är att träna. Jag tänker konstant på träning. Därimellan pluggar jag och det är förbannat kul (åtminstone Kreativt Skrivande och Skriftlig Kommunikation, Litteraturvetenskapen är svårt att få grepp om och har tyvärr en dålig kursstruktur..). Sedan spelar jag lite The Sims (spelar med barnen, som numera är vuxna och bor i en lägenhet, i bilderna ovan). Sedan funderar jag på framtiden och blir så himla pirrig i magen när jag tänker att jag snart befinner mig i London, att jag fyller 20 i vår, att den 22 juni står jag och en person jag tycker himla mycket om och ser Foo Fighters (!!!), att jobbångesten har försvunnit, att det har löst sig med csn, att framtiden känns så himla lovande och att det pirrar till i min kropp när jag tänker på vart jag befinner mig hösten 2011! Det känns som om att det är då allting händer. Livet, på riktigt, börjar då. Och jag längtar något fruktansvärt.

Ja. Det är typ det jag har lust med. Och titta på Arkiv X och dregllllaaaaa. Ibland tänker jag på udda vitt och blått porslin också. Och älghorn! När ska den perfekta älgen ramla in genom min dörr och säga "här jag har asfina horn vill du ha? Du får måla de vita också, jag blir inte arg. Inte ens lite arg." och jordglober. Och avstånd. Och när mamma sa till pappa att Gary Moore var död frågade Adrian  om det var hon som var med i Morrhår och Ärtor (han syftade alltså på Lena Nyman). Sjukt roligt.


Slutsats: Jag är lycklig men trött och lider av allmän olust.


Nu ska jag se färdigt föreläsningen i Skriftlig Kommunikation. Godnatt!

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag har sjukt snygga vänner

2011-02-08 @ 19:36:20Tänkte bara säga det att jag har sjukt snygga vänner och nedanför är beviset! Det betyder mycket att ni ställer upp på mina lustiga foto-påhitt. Jag uppskattar att ni finns där även och vi inte kan röra vid varandra för stunden.

- Och Paulina och Ina, jag har inte fotograferat er än. Men jag säger såhär... Jag har big plans för er när ni kommer hem!

Foto: Jag, Modeller: Sum7-medlemmar

Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


If this is the life, then who'd argue?

2011-02-07 @ 22:02:35Helgen har varit perfekt. Mat på restaurang i fredags, zumba, mat, kaka och chips hos Julia i lördags, skidåkning och sedan mat hos Julia igår. Mellan allt ätande har jag skrattat, pratat och sovit lite också. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmuy bien, som Links skulle ha sagt. Idag har jag varit trött, haft träningsvärk i vaderna och hängt med en sjuk tvååring hela dagen. Åt lite lax och drog och "tränade" med Julia. Nu har jag jag skypat ikapp lite med pojkvän och bögvän.






Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Like vs. not like.

2011-02-07 @ 13:31:48Saker jag gillar




Hanna Hellquist - programledare i Morgonpasset i P3 och aktuell med "Jakten på lyckan" i Svt2



The X-files -
David Duchovny är förbannat snygg och det handlar om paranormala saker! Vad mer finns att tillägga?!



Trasmattor -Älskar trasmattor! Har en lång i mitt rum men i min framtida bostad ska vartenda golv vara täckt. Det finns inget finare! (speciellt när de är handvävda av gamla avlidna släktingar..)



Färgen mintgrön - min allra nyaste favoritfärg! Bär i skrivande stund en röd klänning med en mintgrön kofta, en fin kombination.



Sparris - Min senaste besatthet när det gäller mat. Hur gott?!?



Att jag fick högsta betyg i kriminologikursen - Är så jäkla nöjd!


Saker jag ogillar




Att söndagar på Facebook = onödiga Solsidanstatusar -
Tro mig, jag älskar Solsidan, men jag avskyr att så många uppdaterar om detta älskade program på söndagar. Snälla sluta med det. Det är tråkigt....




För bildkälla tryck på bilden


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


att plugga är faktiskt roligt

2011-02-04 @ 16:17:36

Min fina kalender!

 

Dagarna fylls nästan enbart med skolarbeten, och jag älskar det! Att få använda sin hjärna är bland det bästa jag vet. Dessutom går det bra!

Slutsats: Att plugga är roligt! Speciellt högskolekurser då man får välja precis vad man vill läsa. Vem som är intresserad av att skriva vill inte läsa exempelvis Kreativt Skrivande I och Skriftlig kommunikation?


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gud kanske finns trots allt

2011-02-04 @ 11:52:25http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8394758.ab

Om artikeln är sann, har en stor önskan gått i uppfyllelse. Detta kan vara den bästa dagen på länge!
Inte nog med att choklad är nyttigt, alldeles strax anländer skåne till Madrid. Fredag, te quiero.

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jag ska dansa fastän hjärtat brister

2011-02-04 @ 10:54:07Hejsan hoppsan! Jag tror seriöst att tiden går fortare i det här landet. Helt plötsligt är det onsdag eftermiddag och då kan man slappna av totalt, lite strykning på torsdagen och sedan är det fredag och helg. Underbart, så att säga. Igår löpte jag bort varendra hjärncell jag hade, glömde ta p-biljett när jag skulle handla, kom ut efter tio minuter och hade fått en bot på 600 spänn. Typiskt, tänkte jag och ville ta mitt liv. Men tack vare att jag bor i världshistoriens snällaste familj slipper jag betala den själv. Så det löste ju sig megabra, precis som allt annat. Och idag är det som sagt fredag och ikväll ska jag ha smink på mig för första gången i år, äta på restaurang, och kanske till och med unna mig en öl. DET kommer bli gött, kan jag lova. Resten av helgen kommer bestå av hundra procent umgänge, träning, äta saker och säkert något mer kul.

Om tre veckor är jag hemma. Och jag längtar. Men nu är jag i Oslo och får göra det bästa av det. Just nu är jag uttråkad och ska kolla vad Julia gör. Ha det gött!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Paradiset på jorden

2011-02-03 @ 17:32:59Okej. Jag säger så här: De senste tre veckorna har varit bland de bästa, härligaste, mysigaste, roligaste, äventyrligaste och skönaste veckorna i hela mitt liv. Vi har haft det helt underbart i Filippinerna, jag och min kärlek. Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta och berätta om allt men jag har faktiskt fört lite dagbok varje dag och med hjälp av den och bilder vi tagit ska jag göra mitt bästa.

Vecka 1

Det hela började med att Elias syster och hennes sambo skjutsade mig, Elias och Paulina till Arlanda. Där fick vi reda på att båda våra flyg var försenade en timme, och endast våra. Himla konstigt men då fick vi i alla fall lite mer tid till umgänge innan vi skulle åt helt olika håll i världen. När vi sagt hej då väntade 17 timmars flygresa. Med en livrädd Elias och en halvrädd Ina så trodde vi att det skulle bli rikigt jobbigt. Men det gick hur bra som helst! Sov mesta delen utav båda resorna (mellanlandade i Doha) och det var superservice på planet och det underlättade en hel del. Sen hade man ju också något att se fram emot...

Väl framme i Cebu, Filippinerna, så blir man som alltid lite chockad över hur allt funkar i andra länder. Vi möttes av vakter med stora shotguns och i taxin från flygplatsen till båtterminalen så fick chauffören låsa bilen för det kom fram en hjord gatubarn som var väldigt facsinerade av oss vita och började banka på rutorna. Lite creepy. Så första timmen i Filippinerna var mest förvirrande och skrämmande för de var verkligen inte vana vid turister i storstäderna så många kom fram och ropade på oss. Alla vill hjälpa till att bära väskorna och hålla upp dörrar, men i början visste man inte om det bara var för att vara vänliga eller om de utnyttjade en. Men snart fick vi veta att Filippinerna måste vara världens vänligaste folk. Vi tog färjan över till en ö som heter Bohol där vi checkade in på ett jättemysigt hotell som heter Bohol Tropics. När man kommer till ett hotell får man hjälp av cirka 5 personer. En som hjälper en att ta dig till hotellet, en som tar emot dig, två bär dina väskor och en visar dig rummet. Man blir kallad Sir och Mam och man känner sig väldigt välkommen. På kvällen åt vi jättegod mat och drack San Miguel som är  den goda ölen man dricker i Filippinerna. Då fick vi också verkligen se hur billigt det var att äta, cirka 30 kronor för en måltid med kött, potatis och öl på en restaurang.

Bohol Tropics. Bodde i en av de små söta stugorna.

Dagen efter reste vi vidare med taxi över till den lilla ön Panglao. Chauffören körde runt oss till de olika hotellen som låg på stranden (mitt på stranden) tills vi hittade ett där det fanns rum lediga - Bohol divers. Också ett superfint hotell med jättegullig receptions- och barpersonal.

Alona Beach, Panglao.

Pina Colada och Mango Shake.

På utflykt på Bohol. Här åkte vi restaurangbåt på ett Mangrowträsk.

Som sagt, vi var väldigt fascinerande.

På utsiktspunkten vid Chocolate Hills, ett landskap bestående av tusentals runda kullar som bildats av
naturen.

Kollade på söta miniapor, som bara lever vilt på Bohol.

De 7 dagar vi spenderade på Panglao så hade vi det guld. Låg på stranden, badade, åt god mat, drack drinkar, åkte på utflykter, dök (jag dök!! Bland FISKAR!!) och kollade på delfiner 200 meter från stranden och njöt av att vara i paradiset.

Dyka bland tusentals fiskar i korallreven.


Ute och kollar på delfner. När någon såg delfinerna racade alla båtar dit. Vi krockade till och med med
en annan båt. Haha!


Vecka 2

Efter en vecka på Panglao köpte vi flygbiljetter till ön Boracay som ligger högre upp i landet. Så tillbaks med båten till Cebu och sen flög vi med ett litet propellerplan till Caticlan, som förövrigt blivit utnämnd som världens sämsta flygplats. No shit? Ett litet hus med skynken istället för dörrar ut till start-och landningsbanan. Annars gick allt väldigt smidigt. Utanför träffade vi en schyst turistkille som hjälpte oss ända från flygplatsen, över med båten till Boracay, och letade hotell med oss. Stranden på Boracay kallas för White Beach, och det var verkligen VIT sand. Stranden är 4 km lång (!!) och är indelad i tre stationer. Station 1, station 2 och station 3. Vi valde att bo på station 1 med mindre folk på stranden men lite dyrare hotell (dyrt hotell=ca 500 kr/natt per rum). Hotellet hette Las Brisas och man bor verkligen på stranden. Här fanns det också mycket mer butiker än på Panglao och det fanns till och med en galleria som kallas för "D Mall". Och längs strandpromenaden finns hundratals restauranger och span. Havet är helt underbart, man kan inte fatta hur havsvatten kan vara så klart. Det är som att bada i en stor bassäng, fast med sandbotten och småfiskar omkring en.

Vid vårt hotell, Las Brisas.

Åka Tricycle. (Ursäkta spegelbilden)

Åt buffé på Boracay Regency. Killen som tog bilden var jättegullig men förstod inte riktigt det där med
skärpa...

Vi fortsatte med att bara njuta till fullo och spendera dagarna på stranden och i havet. På kvällarna åt vi på mysiga restauranger och kollade runt i alla små butiker. Vi lärde även känna ett äldre par som vi hängde lite med på dagarna och gick ut och åt och drack drinkar med. Tänk att man kan umgås med så pass mycket äldre och ändå ha så kul?

Thomas och Annelie, som vi umgicks lite med.

Åt krokodil, var faktiskt en himelsk upplevelse.

Dricka öl i vattnet.

Gick runt bland klipporna längs stranden.

Solnedgången på Boracay var helt otrolig.

Efter cirka fem dagar kände vi att vi ville flytta till station 2 där alla restauranger och butiker finns. Så vi checkade ut från Las Brisas och flyttade in på DeParis som är ägs av en fransk man och hans filippinska fru. Mannen heter Roger och hasar omkring i hotellts restaurang och är allmänt söt. Här betalade vi halva priset för en natt och rummet var minst lika fräsht.
En annan sak som är bra med Filippinerna är att man kan få massage, manikyr och pedikyr vart man vill. På stranden, på hotellrummet eller på spa. Och det är superbilligt. Så självklart provade vi på detta och det var ju helt underbart. Hur ska jag kunna fortsätta få massage här hemma nu? Kommer ju att bli ruinerad. Men jag saknar det redan...

Manikyr och pedikyr på stranden. Snacka om att känna sig ompysslad.

Sista dagen på Boracay hyrde vi en speedboat med tre snubbar som skulle ta oss runt ön, men vågorna var så sjukt höga så vi åkte bara från udde till udde på samma sida men det var mer än nog. Vi stannade och snorklade och kollade på olika stränder och otroligt fina hotell och bungalows. Dagen efter skulle vi åka tillbaka till Cebu och det kändes väldigt tråkigt att lämna Boracay. Men samtidigt visste vi att vi ska åka tillbaka hit igen!

Våra båtkillar.


Tidigt på morgonen tog vi sällskap med bartendern på vårt hotell till flygplatsen. På Boracay tar man sig lättast runt med tricycle, en moppe med sidovagn/hus, och vi hade haft många galna tricyclefärder förut men denna påväg till flygplatsen tog priset som den galnaste. Det var kolsvart ute, i kurvorna åkte vagnen på två hjul och våra resväskor låg på taket. Han gasade på så mycket att det lät som att motorn skulle sprängas. Vi överlevde dock och satte oss på båten med 20 nyktra och 1 svinfull och åkte mot flygplatsen. Sen kan ni ju bara tänka er hur incheckning, säkerhetskoll och så vidare funkar på världens minsta och sämsta flygplats. Men till slut satt vi på planet och 50 minuter senare landade vi i Cebu igen. Där hade Elias syster fixat ett rum på Radisson åt oss eftersom hon jobbar för dom här i Stockholm. Detta Radisson är det första i Asien och byggdes i somras och är helt sjukt fint. Servicen var också helt galen och de hade någon som jobbade med allt, 8 personer jobbade med att öppna dörrarna i entrén, 5 jobbade i baren, 4 i receptionen, ca 10 personer som sa Good Morning/ Good Afternoon när man kom till lobbyn, 50 i matsalen. Ja ni förstår, man blev ganska uppassad. I alla fall så hade vi tänkt tillbringa våra sista två dagar i Filippinerna på SM, ett stort shoppingcenter som låg granne med vårt hotell. Och vi levde verkligen i detta köpcentrum i två dagar och ändå tror jag inte vi såg allt. Vi ökade i alla fall vår bagagevikt från 7 kilo och 9 kilo till 17 kilo och 19 kilo. Vi shoppade alltså tio kilo var och slutade bara för att det inte fick plats mer i våra väskor. Jättebra shopping och superbilligt! Sista dgen hämtade en taxi upp oss 15.15 och körde oss till flyget som tog oss hem till Stockholm. Där möttes vi av snö och två glada föräldrar. Det är skönt att vara hemma samtidigt som jag redan vill tillbaka till paradiset igen.

Vårt rum på Radisson.

Poolen bredvid parkeringen till SM.

Paus i shoppandet.

Hotellets lobby.

Lite shopping.

Det blev visst en väldigt lång berättelse men jag vet inte hur man ska korta ner tre underbara veckor. Har ändå hoppat över hälften av allt jag egentligen också vill berätta men det får jag göra för er när vi träffas! Längtar så mycket.
Hej då Filippinerna! Ses snart igen!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


lelove

2011-02-03 @ 08:59:55

LeLove.

 

Jag är nästan nyligen hemkommen efter en underbar vecka och det känns lite tungt. Men jag har mängder med plugg att göra så jag håller mig nog sysselsatt. Jag läser 30 hp på distans dvs. tre olika kurser i mitt fall; Kreativt Skrivande 7,5 hp vid högskolan i Kristianstad, Litteraturvetenskap 15 hp vid högskolan i Jönköping och Skriftlig kommunikation 7,5 hp vid högskolan i Blekinge. Kurserna har varit igång i cirka två veckor och det rullar på. Jag tycker att det är väldigt intressant!

 

Livet är på topp helt enkelt!

 

 

 

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0