Slapp fredagskväll i soffan

2009-07-31 @ 19:56:35Nu är det fredag, vilket innebär helg. Men nu på sommarlovet har jag ingen större koll på om det är en veckodag eller helg, eftersom jag jobbar båda. På jobbet idag har det varit väldigt lugnt. Lite folk, regn och mindre att göra. Längtar tills jag slutar jobba, är trött på det, trots att jag ändå har ganska roligt med de människorna.

Har precis proppat i mig popcorn och drickit lite pepsi. Ligger i soffan och bläddrar mellan Dn-galan och bröllop och jäkelskap. Finns ingen bra film som går på tvn. Har varit duktig och dammsugit halv huset idag, blir eventuellt att fortsätta imorgon. Jag som sa att jag skulle börja äta nyttigt och försöka gå ned några kilo. Jag får snart ta tag i det på riktigt. För er som inte känner mig, är det väldigt svårt eftersom jag är väldigt matglad och älskar godis.

Nu ska jag kura ned mig under en filt och så småningom lägga mig. Blir tidigt ikväll eftersom jag jobbar imorgonbitti.

Ha en bra fredagskväll / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Snabba bilder från onsdagen!

2009-07-31 @ 19:52:35Hej hallå!
Asså nu är ångesten maximal för min del och jag har verkligen nått botten. Jag känner mig gråtfärdig jämt. Det känns inte som jag räcker till eller tiden gör inte det i varje fall. Jag hinner inte träffa alla jag vill träffa, jag hinner inte vara för mig själv. Jag hinner inget. Så nu har jag klagat klart!!

Nu kommer lite bilder från onsdag-kvällen som förövrigt var en väldigt lyckad kväll förutom att Linnea inte kom inte!! Bajs-vakt! Eftersom jag inte har så mycket tid över i mitt liv så blir det mest bilder..


Adelinn gjorde mig superfin i håret!! Jätteduktigt av henne! Tack sötnos! :D


Alexandra, Adelinn och Jag


Vi hamnade på en förfest hos Manop (tror jag)


Där fanns Bassem och Wisam på plats!


Jag och Adelinn sugna på Harrys!


Happy Happy!! Alexandra och Linnea


Cancer-paus (Wisam, Adelinn och Alexandra)


Detta får bli sista bilden och jag saknade Linnea när hon inte kom in. Det var så himla typiskt!!

//


Permalink Therese Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


"If something's hard to do, then it's not worth doing"

2009-07-30 @ 19:27:23Idag har jag jobbat. Det var helt okej. När jag cyklade hem började det regna. Jag tänkte springa en sväng ikväll. Men jag orkar inte. Nu längtar jag tills jag blir mer hungrig. Då ska jag äta en jättegod macka med salami och brie. Simpsons börjar om sju minuter. Sedan är det Simpsons igen. Och sedan Family Guy. Och sedan Family Guy igen. Sedan vet jag inte om jag är vaken längre. Imorgon är det fredag, tror jag. Kul ju. Vi åker till Kos om 19 dagar. Det är fan ännu mer kul. Och verkligen inte alls långt kvar. Nu är det bara fyra minuter kvar till Simpsons. Bäst jag reser på mig och försöker ta mig till soffan. Trevlig kväll.




Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Projektarbetsidé någon?

2009-07-30 @ 17:41:15

Det känns som min kropp väger 1000 kg idag. Trodde jag skulle få bli hämtad med skylift ur sängen imorse. Hoppas på en skön träningen idag, trots att jag egentligen skulle behöva en jobbig träning. Men jag vet inte om min kropp pallar det. Jag känner verkligen av att jag jobbar så mycket, är trött jämt och ständigt. Det är nog en blandning av att jag är väldigt trött och otränad.

Alv-brudar, någon som är sugen på att följa med mig på det där informationsmötet på tisdag om att jobba i fjällen? Vill bara höra vad de säger, skulle vara roligt att jobba där nästa vinter. Inte som skidlärare då. Det bjuds ju på tacobuffé.

Felicia, jag börjar få smått panik över projektarbetet. Ville du jobba med mig eller ensam? Kan inte någon hjälpa mig att komma på något man kan göra inom samhällsramen? Behöver allt hjälp jag kan få.

/ Åse


Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Otränad, fifan

2009-07-29 @ 21:32:30

Är helt slut efter träning en nu. Eller inte i huvudet, men mina lår suger skapligt mycket. Det är tecken på hur otränad jag är. Helt sjukt vad mycket bättre styrka och kondition jag hade när jag spelade i Vimmerby. Men nu har jag mycket roligare, så det är det värt :) 

Nu ska jag snart bege mig mot sängen. Hatar att det bara är torsdag imorgon. Fyra dagar kvar innan jag är ledig en dag.

Inatt kommer jag nog sova gott skulle jag tro :)

Sov så gott / Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Allt och ingenting

2009-07-29 @ 18:05:30Förlåt för min dåliga uppdatering. Men jag har väldigt mycket att göra nu känns det som. Sliter som ett djur, eller åtminstone jobbar häcken av mig. Kanske inte låter som det är någon skillnad, men jag tror ni förstår! :)

Nu har mamma och Linn åkt till Kroatien. De landade vid 22.40 igår. Måste erkänna att jag saknar dem lite redan faktiskt. Är inte van vid att vara borta från dom. Ja jag vet vad ni tänker. Ja jag är faktiskt en liten mammagris. Får se hur jag ska klara mig en hel vecka.. Nåja, det ska nog gå bra, pappa och My är hemma:)

När jag kom hem från jobbet fick jag agera hemmafru, eller jag kände mig åtminstone som en. Gjorde pastasallad som jag ska ha med till jobbet imorgon, macka och diskade. Kommer bli så ett par dagar nu, annars fixar min underbara mamma det. Men det är dags att vi hjälps åt mer här hemma, ska börja hjälpa henne mer. Både laga mat, diska och kanske till och med tvätta. Jag är nog den enda i hela världen som aldrig har tvättat?

Igår var det grillfest för oss på parkavdelningen. Det var riktigt skoj faktiskt och maten var kanon. Tycker om alla sköna människor på parken faktiskt. Det är en anledning till varför jag står upp med att jobba, trots att jag bävar för det varje dag. Värst var det i början, då vi inte hade gått ut på parkeringen. Hela dagarna ägnades åt att städa småhus, plocka skräp och rensa ton med ogräs. Hur som helst blev det tidigt, eftersom de flesta av oss började vid klockan sju. Elly och jag nattade i vårt personalrum på parkavdelningen. Det var faktiskt ganska skönt måste jag säga.

Min personbeskrivning får ni någon annan dag. Kanske imorgon, eller så blir det framåt helgen.

Nu ska jag dra och packa. Ska snart åka iväg och träna. Vi har träningsvecka denna vecka, tis, ons och torsdag, vilket betyder att jag även imorgon ska träna. Men igår kunde jag inte. Jag kommer inte orka ett smack, har inte sprungit en meter på hela sommaren, förutom de två fotbollsträningarna med parkavdelningen och en med fotbollslaget. Ja jag är en lat människa. Jag måste börja ta tag i mitt liv nu känner jag. Jag äter alldeles för mycket onyttig och för mycket, dessutom har jag inte tränat något i sommar. Jag har gått upp två eller tre kilo tror jag :( Dags att ändra på det kanske. Någon som har något tips på hur man ska få bort det där gottesuget?

Ni får ha en kanonbra kväll allihopa. Uppdaterar kanske efter träningen om jag orkar

Adios amigas. Hasta luego, quizas por la tarde. Si no, bien noche.


Bild från gårdagen
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Zuperfantazi

2009-07-29 @ 17:59:04


Aftonbladet måste ha världens bästa fantasi, det är verkligen helt sjukt. Inte nog med alla "nyheter" dom kan hitta på om allt möjligt. Rubrikerna! Dom är ju så genialiska. Aldrig förr har de väl använt Zlatans "z" i en rubrik? Eller jo det är väl det dom har? Och jag blir så jävla trött på det. Snälla sluta, det är inte kul längre! Det var lite kul för fem år sedan, en gång, men inte varannan gång det ska skrivas om Zlatan. Och det är fan ofta, för övrigt. Så fort han andas så att någon ser det ska det vara med på löpsedlarna. Sjuk värld, hörrni. I'm out.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Från Liseberg till verkligheten

2009-07-29 @ 17:15:25Kan ju lika gärna berätta om nattens drömmar idag med, när jag ändå är igång. Jag har drömt väldigt många och virriga saker, har inte riktigt ordning på allt. Men det jag kommer ihåg är att jag drömde att mamma och jag bodde i tält. I en annan dröm skulle vi tjejer åka till Liseberg, Paulina och Therese körde. Sedan när vi kom dit hamnade vi direkt i värsta bergochdalbanan. Alla skrek och tyckte det var jättejobbigt. Jag höll väldigt hårt i min väska, speciellt när vi åkte i en loop. När den var över hamnade vi i vatten har jag för mig, det var lite luddigt. Sedan skulle vi åka hem, för ingen ville vara kvar. Jag satt i baksätet på Paulinas bil och hade en egen ratt och pedaler och körde som vanligt. Sedan vaknade jag av tåget som körde förbi här på Storgatan. Då åt jag frukost och sen åkte pappa och jag till stugan och la oss. Stekte lite medans solen var framme. Farmor var där och gav mig lite passiv cancer. Nu är jag hemma, har kollat lite på Simpsons och ätit. Har träning vid sju och sen drar vi nog till Harrys. Nu har jag inte mycket mer att säga. Vi hörs.


En snygg bild på snygga människor



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


:)

2009-07-29 @ 15:55:57Idag slår jag på stort och tänkte nu skriva mitt andra inlägg för dagen... :)

Iallafall har jag inte hunnit med så mycket idag, tvättat vit polle som är brun nu ... igen, och för ovanlighetens skull har jag ridit med min kära kusin. dessutom ska hon lura med mig på Allsång i Storebro ikväll! wiho, men det brukar vara ganska trevligt... E.M.D lockar ju ;P jag kan redan alla låtar utan och innan eftersom de repat hela dagen, typ! Haha, och Therese, ska jag hälsa till Danny från dig? :P

Vad som händer resten av veckan är ingen som vet, jag får helt enkelt ta dagarna som de kommer, någon av er som har någon liten hittapånågotidé?! ;)



Isabella och Cornelia (Nellie)


Ha´t gött!!
Nu ska jag nog inte knappra här mer idag, kanske imorgon :)

Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nattfåk av Johan Theorin

2009-07-29 @ 12:14:35


Igår kväll började jag på Nattfåk av Johan Theorin. Idag läste jag ut den. Så bra var den.

Fåken är en snabb och väldig storm som drar med sig sand, jord och stora mängder snö när den drar in över Öland under vinterhalvåret. Det är inte alltid den kommer, vintern måste vara hård och kall. Men när den kommer vet man att någon snart kommer att dö.

"Fåken höll på att slita sönder ladan. Så kändes det. Men Joakim tyckte att han hörde andra ljud också. Frasande ljud inifrån rummet - långsamma steg över trägolvet. Oroliga rörelser i mörkret. Viskande röster. Kyrkbänkarna hade börjat fyllas bakom honom. Han såg inte vilka besökarna var, men kände en ökande kyla i rummet. De var många, och nu satte de sig ner." (s. 331.)

Huvudpersonen i romanen heter Johan Westin. Han flyttade ifrån bullriga Stockholm till norra Öland med sina två barn och fru för att få lite lugn och ro. Gården de hittade var sliten men vacker. Åluddens gård. Det de inte vet är att gården hemsöks. Hemsöks är kanske fel ord, för det är ingen som visar sig och det är inga tecken på att det befinner sig någon på gården. Det är endast känslan och alla de inristade ord på väggen i ladan som bevisar tecken på ond bråd död i gården och markerna runt omkring. " Till minne av Christian Ludvig 1846", "Elskade Carolina 1868", "Till minne av Greta 1943" står det inristat på väggen.

Ett par månader efter att familjen Westin har flyttat in på gården händer något fruktansvärt. Kristina Westin, mor i familjen, omkommer när hon har gått ut på de hala stenarna vid vattnet. Hon drunknar.

Snart finns det ytterliggare ett namn inristat på väggen i ladan. "Kristina Westin 1996".

Johan gör allt för att få se henne en gång till. Han börjar att tro på de gamla sägnerna om att de döda återkommer vid jul om man sätter upp stearinljus i fönstrena på gården. Utan stearinljusen går de vilse. Men ska Kristina hitta tillbaka?

Nattfåk är en blandning mellan en kriminalroman, en spökhistoria och ett släktdrama. Det gör boken oerhört spännande för alla de olika delarna passar väldigt bra ihop och ger ett djup till historien som annars inte skulle funnits där. Dessutom blir man rädd när man läser boken och det är ett starkt tecken på att spökhistorierna fängslar och berör.

Gillar man gamla sägner om offermossor, spöken och fyrar som bara lyser när någon ska dö tycker jag att man bör läsa Nattfåk! Den är dessutom relativt lättläst, texten är stor och man flyter lätt igenom den.


Permalink Felles böcker Kommentarer (0) Trackbacks ()


Såg döden i vitögat, typ!

2009-07-29 @ 10:30:07

Hej hopp! Nu är jag tillbaka efter ytterligare en tripp till Skåne, fast denna gång mina kära vänner så har jag inte glott på hästar, jag har ridit (turridning), på haflingisar vilket var väldigt länge sedan sist. Mamma, Kerstin och Anna (ett par trevliga prickar) red såklart också. hiho.. självklart fick jag och Anna de segaste på hela placet, men vafasen det funkade ändå.
Iallafall var vi borta i cirka 3 h och red bland annat till havet och fy fasen vad det var härligt... red först på världens största typ åker/hage/fält där tjurar, får, hästar, föl, lamor och annat gick helt fritt, så härligt och sedan då .... havet!
hehe, min häst blev lite galen när ett ensamt (!) föl fick fnatt och galopperade i 180 km/h mot honom, så då fick min häst också fnatt (5-åringar går inte att lita på, haha) och jag kunde dött, haha men jag satt kvar och därmed överlevde jag... :D
Men de där små pollarna är inte mycket till hästar så om någon halvtimme blir det till att rida lite wedig häst!! ;P

dessutom ska ni veta, nu har jag upplevt en liten, ynka del av skåne via cykelsadel.. haha, såklart hängde jag på och nu har jag gjort det och ångrar mig inte alls. cyklade ungefär 3-4 mil, en baggis för vissa men nog fan inte för mig!!!
så lite ömmare i wöva, men med gott samvete entrade jag lilla mohäll sent igår kväll! oh, vilket rim jag fick till där!

Det var trevligt med små presentationer, jag lovar att min kommer inom en snar framtid, men kände att jag ville skryta lite om hur duktig jag varit och hur mysigt jag haft det... :D hihi...

Ha det bäst mina kära vänner och okända människor! :D
Hörs snart!
Pusspåer!!

Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vill du jobba extra?

2009-07-29 @ 09:36:30Igår fick vi våra nya scheman för Augusti. Självklart jobbar jag alla dagar till den 16. Inte bra! Så nu tänkte jag lite blygsamt och med hundögon höra ifall det finns någon liten ALV:are som läser vår blogg och vill jobba lite extra?

Bild från alv:s Grillfest!

Ha det bra nu ska jag snart jobba!!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Snabbvisit i Vimmerby

2009-07-28 @ 22:19:33Oj vad jag far och flänger. Idag åkte jag och Elias hem till mig. Men imorn åker vi troligtvis igen. Till Halmstad. Vi ska påbörja vår campingsemester på Västkusten. Efter Halmstad fortsätter vi mot Göteborg och Lysekil där vi stannar nån natt eller två och sen drar vi vidare mot Smögen och till sist Strömstad. Vi ska vara äkta campare och stanna till på Gekås i Ullared och köpa matchande träningsoveraller och pappiliotter (till mig) så att vi klarar oss i campingterrängen och håller samma tempo som de andra semestrarna. Det ska bli så mysigt! När hade vi flickor tänkt åka till Ullared förresten? Hänger gärna med då också, men är inte säker på att jag är hemma då. Saknar er bajsmycket!

Om 23 dagar fyller jag 18 fucking år. Känns ganska gutt faktiskt. Inte för att jag förväntar mig en särskilt stor skillnad, men lite närmare vuxenlivet kommer man ju. Både på gott och ont. Det roligste är ju trots allt att jag ska få fira denna stora dag med mina bästa vänner nere på en solig ö i Medelhavet.

Vi är faktiskt rätt trötta efter bilkörningen idag, båda två. Så nu slocknar vi här i MIN säng (Åh) och så får vi se om vi åker imorn. Det får vi avgöra när vi vaknar. För det är det bästa med den här semestern. Vi ska inte plannera nånting.

Puss! Och några extra pussar till mina Sumsevenlovers!


       
Anledningen till varför det är så många bilder på Istus är att hans knöl
sprack idag. Mindre fräsht.
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Presentation av bloggmedlemmar: Paulina

2009-07-28 @ 21:40:00


Det är jag som är Paulina här på bloggen. Jag är en mycket glad människa har jag fått höra. Jag är:
Rolig, lätt att lära känna, sprallig, konstig, oseriös, öppen, lättroad, överärlig, matglad, stressad och väldigt ambitiös.

Vad finns det mer att säga? Jag är inte speciellt intressant för övrigt. Min mamma är född i Chile, min pappa är en äkta svenne och min syrra lever på sina cancerpinnar och sin pojkvän. Jag har en lillebror som är snart 3 år. Väldigt söt liten sak som precis lärt sig kissa i toan. I sommar bor jag överallt och ingenstans. Men just  för tillfället hos mamma eftersom jag jobbar på stället som kallas ALV. Trivs rätt hyffsat med mitt jobb i informationen där eftersom jag får prata mycket engelska och träffa mycket folk. Men sen finns det säkert andra jobb som skulle passa mig bättre. Polis? Journalist? Fotograf? Jurist? Dansare? Jag vet inte än.

Jag är nybliven singel, som alla kanske vet vid det här laget. Min kära syster säger att jag kommer bli en ogift affärskvinna som bara tänker på sin karriär och pengar. Kanske? Men förhoppningsvis inte.

Mitt drömliv består av en snäll man, två barn, ett stort hus vid den spanska kusten, en kock som lagar all mat, ett jobb som jag väljer att kalla sysselsätttning istället för jobb, en orange lambourghini murcielago och en bunt med vänner som jag kan lita på. Där har ni det. 
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ina(tt) jag drömde

2009-07-28 @ 20:16:35Inatt drömde jag att Ina och Elias hade köpt ett hus i Vimmerby. Jag tror jag saknar henne lite. Känns som att det var alldeles för länge sedan alla sju träffades. Jag kommer inte ens ihåg när det var? Vi måste ses flera gånger INNAN Kos, annars vet jag inte om jag klarar mig. Idag har jag jobbat och det var jobbigt. Nu är jag tröttare än någonsin. Men bara tanken på att jag är ledig imorgon gör mig faktiskt lite piggare. Och nu har mamma bokat hotell, så om en vecka drar vi till Stockholm för en mini-vacation. Kommer hem på onsdagen lagom till ALVM (Astrid Lindgrens Världs Mästerskapen). Ska iallafall bli skönt att komma bort från allt en stund, även om det bara är två dagar. Och fy fan vad jag ska shoppa, har saknat Stockholm och alla affärer, speciellt Weekday! Nu ska jag duscha. Har nog aldrig varit så här full av choklad, Hittar nya fläckar hela tiden. Sedan lägger jag mig nog i soffan, får se om jag någonsin kommer upp.
Farewell

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Presentation av bloggmedlemmar: Linnea

2009-07-28 @ 19:23:36

Jag heter Linnea Ericsson och jag fyller 18 år om 15 veckor och två dagar. Jag är nog alltid glad och positiv. Är jag inte det så ser jag till att bli det, för det är så tråkigt att inte vara det. Jag har humor, tycker jag. Skrattar mest åt mina egna skämt, sjuka skämt inom SumSeven, Simpsons, Family Guy, 2 ½ Män och Vänner.

Jag älskar fotboll. Har spelat sedan jag var typ 7 år och kan just nu faktiskt inte föreställa mig ett liv utan fotboll. Jag älskar att spela, träna, se, prata, läsa fotboll. När allt annat är åt helvete finns alltid fotbollen där och tar emot mig och så har det nog alltid varit.

Jag älskar musik. Det är också en sak som kan få mig att fortsätta när jag mår som sämst. Det jag lyssnar på allra mest är Lars Winnerbäck, Johnossi, The Sounds, The Hives, Kent, Anna Ternheim, Håkan Hellström, Sahara Hotnights och Mando Diao.

Jag bor i Vimmerby. Min mamma är grym, både som mamma och vän. Min pappa är typ den snällaste mannen i världen. Min storebror är typ min förebild och han är också rätt grym. Mamma och pappa skilde sig för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag bor med min mamma för det mesta och vissa helger och annat hos pappa.

Jag är singel och jag gillar det. Jag har alltid varit väldigt självständig och aldrig kännt att jag behövt någon pojkvän i mitt liv. Jag klarar mig själv. Dock menar jag inte att jag inte skulle uppskatta en pojkvän, men jag ser det mer som ett plus i kanten. På min fritid tränar jag fotboll, lyssnar på musik, umgås med mina SumSeven-vänner och min familj, sover och så vidare. Jag lever i nuet så gott jag kan, tar inget för givet, planerar inte min framtid och ödslar inte tid och kraft på saker och människor som inte har något med mig att göra. Jag lever mitt liv nu, för jag vet inte när det kan ta slut.



Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


De ville byta sitt bröd!

2009-07-28 @ 16:36:17Idag kom det ett par belgiska pojkar och hälsade på mig. De ville byta sitt bröd mot något annat ätbart. Det var någon lek de höll på med och det var deras sista dag i Sverige. De skulle alltså gå runt och byta mat som de fick mot något bättre än det de har. Vad jag fattade det som. Men tråkig som min mamma är gromar hon något ohörbart och slår igen dörren i ansiktet på stackarna. Hoppas det får ihop något bättre än bröd till deras fest ikväll!

Annars idag, eftersom inte vädret kunde vara bättre en grått med skurar passade jag på att städa mitt rum. Mina kära sumseven:are vet hur det brukar se ut. Det ser alltid ut som en tornardo blåst runt i mitt rum. Det är lite sådär halv pinsamt att be folk siga in och slå sig ner på min klädhög som täcker säng, golv, dator och annats skit som ligger spritt överallt. Men nu är det fresch och kommer  väl vara det i någon dag!  Ha ha!


En uttfyllnadsbild på Puff! Mitt rum är lika kliniskt rent som hans håla

Ha det bra!!
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Helt meningslöst

2009-07-27 @ 18:55:17Idag känns det helt meningslöst för mig att skriva eftersom jag inte har något att berätta eller skrivao om. Därför hoppar jag över att skriva något onödigt. Tack för mig.

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu är det måndag snart, som Maggio skulle sagt

2009-07-26 @ 23:12:23

Seg och långsam helg på jobbet. Jag åt ananas. Krillat ensam i soffan om kvällarna och glott film. Såg en konstig igår kväll. Var tvungen att se klart den för att se hur det slutade. Men det var bara ett slut, inget hände. Eller så gjorde det det, fast jag inte fattade vad. Lunchade med BögPau vid diskhon i Stubben idag. Snackade om precis allt från BajsenKajsen till känsliga känslor på typ tjugo minuter. Gutt var det. Har även tränat och sprungit halva livet ur mig. Andra halvan av livet la jag på en tallrik med risgrynsgröt och världens godaste bröd. Sedan snackade jag lite om livet med mamma. Om jobbiga saker som vi tyvärr måste vänja oss vid. Eller jag måste vänja mig. Och det suger. Men så är det och jag kan fan inte göra något åt det. Gutt var det iallafall att prata med min kära mor. Hon förstår precis allt. Fast man egentligen inte tror det, så gör hon verkligen det, bara man pratar med henne. Fick även reda på en födelsedagspresent som jag har att vänta framåt november. Eller hon sa det inte rakt ut. Men det hon sa räckte för min smarta hjärna, så jag kunde räkna ut det. UNDERBART! Imorgon börjar pappas andra semesterperiod i två veckor och jag tänkte att han skulle spendera den med mig, så jag flyttar dit imorgon. Hoppas han står ut. Vad man än skriver om så kommer man fan alltid in och fram och tillbaka till jobbet. Nu jobbar jag två dagar och sen är jag ledig EN. UNDERBART! Men hörde att det skulle bli fint väder i mitten av veckan, och onsdag är ju rätt mitt i va? Jag ber till alla gudar som finns. Sedan kommer faktiskt långledigt för lilla Linnea. TRE hela dagar. Fy fan. Dom vet jag inte riktigt hur jag ska spendera, det får vi se. Förhoppningsvis lämnar jag staden. Imorgon har vi även Cooper-test på träningen. Skene tre kilometer så fort en bare kan. Det var väl allt jag hade att säga denna sköna juli-kväll. Have a nice life, dudes. Nu ska jag äta äpple.

Hittade en bild bland Åses festivalbilder. Lite rolig. Har dock inte en jävla aning vad som är så roligt, men det ser underbart ut.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sista dagen i veckan

2009-07-26 @ 21:44:52Då var man där igen. Nu är ännu en vecka slut. vad händer med tiden? Jag blir rädd. Det känns som jag jobbar alla dagar i veckan, och det gör jag ju ifs också, och får inte sova ut en enda dag! Men i morgon är jag äntligen ledig. Sen jobbar jag alla dagar fram till den 9 Augusti i princip, utom någon enstaka dag. SEN BLIR DET KOS! Det är ett jävla tjat om det, vi vet det också! Men det är bara så svårt att låta bli. vad händer mer i mitt liv just nu? Mycket nya kompisar har jag fått, kör bil väldigt ofta, festar kanske lite för hårt om nätterna, jobbar jobbar jobbar, förbereder mig för Kos, hoppas på att få följa med till Skåne och träffa Bajsen kajsen en gång till och mycket tid går även till att tänka på killen som jag väljer att kalla Han. Drömmer mycket om känslan från förr. Vaknade inatt helt svettig och arg så jag slängde av mig kläderna och bestämde mig för att jag inte orkar drömma mer sånt. Nu är det slut på drömmandet, det kommer inte bli som förr hur mkt jag än önskar det. Nu är jag singel och jag trivs faktiskt mer och mer med det. Nu har jag suttit här alldeles för länge. Tänkt alldeles för tråkiga tankar. Ödslat alldeles för mycket av min viktiga Paulinatid. Nu är det dags att bege sig mot sängen för jag har sovit alldeles för lite för vad en normal människa bör de senaste veckorna.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ta del av mina mongo-tankar!

2009-07-26 @ 21:23:49Uuuuuh, vad jag längtar till Kos nu!! Vill bara packa min väska och dra. Jag har plockat fram den och gjort en lista på nödvändiheter att ha med!! Lite tidigt kanske men nu vill jag ha semester!! Sommarlovet har verkligen flugit iväg och snart är det över. Nästa år ska jag då inte jobba mycket alls. Då blire sommarlov om jag inte från något värsting-jobb på någon miljon i månaden kanske? Nää nu babblar jag på i ett onödigt inlägg. Men varsågod!! Läs mina mongo-tankar!! :D

Nu ska jag sova ikapp några timmar!
Ha det bra! Natti natti
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


2 dagar party i bilder

2009-07-26 @ 20:00:17Hej hej och jag vet att det varit dålig uppdatering från min sida. Det har varit mycket jobb på sistonen i ALVs Hell/ Våffelhuset! Men jag har överlevt än så länge. Mina senaste dagar har bestått av grädda, grädda våffla, sylt, grädde, grädde i håret. möglig sylt och en söt Marie och en lunchavlösare. Efter Våfflan har det varit fest. Jag slänger upp lite bilder, ni får tolka dem hur ni vill!! :)

Torsdag = ALV-fest!!


Grillfest i Törnrosdalen, allt började med regn och gula Pippi-ponchos


Men vi höll humöret uppe


Det var karaoke på Stora scene. Lunch Robin och Co. Koncentrerade på texten?


Andra kunde ju backstreet boys utantill och kunde showa lite för publiken


Alltid lika bra ALV-fest som avslutades med efterfest hos Johan. Där bjöds på fyllehundar, skvaller, bra och dålig musik, rökare och blickar, pussbiljetter och teamledare! Super som tyskarna säger! :)

Fredag = Harrys


Harrys och en killed Kenny stod på menyn, men jag blev bjuden på en tequila istället


Mucho dansande på dansgolvet!


Cicci hittade sin man där också! De tog en dans på tumanhand


random-kille, Paulina, Therese och Cicci!!

Det var bara en bråkdel av vad jag har gjort!! PUSS!!
//
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hemma igen

2009-07-26 @ 18:04:10Det är faktiskt ganska skönt att vara hemma igen. Trots att  jag har haft det jättebra i Stockholm märker man att det tar på krafterna.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och förbereda mig på jobb en vecka i streck nu. Kommer bli en fullspäckad vecka. På tisdag åker mamma och Linn till Kroatien och jag är extremt avundsjuk, vill strunta i jobbet och bara följa med. Men det är ganska mycket pengar det handlar om, så jag får väl försöka åka någonstans med familjen på något annat lov istället.

Jag orkar inte skriva mer här. Men jag hoppas att alla har haft en bra helg, för det har jag / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Minisemester i huvudstaden

2009-07-25 @ 23:51:26Idag har jag och Johan gått på Skansen med Ina och Elias. Det var mysigt, men det var absolut en besvikelse. Det var inte alls som jag minns det. Det var mycket bättre när jag var liten. Vi hade i alla fall flyt med vädret. Visste ni att platsen och scenen där Allsång på Skansen spelas in är sjukt liten? Den ser mycket större ut i tv.

Sen har vi shoppat idag igen. Handlade tre klänningar på Gina Tricot, alla på rea :) Vi har även gått på bio. Vi såg The Proposal. Filmen var bra och rolig, så jag är nöjd! :) Har längtat länge efter att få se den, äntligen :)

Räkfrossan igår var underbart! Det rekomenderar jag starkt till er som älskar räkor och som tycker om att åka båt i Skärgården. Det var supermysigt och underbart gott. Jag är en extremt stor fantast av just räkor, alltså passade denna resa verkligen mig. Jag tror nästan att jag åt 2-3 kg räkor idag, vad mätt jag var sen, men fifan vad gott.. Som jag har längtat och tjatat på mamma att vi ska på räkfrossa, äntligen gick min dröm i uppfyllese och jag trivdes verkligen kanon. Hade nog kunnat trycka i mig lite räkor till, bara för att det är så gott. Jag åt bara en korv på dagen för att orka med massor av räkor :)

Vi har haft härligt väder hela helgen, kunde inte blivit bättre. Jag är verkligen supernöjd med denna helg! Ser inte fram emot jobb en vecka i streck nu :(

Här kommer lite bilder från räkfrossan och Skansen.









Skansen


Jordekorren tyckte visst om att bli fotad

Busig, tam ekorre, som springer runt på Skansen. Ni skulle sett vad söt den var när den lekte med snöret.



Ina och Elias



Avslutar med en "söt liten" krokodil från akvariet

Har haft en kanonhelg i Stockholm! :)

Puss godnatt / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Me, my cousins and Madeira

2009-07-25 @ 22:47:44Såhär underbar var min resa till Madeira tillsammans med mina kusiner, syster och farföräldrar.
Svårt att inte vilja åka tillbaka i tiden två veckor... Titta och njut!



Utsikt från vår lägenhet.


Lite av vårt hotell, Promenade



Poolen, havet, palmerna


Madeira


Ingen ovanlig syn i vårt sällskap


Inte den här heller..


Vi kände oss ensamma och satte därför upp lite bilder i duschen.


Therese och Tom


Det var inte oskönt i poolerna direkt.


Lite tequilarace innan utgång


Jag kan om jag vill!


Det blev fler än en gång..


Och det gillar vi!


Italienaren Michell från baren.


Fruktansvärt goda drinkar.


Tillslut fick vi med oss vår lilla italienska bartender ut på stan.


Lite poseing vid en palm


Lite cancerpinnar


Mycket sol och mycket njutning. 29 år kvar på lägenheten, kan ju bara
hoppas man får ta med sig kompisarna ett av de åren. Snälla farfar?

Det var inte allt, men en del av resan! Hoppas ni är avundsjuka. Det är jag.

/ PAULINA
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Me, myself and Paris

2009-07-25 @ 13:03:03Hej! Nu uppdaterar Felicia bloggen igen. Hurra! Jag tänkte göra en bildresumé om jag, mig själv och Paris. Samtliga bilder är Adina Gustafssons (min gulliga syster). Det är också en av anledningarna till varför jag väljer att placera alla de bilderna i samma inlägg, för det blir så svårt att hålla isär mina och hennes annars. Men visst är hon en underbar fotograf?! Hon lyckas alltid fånga den perfekta ögonblicksbilden...hrmm.. Just det! Kopiering av bilderna får ej ske!!


























Den här resan är utan tvekan den bästa resan jag NÅGONSIN gjort! Det går inte att beskriva hur underbart det var och ingen resa kommer någonsin att slå den! Frankrike var magiskt, Paris var magiskt, Eiffeltornet var magiskt, Disneyland var magiskt, hela resan var magisk!


Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hejjagvetintevadjagskaskrivahär!

2009-07-25 @ 10:42:18Hej hopp allihop! Hoppas att ni har det bra såhär nu när det börjar närma sig mot Kos-tider ;D för det gör det verkligen!!!! precis som Linnea fick jag hem biljetten för några dagar sedan, så Pålina du behöver inte oroa dig :)

Det var ett tag sen jag skrev, är riktigt dålig på det där med uppdatering men iaf så kan jag nu stryka en sak på min livs-lista, haha... har nu sett Amadeus fader och guuud så fiin! Hur lik min lilla pollis som helst och det bara skiner Amadeus genom honom ;) haha
Vi har bara filmat och fotat med videokameran och den sladden till datorn är ju väck så ni får hålla tillgodo med Stuteriets egna bilder

ELCATERO - FADERN


http://www.angloarab.se/bilder/elcatero_tavla_446.jpg


PARVELVANTEN
 
Haha, jag måste nog snart ta hem min kamera
och ta lite nya bilder ... hej hopp tråkmånshäst!


och igår var det Harrys för några av oss 18-åringar, och det finns väl inte så mycket att säga om det lite dans med sina bästa vänninor gör vem som helst gla :D haha, inte för att jag var ledsen innan, men ni fattar nog :P
däremot måste jag säga att musiken var kass, men det är ju en annan femma...
aja, nu ska jag dra ut lite med Gusse, hej svej!



Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gonatt

2009-07-24 @ 23:33:20Säger jag. Känner mig allt för nördig nu då jag ligger i ett kolsvart rum och Elias har somnat brevid mig och jag fortfarande ligger med datorn i knät. Kanske är dags att krypa ner jag också. Kan inte sova till halv tolv imorn som jag gjort de senaste mornarna utan imorn har jag ställt mobilen på väcknig klockan 09.15. Då ska vi upp ur sängen och sen framåt tio tar vi bilen in mot stan. Vi ska nämligen möta upp Åse och Johan där för lite häng på Skansen. Supermysigt!

Nu snarkade han till lite irriterat här brevid mig så det är nog bäst att avsluta detta inlägg. Gonatt!

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allmänt

2009-07-24 @ 23:19:50Bara för att jag inte har något bättre för mig just nu och inte kommer på något mer intressant att skriva om ska jag nu berätta vad jag gjort denna fredag. Vaknade till när partnern min vaknade och skulle till jobbet, vet inte vad klockan var då? Sedan sov jag till halv tolv ungefär. Då kissade jag i typ två minuter, det var skönt. Sedan sov jag lite till. Resten av dagen har jag solat, tränat, duschat, "lagat" mat, ätit och nu framåt kvällen väntat och kollat på "Wedding craschers". Skulle hängt lite på 18-åringarnas förfest, men hann bli så trött innan dom kom, så var inte riktigt pigg på det. Men nu är jag inne på dagens andra portion med blåbärspaj och sitter i soffan och glor på tv:n. Helt okej fredagkväll, det får duga för idag. Resten av helgen ska jag tillbringa på jobbet, får se om jag orkar med något mer, men det får vi hoppas.



Biljetten som kom till mitt lilla hem idag. KOS. Det kändes bra i själen.


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


I Stockholm

2009-07-24 @ 14:07:29Har precis anlett till Stockholm. Vi bor i Älvsjö på Connect hotels, i kanske världens minsta hotellrum. Men det funkar för mig. Vi bor i ett Quick sleep rum utan fönster. Det fanns inte ett ledigt rum i hela Stockholm i princip så det räcker gott och väl :)

Väntar på Johan, han duschar. Snart ska vi ned till stationen och köpa 72 h biljett för att sedan åka in till Stockholm city, för lite shopping. Vid klockan 19.30 befinner vi oss på en båt och käkar mängder med räkor. Jag längtar massor eftersom jag är helt galen i räkor!!! Båtturen varar i tre timmar, så jag hinner väl äta en och annan räka.

Ni får kanske uppdateringen ikväll, annars kommer nog en imorgon :)

Ha en toppenbra fredagskväll!

Puss & Kram Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Plåpärsbaj forevahandevah

2009-07-24 @ 13:40:03När jag somnade igår var hela lägenheten full av människor. När jag vaknade var jag helt ensam. Men på nattduksbordet låg en lapp från bögen, innanför dörren en biljett och i kylskåpet blåbärspaj och vaniljsås, så jag kände mig inte lika ensam längre. Igår var det grill-chill-krill-fest på ALV. Det blev lite blöttkött men det var extremt jävla kul ändå. Nu kan jag inte skriva längre för Rush Hour började för tre minuter sen. HEJDÅ!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


De senaste dagarna i bilder

2009-07-24 @ 11:23:49
Gjorde om mammas gamla 80-talsjeans till ett par höga jeansshorts.



Promenerade vid "Snus-huset".


Blev galen i Linneas bikini och beställde hem en egen, fast i rosa.

Poster Harry Potter och Halvblodsprinsen (2009)
Såg Harry Potter och Halvblodsprinsen.

Japp det är lite av det som har hänt de senaste dagarna. Nu måste jag skynda mig för nu börjar Survivor Man på Discovery! Och jag tror minsann att Elias kom hem från jobber nu! Hörde bilen.

Puss!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Grillfest för personalen på ALV

2009-07-23 @ 21:09:32Hej! Jag och Therese är just nu i personalrummet på Alv. Vi är här och hämtar torra och varmare skor till na. Det har regnat. Vi är blöta. Men vi har regnponchos. Gula.

Det är kul. Vi har precis käkat grillbuffé. Det var gott. Väldigt gott. Jag vet inte varför jag skriver så korta meningar.

Det är kul.

Puss Felicia!
Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


UnderBar himmel

2009-07-23 @ 17:23:53Efter en lite stressigare dag på jobbet än vanligt (besöksrekord) styrde jag och mamma kosan mot Västervik. Insläppet var redan vid klockan 18.00, så när jag kom hem från jobbet stressade jag sönder och fick vara klar på en kvart. Vid 19.00 började allt och först ut var Lifvens. De sjöng en del och drog lite historier och var emellanåt ganska roliga. Eftersom många i publiken bor här omkring, var stämningen bra, en och annan som stod upp och klappade och några få dansade på "danzgolvet", men de flesta var inte nykta.

Därefter kom kvällens starkaste kort in, GrisNils, eller på pappret var han okänd, men det blev succé. Publiken bara älskade honom. Han sjöng, drog lite fräckisar och imponerade mycket på oss alla. När hans tid var ute och han körde sin avslutningssång fick han stående publik och massor av applåder och busvisslingar.

Rolandz som skulle vara kvällens höjdpunkt och huvudband, blev lite av en besvikelse. Robert Gustafsson brukar annars dra massor av skämt, imitera folk och vara ganska rolig, men det enda de gjorde var att sjunga. Det blev alltså inte så mycket komik i hans uppträdande. Jag tror att det var fler som hade höga förväntningar på honom, som också blev besvikna. Som tur var, hade de back up och massor av annat roligt.

Återingen kom GrisNils in på scenen och fick återigen alla att skratta, en del, nästan så att de grät. Jag tycker att han var bäst för kvällen. Det var imponerande att han kunde sjunga askungen med en jätteljus röst. Lifvens kom återigen in på scenen, och denna gång fick de med publiken ännu mer än tidigare.

Sist men inte minst var Christer Björkman, Playboy och schlagerfeber. De sjöng melodifestivallåtar och gamla hits. Det märktes här att det var kvällens sista uppträdande, alla var trötta och började nyktra till. Jag tycker att det var bra, men det kändes verkligen att folk började åka hem och var trötta. Christer Björkman, sjöng själv inte så mycket, utan mest sjöng hans dansare.

Sammanfattningsvis kan jag säga att kvällen var kanonbra, vackert väder, fin miljö och en bra och roligt föreställning. Det var absolut värt pengarna. Var hemma vid halv ett snåret och längtade Åse mycket efter sin säng. 


Lifvens, ett lokalband


GrisNils, bäst för kvällen


Rolandz, med Robert Gustafsson i täten


Christer Sjögren, Schlagerfeber och Playboy

Nu ska jag bege mig in i duschen och fixa mig inför grillfesten på alv. Måste även packa eftersom jag och Johan åker till Stockholm imorgon bitti :) Så mig hör ni inget ifrån förrän på söndag. Ha en kanonbra helg allihopa! :)

/ Åse
 
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Full jävla rulle

2009-07-22 @ 20:12:54

Nu har bög-Linnea och bög-Paulina gått från sambo till särbo. Hon tog sina saker och lämnade mig igår kväll. Men redan inatt kommer hon och hälsar på lite, kan inte vara ifrån varandra så länge. Och idag har jag jobbat. Och som jag har jobbat. Och som alla andra på Astrid Lindgrens jävla Värld har jobbat. För idag var det publik-rekord - IGEN! Förra tisdagen 10 555 pers. Idag 11 400 eller nåt sånt. Det var varmt, stressigt, jobbigt, tröttsamt, men faktiskt väldigt roligt. Allt flöt på så jävla bra i vår lilla Stubbe, alla var glada och trevliga (har faktiskt inte behövt ta emot någon extrem-sur kund idag!!!) och allt gick allmänt bra, trots att det var så extremt mycket folk. Lite övertid på det sen när jag skulle stänga, men kom till slut hem, fick äta mat och lägga mig i sängen och andas ut. Nu måste jag duscha, för snart kommer Paulina. Sen ska vi till SumEight:arn Rasmus och förferra för att sedan dra till Harran och hänga lite. Imorgon är det jobb igen med Klant-Sara och Kallskänks-Linnea och sedan är jag ledig EN HEL DAG! Underbart! Nu ska jag duscha bort choklad, hallon, jordgubb, svett, kaffe, apelsin och annat kladd från min lagom trötta kropp.

So long, fuckers!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Gulligull!

2009-07-21 @ 17:17:37Sitter just nu i soffan och käkar polkagris och kollar på Angus, en film. Den började precis så jag har ingen aning om huvida den är bra eller inte. Dagen idag har gått ganska snabbt, lite träligt väder bara. Ena stunden var det svinkallt, regn, blåst och ena stunden sol och varmt.

Såg världens sötaste hundar idag. Två chihuauor, en vuxen och en liten valp.


http://www.thechihuahuaguide.com/Chihuahua_Pictures/Chihuahua2.jpg

Den ena var såhär liten, fast mycket sötare i verkligheten. Bara 10 veckor gammal. Jag blev grymt sugen på att ha en sån liten söt någon gång. Blev nog kär i den lilla.

Ikväll blir det träningen med parkavdelningen, ska bli skitkul :) Dock ska inte Paulina och Linnea komma idag. Undrar hur det kommer gå för oss egentligen på alv-vm. Det återstår att se. Är cirka två veckor kvar nu i alla fall.

Ha en bra dag alla! :)

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Glass i solen bakom molnen.

2009-07-21 @ 14:44:16

0-793fe7024586dd61e61b4742319c2198.png
Linnea och jag har kommit på att bakom molnen är det faktiskt alltid soligt. Det tog vi en glass på.
// Th4ss och L3ll

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Isn't it ironic?

2009-07-21 @ 13:09:14Och nu regnar det. Blåsten, kylan och molnen fick till slut sin vän och dagen är fullbordad. Jag älskar den svenska sommaren. Och när man är ledig en sådan här dag och inte har något att göra, är det ju perfekt att bara sitta inne och inte göra något. Det är ju faktiskt så man vill tillbringa sitt sista sommarlov någonsin. Allt är perfekt, livet leker.

Det som fick mig att gå upp ur sängen idag var att mamma var hemma och att jag tänkte på Kos. Men helst av allt hade jag bara velat ligga i min säng i mitt mörka rum och tänka på underbara saker ända fram till den 18 augusti klockan 17.30, för att sedan teleporteras till Arlanda och flyg NVR 317 för att fem minuter senare flyga till Kos. Det skulle varit en perfekt dag. Den här blir nog bara okej. Men det duger faktiskt.






Bilder från Apollo.se

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sleeping sun

2009-07-21 @ 12:14:32Är det inte alltid lika underbart att vakna upp på sin lediga dag med en himmel täckt av moln! Nja inte riktigt kanske. Jag hade planerat en heldag i solen, men det får kanske bli imorgon, eller? Nu ska jag offra ett par gamla jeans till Solguden så blir det nog sol snart. Och efter lunch ska jag offra Linnea.


Bilden är förövrigt inte tagen idag.

Ha det bra!
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nycklarna hittade hem!

2009-07-20 @ 21:44:13Nu har jag hittat dem, mina nycklar har hittat hem. Som jag berättade tidigare hade jag letat överallt. Saxen i fönstret kanske hjälpte trotts allt. De låg i alla fall hemma hos Nicklas i ett par av hans byxor av någon lustig anledning. Tur att de kommit hem nu, jag har saknat dem.

Ikväll har Nicklas och jag åkt till Höksjön. Så den mystiska höksjön som ingen vet vart den är, är nu funnen!!


Nicklas precis efter ett dopp i iskallt vatten.

Och tyvärr blev vi inte veckans blogg hos Celinie. Men tack till alla ni som röstade på oss!! Stort tack!! :)
Ha en bra kväll!
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Rolandz på onsdag :)

2009-07-20 @ 17:06:23

Idag är det måndag, vilket betyder få som jobbar på parkavdelningen. Trots att vi från början var tre stycken som skulle ut på parkeringen gick det bra när vi fick hjälp att ytterligare några. Det har varit ganska mycket folk idag, vilket betyder massor av skräp. Men vi hann inte ens plocka halva parken för det var så himla mycket, så de som har kvällspasset har massor att göra, eller så lämnar de allt till oss imorgon bitte, det skulle inte förvåna mig.

Mamma och jag ska på Rolandz i Västervik på onsdag, ska bli ganska roligt faktiskt. Det är sådana saker som gör att man känner att det är sommarlov.

Johan och jag ska åka iväg någonstans fredag till söndag. Jag vill åka till Stockholm, men det verkar vara fullt överallt :( finns inte något rum på något någvandrarhem ledigt, men mamma hade hittat något hotell som var ganska billigt, så vi får hoppas att det fortfarande finns kvar. Något förslag på vart vi kan åka om det inte finns någonstans att bo där? Är tacksam för lite tips! :)


Bild från http://www.robertgustavsson.se/robertsbrev/2009/april/Rolandz_500.jpg

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Box 21 av Roslund & Hellström

2009-07-19 @ 20:24:38



Sverige är inte perfekt. Den som någonsin har påstått det har fel. Väldigt fel. Mitt i den svenska idyllen pågår dagligen övergrepp av prostituerade kvinnor, eller snarare tonårsflickor, som slussats in i landet ofrivilligt. Kanske, och väldigt troligt, är det pappan, farbrodern, en avlägsen släkting eller kanske till och med pojkvännen i hemlandet som säljer flickorna till hallickar utomlands. Många unga flickor i bland annat Östeuropa vill komma ur misären, till ett liv med pengar och en framtid. Det vet hallickarna och därför lockar de med arbeten utomlands, till exempel i en bar eller på en dansklubb. De får ett pass. Men passet är dyrt, väldigt dyrt och de unga flickorna får en skuld. En skuld de måste betala av med sex.

                     "Han hade sett några stycken av dem. Alltid samma historia. Unga fattiga baltiska flickor som bearbetades     av någon som kom till byn med talets gåva och med löften om arbete och välfärd, som försåg dem med falska pass och i samma ögonblick som de tog emot passet förvandlades dem från hoppfulla tonårsflickor till låtsaskåta kvinnor. Det falska passet var dyrt, med det fick de en skuld, en skuld måste man betala av."

Deckaren väcker starka tankar och är skriven med ett grovt språk, vilket gör att händelserna sätter starkare spår och känns otroligt verkliga. För de är verkliga och händer hela tiden. Cirka 1000 kvinnor som fallit offer för trafficking kommer till Sverige varje år. Det är 1000 kvinnor för mycket. Därför tycker jag att det är bra att författarna inte förmildrar ämnet utan går rakt på sak och skriver med detajer som får läsaren att rysa av obehag.

Jag gillade romanen starkt, trots att den kan kännas lite "ryckigt" skriven ibland, i och med att det är två författare som ligger bakom. När man trodde att man visste vad som hänt prostituerade Lydia, tjackaren Hilding, förbrytaren Jochum Lang och den buttre poliskommisarien Ewert Grens fick man sig en chock. Twisten på slutet förvånade enormt!

Jag rekommenderar boken om du vill bli insatt i trafficking eller bara vill ha en nagelbitande och spännande deckare att läsa under sommaren. Jag rekommenderar däremot inte deckaren om du lätt blir stött av grovt språk eller väldetaljerade våldtäckter eller dödsfall.







Permalink Felles böcker Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skåånetripp

2009-07-19 @ 19:55:05Tjabba, tjena, hallå!
Nyss hemkommen från vår lilla minitripp till Skåne, eller jag har varit hemma sedan i fredags ...
Jag har iallafall haft det kanon och vädret har verkligen varit på vår sida alla dagar :D
Onsdagen tillbringades i bilen och sedan på Falsterbo Horse Show, som alltid är lika mysigt. Sov över hos moster för att på torsdagen gottgöra min mamma och min andra moster genom att kolla på roliga (!) sevärdheter. hmhm ;) jajja, det var rätt okej trots allt.
på fredagen blev det lite badande och en jäkla massa bilåkande... det är en hård kamp att utstå en bilresa hem. ;/

en trött men enkompissaknande cecilia tog sig en snabb dusch och for in till stan för att träffa några polare senare på kvällen, jag blev dock inte så långvarig, men det är tanken som räknas :)

igår var det sommarfest hos min tredje moster (har hur många som helst tror jag) och det var trevligt ... lite grill, mat, fika, tårta, dans och liknande på logen :) hihi
och idag har jag bara sovit, film, dator, film och sedan lite mer film...har gått en sväng med tjockan också :)

Nu har jag inget mer att tillägga förutom att jag tänkte bege mig in till stan imorrn och få fingrarna ur röven och fixa lite ärenden! + att jag, precis som Ina och Elias, ska se Walk the line ikväll ... :)

Hej svej



(och fasen vilket tråkigt inlägg detta blev, men vafan, läs om ni vill annars skit i det ;) )
Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Baksmällan var jättebra och rolig, måste ses!

2009-07-19 @ 19:47:57Dagen på jobbet idag har varit väldigt skön, men väldigt regnig. En del dagliga rutiner har drabbats och istället har vi varit väldigt duktiga och städat hela parkavdelningen, eller det var nog mest Kadde :) Det var lite folk, lite skräp och väldigt blött idag på alv och i resten av Vimmerby. Förstår verkligen att folk inte vill gå i parken i detta skitväder! Om det blir bättre väder imorgon kommer det slå till och bli jättemycket folk istället. Men vi får hoppas för vår egen skull att det inte blir så eftersom vi endast är tre stycken som jobbar imorgon bitti och vi ska klara oss själva ute på parkeringen.

Igår var Therese och jag på bio. Vi kollade på baksmällan, vilket var en jättebra och rolig film. Jag rekommenderar den starkt, ni måste se den! Den handlade om fyra män som åkte till Las Vegas på svensexa. De blir drogade och kommer inte ihåg ett jota från kvällen. Mycket konstigt hände, deras lyxsvit var jättestökig, en tiger satt i badrummet och en av männen hade gift sig trots att han hade flickvän, men de minns ingenting och deras kompis som ska gifta sig är försvunnen. Nu tänker jag inte avslöja mer här utan ni får se den själva och sen kan ni ju skriva vad ni tycker om den :) Den hade tydligen fått jättebra recensioner i alla fall.

Kolla på trailern här!


Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gråa dagar skyndar aldrig på

2009-07-19 @ 18:19:45En regnig söndag är likamed inte mycket folk på Astrid Lindgrens Värld. Det var så lite att göra att jag kunde dricka mig mätt i magen på frukt-drinkar. Men det gör ju inte så mycket. Tiden gick sakta, men den gick och till slut fick jag cykla hem i duggregnet. Nu sitter jag här och väntar på att min livskamrat ska komma hem. Då ska vi ta Volvon ner till pappa och äta. Sedan vet jag inte vad vi ska hitta på denna sega söndag. Mysa som bara bögar kan kanske. Skulle försöka titta på Sverige-Kina nu, men det gick visst inte så bra. TV4 Sport "väntar på bilder från landskampen" tydligen. Varför, undrar jag? Tror att jag ska ta mig en liten dusch, bara för att göra något. Vi hörs, mina kära vänner och ovänner.

Men glöm för guds skull inte att rösta på oss i veckans blogg - HÄR !!! VI VET ATT NI TYCKER ATT VI ÄR BÄST, SÅ DET
ÄR BARA ATT VISA DET!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag

2009-07-19 @ 18:13:53Hej allihopa! Jag är hos Elias nu och vi har det hur mysigt som helst. Vi är fortfarande ensamma hemma (förutom Elias lillebror, men han sitter nere i källaren med sin dator 24/7 så han märks inte) men imorn kommer hans föräldrar hem från sin europaresa. Har blivt lite dålig uppdatering från mej denna vecka men det har berott på att jag inte har varit hemma så mycket. I början av veckan bodde jag hemma hos Linnea och sen åkte jag hit. Men nu i veckan jobbar Elias så då ska jag försöka vara lite duktigare.

Förut tog vi en promenad nere vid vattnet och gick förbi "snus-huset" där den första snusdosan kom till. Elias var såklart fascinerad. Bilder från de senaste dagarna kommer senare. Har varit krångel med att få över mina bilder till datorn men ska försöka fixa det senare. Några bilder från Hultsfred kommer dock inte eftersom att jag är utan kamera. Så jag har bara samma bilder som alla andra har lagt upp, resten finns i huvudet.

Ikväll ska vi se Walk the line som handlar om Johnny Cash´s liv. Älskar den filmen!



Ha det bra!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött på inget, trött på allt

2009-07-19 @ 10:56:24Jag är trött. Det är nästan det enda jag vet just nu. Jag vet inte vad jag gör. Jag vet inte vem jag är. Jag vet inte vad jag vill. Jag vet knappt inte varför jag är så trött. Jag vet bara att jag är trött, på typ allt. Jobbet har aldrig varit jobbigare. Jag jobbar som ett svin om dagarna. Jag är trött och stressad på grund av jobbet på kvällarna. Jag drömmer om jobbet på nätterna. Jag kan inte sova ordentligt för att jag är stressad över jobbet och tror att jag försovit mig. Det känns som att jag har en liten svacka nu. Men bara en liten. Jag vill bara åka till Kos med mina vänner NU och aldrig mer komma hem. Då skulle allt lösa sig. Men det gör det nog ändå. Bara på ett tråkigare och långsammare sätt. NU MÅSTE JAG JOBBA!


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I'll be your gayfriend

2009-07-17 @ 21:39:00



Snart ska jag till min byg och partaya :) (Han på bilden) men just nu sitter jag och halvväntar på att en annan ska komma förbi, men den andra är rädd för min finska mormor som är på besök. Hon är inget att vara rädd för. Hon svär lite surt på finska ibland, men mestadels skrattar hon åt mig när jag säger dryga saker samtidigt som hon sätter i halsen och hostar. Fick två dieslen tröjor av henne nyss förresten. Jag blev glad! Fick också 500 kr av mina kära moster, som en försenad födelsedagspresent/körkortspresent. Tackar och bockar för det! Men nu orkar jag kanske inte vänta mer på den där bygen. Han kan dra till frödinge och stanna där! Hihi

Im on my way Linnea! Tar mammas trasiga bil, bara för din skull!

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min älskling har ett hjärta av snö

2009-07-17 @ 20:15:26Yo motherfucker. Idag var det svettigt i Stubben. Blev lycklig när jag slutade. Åt en underbar salami/brie-macka när jag kom hem. Tänkte på min bög. Nu har jag förfest med mig själv och Lars Winnerbäck. Lars Winnerbäck som jag förövrigt ska träffa i höst igen. Han släpper nytt album också om 66 dagar. LYCKAN ÄR OÄNDLIG.




Permalink Lell & Lasse Kommentarer (0) Trackbacks ()


Strålande sol och Åse är ledig

2009-07-17 @ 19:00:53Vädret har varit underbart idag och jag har för en gångs skull varit ledig! Även att de är väldigt få, njuter jag av all tid jag får. Dagen har i alla fall spenderats med Johan. Vi solade och badade vid Nossen precis som många andra. Det var verkligen skönt, men det kändes i vattnet att det varit dåligt väder ett tag nu. Inte varmt för fem öre. Vi hade sedan tänkt att dra till Björkbacken för att prova på den nya äventyrsgolfen, men det öppnade tydligen inte förrän vid 16.00. Vi åkte därför och köpte glass på Sibylla hos syster. Eller jag köpe glass och Johan åt mat innan han skulle iväg till jobbet. En mysig dag med älsklingen i alla fall :)



Ikväll blir det fest hos Linnea, men hur länge jag stannar det märks, eftersom jag jobbar imorgon igen.

Ha en bra kväll! / Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


(B)låsta nycklar!

2009-07-17 @ 18:34:58Jaa visst tappar vi bort nycklar, du, jag och säkert alla andra har slarvat bort sin nyckel någon gång. Men visst kommer den oftast fram till slut. På något lustigt vis. Nu är det så att mina nycklar är helt försvunna och de tycks inte vilja komma till sin rätta. Jag har letat precis överallt!! Det finns nog inte ett ställe som jag inte kollat på. Jag har kikat under sängen, i alla väskor, tröjor, jackor och byxor. Ingen nyckel. Jag har kollat i alla lådor och fönster, på golvet och på hyllor. Ingen nyckel. Jag har kollat nyckelhålet. Jag har till och med kollat i tvätten, mikron, kyl och frys. Jaaa jag har till och med kollat i soporna!! Kan mina nycklar vara mer borta.

Nu har jag lagt en sax i mitt fönster, för vet ni, det ska få dem att komma fram. Vet inte hur, men jag har hört det i alla fall. Nu ligger saxen där, men vart är nycklarna?! Snälla dyk upp?! Någon som har nått bra tips för borttappade nycklar?



Ha en bra kväll!!
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Illustration - Nathalie

2009-07-17 @ 09:57:49Nu har jag gjort en till. Den här gången har jag illustrerat en tjej som ville ha en illustration. Eftersom jag behöver träna lite och tycker det är kul att göra människor glada så gjorde jag det. Det här är Nathalie, kolla även bloggen.
Tyckte det inte blev jättelikt men ganska iallafall.

Eftersom jag gillar kritik, säg till ifall ni ser något som kan förbättras :)


Ha en bra dag!!
// Therese

Glöm förresten inte att rösta på oss till Veckans blogg här. Nummer 5!!
Permalink Therese Illustrerar Kommentarer (4) Trackbacks ()


Harrys!

2009-07-16 @ 22:38:52Harrys igår var grymt roligt, synd att jag var tvungen och åka hem bara. Ibland när jag gör saker, hatar jag att jag börjar jobba så tidigt. Även att jag drack och så, gick det ändå ganska bra att gå upp. Roligt att Rasmus ska följa med oss till Kos :) Nu börjar det närma sig brudar! 




Lite bilder från gårdagen

/ Åse
 
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bögar har roligare

2009-07-16 @ 20:27:07Numera är Linnea och Paulina ett litet bögpar i Linneas lägenhet. Här gör vi allt som man gör i ett mycket öppet förhållande, det vill säga fiser, rapar, bajsar, bögar, spottar, lagar mat, myser och tjafsar. Det är underbart. Igår bjöd vi hem lite människor och söp oss lite fulla. Sedan gick vi till Harrys och fortsatte på alla möjliga vis. Lite karaoke, lite dans, lite cp-barn och mycket roande saker. Sedan var det efterfest på Linneas balkong, vilket uppskattades av några stycken randoma personer. Efterfesten innehöll det mesta den också. Öl, kaffe, mackor, godis, mycket musik, choklad, känslor, samtal, dans, spill och häng i säng. Klockan 05.00 låg Linnea i sin underbara säng, Paulina i sin, Ina på sin madrass och en liten Kenny på en soffa? Fyra timmar senare började dagen. Utan ångest och utan trötta ögon. Tack för kvälla, vi ses imörn, at Lells place, party all night long! Paul och Linné fortsätter att vara tillsammans som manliga gayar fram till tisdag. Det gillar vi. Nu ska vi gå och äta upp Tempo och allt innuti.

Bögpuss från Linnea & Paulina

Bildbevis











Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rösta fram oss till veckans blogg!

2009-07-15 @ 17:27:27Gå in här och rösta fram oss till veckans blogg! Rösta på nummer 5 vettja!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hultsfredsfestivalen 2009 ur Åses synvinkel

2009-07-15 @ 17:20:52Kanske är dags för mig att göra en resumé från Hultsfredsfestivalen, trots att jag egentligen inte har tid.

Åkte till campingen Ängland på tisdagkvällen för att hälsa på mina kära polers som hade satt upp våra tält och startat festivallivet. Campet  var dock ännu inte fulländat då. Eftersom jag skulle upp och jobba onsdag och torsdag blev det ingen tältning för mig förrän på torsdagkvällen.

Onsdagen började med jobb, hem och sova, åka till Hultsfred, hem och sova. Var nervös för att få parkeringensböter, men jag klarade mig. Banden jag kollade på var Franz Ferdinand och Kings of Leon. Det var denna dag vårt camp övertogs av ett x antal vimmerbybor.

Torsdagen började på liknande sett. Fast jag kom till festivalen senare för jag skulle få sova lite så att jag skulle orka med festivalen. När jag kom till festivalområdet, eller snarare campingen, lite sent stod mina vänner redan mitt i gröten på The Killers. Jag kollade från början på konserten med en annan viimmerbybo, men hon försvann så där stod jag själv i geggan. Därefter gick jag i min ensamhet och kollade på Erik Hassle. Det var försenat så kön bara växte och växte och alla trängde sig före. Folk hade panik, knuffades, vakterna skrek och regnet föll. Sista bandet vi kollade på för dagen var Takida. Denna dag hade jag tänkt att festa sönder, men ingen annan var på festhumör, så det blev inget. Vi gick och lade oss ganska tidigt eftersom alla var trötta och vårt camp var fullt. Blev dock väckt några gånger av att folk öppnade vårt tält. Dåligt!

Fredagen ägnade jag och Ina åt att laga vårt partytält som hade gått sönder, vi fick hjälp av några jättesnälla grannar. Där satt vi sedan och spelade kort och drack med dom. Vi började dricka redan vid tolv och vi var sjukt pepp. Hade riktigt skoj! Vi gick därefter in på festivalområdet för att ta lite gratissaker och så kollade vi på konserter t.ex. Markus Krunegård och Madness. Madness var en av de bästa konserterna jag var på under festivalen tack vare stämningen. Vi följde med och dansade tåget och var glada. Kollade även på Mando Diao och The Sounds. Detta var det roligare dagen enligt mig, Jag var på partyhumör.

På lördagen sov vi länge, kollade på Melody club, John me, Petter, Promoe, Iite av Ice Cube, Sahara Hotnights och Lars Winnerbäck. Det var tänkt att vi skulle ha tältat denna natt också, men det spöregnade på dagen, vårt camp var fullt, vi var trötta, kände oss ofräscha och var trötta på festivallivet så vi åkte hem. Fast jag åkte till gnagardalen och sov i min pojkväns buss på semesterracet. Lördagen var rolig den också! :) När vi kollade på Promoe stod en kvinna, i kanske 45 års ålder och dansade helt galet. Det är bara Ina och Linnea som fattar hur roligt det såg ut. Hon stod och spanade in massor småkillar och den låten hon väntade på var Svenne Banan. Petter var även den en bra och rolig konsert tack vare stämningen och hans förmåga att få igång publiken.

Jag tror jag har lite annorlunda sidor på festivalen än var de andra har. Jag vet inte om det har att göra med att jag jobbade och missade en hel del tisdag och onsdag. Jag tror att det kan vara så eftersom de festade massor då och jag åkte hem. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag tyckte att festivalen hade två sidor, en rolig och en mindre rolig. Däremot tycker jag faktiskt att det är skönt att det är ett helt år kvar till nästa festival, om jag nu går då. Om jag ska nästa år ska vi ha ett helt EGET camp, visst tjejer?










 
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny kategori!

2009-07-15 @ 16:19:07Ni som känner mig kanske har undrat var alla bilder på Lars Winnerbäck från festivalen är. Om ni inte har undrat så får ni veta det ändå. Bilder och annat underbart om my one and only kommer nu, i min nya kategori
- Lell & Lasse. Enjoy!




Första spelningen var ju på onsdagen, då det var en återförening med Lasses gamla band Snoddas. Jag var tyvärr inte där eftersom att jag inte hade någon sån biljett, men rykten säger att det var riktigt jävla bra. Min första syn av Lasse i år var iallafall i Teaterladan på torsdagen. Vi kom dit en halvtimme innan och då var det säkert hundra meter kö utanför. När dom öppnade blev det rätt hårt tryck och på nolltid var den lilla ladan full. I tidningen stod det att det även stod flera hundra utanför under hela konserten. Konserten ja, den var helt magisk. Det var aukustiskt, intimt och väldigt känslosamt. Therese och jag stod mitt i klumpen och skrek allt vad vi hade till de allra underbaraste balladerna. Jag grät i slutet också, för övrigt.





Den andra spelningen var på fredagen på Pampas. Först var jag rätt ensam, hur man nu kan vara det bland flera tusen, men sedan kom Maria och räddade mig. Vi tog oss in i massan och hoppade, skrek, sjöng och njöt. Denna konsert var med ett rock-band och de spelade som förstått de mer rockiga låtarna. Stämningen var underbar och tempot högt, så det hann inte riktigt bli så känslosamt att jag grät denna gång. Men konserten var perfekt.




Sista kvällen. Sista Lasse. Största scenen. Extremt många tusen i plubliken. Maria och jag, längst fram. Gudomligt. Denna spelning innehöll verkligen allt, precis allt! Gamla låtar, nya låtar, en helt ny låt(!), rock, ballader, skrik, sång, lycka, tårar, trängsel, en rörd Lasse, en jätteglad Lasse, Om du lämnade mig nu med Anna Stadling, ja allt helt enkelt. Och det var helt perfekt. Under sista halvan av konserten tror jag vi där framme upplevde samma sak, samma underbara känsla. Vart jag än tittade, tårar. Alla grät och jag vet ju precis varför. Men jag kan inte förklara det. Lyckan fullbordades i det allra sista när ett hav av konfetti och plektrum exploderade över oss. På plektrumen stod det LARS WINNERBÄCK SÅNGBOK OCH NYTT ALBUM RELEASE 21.9. Jag kunde inte sluta le. Alla tre konserter har varit perfekta och obeskrivligt underbara, på tre olika sätt. Jag kan inte säga vilken som var den bästa, men om jag måste, så var den sista på Hawaii något LITE extra.

Tack för att du finns, Lars Winnerbäck. Du gör mitt liv, på något vis, lite bättre.

Permalink Lell & Lasse Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag

2009-07-15 @ 10:57:28

God morgon, god morgon, sen kan jag inte mer lalalalala.....

Hej! Vaknade cirka sisådär klockan 08.20 hemma hos Linnea. Linnea hade dock stuckit och jobbat så det var jag och Pausan som tog över lägenheten i några minuter. Eftersom hon också skulle jobba klockan nio så åkte jag hem, vågade inte riktigt stanna kvar där själv med läskiga skuggmonster och andra varelser.

Fint väder har vi fått igen också! Härlich! Ska nog ut och lägga mig i solen idag igen. Min familj och jag var i Västervik och njöt vid Lysingsbadet igår, för där var det faktiskt fint väder! Bilder kommer nog senare.

Idag ska jag packa igen. Känns som att jag packar varje dag. Denna packning ska till Stockholm. Jag åker dit imorn och får se hur länge jag stannar. Hoppas jag får tag på en biljett bara.

Gör en liten lista för dagens prövningar, mest för att komma ihåg allt själv.

1. Packa
2. Måla huset
3. Tvätta
4. Städa rummet
5. Köpa biljett
6. Sola (om solen finns kvar vid det här laget...)

So long, have a nice day!

Puss och kram

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En liten hälsning från Stolt :)

2009-07-14 @ 22:58:53Jahopp, jag vet inte riktigt när jag skrev sist faktiskt...vääldigt länge sen iallafall...

För det första är jag nu exjordgubbsförsäljare och återigen sommarlovsdiggare, en lite rikare sådan :D
Förra veckan njöt jag av festivallivet tillsammans med mina makalösa polare parallellt med jobblivet. Jag klarade det, det trodde jag faktiskt inte... jag hade förväntat mig att ligga död i en buske runt fredagskvällen på grund av utmattning... men jag var tillochmed pigg på lördagskvällen... lite för pigg.. överskottsenergi till 1000 då jag och Linn var galna på SMK, samtidigt som mina söta kompisar packade ihop mitt pick och pack... TACK FLICKOR! VÄLDIGT SNÄLLT AV ER <3¨

Jag har alltså haft en kanon festival som har innehållit allt från A till Ö. :D

Igår var jag i smålänningarnas affär GeKås i Ullawed tillsammans med Linn! :D Hahah, snål som man är köper man på sig ett lager av fönödenheter och lite annat mindre viktigt... sånt där billigt som kanske kan vara bra att ha någon gång i framtiden ;)

Imorgon styr jag kursen mot Skåne och Falsterbo för lite Horse Show :D Det är ett x antal år sedan jag var sist så jag saknar det :D hihi...
och jag kan ju gissa, bara gissa att jag kommer vara liiite fattigare igen...fasen min stackars lön är nog snart slut :O

jajja, jag överlever nog... och förresten,.snart är det 1 månad kvar till Kos och jag har absolut inte fattat det... herregud hur ska det gå :D haha

Nej, nu ska jag keka lite och sedan sussa sött :)

Puss och gonatt på er



Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kaos på Astrid Lindgrens Världs parkeringar!

2009-07-14 @ 17:18:48Som Therese skrev i tidigare inlägg om alv. Det är sant, kön gick enda upp till ishallen, alla parkeringar fylldes, till och med hela halkbanan, det blev besöksrekord, imorgon blir det förhoppningsvis tårta :) Det tog inte lång tid för oss att fylla den stora parkeringen och grusparkeringen. För några timmar sedan då någon kollade på besöksantalet var det uppe i 10 100 vilket betyder rekord. Det tog en stund att räkna alla bilar idag eftersom det var 2262 stycken. Annars har dagen gått ganska snabbt, mycket skräp att plocka när det är så mycket folk dock. Jag är väldigt glad över att jag inte står i någon kassa, så jag märker inte av stressen på samma sätt som de andra. Däremot märker jag den på parkeringen. Alla är så hänsynslösa och tänker bara på sig själva. Trots att bilar väntar, öppnar de dörren och tar ut ungen vilket stoppar upp resterande kö.

Alla har varit duktiga och skrivit ett inlägg från hultan, alla utan jag. Men jag lovar att det kommer, kanske imorgon. Nu ska jag dra mig mot sängen för en power nap och sen ikväll blir det fotboll med parkavdelningen. Ska bli skitkul! :)

Therese den nya designen var jättefin! Du är så duktig gumman :)

 Om jag hinner kanske jag bloggar senare, men förvänta er inget! ;)

Ciao! / Åse 
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hultsfred 09 live

2009-07-14 @ 16:18:37SumSeven har nu skaffat YouTube! Här är lite godingar från festivalen. Och för oss interna, hör av er om lösen och sånt! Pusshej <3



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Here we go again

2009-07-14 @ 15:07:06

Nu äntligen har några av hela 410 stycken bilder blivit lite photoshopade och granskade. De är inte av bästa kvalité, men fyllda av känsla. Jag har ju som sagt varit på ganska många konserter och försökt att ta dokumentera dem så gott jag kunnat. I stort sett alla spelingar jag såg var riktigt bra. Men det allra bästa var ändå Franz Ferdinand, The Killers, Mando Diao, The Sounds, Adiam Dymott, Lars Winnerbäck i Teaterladan, Lars Winnerbäck på Pampas, Lars Winnerbäck på Hawaii, Madness och Thåström. Här kommer lite bilder från Linnea Ericssons festival.

Fest och umgänge



Sickan, Inis, Pausan och Lell bakom kameran anlände tisdag kväll



Fröken Cecilia Lind



Ina och press-änningen



Cha cha



Dudes i Camphund



Camphund, i sina bästa timmar, innan det invaderades, fuktskadades och blåste bort



L3LL & TH4SS



Transa



I en pöl



(bildtext behövs ej)



Fastnade lite en gång

Konserter



En vild hare på THE GOSSIP



THE GOSSIP



Unknown på THE GOSSIP




Franz Ferdinand




Kings of Leon och tillfälliga vänner på Kings of Leon



The Killers



Mina brudar på The Killers



Markus Krunegård



Monark X



Anna Ternheim, med en kille på såg



Gissa bandet?



A camp



Mando Diao




The Sounds



Timbuktu



Melody Club



John ME



Adiam Dymott



Promoe



Sahara Hotnights



Thåström och lite Ternheim

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Visst orkar ni höra mer festival!

2009-07-14 @ 14:35:10Nu kommer lite text och bilder från Therese festival. Mest bilder, för alla vet ju att bilder säger mer än tusen ord. Men inte ens bilder kan beskriva denna festival. Jag vet inte vart jag ska börja eller sluta, skrika eller skratta. Mycket har hänt under denna festival och det har inte varit en lugn stund i vårt camp, CAMPHUND! Det har hänt saker som jag alltid kommer minnas och saker som jag inte alls vill tänka på. Det kladdades med pennor, då föddes Puss-Packman. Det dansades Snickerboa-dansen med Ella. Det har suttits på pallen Pyret som tyvärr dog, men hade sina bästa levande timmar på festivalen. Det mosades under konserterna och mystes i tälten. Det sovs lite men festades desto mer. Det har varit en underbar festival med de underbaraste Sumseven:arna!! Bland Therese bästa konserter finns; Franz Ferdinand, Kings of Leon, The Killers, Lars Winnerbäck, Madness och Dead by April såklart, och mycker mer. Får inte glömma våra kära Raubtier som gav inpiration till vårt camp-namn. Nu orkar jag inte skriva mer, här har ni några pics.

Ha det gött!
// Therese

Permalink Therese Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Stackars ALV-slavar!

2009-07-14 @ 12:43:51Jag kan inte beskriva hur glad jag är att jag inte jobbar på ALV idag. Denna tisdagen kan jag garantera att det blir mycket folk i parken och de som jobbar kommer ha fullt upp. Fick höra att kön till Astrid Lindgrens Värld sträcker sig ända till Vimarskolan!! Och för de som inte vet så är det en bra bit däremellan. Nu börjar högsäsongen med sisådär 9000 besökare i parken. Jag tycker synd om er som jobbar idag. Själv ska jag ta det lugnt och försöka bota min festival-förkylning!! Ska försöka få upp lite bilder från Hultan09 idag med. Nedanför får bli ett smakprov ;)



Ha det bra!!
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny Design!!

2009-07-13 @ 22:13:28Från och med nu har Sumseven en alldeles ny design! Hoppas ni gillar den tjejer, annars är det bara att säga till. Den är inte helt fulländad än, lite småpill kvar som jag ska fixa imorn. Jag vet att jag typ mest har bara bytt färg och lite sådant. Men det gör faktiskt en skillnad. Jag tycker vi tar en ny headerbild på Kos tjejer!! Och så ska alla vara med.
Så nu den stora frågan:

Är designen bättre eller sämre?


Nu ska jag sova, ha det bra
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Full rulle

2009-07-13 @ 19:05:15Efter en lång dag av arbete sitter jag här och skriver ihop ett kort och ganska flummigt inlägg. Idag har det varit riktigt mycket folk på alv, för oss på parkavdelningen är det både bra och dåligt. Mycket mer att göra, men tiden går betydligt snabbare då. Vissa dagar är vi bara halva styrkan, idag är en sådan dag. Imorse när vi skulle ut på parkeringen och parkera bilarna var vi tre stycken. Det är inte lätt att göra sig sedd och hörd då kan jag lova. Men det funkade ganska bra ändå som tur var.

Efter jobbet fikade jag med Sarah på Storgatan 48. Åt en daimkaka, inte lika god som jag förväntat mig och så drack jag som alltid varm choklad med karamellsmak, mums! Det var väldigt trevligt att prata av sig lite, träffade även henne en stund på festivalen, annars var det ett tag sen. 

Kom hem ganska nyligen, åt mat, fixade matsäck till imorgon, ska snart åka in till Linnea för lite häng, vidare till Johan och upp vid klockan 06.00. Min dag är/har varit ganska fullspäckad, men det gillar vi! :)

Hinner tyvärr inte skriva ett inlägg om Hultsfredsfestivalen idag heller, kanske att jag gör det imorgon. Men jag kan inte lova något eftersom vi ska träna inför ALV VM imorgon :)

/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Monark X

2009-07-13 @ 16:31:00Vår kära Dea som är trummis i Monark X spelade på Rookie-scenen på Hultsfredsfestivalen. Fy fan vilken känsla! Jag tyckte dom var grymma och det gjorde även tidningarna och Mona Sahlin. Fyra plus av fem fick dom av Vimmerby Tidning och det är de helt klart värda. Det var verkligen många som hade hittat till Rookie-scenen på fredagen klockan fyra. Många fler än vad jag hade räknat med, och många fler än vad de själva hade räknat med också tror jag. Tidigare när vi pratade med Dea sa han att alla kommer att kunna stå längst fram, mer folk kommer det inte vara. Men så blev det inte. Det lilla tältet var fullt med folk och bandet lyckades få folkmassan att starta en moshpit. Haha! Det här var deras tredje festivalspelning och jag hörde även att de ska spela in en skiva i höst. Monark X kommer vi att få höra mer av i framtiden!



Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


FESTIVAL PÅ PAULINAS SÄTT

2009-07-13 @ 15:09:13Hultsfredsfestivalen 2009, tisdag och onsdag.


HULTSFREDSFESTIVAL!!!!

Nu börjar det

Människor i sina renaste form

Full fart med Ah-a

Affe, vem annars?

Kings of Leon med Ina, mysfredrik och staffan. Oslagbart!

Tequilarace med mig själv.

Mysfredrik :)

Två fulla galningar

Kallay hälsade på i vårt Camp Hund

Även denna tjej. Hur skön som helst! hette hon lina?

Viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

Skånecampet! Där fanns bland annat Staffan "Bajsen kajsen". Den roligaste
människan någonsin förmodligen.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


ALLT OCH INGENTING

2009-07-12 @ 22:28:00

Jag kan inte säga att jag varit en riktig festivalare som förra året. Men jag sov i tälten (vilket var hemskt) i 3 nätter av 5. Det skulle säkert varit kul om jag inte jobbat alla dagar utom torsdag. Folk kom in i tältet under småtimmarna och folk spelade hög musik precis utanför hela nätterna när jag ville sova. Det gick inte så bra. Men jag lever, det är först nu jag fattar det. Men jag är iaf rätt stolt över att jag pallade både festivallivet och den ansvarsfulles liv på samma gång. Mycket sömn har det som ni förstår inte blivit, men kul så in i helvete har det varit!!! Jag har fått umgås med många av de bästa personerna i mitt liv: Ina, Linnea, Cissi, Åse, Therese, Felle, Maria, Cornelia och Fredrik. Min kamera dog efter första dagen och datorn är skitseg just nu, därför får andra på den här bloggen helt enkelt visa med bild hur vi hade det.

Idag kan jag iaf meddela att jag och Linnea såg världens snyggaste 30+:are, Fredrik Benke Rydman. Det var något sjukt. Lika snygg som förra året på Summercamp. Såhär såg han ut idag:


"BounceBenke" kanske är mer känt för er andra.

Får ta en dag då jag laddar upp massa bilder, för just nu orkar jag inte. Och förresten det där om den ofrivilliga snoppen på Madeira. Det var såhär.. Therese, Pernilla och jag var ute och strosade runt i Funchal, huvudstaden, vi hade haft tequilarace så vi var lite roliga, från ingenstans hoppade det ut EN NAKEN MAN. Där stod han med snoppen i vädret och jag blev livrädd, Pernilla också. Vi sprang iväg och skrek på Therese (som inte såg honom?) att springa men hon skrattade bara och frågade vad? Sedan när hon vände sig om sprang han iväg igen. Ibland undrar jag vad det är med människor. Läääskigt som fan då, kul som ett helvete nu! Det var den händelsen av alla 493263 st därnere. Bilder på det (inte snorren) kommer någongång också. Gah orka ha en seg dator hos både mamma och pappa.

Imorgon är jag ledig, skööööönt. Ska sova som ett svin och ta igen alla sju dagar utan sömn. På tal om att sova. Det ska jag göra hos Linnea hela nästa vecka. Home alone så in i fan. Guuuuutt! Vi ska bli som ett äkta sambopar. Sen kommer mormor från Finland på fredag också. Hur fint är inte det? :) Mysmormor. Förresten, haha, idag har jag kört ikapp med min farmor. Har någon mer än jag gjort det? HAHA! hysteriskt kul.

Nej nu orkar jag inte skriva mer, och ni orkar säkert inte läsa mer av mitt ointressanta liv mer heller.

Jag vet att mitt inlägg är virrigt, men jag orkar helt enkelt inte vara smart på sommaren


So long suckers.

/Palinka

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Två nära-döden-upplevelser på en festival

2009-07-12 @ 21:38:33Kom på att jag glömde att berätta om när jag kunde ha dött. Fast när jag tänker efter är det två så stora händelser att de kan lika gärna få ett helt eget inlägg. I tisdags kväll när vi kom till festivalen och gick med vår feta packing blev jag påkörd av en husvagn. Mest på väskan, men det var en jävla smäll så det kändes i hela kroppen. Men stenhård som jag är stod jag ändå upp på benen och bilen flög en kilometer med sin husvagn. Sedan i början av Kings of Leon när jag stod med mina nyfunna vänner ganska långt fram kom en fet jävla folkvåg från mitten så att jag och några till ramlade. Låg där och bara väntade på att jag skulle bli ihjältrampad. Men det blev jag aldrig och kunde rätt snabbt ta mig upp och ut ur massan. Det var riktigt jävla läskigt. Men som jag sagt innan, detta var min festival och inget kunde hindra mig - inte ens döden. Nej men seriöst, nu vet ni det också. Nu somnar jag fan snart. Bilder kommer IMORGON. Då flyttar även min vän Paulina in hos mig för en vecka, när morsan drar till Greece. Övriga i SumSeven är självklart också välkomna, NÄR NI VILL, HUR NI VILL. Mi casa es su casa, som vi brukar säga på spanskan. Veckan kommer väl bestå av lite allt möjligt, allmänt umgänge antar jag. En och annan fest tror jag nog att vi ska orka med också. Då är kanske någon från övriga världen bjuden, det märks. Annars är vi rätt bra på att roa oss själva med. Nu ska jag sluta skriva innan jag dör av tristess på mig själv. VI HÖRS.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gokart!

2009-07-12 @ 21:16:11

Idag har jag kört gokart för första gången i mitt liv. När man jobbar på parkavdelningen på Astrid Lindgrens Värld har man som tradition att åka gokart några gånger. Det var just denna dag, som blev min första och absolut inte sista gång som jag åker gokart.

Jag började väldigt nervös och stel. Jag var ensam tjej, jag har aldrig åkt innan och mina förutsättningar kändes inte jättebra. Visserligen var det några till som aldrig åk, men jag var nervös ändå. Innan vi började åka pratade vi om vilka som skulle åka tillsammas eftersom vi skulle åka i två grupper med 5 och 4 i varje. Vi hade i stort sett bestämt att alla vi som aldrig åkt tidigare skulle åka tillsammans. Men så blev det aldrig. När Kadde skrev ned namnen på ett papper skrev han huller om buller så det blev i den ordningen.

Jag hamnade med två "erfarna" gokartförare och ytterligare en nybörjare. Min gokartskarriär började väldigt skakig och långsam och jag vågade ingenting därav mina dåliga tider och att jag blev varvad av alla. Detta resulterade i att jag kom till b-finalen. I b-finalen körde jag på bra, vågade och var en riktig tävlingsmänniska. Eftersom det gick så pass dåligt i kvalificeringen hamnade jag lite längre bak, men inte längst bak. Jag gasade på allt vad jag kunde, körde ifrån Nicke, körde förbi Max och närmade mig Adam. Jag och Adam fightades om vem som skulle vinna. Jag försökte köra förbi flera gånger, men Adam körde fult, han gjorde så jag inte kom förbi. Jag hämnades lite på slutet, körde på hans bil och han snurrade runt. Moahaha! Vilken ont människa jag är.

I alla fall, jag kom på en andra plats i b-finalen, men ni ska veta att JAG HADE BÄST TID! Stolt :) Jag är mycket glad över att jag inte kom sist, jag kom totalt 7 av 9 stycken, vilket kanske inte ser så bra ut på pappret. Men jag är tjej och vi vågar ofta inte lika mycket (i alla fall om man kollar på resultattavlan som finns där), jag har aldrig kört innan och jag var ensam tjej. En av arbetskompisarna sa att om jag hade kört som jag gjorde i b-finalen hade jag kanske kommit till a-finalen. Fast där hade jag blivit mosad.

Kadde vann över Alex efter en tuff fight. Han är oerhört stolt nu, eftersom han tidigare bara kommit tvåa. Trea kom Jocke, fyra Emil och femma Dale.

Trädgårdsmästaren Dale, jag och Alex



Jag, livrädd innan träningsrundorna



Adam, Max, jag och Nicke, vi som kom till b-finalen


Posarn ;)


De tre finalisterna

Har rätt ont i armarna nu. Det var faktiskt jobbigt att köra, det var tungt att styra och annorlunda mot en bil. Blir kanske lite träningsvärk imorgon trots allt.

Bilder och inlägg från Hultsfredsfestivalen kommer nog imorgon. Idag orkar jag inte. Ha en fortsatt bra kväll allihopa! / Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jag har skrikit mig hes och varit full och galen

2009-07-12 @ 18:28:54Ganska exakt faktiskt. Kom hem inatt klockan 03 efter den klart bästa festivalen jag upplevt! Allt var perfekt. Men det regnade ju varje dag tänker ni då. Ja det gjorde det. MEN DET SPELAR INTE EN JÄVLA ROLL ÖVERHUVUDTAGET. För om allt annat är så jävla bra som det faktiskt var, kan inte vädret sätta stopp för någonting. Årets Hultsfredsfestival innhöll allt. Bästa umgänget, bästa campet (innerst inne), bästa spelningarna, bästa okända folket, bästa maten, bästa toaletterna, bästa baja-majorna, bästa cidern, bästa leran, bästa skorna, bästa dagarna med sömn och häng, bästa nätterna med konserter och fest, bästa mornarna med ännu mera fest, bästa Lars Winnerbäck, och ja, ni kanske förstår att hela festivalen var bäst. Jag tycker själv att jag har tagit vara på varenda sekund av varenda minut av varenda timme av varenda dag. Nykter eller onykter, jag har levt mitt festivalliv och det var väl i stort sett det enda målet jag hade med dessa fem dagar. Jag har supit, dansat, skrikit, sjungit, skrattat, pratat, kollat på mer eller mindre av 28 konserter, ätit det mesta, brottats med Paulina, high-fiveat mina livs högsta high-fivear, snackat bajs med okända människor, snackat om annat med okända människor, hoppat i vattenpölar, fastnat i lera med mina converse, som även har en ny fin ler-färg, gråtit av lycka, gråtit av kyla och nästan av smärta, varit blöt, varit torr, varit smutsig, varit ren och lite till. Jag och mina underbara SumSeven:are har skapat historia i våra liv och upplevt saker som inte kommer att kunna jämföras med något annat, så bra är det! De stunder som vi alla har varit tillsammans har vi verkligen tagit vara på och de andra stunderna har också varit grymma, men det märks alltid när någon saknas. Det enda jag kan tänka på nu är när vi alla sju ska vara på Kos tillsammans i en vecka. Det går inte ens att föreställa sig hur extremt jävla bra det kommer bli och att vi kommer att minnas det tills våra hjärnor ligger nerbrutna långt långt ner i jorden.

Ina, Paulina, Åse, Therese, Cecilia och Felicia - SO FUCKING AWESOME AND I LOVE YOU!

Bilder från framförallt alla grymma spelningar kommer later. Nu ska jag bajsa på Paulina. Eller hon skulle visst bajsa i toan.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tillbaka till verkligheten

2009-07-12 @ 18:05:13Nu är vi alla hemma från festivalen och tillbaka till verkligheten! Har dragit på mig världens förkylning, men det ska jag väl överleva. Ikväll ska jag på bio i Linköping, bli förmodligen the proposal. Imorgon ska jag väl hinna med att lägga upp lite bilder och en snabb resmune av min festival-tid!!

Det var även länge sen jag lyssnade på Nick Pitera och fick ett litet ryck nu. Den killen är helt sjuk. Förutom att han har en underbar röst så kan han sjunga som en tjej!!





ha det bra!
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Och så var Hultsfred 09 slut

2009-07-12 @ 16:54:41Jahopp då var det över. Fem dagar av lycka, musik, festande och härliga människor. Det har varit underbart  men efter fyra nätter i ett tält var det skönt att komma hem till sin egen säng inatt och sova ut. Dessutom har jag gått och blivit sjuk. Det måste bero på rök, blåst, regn, damm och allt annat man får i sig när man är på festival.

Jag lyckades faktiskt att se runt tjugofem band, vilket är väldigt bra enligt mig då man är väldigt trött på att gå fram och tillbaka mellan camping och festivalområdet. Alla konserter var bra på olika sätt, men The Killers var klart bäst! Total lycka. Kanske går in mer på detaljer om vad jag tyckte om alla konserter jag var på, om jag orkar. Just nu är jag så trött att jag bara vill sitta och stirra rakt framför mig.

Mer händer inte idag, jag ska fortsätta stirra tills klockan  blir sisådär åtta. Då lägger jag mig i sängen med en påse godis och somnar till nån bra film. Imorn bär det av till Linneas place. Hon är home alone hela veckan så tänkte bosätta mig där en natt eller två. Sedan drar jag till Stockholm igen. Även att jag har haft min älskling hos mig hela festivalen så saknar jag honom redan. Han kom iallafall och väckte mig med en puss imorse innan de åkte hem. Då blev jag glad.

Nu ska jag googla runt lite och hitta mysiga ställen på västkusten. Jag och Elias tänker nämligen ta en roadtripp dit oh besöka lite städer. Lysekil, Halmstad, Göteborg och Strömstad står hittills på listan. Några mer förslag på mysiga städer vi kan besöka?


Bild från förra sommaren när jag och Elias drog till Gotland. I år bär det av
mot väster.


Ha det gött!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hej jobb!

2009-07-12 @ 15:18:09

I sådär tre timmar ska jag vara kvar här på jobbet, informationen. Efter 5 dagar på festivalen är jag lagom sliten och trött. Det har inte blivit mer än kanske 4 timmars sömn varje natt nu sedan vi åkte från Maderia. Efter jobbet ska jag hämta upp Linnea så vi får dreggla lite över Fredrik "Benke" Rydman på Näs. Han ska snacka om dans och lite sånt. Han är liiite bra på att dansa.

Jag har förresten börjat dricka kaffe. 5 sockerbitar och massa mjölk, räknas det som kaffe väl?

När jag kommer hem ikväll blir det bilder och en snabbresumé från årests Hultsfredsfestival.

Later dudes.

/Paulina Oleförs

Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Du är den enda, du är den bästa

2009-07-10 @ 14:45:26

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rösta på min bild!!

2009-07-10 @ 13:38:12Jag ville bara uppmärksamma att min bild av Bunny nu är med en tävling på nyheter24. Rösta på mig och gör mig glad! Nummer 12 är min bild. så rösta, rösta , rösta!!!

Tack och hej
//Therese
Permalink Therese Illustrerar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hultsfred update

2009-07-10 @ 13:19:12Jag tänkte bara meddela att vi har en himla rolig tid på Hultsfredsfestivalen just nu. Att uppdatera bloggen har varit lite knepigt. Nu är det bara två dagar kvar sen blir det nog mycket att läsa om vår tid på festivalen. Skulle tippa på en hel del bilder med!!
Ha det gött!!

Ps. Vi saknar dig Felle :)
Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vi ska åka till Huuuuultsfred!!

2009-07-07 @ 18:46:10Nu börjar Hultsfredfestivalen på riktigt!!! Efter en helvetes dag på jobbet känns det bra att få återvända till Festivalen efter 360 dagar!! Varenda dag har jag längtat!! Nu jäklar gäller det!! Ikväll är det förfest i campet Camphund med de bästa, sumseven så klart!!

Så om någon undrar vart vi tagit vägen i fyra dagar så är det Huuuuuuuultsfred. Vi ska åka till Huuultsfted!!

// therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Stress

2009-07-07 @ 18:11:35Efter en lång dag sitter jag nu nyduschad springandes mellan datorn och mitt rum. Det är nämligen så att jag bestämt mig för att åka och umgås med mina brudar på campingen redan idag, eftersom alla andra utan jag skulle lite. Dessutom blir det väl enda dagen man kommer hänga vid tälten.

Så nu fixar jag i ordning mig, samtidigt som jag bloggar och samtidigt som jag packar. Tror inte man kan bli mer upptagen. Har lite panik på vad jag ska ta med mig. Imorgon kommer jag inte hitta packa knappt. Får checka med girlsen sen vilka band det är tänkt att gå på imorgon.

Vet inte heller om jag kommer hinna skriva något mer. Men jag lovar att jag ska försöka.


Ni får ha en kanonbra kväll alla! / Åse

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hultsfred 09

2009-07-07 @ 17:38:19Nu stänger jag av datorn och nästa gång ni hör från mig är efter Hultsfredsfestivalen! Hoppas ni får en bra vecka allihopa. Jag hoppas att vår också kommer att bli det men det är jag säker på!

Vi ska på hultsfredsfestivalen na nanana nananananana...














Lite bilder från Hultsfred 08 bjuder jag också på innan jag drar :)

Tjosvejsan! Vi ses i leran♥
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad göras?

2009-07-07 @ 15:24:52Jag vill åka nuuuuuu! Haha. Jag sitter och är så rastlös att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Vill åka till festivalen! Om två och en halv timme bär det av och jag har gjort allt som behöver göras. Packat, duschat och ja, vad behöver mer göras? Jag hoppas att vårt lilla tält står kvar och att det inte är översvämmat med vatten. Men på onsdag får vi ett partytält levererat så då är vi skyddade från regn!

Nä, jag kommer bara gå runt och runt nu de sista timmarna. Kan inte ens läsa för att jag är så rastlös.

Vad gör ni idag?

Puss
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fest i Val

2009-07-07 @ 10:31:44Mycket festival känner jag nu, men det är ärligt talat det enda som finns i mitt huvud. Kunde inte somna på flera timmar igår för att jag hade så mycket att tänka på och så mycket att se fram emot. Och jag kan nästan inte fatta det. Just nu är det perfekt festivalväder! Himlen är blå, mest vit av moln, plus 20 grader celcius och lätt vind. Kan inte bli bättre och jag hoppas med hela mitt hjärta att det fortsätter så här hela veckan. Men nu är det dags, nu gäller det, nu börjar det och jag är så laddad, peppad, förberedd, lycklig, galen, high on life, så mycket att jag inte kan förklara det och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Eller jo, jag ska ta vägen till ALV och stå i Stubben i sex timmar. Men jag tror inte att jag kommer kunna koncertrera mig så mycket. FÖR NU ÄR DET BARA HULTSFREDSFESTIVALEN 2009 SOM FINNS, ALLT ANNAT FÖRSVINNER I FEM DAGAR. NU ÄR DET FEST I VAL SOM ALDRIG FÖRR. Hey ho let's go!


Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Födelsedags-överraskning

2009-07-07 @ 10:23:10Nu tänkte jag berätta om min överraskning till Nicklas 18-års dag och även "kalaset" innan. Det började en ganska så solig, men mer molnig morgon i Broholm. Släkten kom för att gratta en nybliven 18-åring. Det vart inte så många presenter mest kuvert till det stora barnet. Äkta gräddtårta med jordgubbar bjöds det också på.

Runt klockan fem rövade jag bort Nicklas från hans familj ut till en liten, liten sjö kallad Försjön. Pick-nick-korgen var packad med kyckling och potatissallad och sådant ätbart. Nicklas fick också äran att öppna sina första paket, på den lilla bryggan där vi låg på en smutsig filt med fiskar som simmade runt om oss. När vi hade ätit klar började små droppar falla från himlen och vi tog vårt pick och pack och skyndade oss upp till bilen. Där satte vi oss i baksätet för en gudomlig efterrätt med Ahlgrens bilar. Vi avslutade sedan kvällen med att åka hem och så på filmen, Yes man.

Det var nog det hela i lite korta drag, lite bilder för att förtydliga det hela.
Ha en bra dag, för idag drar vi till HULTSFRED!!!
// Therese

Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ready to rock

2009-07-06 @ 23:26:08Mitt hjärta dunkar fortfarande, tio minuter efter att Prison Break är slut. Helt sjukt att ett tv-program kan påverka mig så mycket och vara så extremt spännande. Sedan vi kom hem efter tält-uppsättning i Hultsfred har jag faktiskt lyckats bränna två skivor. Det ger med sig så småningom. Några låtar saknas på den första, men den andra blev helt komplett. En med lite blandad festival-musik och en med allmänt sköna låtar. Hoppas bara att de går att spela i vår cd-spelare, som fortfarande är okänd. Jag hoppas på Paulina Olefors! Jag har även fulladdat två batterier till kameran, tömt minneskortet, laddat min mobil, plockat fram gummistövlar, liggunderlag, sovsäck och lite annat smått och gott. Nu är det i stort sett bara kläder som ska packas ner. En helvetes massa strumpor ska jag satsa på, så att jag aldrig behöver vara blöt om fötterna. Lite bilder på det tycker jag.



En liten och död fladdermus som pappa hittade i stugan igår. Söt va?



Förra festivalen. Vi tyckte tydligen att det var roligt att ligga ner på marken och ta ett kort. När vi gick förbi den platsen idag började hjärtat dunka. Sjuka men underbara minnen.



Snart får jag se min älskling igen. Sist var den 23 augusti förra året. Då var Therese och jag så här nära honom, gråtfärdigt underbart.



Även lilla Thåström ska vi ju hälsa på. Bild från när Felicia och jag var och såg honom i Linköping i vintras. Jävligt grymt.

Slut på minnesbilder för idag. Nu ska jag packa klart. Imorgon jobbar jag till klockan 17, sedan ska jag hem och duscha i förebyggande syfte, eftersom att jag inte vet när jag kommer duscha igen, söndag antagligen? Sedan tar vi vårt pick och pack och drar till CAMPHUND på den blåa campingen på Hultsfredsfestivalen. Helst skulle jag nog aldrig vilja återvända, men om allt går som det ska så kommer jag hem på lördag natt. Time will tell. Have a nice life. Peace out.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mitt liv är fullbordat

2009-07-06 @ 22:16:18Ett tag nu har det kännts som att något har fattats i mitt liv. Hur bra jag än har mått har allt inte riktigt varit perfekt. En sak har saknats. Något som är väldigt viktigt för mig och som gör att allt blir lite lättare och lite roligare. Varje dag känns mer meningsfull och när det är som jobbigast är det det som får mig att fortsätta kämpa. Men idag, nu ikväll har jag återfunnit denna underbara tillgång i mitt liv. Ikväll börjar Prison Break. De allra sista avstnitten på den allra sista säsongen. Jag lever igen.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kolmården

2009-07-06 @ 21:48:25Har haft en otroligt bra dag på Kolmården. Jag åkte dit med mamma på min lediga dag eftersom jag inte varit där sedan jag var mycket liten och jag har gratis inträde där eftersom jag jobbar på alv. Klockan 08.00 startade vi resan mot Norrköping och Kolmården. Jag körde hela vägen upp, körde på motorväg för första gången sedan jag fick körkort och brummade förbi en drös med bilar :)

När vi väl kom fram gick vi runt i parken och kollade på de olika djuren. Det finns en salig blandning av djur där, både fina och mindre fina. Även att regnat har pissat ned under i stort sett hela dagen, har dagen varit kanon. Klädde mig i stövlar, regnjacka och var beredd med en paraply, och det behövdes. Det finns inget fult väder, bara dåliga kläder och det håller jag verkligen med om. Jag hoppas att det blir så på Hultsfredsfestivalen också.

Åter till Kolmården. Vid klockan 12.00 begav jag och mamma oss till Delfinariumet för att kolla på delfinshow. Det var så sjukt bra! Har nog aldrig sett något liknande. Det var verkligen värt att åka 16 mil till Norrköping för att se showen. Den var till och med så bra att vi gick två gången på den! Det är något jag verkligen rekommenderar till alla er läsare. Om ni aldrig varit där tycker jag att ni MÅSTE besöka Kolmården, framförallt Delfinariumet! Det var lätt det bästa med hela dagen! Jag är så grymt impad av delfinskötarna och att delfiner kan lära sig. Tänk vad en liten visselpipa och lite fisk kan göra för nytta. Fast det är klart, tränar man sex gånger om dagen, som delfinerna gör, så borde det bli rätt bra :) Det var ett himla roligt upplägg med pirater, Markoolio, rinnaden vatten, coola ljussättningar och såklart de otroligt fina delfinerna.

Jag blev så grymt sugen på att bli delfinskötare. De verkar ha ett fantastisk jobb. Någon som vet vad som krävs av en delfinskötare förutom otroligt hög lungkapacitet och skicklighet? Delfiner är så himla fina! 

När vi gått klar i parken begav vi oss mot Safariparken. Den är jag faktiskt besviken på! Det stod att det skulle finnas massor av olika djur där, men det enda vi såg var massor av änder som gick över vägen som vi var tvunga att stanna för. Nej skämt och sido. Är glad att de hade giraffer och lejon där i alla fall!

Stannade en sväng på ikano-huset på hemvägen. Jag köpte en skitsnygg klocka och en kavaj! :) Bra köp på rea, bättre kan det inte bli.

Jag funderar på att införskaffa en systemkamera. Jag är grymt trött på min värdelösa kamera som tar 3 år för blixten att ladda. Jag hade väldigt stora problem med den på delfinshowen. På grund av att den var så seg så fick jag inte många bra bilder, framförallt när de hoppade upp och gjorde konster. Jag ville verkligen ha bra bilder! Men filmade lite så någon dag kanske jag kan lägga upp en film :) Någon som har förslag på en bra, men billig systemkamera? Felle, Therese vet ni någon?

Nej, bäst att dra nu. Snart dags att sova för min del. Upp 06.00 imorgon igen! Hoppas att det inte spöregnar hela dagen.

















Lite bilder från dagen. Ursäkta att kvalitén inte är så bra, men min kamera är kass. Den dog redan på delfinshowen så har bara bilder på mammas kamera från resten av dagen.


/ Åse
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kom igen! Rösta på oss!

2009-07-06 @ 20:14:43Tänkte bara påminna om att vi är nominerade som veckans blogg här, på Sofias blogg. Gå gärna in och ge oss en röst om ni tycker att vår blogg är en värdig vinnare!! Kom igen rösta på nummer 14!!

Medans jag ändå håller på att skriver om veckans blogg så finns det en blogg där vi nu varit veckans blogg i två veckor och inne på vår tredje. Det är Elin som skriver om allt och ingenting, saker mellan himmel och jord, kika in på hennes blogg Innepersonen.

GLÖM NU INTE ATT RÖSTA!! NUMMER 14!


Jag har även kommit fram till att vi måste fixa bilder där alla är med!! Det är minsann alltid någon som ska fattas på kortet. Men det är ju någon som måste ta kortet med förstås!
Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Grattis Nicklas klarar teorin!

2009-07-06 @ 18:52:54Idag bar det av till Linköping för en mycket speciell person skulle skriva upp. Nervös som ett as satt han som en kissnödig hund i baksätet. Jag fick sitta och hålla hans hand så att han lugnade ner sig en aning. Efter en halv timme kommer han ut med ett smile på läpparna. Nu har han klarat B-körkortets första del, bara körningen kvar. Det kommer gå kanon!! Vi tog även en runda i Linköping City, alltså Ikano-huset. Köpte mig en t-shirt och Nicklas köpte ett par skor. Lyckad shoppingrunda!

// Therese

Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veckan blogg?!

2009-07-06 @ 18:24:13GÅ IN OCH RÖSTA, FÖR FAN!!
NUMMER 14!!!

HÄR

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag. Det närmar sig.

2009-07-06 @ 13:09:31Sitter här och peppar med festivalmusik och ska för sjätte gången försöka bränna en skiva. Har inte gått så bra för mig på den fronten. Men nu laddar jag ner Nero och hoppas att det funkar. Fuck Windows media player. Förövrigt tycker jag att din festivalplanering ser redig ut Lell. Jag ska stå vid din sida på alla konserter!! (de flesta iallafall...)

Vet inte riktigt om vi har bestämt vilken camping vi ska bo på? Har ju varit off ett tag nu så ni kanske har något förslag. Annars röstar jag på det röda. Tycker det ser bäst ut.

Har även Glamour och SOLO här brevid mig så ska nog krypa ner i sängen och läsa ett par timmar och höra regnet regna utanför. Men nu ropade mor att det är mat.

Ses och hörs!

Förövrigt vill jag leva min brors fria liv just  nu. Han kom hem från Slovakien/Polen efter en veckas kolla-runt-semester och drog sedan vidare till Arvikafestivalen. Kom hem igår och ska till Hultsfredsfestivalen imorn. Norge jag vill jobba hos dig?

Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vi ska på Hultsfredsfestivalen...

2009-07-06 @ 00:18:01Som ni antagligen har märkt så ska samtliga (jag räknar med dig, Felle!!??) i Sumseven tillsammans åka hela två mil till den fantastiska orten (vågar inte kalla det stad) Hultsfred och uppleva Hultsfredsfestivalen 2009. Vår festival börjar imorgon, måndag, då vi ska checka in och entra campingen. Där ska vi bygga upp vårt camp, som har ett namn. Vet dock inte om vi har gjort det officiellt än? På tisdag kväll återvänder iallafall jag för att börja festivala på riktigt. Och så på onsdag - då börjar allvaret. Som man kanske skulle sagt om något annat. I detta fall tycker jag att vi kan säga att då börjar livet. Detta är min, kanske vår, kanske er, festival.




ONSDAG 8 JULI

(En liten parentes. Min älskade Lars Winnerbäck börjar sin festival med en återförening med Snoddas, som spelade på Hultsfred första gången 1993. Dock måste man ha en special-biljett för det, som jag tyvärr inte har. Konserten är iallafall klockan 20.00 på Stora Dans, och jag kanske smyger dit och tjuvlyssnar lite utanför om det går...)

En nyfunnen liten sommarförälskelse jag har är Gossip, som spelar klockan 20.30 på den näst största scenen, Pampas. Favoritlåten är Heavy Cross.

Direkt efter det, 21.45, ska jag springa bort till den största scenen, Hawaii, och stå så längst fram jag kan på Franz Ferdinand och sjunga allt vad jag har i Walk Away, Ulysses, Take me out, This fire och säkert nån mer grym låt.

Sedan tror jag vi står kvar vid Hawaii, mosar oss ännu längre fram och skriker lite till på Kings of Leon.

Allmänt festivalhäng resten av kvällen, natten, morgonen.

TORSDAG 9 JULI

Maia Hirasawa klockan 13 på Pampas tror jag piggar upp mig lite sådär på morgonkvisten.

Dock bara i en halvtimme, för sedan måste vi vidare till Teaterladan och skrika oss hesa till Raubtier. Om ni av någon anledning hört denna låt, men glömt hur den låter - här är den underbara Kamphund!

Peter Bjorn and John 15.30 på Pampas.

Hello Saferide 18.00, same place.

En snabbis på Regina Spektor, bara för att. 19.15 Hawaii.

Sedan måste jag vara längst fram vid Pampas och Lars Winnerbäck klockan 19.30. Att han spelar varenda dag detta år är som vissa av er kanske vet, det bästa som någonsin kunde hända mig. Inget kan vara dåligt med denna festival i och med det, det vet jag redan nu.

White Lies 20.30 Pampas. 

The Killers 21.45 Hawaii. 

Ludacris 23.30 Pampas. Paulina vill säkert se sin lilla älskling Erik Hassle, samma tid, Stora Dans.

Takida 01.00 Hawaii. Therese, behöver jag säga mer? We know what to do.

Kanske också en sväng i mörkret eller varför inte ett Totalt jävla mörker? 01.30 Teater

FREDAG 10 JULI

Min dag börjar med Markus Krunegård klockan 15.30 på Pampas. Annar är det Lillasyster samma tid på Teater.

Sedan borde vi nog kolla Rookie-scenen en sväng klockan 16.00, bara för att. Monark X, med vår lille vän Dea på trummor.

Anna Ternheim 16.45 Hawaii. Ett av mina måsten med stort M.

Min mammas favoritband. För typ 30 år sedan. Madness 18.00 Pampas. Jag ska skrika så högt jag kan på Our House. Något sånt här kanske? Coola gubbar det där förresten, dom vet hur man rör sig.

A Camp 19.15 Hawaii, starkare än Jesus typ.

Alla dagars höjdpunkt - Lars Winnerbäck. Denna gång 20.30 Pampas.

Snabbt över till Hawaii igen. Mando Diao 21.45.

Tillbaka till Pampas. The Sounds 23.30. Även detta ett av Lells super-måsten.

Min konsert-kväll avslutas med Timbuktu på Hawaii klockan 01.00.

Möjligtvis lite död i april med innan tältet kallar. Pampas 01.30

LÖRDAG 11 JULI

Möjligtvis lite Melody Club, 13.00 Pampas, och antagligen lite John ME, 13.30 Teater.

Ett av mina största måsten och en väldigt stor nyfunnen kärlek - Adiam Dymott. 15.30 Teater. Spelar ingen roll vilken låt det är. Grymt.

Petter spelar samtidigt, 15.30, på Pampas. Antagligen mycket sevärt, men jag måste prioritera.

Promoe 16.45 Hawaii.

Kanske lite Ice Cube att fördriva tiden med. 18.00 Pampas.

Sahara Hotnights 19.15 Hawaii.

Skulle vara kul att se Jenny Wilson, men det är mycket tveksamt. 19.30 Teater.

Klockan 21.45 får jag se Lars Winnerbäck spela för sista gången på obestämd tid. Jag ska njuta till 687412369712354875321354867653147884563128765432168765132168798778565545778787878788456554564564545456487786 %. Och lite till. HAWAII FÖR ÖVRIGT.

23.30 - Slagsmålsklubben Pampas - Frida Hyvönen Teater - Henok Achido Stora dans. Jag. Vet. Inte?

Hultsfredsfestivalen avslutas i år i konstert-väg med (min släkting) Thåström. Har saknat honom sen sist, eller vad säger du Felicia? Blir nog antagligen som sist. Mycket 13-åringar med svart hår och Converse och mycket 40+:are med glasögon - fast förhoppningsvis i lite större skala än i sporthallen i Linköping.



Totalt har jag räknat med att se 32 konserter under dessa fyra dagar. Får nog checka av på söndag och se om jag hunnit med allt. I'll let you know.

När jag inte står i ett folkhav och sjunger, skriker och hoppar framför en scen befinner jag mig nog på campingen, på en baja-maja, ätandes, danceandes i Paradiset eller drickandes, allt tillsammans med de roligaste personerna jag vet. Tror ni kanske har hört talas om dom, Sumseven - Ceclilia, Felicia, Ina, Paulina, Therese, Åse och så jag, Linnea. För jag tycker ju själv såklart att jag är roligast av alla oss.

Har du något annat som du tycker att vi borde se, höra, göra, eller inte göra under denna festival? Skriv en kommentar så får vi se vad vi kan göra eller inte göra åt det.
Vi ses antagligen!


...vi ska skrika oss hesa och vara fulla och galna

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Music for life

2009-07-05 @ 22:58:51

Med Marilyn Manson, Johnossi, The Hives, Green Day, The Sounds och den allra hårdaste Lars Winnerbäck på näst högsta volym i öronen sprang jag. Jag sprang tills jag, bokstavligt talat, inte orkade ta ett enda steg till, vilket tog ungefär ett varv runt Vimmerby stad. Hur fort jag sprang är lite svårt att säga, jag springer oftast i takt till musiken. Och om det kommer en riktigt riktigt bra låt kan jag springa hur fort som helst. Jag hör inte världen runt omkring, jag hör inte mina egna andetag, jag hör inte mina steg och jag hör knappt mina egna tankar, vilket är det bästa av allt. Det var alldeles för länge sedan jag bara sprang och sprang och rensade huvudet. Varje gång det är länge sedan jag sprang och jag springer igen, kommer jag på hur kul jag tycker att det är. Om jag verkligen verkligen vill så kan jag nog springa hur långt som helst, nästan inget kan stoppa mig. Inte regn, kyla, kramp, mjälthugg, andnöd - ingenting. Det enda som jag möjligtvis behöver är mat (alltså att jag har ätit hyffsat ett tag innan) och MUSIK. För utan musik kommer jag inte så långt. Det går, men det går långt ifrån lika bra som med musik och det är nästan inte kul överhuvudtaget. Hur som helst. Det var underbart att springa idag och jag är extremt glad över att jag verkligen gjorde det. Jag hade precis bestämt mig för att jag inte skulle springa och hade lite ångst över det. Men tack vare att det inte funkade att bränna skivorna så sprang jag ändå. Så all skit för nog oftast nåt bra med sig.

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


"Det har uppstått ett fel"

2009-07-05 @ 20:37:32Fy fan i helvetet vad jag hatar datorer, Windows media player, Winamp, tomma CD-skivor, CD-spelare, CD-fodral och allt annat som har med musik och skivor att göra, förutom själva musiken. Jag måste fan ut och springa nu så att jag kan avreagera mig lite annars slår jag sönder datorn snart. En jävla festival-planering ska jag göra sen med, när jag lugnat ner mig. H E J D Å !

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Paris del 1: Resan dit

2009-07-05 @ 19:48:22Jag tänkte att jag skulle visa lite bilder från Paris-resan för er. Men jag tog väldigt mycket bilder, cirka 450 stycken, så jag tänkte att jag skulle dela upp det i lite etapper. Jag börjar med resan dit!



Min söta syster när vi hoppade på anslutningsbussen klockan 03.00 söndag morgon som skulle ta oss till Malmö.



Min fina familj, trötta och dana, i Malmö väntandes på Ölvemarks Holiday-bussen.



Efter Malmö åkte vi över Öresundsbron till Danmark och sedan, efter ett par timmars bussåkning i Danmark, tog vi färjan över till Tyskland. Sedan åkte vi ett tag till och plötsligt var vi framme i Avendorf, vid cirka två-tiden där vi skulle käka lunch.



Vi lunchade vår egen medhavda matsäck - drickyoughurt, frallor och våfflor! Vi hittade den lilla dammen som ni ser nästan precis bredvid restaurangen vilket var mysigt!



Pappa och hans svindyra fina bil.



Efter lunchstoppet åkte vi vidare i Tyskland, vidare till Bremen där vi skulle äta middag. Vi skulle vara framme där vid cirka halv åtta så det var ett par timmars åkning innan vi var där.



Sedan fastnade vi visst i en bilkö på Autobahn...trisst värre.



Framme i Bremen! Bremen var en underbart fin stad, väldigt mysig. Liknade lite Gamla Stan i Stockholm fast finare!



Jag hittade ett väldigt fint litet hus som jag så gärna vill bo i!



Vår söta reseledare Barbara!



Kvarteret hette Schnoor som betyder Snöret på tyska. Anledningen till att det kallades det var att i ena änden av kvarteret kallades huset 1 och sedan fortsatte det på samma sida att heta 2, 3, 4 , 5 osv. och inte som det brukar vara att det "hoppar" över till andra sidan. Så mitt emot hus nummer 1 fanns hus nummer 48 eller något sånt och inte hus nummer 2 som det borde vara. Comprende?



Jag såg min första livs levande nunna. Haha det låter som jag har gjort något revolutionerande typ lärt mig att gå eller något. Men ja, det var fränt.



Ja det var resan dit och Bremen det. Nästa gång ska ni få se dag 1 i Frankrike. Andra inlägg som kommer när jag har tid är dag 2-3 dag 4 och två recensioner på böcker som jag har läst ut under veckan.

Permalink Felicia Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mer tältning, mindre jobb!

2009-07-05 @ 18:52:11Har lyckats byta bort mitt fredagspass tror jag. Detta betyder att jag tältar redan från torsdag:) wiie..Börjar faktiskt bli lite pepp nu. Hoppas att det inte blir regn bara! Vad ska man ta med sig egenligen? Någon som är bra på att packa som vill göra en packningslista? Vore väldigt gulligt:)




Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jobb och slit

2009-07-05 @ 16:48:36Jaha nu är jag hemkommen från en LÅNG dag på jobbet. Dagarna känns väldigt sega och tiden går i snigelfart. Ligger en och annan skräpbit här och där, i övrigt ägnar jag mycket tid till att sopa småhus, räkna bilar och rensa MASSOR med ogräs. Passade på att smaka lite godis hos Felle också. Kommer nog spendera en del hängandes vid henne när jag har tråkigt. Felle du får köra bort mig om jag blir jobbig :)

Jag har för första gången kört Astrid Lindgrens firmabil, både ensam och med en arbetskamrat. Jag och han var de enda som hade körkort så jag fick följa med och tanka bilen och hämta hans bil. Det var väldigt svårtkörd för mig som inte är van vid att köra dieselbilar. Redan på tvåans växel började bilen hacka och bromsen tog för mycket. Det var rena rama bergo och dalbanan.

Nu sitter jag och kolladep på sex and the city. Nej jag har fortfarande inte kollat klart på boxen. SItter och väntar på att maten ska bli klar. Är svinhungrig eftersom jag trodde att jag hade med mig räksallad med mig, men alla räkor varuppätna av.......

Hej svejs!. 
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hipp Hipp Hurra!!

2009-07-05 @ 10:50:54Idag fyller den sötaste Nicklasen 18 år!! Jag har planerat en överraskning för hans födelsedag. Berättar inte vad det är eftersom han kikar in här lite då och då. Hoppas vädret håller i sig, vill inte ha en massa regn. Men jag har en plan B i så fall!! Hihi jag vill att det ska bli kväller nu, hoppas min "Nicke-bebis" blir glad. ;)


ETT STORT GRATTIS!!

Berättar mer om vad vi gjorde och hur det gick ikväll eller imorgon.

Förövrigt har jag börjar fila lite på en tävling nu som kanske kommer till någon gång i nästa vecka! Håll utkik efter den!!

Ha en bra dag och håll tummarna att det inte blir regn!
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Filmrecension 17 again

2009-07-04 @ 20:51:55Jag lovade en filmrecension igår av filmen 17 again. Så här kommer en kort. Jag är totalt värdelös på att skriva, men här gör jag ett försök. Någon som vet hur man skriver en filmrecension? Kan behöva lite tips.

I början av filmen skilldrades Mikes (Zac Efrons) 17 åriga liv. Precis som i High School Musical är Zac basketstjärnan. Hans flickvän Scar blir gravid och de får tillsammans två barn. Sedan visas Mikes liv som 37 årig man. Han är lat och egocentrisk. Han börjar på saker utan att avsluta något, den befodran han skulle fått, får han aldrig och hans liv känns meningslöst. Dessutom ligger Mike och Scar i skillsmässa.

En dag träffar Mike en vaktmästare. Han berättar hur eländigt hans liv är och han säger att han vill vara 17 år igen och göra om allt bra. Den här mannen han möter gör så att Mike återgår till sitt liv som 17 åring. Han försöker under den tiden att göra saker annorlunda för att framtiden ska bli bättre och för att få tillbaka Scarlet. När hans liv återgår till den normala är allt annorlunda. Hur filmen slutar berättar jag inte. Men ni kan säkert lista ut det!

Jag tyckte att filmen emellanåt var ganska rolig och den kändes aldrig seg. Zac Efron är även i denna film snygg, fast inte i början! Jag ger filmer tre stjärnor av fem.

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


jag saknar..

2009-07-04 @ 20:29:10min lillebror Jason,  mina bloggbuddies, mamma, pappa, Boy, Johanna, Cornelia, Maria Th, Hanna, Marina, brandmannen, min mobiltelefon (!), min egen sang, min (Mammas) volvo och till och med ALV. Lite hemlangtan ar okej att ha tycker jag allt. Nu har jag inte varit hemma pa 6 dagar! Klart att jag inte vill lamna detta paradis, men det ska bli underbart att komma hem till Solnehult igen. Nu blir jag nastan lite ledsen nar jag tanker pa det... Gah. Men vi drarpa mandag eftermiddag och kommer hem tisdag morgon. Hoppas jag far traffa de flesta da!

Nu borde jag nog dra och fixa mig. Det blir en lite mindre lyxig restaurang idag, men det ar bra det med. Maste bara informera alla om att min farmor var full for forsta gangen i sitt 65-ariga liv igar! Det var det roligaste jag sett. Haha! Det finns pa film, och om jag kan ska jag lagga upp det senare pa bloggen. Det ar nagot ni inte far missa! Idag skyller hon pa att hon hade yrsel..

/Paulina.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ändrade planer

2009-07-03 @ 22:36:22

Som jag skrev imorse skulle vi ha åkt till Nossen för lite solande. Jag hämtade upp Linnea för att åka till Nossen och bada och sola. När vi kommer dit ringer Therese så då åker vi dit och hämtar henne. Vi bestämmer oss för att åka till Höksjön, någonstans utanför Vimmerby istället. Där åkte vi utan resultat. Vi hittade det aldrig så vi vände och stannade vid Försjön istället. Där lade vi oss ute på bryggan och solade, men det var inte länge vi fick sola. Vi missade i princip all sol i vårt sökande efter Höksjön. Vi plaskade lite i vattnet och åt jordgubbar som Linnea hade med. Efter en stund ser vi hur himlen blir allt mörkare och när vi väl tagit på oss kläderna för att åka hem börjar det spöregna. Där hade vi tur!





På kvällen blev det bio med Therese, Linnea, Linn och hennes kompis Matilda. En filmrecension kommer imorgon! :)


Godnatt på er!

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Harrys

2009-07-03 @ 22:22:27

Det var onsdag,  vilket betyder karaoke på Harrys och gratis inträde. Dit kommer många alvare för att sjunga. Men denna onsdag blev de nog något besvikna eftersom karaoken ställdes in p.g.a tekniskt fel, tror jag. Det var mycket folk, framförallt på uteplatsen där var det smockat, så vi fick hålla oss inne i värmen. Jag åkte hem redan vid tolv eftersom jag skulle upp och jobba vid klockan sju. Men det var en trevlig kväll i alla fall. Alla vi som var hemma följde med :)

Befann oss hemma hos Therese innan. Vi passade på att ta lite bilder på fantastic four :)






Avslutar med en fjortispose, är vi lika?

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


På bio: 17 again

2009-07-03 @ 22:14:16Då var man hemkommen och nyduschad. Ikväll blev det grill med Lell och resten av hennes art, mumma! Efter det blev det Bio och vi åkte med Åse (+syster och kompis) för att se 17 Again! Zac Efron är en liten heting ibland trots allt. Men bara ibland, eller ganska ofta till och med! För min del var filmen helt okej och hade sina roliga stunder. Helt klart värd att se! Den roligaste delen kom nog efter filmen.

Lell och Thass ljuvlyssnar:
Lamporna tänds i biosalongen och allas huvuden blir skuggor på bioduken.
Pappan: - Kolla nu kan man göra såna där roliga skuggfigurer. (Han tar upp sina händer knycklar ihop dem till en knytnäve) - Titta Emelie titta!

Låter lite långdraget nu men ganska kul i stundens hetta!

Här är trailerna för 17 agian!


Ha en bra kväll!
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En eftermiddag

2009-07-03 @ 18:17:29Åka Toyota med brorsan. Hej pappa! Sitta på bryggan med Thass. Underhållning av skräddare och silverfiskar. Grillet är klart. Ska vi sitta ute? Men det kommer börja regna, pappa. Nej då. Äta en potatis och en halv köttbit. Det regnar. Vi sitter kvar. Bli lite blöta. Åka Toyota med pappa. Hej då pappa! Hemma hos Thass. Hej Thass mamma och pappa! Thass får bil. Svalt och undebart skönt i Thass rum. Sugen på godis. Åka Honda till ica snart. Gooooodiiiisss. Sen bio. Sen hem till pappa i den röda stugan. Sen jobba. SEN FESTIVAL. Hej då bloggen!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Happy up here

2009-07-03 @ 15:42:07Nu är jag hemma efter en väldigt varm, stekig men kort sol-dag med Åse och Therese. Vi irrade runt lite innan vi till slut stannade på bryggan i Försjön. Låg och glassade, skvätte lite i vattnet, kekade lite jordgubbar och drack varmt vatten. Sedan började det spöregna och vi burnade hem till Vimmerby igen. Nu håller jag på att packa en liten väska. Ska flytta ut till stugan med pappa över helgen. Kommer även att komma en festivalplanering för Sumseven på bloggen så småningom, men det blir nog på söndag eller måndag.



Det var allt för idag. Nu ska jag isolera mig i en liten röd stuga två kilometer bort.
Sug och svälj, trevlig jävla helg!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Angelina Jolie - läppar

2009-07-03 @ 11:51:34Herregud!! Vad har hänt med min läpp!!
Jag vaknar på morgonen med 17 myggbett på kroppen och ett på läppen. Nu är halva min underläpp dubbelt så stor!! JAg lovar ni skulle bli rädda om ni såg mig!! Fast lite Angelina Jolie-läppar är väl inte fel. Om det hade varit hela läppen så klart, nu ser det bara lustigt ut.

Jag skulle tippa på att jag är alergisk mot myggbett! Om man nu kan vara det. Är det någon där ute som är det?! Hör av dig och vad gör du när du får myggbett?! Hjälp behövs omgående!!

ha en bra dag!
// Therese

Permalink Therese Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()


Ledig och chill vid Nossen

2009-07-03 @ 11:40:37

Äntligen har jag en ledig dag. Det behövs verkligen efter en hård arbetsvecka i stekande sol. Dagen ska spenderas vid Nossen med Linnea och förhoppningsvis Therese som även de är lediga idag.  Hon hade fått något bett eller något på munnen så att den svullnat upp, stackare! Roligt att några är lediga samtidigt som mig :) wiie. Blir en del bad och stek vid sjön i alla fall. Kanske blir en och annan glass med :) En mjukglass på Sibylla skulle inte sitta helt fel. Jag är lite sugen på minigolf vid Björkbacken, fast jag vet inte, det kanske blir för varmt.

Ikväll blir det bio med Linn. Vi tänkte gå på 17 again. Någon som har sett den? Vad tyckte ni i sånna fall? Så om det är någon som känner sig sysslolös ikväll får de gärna följa med! Bara att höra av sig:)

Nu ska jag åka in till stan för lite stek! Hörs senare:)

Bild från vår spontana resa till Västervik för att äta på Corner, för ett tag sedan.

Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Alltochingenting

2009-07-02 @ 23:39:36Oj oj, här sitter jag mitt i natten och skriver, eller ja ungefär natt ...
Vad har jag att tillföra då? JO ATT JAG FÖRHOPPNINGSVIS KAN KÖPA MIN FESTIVALBILJETT IMORGON! och att jag ska betala Kos imorgon och shit vad det närmar sig. Är det någon liten läsare som varit på Kos och kan berätta lite detaljer för oss nybörjare ;P

Annars mår jag bra förutom att jag är helt slut efter några ynka timmars jobb. Imorgon händer fasen ingenting, var ju planerat till partyparty men nehepp. Tror inte att jag besöker Harrys place heller faktiskt, blir nog till att ligga hem och tjocka jordisar.

och just det, på lördag drar jag vidare neråt landet, Kalmar blir slutdestinationen och där vankas det revy för hela slanten. Svensson, Svensson står på programmet. Jag tror det blir kanon och faan om inte vädret är på min/vår sida! ;P

jag måste ju också bara få tillägga hur kul det är med besöksrekord. Igår satt fantastic four och gladde sig åt när det bara ökade och ökade.. fortsätt så! :D hihi

nehepp, det här blir alldeles för sent för Cecilia Stolt, normalt brukar sussa sött sedan länge vid det här laget ;/

NattiNatti på er små tomtar! Ha de gött ni ledigalyxlirare...själv ska man jobba järnet.. ha!

Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lell undrar...

2009-07-02 @ 22:30:35
...vad som har hänt med bloggens statiskik på hennes datori Mozilla Firefox?
Den har liksom ramlat, plus att den ligger typ en vecka efter.



...hur länge till hon kommer att överleva festivalfebern som tar över hennes kropp
och själ mer och mer för varje dag?



...när hon ska få träffa sin saknade, underbara, snygga, sexiga, heta, bästa kusin?



...om denna vinter, vår, försommar har varit den kortaste i världshistorien?
Sälen och sportlovet känns som förra veckan!



...VARFÖR DU LÄSER VÅR BLOGG?
...OCH VARFÖR INTE ÄNNU FLER LÄSER DEN?




Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hultsfredsfestivalen 2009!

2009-07-02 @ 21:50:22Nästa vecka börjar Hultredsfestivalen 2009. Jag har inte riktigt fått festivalkänslan än plus att jag jobbar ons, tors och fredag. Trots att jag ska upp tidigt och jobbar, sviker jag inte! Det kommer bli första gången jag inte jobbar på festivalen, det kommer bli första gången jag tältar på vanliga campingen och det kommer i år inte bli att vi alla går på festivalen. Jag hoppas Felle ändrar sig! :) Jag hade tänkt att tälta fredag och lördag natt. Kommer förhoppningsvis i alla fall känna mig något fräschade på festivalen i år och duscha massor mer. Däremot har jag hört att vädret kanske inte blir som vi vill. Men det känns inte speciellt ovanligt. Det brukar aldrig vara fint väder under hultan. Men vädret ska inte få förstöra något! Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!



Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
jag ska skrika mig hes och vara full och galen.
Älska i leran och på baja-majan
ska jag skita ut alla mina bekymmer.

Jag ska ut och åka tåg.
Vill du följa med mig?
Känner du dig lite låg?
Ska du följa med mig?

Dårarna får stanna hemma.
Tårarna får stanna hemma.
Det brinner i mitt hjärta.
Det brinner i min själ.

Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
jag ska skrika mig hes och vara full och galen.
Älska i leran och på baja-majan
ska jag skita ut alla mina bekymmer.

Sugen på adrenalin?
Jag har lite över.
Vill du ha en endorfin?
Jag har fler än jag behöver.

Snälla, tjocka konduktören,
kan du öppna upp i fören?
Kan du släppa ut oss,
innan vi skämmer ut oss?

Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
jag ska skrika mig hes och vara full och galen.
Älska i leran och på baja-majan
ska jag skita ut alla mina bekymmer.

Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
jag ska skrika mig hes och vara full och galen.
Älska i leran och på baja-majan
ska jag skita ut alla mina bekymmer.

Sen när jag kommer hem,
då ska jag tvätta mig.
Sen ska jag sätta mig
på en stol.

I 360 dar,
ska jag sitta kvar.
Och sen...

Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
Vi ska till Hultsfred!

Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
jag ska skrika mig hes och vara full och galen.
Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
jag ska skrika mig hes och vara full och galen.
Vi ska på Hultsfredsfestivalen,
jag ska skrika mig hes och vara full och galen.

Älska i leran och på baja-majan ska jag skita ut,
jag ska skita ut,
jag ska skita ut alla mina bekymmer!

Vi ska åka till Hultsfred,
Vi ska åka till Hultsfred,
Vi ska åka till Hultsfred,
Vi ska åka till Hultsfred,
Vi ska åka till...




Känner ni peppen?




Bilder från Hultsfredsfestivalen 2008 :) grymt rolig festival. Slår hultan 09 det ? Hoppas!
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Madeira!

2009-07-02 @ 21:43:00
Hi! This is Paulina Speaking...

Jag ar just nu pa Maderia och som ni kanske fattar kan jag inte skriva svenska bokstaver, lite jobbigt. Annars ar allting svinbra har. Jag solar, badar, dricker gott, spanar in alla bruna portugiser, vandrar, luktar pa alla blommor och brakar med mina rumskompisar. Vi har det mys, Skont att vi har en egen lagenhet, for att farmor skulle morda mig med allt tjat annars. Men jag ska vara glad. Snallt att de bjuder oss hit ens.

Maste bara tillagga att jag tror inte jag sett en enda snygg tjej pa den har on, sa det ar inget att rekommendera for killar. Det ar kanske darfor till och med polisen stannar och tutar nar tre svenska brudar i sina basta ar gar pa gatorna? Tror jag ska gifta mig med en portugis. De verkar trevliga. 

Ikvall, runt 00.00, drar vi till baren som ligger lite langre ner vid havet. Ingen dans troligen, men lite barheng med therese och Pern ar aldrig fel. Imorgon blir det finmiddag pa Madeiras finaste hotell och restaurang. Ska bli riktigt kul! darefter casino och nattklubb.

Nu ska jag bege mig. Hoppas alla har det bra hemma! saknar er alla otroligt mkt. Festival nasta! 

PUSS OCH HAJ, PINA COLADA HERE I COME.
Permalink Paulina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Var är min energi?

2009-07-02 @ 19:55:55

Jag tror att solen har tagit all min energi. Så det fina vädret beror kanske på en extra kick med energi, tagen från mig. Enligt rykten återstår endast en solig dag på i alla fall en vecka och imorgon ska det bli den varmaste dagen. Jag är grymt glad över att jag är ledig då. Bäst att passa på att steka lite på beachen då!

Det har varit grymt varmt att jobba idag. Jag tror att vi har svettats ut alla vätskor som går, samtidigt som vi fått i oss för lite vatten, känt oss yra och längtat efter att dagen skulle ta slut. Allra värst var nog när vi satt och rensade ogräs bredvid Linas kök, mellan stenplattor. Där var det kokhett! Folk tyckte till och med synd om oss när de gick förbi. Älskar människor som bryr sig om en och det är de som gör det roligare att jobba. Vad mycket bättre allt skulle bli om alla var trevliga mot varandra!

Igår när vi gick runt och plockade skräp vid Pippimiljön kommer en kvinna fram till oss och säger att vi är jätteduktiga och att vi håller parken riktigt ren och fin. Sånt blir man glad av att höra! Att ens jobb faktiskt uppskattas.

Stod en stund på parkeringen idag för att placera bilar. När man placerat en bil och ska ta dit en bil bredvid öppnar (oftast kvinnan i familjen) dörren för att ta ut barnen, trots att folk står och väntar på att få parkera och de ser det. Hur tänker folk egentligen? Jag själv blev lite frustrerad eftersom det inte flöt på på grund av det.



Permalink Åse Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


2 juli 2009: En dag i Stubben

2009-07-02 @ 19:19:11I Astrid Lindgrens Värld i en liten liten stad som heter Vimmerby finns en liten Stubbe utanför den stora och berömda Törnrosdalen. Stubben är helt enkelt en väldigt stor, ihålig och gammal stubbe som står bland ekarna och ser fin ut. I Stubben säljs smörgåsar, sallader, festis, vatten, kaffe, frukt, chokladdoppad frukt och frukt-is för att behaga sagoparkens alla tusentals besökare när hunger och törst smyger sig på. Och i Stubben jobbar jag, Linnea Ericsson. Ifall ni någon gång har legat sömnlösa i otaliga nätter funderandes över hur det är för Linnea Ericsson att jobba en dag, 2 juli kanske, i Stubben, så kommer era liv att fullbordas NU! Detta händer en dag i Stubben.

Okej utanför Stubben också. Stämpla in. Måste kolla bloggens besökare!! GRYMT! Hämtar växelkassan och tassar upp till ja ni vet ju vad. Räkna växelkassan, plocka fram mackor, sallader, mackor, sallader, mackor, frukt, festis och så vidare och så vidare. Sätta på kaffe, hacka frukt och annat roligt! Efter en timmes "öppning" kommer Adelinn och vi drar upp "gardinerna" och dagen börjar på riktigt. Sedan kommer också en liten kallskänka och börjar göra ännu mer smörgåsar och sallader och smörgåsar och sallader. Dager rullar på, och den rullar jääävligt fort. Adelinn står i kassan och tar emot alla underbara kunder. hej och visst och vilken smak och nej vi har ingen korv och nej ingen glass heller och det finns i törnrosdalen och ja toaletter också och det ligger däråt och tack och hej och chipet funkar inte och vänd på kortet och tack och så vidare och så vidare. Jag spenderar min dag med två mixrar och en helvetes massa frukt och is och frukt-isar. Mixa, skära frukt, mixa, skära frukt, skära frukt, mixa, mixa, mixa, mixa, mixa, skära frukt, skära frukt, mixa, mixa. En liten trög kille trodde att vi hade doppat korv i choklad, men det var banan. En fjollig mamma tyckte att hennes frukt-isar vad för sura och jag fick mixa om dom med en banan. The Boss tyckte att jag såg koncentrerad ut, för koncertrerad tydligen, så jag skrattade lite, och då blev han nöjd. Så här fortsatte det i cirka fyra timmar. Sedan kunde jag andas, dricka några klunkar vatten, sätta mig ner och äta lite uppvärmd spagetti med köttfärssås. Och efter det fylla på allt som försvunnit med tiden. Danne kom förbi och kollade läget. Therese också och hon passade på att gjöra ett spett med chokladdoppade jordgubbar och äta en smörgås med salami och brie. Fyra minuter i fyra drog vi upp "gardinerna" och började om allt från början fast tvärt om.

Nu sitter jag hemma i bikini och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan åka och bada. Imorgon är Therese Thass och Linnea Lell lediga och då ska dom leva loppan genom att ligga ner på något jävla ställe och inta sol. Sedan blir det ferre-ferre på kvälla. Känns om att det KAN bli en bra dag. Nu jävlar ska jag diska!

Permalink Linnea Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Godmorgon bloggen!

2009-07-02 @ 09:55:16Godmorgon! Vaknade för en stund sen, det går inte att sova längre i det här rummet. Solen ligger på och man håller på att stekas ihjäl. Borde göra som Elias lillebror och gå ner i källaren och lägga mig...

Idag är det riktigt varmt och soligt ute och det ska jag njuta av! Ska ut och äta lite frukost och sen lägga mig i hammocken och äta bullar och dricka vatten. Japp, det blev massooor med bullar igår :) Jag har fortfarande inte fått med mig badkrukorna till vattnet men jag tror jag har övertalat Elias att ta ett kvällsdopp ikväll iallafall.

Förresten blir jag så glad över att vi har fått så många nya besökare! Det är ju jättekul! Lämna en kommentar och berätta vem du är och berätta om din egen blogg om du har någon! Jag vill hitta lite nya bra bloggar att läsa :)

Annars har jag inte mycket mer att säga. Måste byta kanal på tv:n för just nu utför de brutal slakt på fåglar. Antar att vissa gillar att jaga.


Alltid kul med lite utfyllnad.

Puss och svejs!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Besöksrekord!

2009-07-02 @ 08:17:21Igår hade vi besöksrekord gånger tio!! Jag är helt paff och massa respons på min lilla illustration. Va roligt!! Tack Denise som länkade till oss och visade upp min teckning. :) Jag blir så himla glad över alla gulliga kommentarer som jag fått!! Tack så jättemycket!! Nu har börjar planera ett nästa projekt, så får vi se hur det går. ;)

Ha en superfin dag, för idag är solen tillbaka!!
Nu ska jag sova en timme till.
// Therese
Permalink Therese Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fantastic Four!!

2009-07-01 @ 19:45:36Vad har vi att säga, inte mycket. Idag blev det saab till jobbet och kassan stämde tydligen inte i Stubben och ogräset tar aldrig slut. Det var dagens för Therese, Linnea och Åse. Slut, dags för sup!

Naj skämt å sido. Vi sitter här och väntar på Cecilia Lind som ska dansa klart med Fredrik Åkare. Åse och Therese sitter som skabb-apor och har inte klivit in i duschen än. Linnea doftar som en nyponros, även utan parfym!! Ikväll blir det Harrys med Karaoke!! Vet inte om vi sångfåglar vågar oss upp men vi får se. Nu måste Åse pallra sig in i duschen med det samma!! Skynda, skynda! Nu drar vi snart!!



Ha det bra hälsningar Linnea, Therese och Åse!!
Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Jaahooopp!

2009-07-01 @ 19:28:54

Jaahooopp,.. förresten hörrni flickor, är det någon som hört något om Tobbe och hans giftemål? :D
Nu är han ju inte längre ungkarl utan en make!!! de låter oerhört flott tycker jag.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu är det kanske dags att ja skriver några rader, har inte blivit så mycket sånt på sistonde, och faktiskt som Linnea skrev i ett tidigare inlägg .. jag har faktiskt nästan förätit mig på jordisar, men fy bubblan vad gott det är. Annars händer inte så mycket här ute i urskogen, de känns just nu som att jag går upp, jobbar, kommer hem, äter, kanske rider en sväng, sover för att sedan gå upp och jobba igen.
Men nu är det inte långt kvar på mitt liv som arbetare, nästa vecka också sen är det sommarlov som gäller för min del och då är jag en aning rikare, känns BRA!

och förresten flickor... jag kommer förmodligen inte kunna gå på festivalen som det ser ut nu :( ringde Tonan igår och han hade sålt ticketsen eftersom jag inte har haft någon köpare till den andra biljetten :( ska checka allt vad internetförsäljning heter, blocket, tradera ALLT! för jag vill verkligenverkligenverkligen gå. JAG SKA LÖSA DETTA PÅ NÅGOT JÄKLA VIS OM JAG SÅ SKA SMITA IN BAKVÄGEN!!

Annars, ikväll blir det att dra till Harrys place, vi får väl se vad som händer där, hoppas det finns lite folk iaf!

Nu ska ja dra!
Bye Bye :)


Permalink Cecilia Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Harrys tonight!

2009-07-01 @ 16:47:34Sitter i personalrummet på alv och väntar på Therese. Hon slutar vid fem så då drar vi hemåt för att fixa oss lite inför kvällen. Hade tänkt att sätta mig i massagestolen men det var upptaget, attans! Såg fram emot en halvtimme sittandes i den. Jaja, ikväll blir det alltså Harrys med Therese och Linnea. Cicci visste inte riktigt om hon skulle med eller inte. Resten av brudarna är bortresta så det får bli när de kommer hem. Det är i alla fall karaoke där ikväll och gratis inträde, me like! :) Brukar alltid vara massor av alvfolk där så det blir nog roligt. Tråkigt bara att de inte har något dansgolv. Blir i alla fall lugnt för mig eftersom jag ska köra hem sen, plus att jag jobbar imorgon.

Linnea skriver om alla personerna i bloggen. På en roligt och fyndigt sätt.
Ina beskriver hur hon har det i Stockholm och jag blir såååå avundsjuk!
Therese gör superfina illustrationer och ökar besöksantalet på vår blogg. Bra Therese! :)
Paulina och Felle är utomlands och steker i solen, antagligen.
Cicci uppdaterar ganska sällan. Men är antagligen upptagen med jordgubbsförsäljningen eller hästarna.
Och jag jobbar för fullt. Men jag kommer inte på något roligt att blogga om. Det känns som alla utom jag har något speciellt tema som de är bra på och skriver om. Någon som har något förslag på vad jag kan blogga om? För att få inläggen lite mer intressanta och välskrivna.

Linnea har helt rätt. Jag jobbar och sliter om dagarna. När jag kommer hem är jag dötrött, så ligger framför tv:n och kollar på sex and the city boxen eller gör sjukgymnastik. Vill hitta på massor, men känns som ingen har tid och jag har dåligt med tid.

Mer inlägg kommer senare hemma hos Therese!

Hörs senare
Permalink Åse Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Telefonintervju

2009-07-01 @ 13:10:41Höhö. Vimmerby Tidning ringde mig precis för en telefonintervju. De ville veta allt om mitt fabulösa sommarjobb på Vimmerby gymnasium. Jag gav dem vad de ville ha och nu får vi se vad som dyker upp i tidningen de närmsta dagarna.

Det har fortfarande inte blivit soligt här än. Men jag orkar inte baka bullar heller. Ska nog ge mig ut på en promenad med min kamera i handen.

Ha´t så gött.
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Livstecken från el Stockholmo

2009-07-01 @ 09:39:13Okej. Jag såg från tidigare inlägg att jag borde visa något slags livstecken. Jag lever! Detta är första gången jag stänger på datorn sedan i fredags så det har inte blivit något bloggande. Det har ju varit så fint väder! Vi är ensamma hemma här, jag, elias och hans lillebror. Deras föräldrar bilar ner till Italien och ska vara där i ca tre veckor. Så det är vi som sköter huset och maten framöver.
Kan ta och berätta lite om vad jag har gjort efter fredagen.

Lördag: Gick upp vid 07.00 för att åka till Stockholm med mamsen och papsen. dock kom vi iväg sent ändå för att pappa inte hittade sitt kontokort. Efter spärrande och sega datorer så kom vi tillslut iväg. Vi åkte i ett antal minuter och sedan var vi framme i Stockholm hos min farfar som var första stoppet. När vi gick ur bilen flög det upp en valp i ansiktet på mig. Sigge heter han och var det sötaste och busigaste jag har sett. En blandning mellan Gårdshund och Jack Russel. Sigge tyckte att han skulle passa på att rymma för första gången när det var gäster där så hela grannskapet fick ge sig ut på hundletning. Han var dock bara i en trädgård längre bort och hade hittat några roliga barn att leka med. Sen gick vi ner till Mälaren och gick en lång lång promenad och Sigge träffade massor med kompisar och fick bada lite. Sen stannade vi ett tag till innan vi åkte till Elias där jag skulle bli dumpad. Mamma och pappa drog till sitt hotell och jag gick och la mig. Elias var ute med jobbet men kom inte hem så sent och väckte mig med pussar. 
Förövrigt ringde Tim på kvällen och sa att kortet låg på garageinfarten.

Här har vi den lille korven, Sigge. 6 månader är han. Man ser det valpiga i
hans ögon och hans beteende, annars har han blivit ganska stor. 


Han plaskade runt lite i vattnet också.

Söndag: Slapp och stek i solen.

Måndag: Elias jobbar så jag ligger i solen hela dagen och bränner mig massor på ryggen. Har ont fortfarande. Han slutade halv två och då kom hans kompisar dit och de byggde klart deras högtalare som de ska ha med sig till Hultan. Sen drog vi en sväng till ÖB och alla köpte på sig nödvändigheter för en dag i solen.

Tisdag: Passade på att shoppa när Elias jobbade. Köpte en kjol, en klänning och lite nytt under. När jag kom hem låg hans storasyster och solade så jag joinade henne. Sen kom Elias hem och vi åkte och handlade allt man kan behöva till en grillkväll. Till efterrätt gjorde vi olika smoothies att sörpla på i kvällssolen.

Idag: Idag ska jag nog baka bullar i begäran från olika håll. Det är lite molnigt just nu så då kan jag lika gärna stå inne vid spisen som en annan hemmafru.

Japp här var en mängd livstecken från Ina. Ska försöka att sätta på datorn någon dag men det är så mycket annat som man har för sig. Saknar er iallafall massor brudar! Och hoppas att ni har det bra i Paris/Madeira, Felle/Pausan!

Puss och ha en bra dag!
Permalink Ina Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0